M 30 god., Zagreb Član od 19.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 245 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 16.8.2008 u 18:06 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
uglavnom ak se ovaj forum pita Thompson i Gotovina su oslobodili Hrvatsku...ovu drugi u uniformama su samo statirali
Zato Vukovar nije odma oslobođen jer su ova dva dalmoši pa su bili tam zauzeti a Škoro je tek kasnije došao iz Kanade
M 29 god., Zagreb Član od 07.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 49 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 16.8.2008 u 20:54 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Superstuff piše:" Daj mi reci ako netko napravi dobro jednima, dali je automatski činjenica da nije napravio zlo drugima?"
Ovisno tome uzimaš li mjerilo tužilaštva haškog suda, mjerilo stroge Božje pravde ili pak mjerilo Božjeg milosrđa.
Po tužilaštvu haškog suda, kriv je po zapovjednoj odgovornosti je je dopustio i znao za zlodjela.
Po strogoj Božjoj pravdi kriv je za sve što je učinio i kad ga bude sudio arkanđeo Mihael, neće se izvući, a budući da Božja pravda ne ide bez Njegovog milosrđa (koje je pokazao nama po Isusovoj zadovoljštini na križu), tada Bog važe i određuje koliko su djela počinjena svjesno, slobodno i hotimično, postoji li pokajanje, jeli duša izmirena i jeli napustila ovaj svijet u stanju milosti. Božji sud je zadnji i neopozivi.
Naravno da dobra djela nemogu poništiti smrtne grijehe, niti kazne za njih, bilo vremenite, bilo vječne, ali ako postoji okajanje i zagovorna molitva Crkve ili bilo kojeg člana općinstva svetih, vječna propast se može izbječi. S naglaskom na može, jer ljudi se danas premalo kaju za ono što rade i zaboravljaju na činjenicu da je Bog milosrdan, ali i da grijehe otaca kažnnjava na djeci do trećeg i četvrtog koljena.
Uvijek treba imati na pameti da je čovjek stvoren na sliku Božju i da će jednog dana ta i takva slika stati pred njega..
Nemojmo miješati ljudske sudove i božanske.
M 28 god., Zagreb Član od 21.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 84 (mladi forumaš) Status: niži moderator
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 3:51 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
ivan14
piše: tako je, Božje milosrđe je temelj i od toga kršćani ne odstupaju. nažalost, mediji sve rade da unište taj stup koji drži posebice katolike na okupu.
Thompsonov koncert drži katolike na okupu? Ne služi li tome misa u crkvi ili je Crkva propisala neki novi oblik slavljenja Boga?
M 22 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 400 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 16:40 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Miriam
piše: A da mi malo ipak ponovimo gradivo. Dakle pripadnik Legije stranaca, samovoljno postaje njihov član, član francuskih plaćenika koji za novac i za Francusku , nakon što prođe obuku ubija druge ljude?
Čije je to gradivo?
Legija stranac nije grupa plaćenih ubojica osim, ako su za tebe vojnici po službi i dužnosti - ubojice.
M 22 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 400 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 16:43 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Romanus
piše: i nije samo on branio Hrvatsku nego još jako puno ljudi tak da ovo veličanje njegovo isto nema nekog smisla
Ja ne veličam Gotovinu nit mi je to bila namjera nego želim reći kako je Gotovinin haaški transitus plod nesposobne hrvatske politike koja je samim postupkom omogućila da se, ukoliko Gotovinu osude, Domovinski rat proglasi razbojničkim ratom, a Republiku Hrvatsku koja je nastala oslobađanjem u Domovinskom ratu - zemljom nastalom na genocidu.
M 37 god., Šibenik Član od 20.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 414 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 18:18 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Marko Thompson je koliko jav znam vjernik, pa zato vjernici i dolaze na njegove nastupe. Ne znam, ja ga poznam ali ga nikad nisam išao gledati i slušati, iako sam pobornik njegovih tekstova koje sam poslušao. inače u čavoglavama sam svake godine, dođem ujutro i evo crkva Hrvatskih mučenika je skoro gotova. u tako malom selu to napraviti je veliki uspjeh i za marka i za cijelu šibensku biskupiju.
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 18:19 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
E, stari moj, sjećam se sjednice sabora kada se trebala ratificirat odluka o slanju generala u Haag i ratificirat odluka da za naše pravosuđe trebaju vrijediti sve odluke haškog suda.
Tada su neki političari bili protiv, ali neki su javno rekli da će MMF i europski fondovi Hrvatskoj isključit KREDITE, ako se ne izglasa do određenog datuma. Tada se odugovlačilo do zadnjeg, da bi se u minuti do dvanaest diglo potreban broj ruku za slanje u Haag. To ti je naša samostalnost!
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 18:54 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
Ovisi, samo tko nas vodi, tko potpisuje međunarodne ugovore, tko nam diktira, vi morate to i to?
Ljdi moji, kad bi mi znali što je sve potpisano i pod koju cijenu, svašta bi se dogodilo u lijepoj našoj.
Naš narod je pasivan, jer ga se stavilo u poziciju da nije dovoljno mudar i da trebaju drugi o njemu odlučivati. Ja mislim da je ovaj katolički blog jedno od malih oaza na kojima se može čuti s portala nekakva normalna vijest, koja nije prošla kroz ideološke filtere.
M 30 god., Zagreb Član od 27.10.2007. Pošalji poruku
Poruka: 324 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 21:20 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
A šta li je to Gotovina dobro učinio za mene? Sudjelovao u stvaranju Hrvatistana bez Srba u kojem radim kao rob dok me svaka vlast pljačka preko kojekakvih zakona i poreza, a jednako tako mi i Crkva otima iako im ne želim dat niti lipe. Njegovo mišljenje o meni je isto kao i ono Tuđmanovo: ''Stoka sitnog zuba!'' Prema tome, nema niti jednog razloga da ga dižem u nebesa i smatram nekakvim idolom i herojem. Ljubav prema nacionalnim idolima u Hrvata je vrlo velika, više ih štuju nego Boga. O koje se zapovijedi griješite Hrvati katolici?
''Ja sam gospodin Bog tvoj i nemaj drugih bogova uz mene!'' (Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se, niti im služi.)
Zar ju je toliko teško poštivati?
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 3979 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 17.8.2008 u 21:38 Tema: Gotovina, vrli heroj ili ljuti dušmanin?
outspacer
piše: A šta li je to Gotovina dobro učinio za mene? Sudjelovao u stvaranju Hrvatistana bez Srba u kojem radim kao rob dok me svaka vlast pljačka preko kojekakvih zakona i poreza, a jednako tako mi i Crkva otima iako im ne želim dat niti lipe. Njegovo mišljenje o meni je isto kao i ono Tuđmanovo: ''Stoka sitnog zuba!'' Prema tome, nema niti jednog razloga da ga dižem u nebesa i smatram nekakvim idolom i herojem. Ljubav prema nacionalnim idolima u Hrvata je vrlo velika, više ih štuju nego Boga. O koje se zapovijedi griješite Hrvati katolici?
''Ja sam gospodin Bog tvoj i nemaj drugih bogova uz mene!'' (Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se, niti im služi.)
Zar ju je toliko teško poštivati?