Udlejningsbil i Bergen

Norges vestlige hovedstad, Bergen, er måske mest kendt for at være den mest regn fyldte by i hele landet, men denne naturskønne by er også et af landets mest populære destinationer for turister. Med over 275.000 indbyggere, er Bergen Norges næststørste by, og byen har spillet en stor rolle i Norges historie – som det stadig gør i dag. Hvis du er turist i byen kan du opleve fantastisk natur og naturlige mindesmærker, som bedst opleves med en udlejningsbil.

Bergen’s lufthavn hedder Flesland og ligger ikke så langt væk fra Bergens centrum (med en udlejningsbil tager hele turen lidt under en halv time, når der ikke er for meget trafik). Biludlejning tilbydes af forskellige firmaer i lufthavnen.

Tips til at køre i Bergen

Det er for det meste problemfrit at køre i Bergen, selvom det centrale Bergen er forholdsvis tæt og kompakt. Men vær opmærksom på, at man overvejer et system, hvor kun biler med særlig nummerplader må køre der på særlige datoer i løbet af vinteren. Det betyder, at adgangen til den centrale del af Bergen måske bliver begrænset for udlejningsbiler i kolde perioder. Bergen har også en betalingsvej, som bliver benyttet af flere og flere norske byer. Generelt er der mange smalle gader, og den centrale del af Bergen er fyldt med ensrettede gader og veje. Derfor anbefaler vi, at man benytter sig af en GPS for nemmere at køre igennem byen. Hvis du ønsker at tage nordpå eller sydpå i landet, er vejene forholdsvis gode, men det vil være nødvendigt at tage færgen på særlige strækninger.

Hvor du kan leje en bil i Bergen

Hvis du flyver til Bergen, er det nemmest at leje en bil i lufthavnen. Da Bergen er den næststørste by i landet, vil du naturligvis kunne finde de største udlejningsfirmaer der, heriblandt Avis, Budget, Hertz og Europcar. Alle disse firmaer har også kontorer i Bergens centrum, så at leje en bil i Bergen er ikke noget problem. Men hvis du lejer en bil i den centrale del af byen, anbefaler vi, at du undersøger de lokale firmaer, såsom Bergen Bilutleie AS (Adresse: Ulsmågvegen 28), eller MK-Utleie (Adresse: Nyhavn 4).

Seværdigheder du kan besøge med en udlejningsbil

Bergen er en smuk by med en masse historiske mindesmærker og attraktioner, der kan findes i downtown Bergen. Disse er alle nemt tilgængelige via en udlejningsbil, som for eksempel den kendte Bryggen, Bergen Aquarium eller Edvard Grieg Museum. Du kan også tage kabelbanen Fløibanen til bjergtoppen Fløyfjellet (320 meter over havets overflade) direkte fra centrum. Men bare vær opmærksom på, at de helt fantastiske naturoplevelser i Bergen og i de omkringliggende områder kan kun opleves med en udlejningsbil.

Vi anbefaler, for eksempel, en køretur til Hardanger Fjord som er startpunktet for mange spektakulære vandreture. Som alternativ til dette kunne du også vælge Hurtigruta, hvor Bergen er det sidste stop på ruten på vejen til den nordlige del af Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *