M 53 god., Zagreb Član od 07.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1931 (stari forumaš) Status: viši moderator
Napisano: subota, 6.9.2008 u 17:01 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Covjek mora prihvatiti realost zivota.
Mozda su to prilike da kao krscani imamo razumjevanja za druge koji su u boli.
Boli se neke ne mogu nikad izljeciti,ali se zato mogu uz nadu i pouzdanje ublaziti.
Najbitnije je imati cisto srce u svakoj boli.
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 127 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 6.9.2008 u 20:53 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Dina
piše: Covjek mora prihvatiti realost zivota.
Mozda su to prilike da kao krscani imamo razumjevanja za druge koji su u boli.
Boli se neke ne mogu nikad izljeciti,ali se zato mogu uz nadu i pouzdanje ublaziti.
Najbitnije je imati cisto srce u svakoj boli.
Vjerujem da se svaka bol može u potpunosti iscijeliti, pogotovo kad shvatimo da se ništa ne događa slučajno i da za sve postoji razlog. Čovjek posjeduje ogromne sposobnosti, između ostalog i samoizlječenja no da bismo u tome bili uspješni potrebno je u te sposobnosti vjerovati.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 3978 (stari forumaš)
Napisano: subota, 6.9.2008 u 21:17 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Bol je sastavni dio života i nije je moguće mimoići. No, trpljenje s Kristom postaje blagoslov. Za neke pak bol postaje prokletstvo, sve ovisi o tome kako se čovjek postavi.
M 49 god., Osijek Član od 28.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 6.9.2008 u 22:50 Mijenjano: subota, 6.9.2008 u 22:53 (Mal) Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
čovijek ,je bolestan ,jako teško , sam je ,rodbine nema ,i ako ima isto kao da i nema , plače ,moli suze mu teku ,gleda sliku ,gleda križ ,moli ,isuse pomozi ,
Da kako mu pomoči ,bio sam u situaciji , promatrao patnje , čuo jecaje vapaj ,pokušao sam ga tješiti ,molitvu sam poročitao iz svetog pisma ,lijepo je slušao i suze su bile još teže ,
njemo me promatrao i rekao hvala ti prijatelju , ali kako da mu pomognem ,
nije lako kad nemaš nikoga --ne nije -- srce boli oči su mutne od boli ,
promatram sestre kako rade i tiho jako tiho mole i hrabre čovijeka ,boli ga i duša i tijelo ,
kako ???
M 33 god., Osijek Član od 21.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 41 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 7.9.2008 u 9:48 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Uf prijatelju MAL bol je nešto staršno za čovijeka bilo psihičaka ili tijelesna.
Svi mi trubimo kakao razumijemo svakoga tko je u boli i patnji .
Ali taj koji ju nosi,koji nosi svoj križ jedinai zna kako to boli .
Ponekad i bližnji od paćenika dobiju svoj križ uz njega i ta je bol još veča !
Ja osobno nikada neću govoriti ja te razumijem znam šta osijećaš.Kda neznam kako te boli.
Jel 100% sam sigura da svi mi molimo da nas zaobiđe svoj križ !
Može netko trubiti ovo ili ono ali bol je strašna kada te zadesi i nitko ti nemože pomoć ?!
Kao pravi katolici trebali bi hodati sa križem i bolju na leđima usparvno ali kako da to govorim kada evo gledam ovo dijete ali ima i odraslih u ovakvom stanju. kako da ja njemu kažem hodaj usparvno i znam kako teboli ? KAKO ?
M 20 god., Vinkovci Član od 25.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 104 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 7.9.2008 u 12:51 Mijenjano: nedjelja, 7.9.2008 u 14:00 (Tasko-20) Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Ja ipak vjerujem da se svaka bol u potpunosti može iscijeliti, ( Iz 53,4)
Ali da ne patimo i da nema boli nebi znali ni ljubiti, bol je za mene i put do poniznosti,
Kaže Pavao da Bog one koje voli drži pod stegom!
A što se tiče ove slike na kojoj je ovo dijete ja ne znam zašto se to događa, ali znam da je to ljudska krivnja jer su neki pograbili sve a neki nemaju ništa, mi koji bolje živimo ne možemo uopće se žaliti niti kukati kad vidimo takvo što!
Čak i kad molim za takvu djecu nekako msilim da nema pomoći...
Neka mi Bog oprosti!
Ž 36 god., Van Hrvatske Član od 21.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 72 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 9.9.2008 u 14:40 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Život mi je bio pun boli,i bilo je teško!Ali shvatila sam da je bol moj križ i da ga moram sa radošću nositi.I nakon toga je bilo teško..,ali od tada zahvaljujem dragom Bogu na bolu jer samo preko nje mogu ići naprijed. Bol i patnja pročiste dušu i osnaže je.Preko boli učimo biti bolji.Preko boli i jesmo bolji.I dalje je teško..i treba da je teško.Križ nije lagan bio dragom Isusu,zašto bi pa meni bio..
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 3978 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 10.9.2008 u 14:16 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
Dina
piše: Da prvi stupanj ublazavanje i lijecenje boli je SHVATITI.Ali ima trenutaka kad covjek ne moze shvatiti,kako tad i otkud tad krenuti?
Onda ostaje pouzdanje u Gospodina - ne znam, ne razumijem, ali prihvaćam da me ljubiš više nego što ja sebe mogu i da mi nećeš dati križ kojega ne mogu nositi. Tada se živi od i iz vjere
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 127 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 11.9.2008 u 0:41 Mijenjano: četvrtak, 11.9.2008 u 0:42 (moonlight) Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
sara
piše: Onda ostaje pouzdanje u Gospodina - ne znam, ne razumijem, ali prihvaćam da me ljubiš više nego što ja sebe mogu i da mi nećeš dati križ kojega ne mogu nositi. Tada se živi od i iz vjere
Ako je istina da nam Bog daje onoliki križ koji možemo podnijeti, ne više od toga, zašto onda uopće dolazi do samoubojstava? Ovo je pitanje jedna moja rođakinja postavila svećeniku na što joj on nije znao odgovoriti. Zanimljivo.
Moje je mišljenje da nam Bog ne daje nikakve križeve nego mi sebi sami (tj. naša duša, nesvjesni dio nas) nam zadaje zadatke koje moramo proći u životu da bi naša duša evoluirala. Zbog toga se i nalazimo trenutno u materijalnim tijelima jer u njima imamo odličnu mogućnost da iskusimo neke stvari koje ne bismo mogli u "duhovnom" svijetu. Naravno ovo se događa u interakciji sa Bogom jer se Bog nalazi u svima nama, tj. mi i Bog smo jedno.
Ž 36 god., Van Hrvatske Član od 21.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 72 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 11.9.2008 u 7:41 Tema: Bol, kako se nositi sa njom?
U trenucima velike boli,često se pitamo zašto!Čemu!Ne vidimo razlog niti smatramo da smo takvo što zaslužili!Ali,najbitnije je pouzdanje u Gospodina!On zna zašto i uvijek je ali uvijek sve što mi On pruža za moje dobro!Kada u to vjerujemo,nikad nećemo dići ruku na sebe!To čine ljudi koji ne vjeruju!