Tips for når du henter og afleverer din udlejningsbil

En udlejningsbil er perfekt til dem, der godt kan lide at udforske nye steder. De fleste steder i verden har udlejningsbiler til rådigheder, hvilket gør det muligt for dig at udforske det område du er i, lige som du vil. Hvad enten du tager familien med på en dagstur eller vil benytte dig af bilen for en længere tur med din eneste ene, så er der et par ting du skal være opmærksom på. Måske du skal køre i en hel anden og ny trafikkultur, som du ikke er vant til, og måske du ikke er så vant til at sidde bag rattet. Udover det, er der en del ting man skal holde øje med, når man lejer bil. For at gøre hele oplevelsen så nem for dig som muligt, har vi samlet en liste med råd, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre, når du henter og afleverer en udlejningsbil.

Tag dig tid

Om du har forudbestilt en bil eller bestiller den ved selve udlejningsbureauet, er det meget normalt, at du er ivrig efter at komme afsted. Vores første råd er, at du tager dig god tid til at læse betingelserne i lejeaftalen. Hvis du har forudbestilt bilen, skal du selvfølgelig gøre dette, før du bestiller. Når du lejer en bil direkte fra et udlejningsbureau, skal du altid tage dig god tid til at læse hele kontrakten igennem, før du skriver under på noget. Spørg løs hvis du læser noget, som du ikke er sikker på og sørg for, at du får en god aftale. Du skal, blandt andet, spørge om du skal betale ekstra for kilometertal udover selve lejeprisen. En anden vigtig ting er, hvilken benzin, bilen bruger og om du skal fylde bilen op med benzin, før du afleverer den.

Overhold vilkårene

enterprise-rent-a-car-well-pick-you-upDet er selvfølgelig ikke nok bare at kende til vilkårene og betingelserne for biludlejning. Du skal også overholde dem. Hvis din underskrevne lejeaftale siger, at du skal aflevere bilen med en fuld tank, så skal du sørge for, at det er gjort, før du kører tilbage til bureauet og afleverer bilen. Hvis det er forbudt at have mad i bilen, så tag ingen chancer ved at spise en kæmpe stor softice imens du kører. Dele af bilens interiør kan ofte være dyre, og ingen biludlejningsbureauer ønsker at betale for disse omkostninger. Hvis du ikke overholder betingelserne, kan hele oplevelsen blive til en meget dyr en af slagsen. Føl dig ikke presset, hvis folk bag dig i køen venter, eller du har med stressede medarbejdere at gøre. Hvis du kun gennemgår aftalen meget hurtigt, kan du nemt gå glip af vigtige detaljer.

Undersøg din udlejningsbil

De fleste biludlejningsfirmaer vil foretage en undersøgelse af bilen sammen med dig, før du tager afsted. Hvis forhandleren ikke gør det, skal du gøre det selv. Hvis bilen har en bule eller en ridse er det bedst, at både dig og forhandleren kender til det. Dokumentér endelig, hvis du opdager noget usædvanligt og tilføj det til lejeaftalen sammen med forhandleren. Når du er sikker på, at bilen er blevet undersøgt nøje, og al dokumentation for den valgte bil er i orden, vil du kunne undgå at blive holdt ansvarlig for fejl, som den forrige bilist begik. Hvis du afleverer bilen et andet sted, end der hvor du hentede den, kan det være en god idé at tage billeder af mulige usædvanlige ting med din mobiltelefon. Hvis du har billeder med oplysninger omkring tid og sted, kan du være sikker på, at du vil kunne undgå en forhandler, der kan presse dig til at betale ekstra.

Aflever til tiden

Du kan forvente et smertefuldt gebyr, hvis du ikke holder dig til afleveringstiden. De fleste udlejningsfirmaer vil tilføje ekstra gebyrer, hvis du ikke afleverer bilen indenfor den aftalte tid. Hvis du ikke er sikker på, hvor lang tid det vil tage at køre derhen, vil det være en god idé, hvis du tilføjer ekstra tid på din lejeaftale i stedet for at aflevere bilen senere end aftalt. Hvis du kommer til at sidde fast i trafik, eller du på en eller anden måde ikke kan komme til tiden anbefaler vi, at du ringer til udlejningsbureauet for at fortælle dem om det. Måske kan du undgå det smertefulde gebyr, hvis du kontakter dem før og er ærlig.

Hent og aflever på samme sted

Med mindre du skal bruge bilen til at køre fra ét sted til et andet, anbefaler vi, at du henter og afleverer bilen på samme sted. Prisen vil sandsynligvis stige, hvis du afleverer bilen et andet sted, end hvor du hentede den.

Hent på det aftalte tidspunkt

Dette råd er til dig, der forudbestiller udlejningsbilen. Når du forudbestiller, skal du ofte vælge hvornår du vil komme og hente bilen. Nogle udlejningsfirmaer håndhæver dette nøje. Du kan risikere, at bilen som du har bestilt, bliver lejet ud til en anden, hvis du kommer for sent. Hvis du allerede har betalt for bilen, kan du måske få nogle af pengene refunderet. Dog er det er ikke alle, der arbejder inden for biludlejningsindustrien, der yder den service, og nogle firmaer vil ikke gå med til at refundere en rød øre. Der er ingen grund til at tage chancen så vælg en tid du ved, du kan overholde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *