M 33 god., Osijek Član od 21.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 41 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 2.9.2008 u 10:24 Tema: Nije tema nego pitanje?
Švrljam po ovome forumu i do sad nijednom nisam otvoriuo Bijelu kroniku ?!
Nemam pojma zašto ali sam sretan da sa naletio i na nju!!!!!
Imam jedno pitanje : Dali netko zna kome da se obratim u Osijeku ili okolici htio bih ostatak svog slobodnog vremena potrošiti na pomoć straima i nemoćnima ? Nisam finansiski jak ali ima noge i ruke i to je dosta za početak !
Probao sam to sam pa je uvijek propalo u vodu i bio sam čudno gledan ...
Ipak večina to bolje radi i efikasnije !
Ž 34 god., Vinkovci Član od 11.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 576 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 2.9.2008 u 14:51 Tema: Nije tema nego pitanje?
Ako si vjernik, pitaj u župi. Vjerojatno postoji župni Caritas ili Udruga svetog Vinka, koja pomaže ljudima u potrebi, pa kod njih možeš dobiti neko zaduženje.
Zapravo, ako i nisi vjernik, raspitaj se kod njih, ne vjerujem da će odbiti tvoju pomoć
Ž 27 god., Koprivnica Član od 18.09.2007. Pošalji poruku
Poruka: 226 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 5.9.2008 u 4:30 Tema: Nije tema nego pitanje?
VojnikMajkeTerezije
piše: Ma probao sam ali sam slijep i gluh da čujem i vidim.
Neznam kako da krenem ????????????????
Prvi korak je najteži ?!
Možeš se obratiti svećeniku u svojoj župi, on će ti najbolje znati reći.
Znam da u župi Preslavnog Imena Marijina u Donjem gradu u Osijeku postoji župni karitas, a koja zaduženja imaju članovi, to ne znam.
Ako želiš pomagati starijima i nemoćnima, počni od svoje okoline, sigurno u blizini gdje živiš ima takvih ljudi. Neko vrijeme sam živjela u Osijeku i u zgradi u kojoj sam živjela bilo je dosta starijih i nemoćnih susjeda, kojin nisu imali nikog. Njima se lako približiti. I jako, jako puno im znači bilo kakva pomoć (lijepa riječ, djela).Ako im želiš pomagati, možeš! Ne treba ti pritom ni puno novaca, nego dobra volja i otvoreno srce.
M 49 god., Osijek Član od 28.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: petak, 5.9.2008 u 9:30 Tema: Nije tema nego pitanje?
Okreni se oko sebe i molitvom počni pomagati a djela su u srcu i treba ih samo sprocvesti , vidi kolko ih ima kojima pomoćiitreba ,
osijerk je veliko srce i ti u njemu kucaš sam moraš s vjerom da slušaš ,.
Gabrijela ti je dobro naputak dala samo u svemu reci ISUSE HVALA
M 28 god., Van Hrvatske Član od 28.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 67 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 5.9.2008 u 14:18 Tema: Nije tema nego pitanje?
pozdrav svima:
;kako je rekla Gabrijela..ima ljudi jako nemoćnih i potrebnih..
Bog će ti pokazati svedno što misliš da si gluh i slijep..
Jedino što trebaš jako dobro raščistit svoje namjere i želje i mogućnosti(jer treba se paziti zanesenosti.)
Nemoj se ljutit ali samo želim reći da sve treba činiti;Opet sa zemlje a ne sa oblaka,kužiš..
vjerujem da imaš jako želju pomagati..ali polako razmisli dobro i oslobodi se do te mjere da nećeš postavljat nikakve uvjete
a svjesno i kolko možeš ćeš uspjeti..vjeruj ukazat će ti se prilika
BB
M 37 god., Šibenik Član od 20.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 414 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 5.9.2008 u 15:56 Tema: Nije tema nego pitanje?
VojnikMajkeTerezije
piše: Švrljam po ovome forumu i do sad nijednom nisam otvoriuo Bijelu kroniku ?!
Nemam pojma zašto ali sam sretan da sa naletio i na nju!!!!!
Imam jedno pitanje : Dali netko zna kome da se obratim u Osijeku ili okolici htio bih ostatak svog slobodnog vremena potrošiti na pomoć straima i nemoćnima ? Nisam finansiski jak ali ima noge i ruke i to je dosta za početak !
Probao sam to sam pa je uvijek propalo u vodu i bio sam čudno gledan ...
Ipak večina to bolje radi i efikasnije !
BRAVO MOMAK, samo naprijed, a ne kao pojedinci na portalu koji stisnu IGNORIRAJ KORISNIKA. To im je kultura , vjera i kućni odgoj. Bravo splićanke! Prekrasno odgajate svoju dicu. Pogledajte o čemu ovaj momak govori i šta radi i učite se i preodgajajte ako treba. Taj sam posao i ja radio volonterski, ali u Osijeku nikad nisam bio , no raspitati ću se.
M 33 god., Osijek Član od 21.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 41 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 5.9.2008 u 18:32 Tema: Nije tema nego pitanje?
Uf Novi Čoviječe upravu si sa svim tim zanesenost i sl.
Boga molim da me nije uhvatilo baš to što kažeš ali tko zna pa samo sam čovijek ?!
Imao sam priliku i volju prije pet godina nekako šeprtljavo to i isprobati no kada sam zakucao na vrata jednog franjevac( neću reći kojeg nije mi cilj blatitit nikog ) Čovijek mi je otvorio i rekao da filozofiram.
Isto tako i istog dana sam otišao i u Caritas no kuharice i cijelo osobčlje me je samo čudno gledalo i reklo da je tu puno zavrzlama i da oni netrebaju nikakvu uslugu.
Konkretno sam im nudio pošto sam tada imao svoaj 2 kombi vozila da im vozim hranu do starih ljudi koji nemogu sami do nej ili nešto drugo...
Ali valjda Bog tada nije imao plan za mene ?!
Hoću reći da nisam ja neki svetac običan sam dečko iz ulice samo eto imam tu nekakvu ludu potrbu da pomažem starijim ljudima.
Nisam ni sebi jasan zašto sebi "komplicieam" život jer nemam baš vremena ali eto to je sada tako i kvit !!!!
tnx i tebi ivan 14 što me kontaš ali n9isam ja ništa posebno samo me Bog valjda takvog programiro ????????????????