M 18 god., Van Hrvatske Član od 05.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 73 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 8.8.2008 u 12:58 Mijenjano: petak, 8.8.2008 u 12:59 (klementije križar) Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Naslov topica uglavnom sve objašnjava.
Slažete li se s eurocentričnim ljudima koji mašući ružičastim pomponima navijaju za Carlu ili su vam oči okrenute na drugi kutak ringa i s ponosom dižete šake u zrak u Gotovinino ime?
M 33 god., Zagreb Član od 31.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 8 (novi forumaš)
Napisano: petak, 8.8.2008 u 17:47 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Gotovina je bio gdje je trebalo i kad je trebalo a kad su ga upotrijebili za svoje ciljeve jer nisu imali cojones riješiti kašu koju su zakuhali, spremili su ga na sud da ga ne bi upotrijebila suprotna stranka na nekima od izbora. Bit će frka kad se čovjek vrati i kandidira za predsjednika.
Ž 46 god., Zagreb Član od 12.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 16 (novi forumaš)
Napisano: petak, 8.8.2008 u 22:58 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Da, Gotovina je heroj i ostat će zapisan zlatnim slovima u povjesti stvaranja slobodne Hrvatske uz mnoge nam znane i neznane heroje koji su položili svoje živote ili dali dijelove svoga tijela da bi mi danas uživali slobodu.
M 28 god., Zagreb Član od 07.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 44 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 8.8.2008 u 23:28 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Domovino, tvoje sunce gasne;
ni umrijeti za te Hrvat
više snage nema,
dok nam stranac, majko
tihu propast sprema.
napisao A.G. Matoš prije stotinjak godina
Mi Hrvati imamo tu nevolju da nas uvijek uvale u zagrljaje kojekakvih tuđinskih tvorevina: Ugarsko- Hrvatsko kraljevstvo, Hasburške Monarhije, Austro-Ugarske Monarhije, Države SHS, Kraljevine SHS, pa malo pod Hitlerom i Musolinijem, pa Jožom Brozom. Sad idemo kao guske u maglu i vjerujemo da će nam biti dobro.
Dižemo spomenike izdajicama a junake zaboravljamo.....
M 28 god., Zagreb Član od 07.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 44 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 0:50 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Kad je počeo Domovinski rat ja sam krenuo u šesti razred osnovne škole. Sjećam se da sam dobro naučio razlike između sirene za opću opasnost i zračnu opasnost, o vrstama granata i zvukovima koje one proizvode u zraku dok padaju. Isto se sjećam školske godine 1991/1992 koja je protekla u bježanju učenika oba turnusa u improvizirana skloništa do dolaska školskog autobusa. O slikama rata da i ne pričam...
Selo moje bake nije bilo za prepoznat kad sam rodbinu posjetio 1994.
Ovi mlađi koji se tada nisu ni rodili danas nisu ni svjesni što se događa jednom narodu koji želi svoju slobodu, jer nisu prošli taj put do slobode. Sloboda ih je dočekala kao gotova stvar.
Za neke je to nerazumljivo i strano.....
Po čemu je Gotovina heroj?
Neću odgovorit na to pitanje, nego ću podsjet na događaj iz sv pisma:
Pilat (Isusu): Ti si dakle kralj?
Isus: Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu. Tko je god od istine, sluša moj glas.
Pilat: Što je istina?
Šutnja
Pilat (Isusu): Odakle si ti?
Šutnja
Pilat: Zar meni ne odgovaraš? Ne znaš li da imam vlast da te razapnem?
Isus: Ne bi imao nada mnom nikakve vlasti da ti n ije dano odozgor. Zbog toga ima veći grijeh onaj koji me predao tebi.
M 29 god., Zagreb Član od 13.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 6 (novi forumaš)
Napisano: srijeda, 13.8.2008 u 21:30 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
violetPOWER!!!!
piše: Pa, ja sam eurocentristica.
Ali u biti, nije on kriv nego njegova vojska, on to nije naredio.
No, mogao je sprijelčiti i kriv je što nije spriječio.
Gotovini se sudi po optužnici za 29 mrtvih civila... prvo je bilo 150 mrtvih civila pa se sa popisa micali
ljudi za koje se ispostavilo da su živi i sl. Dakle, 29 mrtvih u sektoru Jug a imaš 100 000 ljudi na
terenu... radi usporedbe tokom NATO-ovog napada na srbiju je poginulo cca 900 srpskih civila 99-te..
Ja ne znam da li je ovo najčišća akcija u povijesti po tom pitanju, ali smiješno je suditi Gotovini za
"prekomjerno granatiranje Knina" a osloboditi JNA generale koji su sravnili Vukovar sa zemljom.
Da li je Gotovina junak ili ne je u ovom slučaju ljudima manje bitno, želi se reći nešto sasvim drugo...
Ž 52 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 3556 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 14.8.2008 u 10:20 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Gotovina jest heroj i tu nema nikakve dileme. No, svijetu treba izjednačavanje krivnje da bi nam isprali pamet i zatrli domoljublje što već po mnogima na ovom forumu vidi ide uspješno. Kad ne budemo znali ni tko smo ni što smo, bog nam bude Europa, a zakon užitak, bit ćemo obična amorfna masa potrošača - to je cilj. Samo kratkoumni ne vide što znači da su skoro svi generali pobjedničke vojske u Haagu, ali... nitko od Nizozemaca nije osuđen što je mirno dozvolio pokolj civila u Srebrenici. Oni su bili tamo vojska koja je čuvala i lijepo su se makli da Srbi mogu klati. E, pravde...