Biludlejning Lissabon

Portugals hovedstad ligger lige ud til Atlanterhavet. Mange mennesker er så småt begyndt at lægge mærke til Lissabon, med dens ganske særlige charme, det varme vejr og den udsøgte mad. Flere og flere danskere køber også lejligheder i Algarve-regionen, som ligger helt nede i den sydlige del af Portugal. De kører gladeligt de få timer fra Lissabon for at opleve den specielle atmosfære byen har. Klimaet i Lissabon er dejligt varmt det meste af året, især mellem maj og oktober. Men også i vintermånederne kan temperaturen komme op på de 15 grader i dagtimerne; en ganske behagelig temperatur når man går rundt i byens gader.

Europas San Fransisco

Der bor omtrent 3 millioner mennesker i Lissabon, så det er ikke ligefrem en lille by. Byen har mange smukke områder som for eksempel det gamle Alfama-distrikt. Her er en masse smalle gader og man kan se sporvognene sno sig gennem byen. Der kan være ganske stejlt her, og derfor har byens fået kælenavnet: Europas San Fransisco. Den modernistiske Expo park fra 1998 er også en populær attraktion. Eller du kan se den 28 meter høje statue Cristo Rei. Statuen er placeret ovenpå en 90 meter høj piedestal, og ser ganske beundringsværdig ud. I et af statuens ben er en elevator, som giver adgang til en fantastisk udsigt over området.

Den nærmeste lufthavn er Lissabons egen lufthavn. En anden lufthavn i nærheden er Cascais lufthavn, blot 30 km fra Lissabon. Lige for tiden er den mest brugt til charterfly eller private fly.

Lissabon i en lejet bil

Det er let at finde billeje i Lissabon og Portugal. De større udlejningsfirmaer har kontorer i lufthavnen. Blandt disse firmaer er Avis som er et af de største selskaber Europcar og Hertz – verdens største biludlejningsfirma er også at finde i lufthavnen. Det samme gælder Budget, som også er en af de store drenge. Af de lokale selskaber bør nævnes Gold Car og Enterprise. De er begge repræsenterede mange steder i Portugal og Spanien og er kendte på den Iberiske halvø. Vi anbefaler at du booker din lejede bil på forhånd, da priserne stiger, jo senere du booker. Se og: Billeje Portugal

Et par tips før du kommer ud på vejen

cascais-bayDer er et par ting, som er vigtige at huske på før man kører ind i Portugal. Man skal ofte betale vejafgifter ved motorvejene samt for at passere de to store broer i Lissabon.

Herudover er det ganske let at køre i Portugal. Udnyt at du har en bil, og udforsk området udenfor Lissabon. Vi kan anbefale en tur til Cascais. Denne fiskerby er utroligt dejlig, med gode strande og en masse virkelig gode restauranter hvor der serveres udsøgte fiskeretter. Lige nord for Cascais kan man finde den store naturpark, Parque Sintra Cascais. Inde i parken er en imponerende bygning som hedder Quinta de Regaleira, og er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er virkelig det værd, at aflægge et besøg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *