Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Društvo  •  Žene koje odluče roditi dijete van braka
Društvo

Rasprave vezane uz bića, stvari i pojave u Hrvatskoj i šire
Moderatori: Dina marc Marko Polo fiore
Tema: 571
Poruka: 19556
Najnovija tema: Što je to?
Aktualna tema: Što je to?
Zadnja poruka: risen, četvrtak 20.11.2008. u 21:34
Naslov teme:
Žene koje odluče roditi dijete van braka
Autor teme: stankica  •  Broj odgovora: 70  •  Broj pregleda: 1525
1 2 3 4 5
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
stankica
Ž 36 god.,
Van Hrvatske
Član od 21.08.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 72 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 14:51
Tema: Žene koje odluče roditi dijete van braka

Dragi forumaši,voljela bi čuti što mislite o ženama koje nisu u braku,mada bi željele,ekonomski su ne zavisne,jako žele imati djecu i odluče roditi(bilo preko donatora ili drugačije..)djete koje bi im ispunilo život.Da li je to isključivo sebična odluka ili nije..Ako je žena vjernica a lagano gubi nadu da će naići onaj pravi..Što kažete!Hvala svima na učešću..
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
čovjek sa strane
M 22 god.,
Zagreb
Član od 16.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 400 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 14:55

Ja bih rekao da su to jako hrabre žene jer pokušati takvo što u našem hard-core patrijarhalnom društvu, u kojem se ženu promatra kao ravnopravnu, ali još uvijek nedostojnu svih društvenih "povlastica".
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 540 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 15:02
Mijenjano: srijeda, 8.10.2008 u 15:49 (alina)

Meni su to sebične žene i navest ću razloge:
- od prve misli o tome oduzimaju pravo da dijete ima i oca, odlučuju u ime nerođenog
- vrlo često naprave to na prevaru prema muškarcu onda su i nepoštene prema tom čovjeku kojega naprosto "iskoriste" i oduzimaju mu pravo da bude tata
- kako će djetetu objasniti s kojim je motivima došlo na svijet
- financijska sigurnost nikada ne nadomješta djetetu i normalan život uz oba roditelja
- poštenije mi je usvojiti dijete i na taj način ispuniti majčinske osjećaje
- donacije s "bankama sperme" mi je već sam naziv "banka" čisti biznis i potpuna dehumanizacija pogotovo u ovakvim slučajevima (kupovanje djeteta kao igračke)
Idi na vrh

barbaraa
Ž 37 god.,
Osijek
Član od 21.09.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 605 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 15:05

alina piše:
- od prve misli o tome oduzimaju pravo da dijete ima i oca, odlučuju u ime nerođenog
- vrlo često naprave to na prevaru prema muškarcu onda su i nepoštene prema tom čovjeku kojega naprosto "iskoriste" i oduzimaju mu pravo da bude tata
- financijska sigurnost nikada ne nadomješta djetetu i normalan život uz oba roditelja
- donacije s "bankama sperme" mi je već sam naziv "banka" čisti biznis i potpuna dehumanizacija

imam prijateljice i poznanice kojima se " dogodilo" djete izvan braka...............zaista vidim da je to teško jer u pubertetu zaista je potrebna muška ruka...............
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 15:15

Razumijem što želiš reći, no Stankica je postavila temu malo drugačije "žene koje svjesno, ciljano i namjerno odluče dijete roditi i odgajati same" .
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10078 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 15:48

Mislim da je svako dijete zavrijedilo imati oba roditelja.
Zbog čega je bitan otac može se nači u svim svetim knjigama...a evo i u ovoj nama najbližoj, Bibliji.

Dijete u sebi ima prirođeni poriv za ocem i majkom.
što bi dalje trebalo reći o ovome pitanju?

Ništa.
Idi na vrh

TroIva
M 7 god.,
Županja
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 2438 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 17:00

stankica piše:
Dragi forumaši,voljela bi čuti što mislite o ženama koje nisu u braku,mada bi željele,ekonomski su ne zavisne,jako žele imati djecu i odluče roditi(bilo preko donatora ili drugačije..)djete koje bi im ispunilo život.Da li je to isključivo sebična odluka ili nije..Ako je žena vjernica a lagano gubi nadu da će naići onaj pravi..Što kažete!Hvala svima na učešću..

Svaki novi zivot je blagoslov kako roditelju(ima) tako i drustvu. Usudio bih se slobodno, dakle osobno reci da takva odluka u sebi ne sadrzi bas neki veliki grijeh, a ako je majka spremna djetetu pruziti ljubav i vise manje lijep zivot onda nije ni izrazito sebicna.
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 17:58
Mijenjano: srijeda, 8.10.2008 u 18:03 (alina), srijeda, 8.10.2008 u 18:05 (alina)

Ne sumnjam da će ta majka pružiti ljubav i kako ti pišeš "više manje lijep život", kad se dijete već rodi.
Ali meni je sebičan sam motiv. Dijete rađa zbog sebe, a ne zbog djeteta koje ima pravo na oba roditelja. A i nepošteno mi je prema ocu, koji je ponekad prevaren, iskorišten, stavljen na nivo potrebnog spermija, a ne i osobe. Postoje vjerojatno i razni dogovori između potencijalnog oca i majke, različite kalkulacije , ali nije li to neprirodno i nepošteno prema djetetu koje bi trebalo nastati kao plod ljubavi i zajedničke želje oca i majke.
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 3978 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 18:16

Božje je poruka "..plodite se i množite". Očito je da za napravit dijete treba dvoje, očito je da za dobro odgojit dijete treba dvoje. Kad se dogodi nesreća pa dijete ostane bez jednog roditelja, teški mu je to križ. Ali sebi ugađat praveći dijete je, za mene, strahota. Kako dugi niz godina radim s djecom, dobro poznajem koliko trauma i patnji nose u sebi kad nemaju jednog roditelja. Priuštit djetetu to namjerno... izrazito sebično. Ima toliko potrebe za ljubavlju na ovome svijetu da osoba koja nema vlastitu djecu ima i te kako kome pokloniti ljubav. A ako joj treba igračka, neka si kupi plišanog medu, možda mačku ili psa.
Znam da zvučim grubo, ali ovoga časa imam pred očima silinu dječje patnje s kojom se susrećem.
Idi na vrh

Dina
M 53 god.,
Zagreb
Član od 07.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1931 (stari forumaš)
Status: viši moderator
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 20:05
Mijenjano: srijeda, 8.10.2008 u 20:07 (Dina)

stankica piše:

E nisu djeca krumpiri.
To su ljudi s emocijama,zeljama potrebama.Zadovoljiti samo svoju potrebu za POSJEDOVANJEM djteta je posesivno i nimalo,opravdano i normalno.A o mukama jednog roditelja vec je netko nesto vrijednoga rekao,kao i o potrebi djeteta prema roditeljima i obrnuto.I tko ima prava na tako sto?
Idi na vrh

MAL
M 49 god.,
Osijek
Član od 28.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 22:19

Pravi če naiči samo treba slušati gledati i ne osvrtati se na vlastiti ego,
mnoge žene koje su neovisne materijalno moraju se zapitati dali žele dijete kao kapital, ili imati vlastitu životnu bračnu zajednicu,..
Krščani kroz svoju povijest imaju brak i život bračnih partnera , pa i nerotkinje su postale božje miljenice,
zašto bi žena išla na nekrščanski čin ,množenja i zašto nemaju hrabrosti uči u zajednicu braka sa muškarcem , pa po m,om mišljenju zadovoljiti vlastiti ego nije u redu , pa treba misliti na dijete i da je svevišnji htio da se tako množi ljudski rod onda bio bilo tako,,. Svaka veličina vlastitosti je ništavna i ne opravdava cilj . nije svijet propao zbog toga pa nism našla pravog ??? pitam se koko ta žena misli imati pravog i što je to pravi?? - kriteriji su žalosni jer mjeriti vrijednost pravog ???? Pitam se kako če se osječati danas sutra kada bude mjerena i kategorizirana od vlastitog djeteta ,i od zajednice,,? nipošto ne podržavam takov čin i svevišnji je taj koji određuje i nagrađuje ..!!!!!!!!!
Idi na vrh

Jednostavna
Ž 34 god.,
Zagreb
Član od 23.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 3 (novi forumaš)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 22:57

alina piše:
- donacije s "bankama sperme" mi je već sam naziv "banka" čisti biznis i potpuna dehumanizacija pogotovo u ovakvim slučajevima (kupovanje djeteta kao igračke)

ovo potpisujem
sama sam u toj poziciji, ali ne pada mi na pamet imati dijete bez oca
djetetu treba i figura majke i figura oca da bi imalo koliko toliko normalan život
nota bene govorim samo o ženama koje smisleno, s namjerom postavljenom unaprijed to rade
čista sebičnost
igraju se Boga samo zato jer su usamljene, i sebične naravno, svoje potrebe stavljaju iznad djetetovih
danas u ovom svijetu ima toliko stvari za zabaviti se
možeš imati 10 mačaka i pasa
ili usvojiti neko napušteno dijete i tako ga usrećiti
ili se izraziti kroz posao i pomagati udrugama i zajednicama koje štite djecu
zato mi se smuči kada vidim jednu karmelu vukov colić i ine persone kako na naslovnicama raznoraznih časopisa izjavljuju kako njima ljubav i muškarac nisu potrebni
kakva poruka se na taj način šalje onim curicama od 16 godina?
mene obrlatit sigurno ne može
žao mi te njezine djece
zbilja žao
Idi na vrh

risen
Ž 44 god.,
Van Hrvatske
Član od 17.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 298 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 8.10.2008 u 23:37

stankica piše:

U braku su muz i zena jedno,van braka dvoje,znaci uvijek odlucuje jedno...
Idi na vrh

stankica
Ž 36 god.,
Van Hrvatske
Član od 21.08.2007.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 9.10.2008 u 10:23

MAL piše:
Pravi če naiči samo treba slušati gledati i ne osvrtati se na vlastiti ego,
mnoge žene koje su neovisne materijalno moraju se zapitati dali žele dijete kao kapital, ili imati vlastitu životnu bračnu zajednicu,..
Krščani kroz svoju povijest imaju brak i život bračnih partnera , pa i nerotkinje su postale božje miljenice,
zašto bi žena išla na nekrščanski čin ,množenja i zašto nemaju hrabrosti uči u zajednicu braka sa muškarcem , pa po m,om mišljenju zadovoljiti vlastiti ego nije u redu , pa treba misliti na dijete i da je svevišnji htio da se tako množi ljudski rod onda bio bilo tako,,. Svaka veličina vlastitosti je ništavna i ne opravdava cilj . nije svijet propao zbog toga pa nism našla pravog ??? pitam se koko ta žena misli imati pravog i što je to pravi?? - kriteriji su žalosni jer mjeriti vrijednost pravog ???? Pitam se kako če se osječati danas sutra kada bude mjerena i kategorizirana od vlastitog djeteta ,i od zajednice,,? nipošto ne podržavam takov čin i svevišnji je taj koji određuje i nagrađuje ..!!!!!!!!!

Da,razumijem tvoj stav i u velikom broju pitanja se slažem ali,pitaš se ko je to pravi!!!E pa dragi Mal,odgovoriću ti iz osobnog primjera.Za mene je pravi onaj koga volim i za koga mogu reći da ću ga voleti i poštivati cijeli život.Samo sa takvim bi stupila u sveti brak jer su svi ostali razlozi, za osnivanje braka po meni pogrešni.E vidiš ja još čekam takvoga :-(
A što se tiče posvajanja djece,kod nas je skoro nemoguće posvojiti djete ako nisi u bračnoj zajednici.Zato ove žene to ne mogu učiniti čak i da se na to odluče!Sve u svemu tužna priča kad se sjetim da je u nekim zemljama to dozvoljeno čak i homoseksualnim parovima!Dva tate ili dve mame može-a jedna mama ili tata ne može!Strašno!
Znam da niti jednu ženu koja se iz želje da pruži svu ljubav koju ima, odluči na takav korak,ne bi osudila!Niti ovdje mislim na žene koje to rade zbog želje za posjedovanjem,već isključivo iz ljubavi..
Ne bi osudila,ali dal bi ja to napravila - e to iskreno ne znam!
Hvala svima na učešću..
Idi na vrh

stankica
Ž 36 god.,
Van Hrvatske
Član od 21.08.2007.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 9.10.2008 u 10:29

alina piše:
Razumijem što želiš reći, no Stankica je postavila temu malo drugačije "žene koje svjesno, ciljano i namjerno odluče dijete roditi i odgajati same" .

Da,draga Alina,upravo tako.Jedino što mislim na žene koje jesu za brak i voljele bi biti u braku,ali im se iz raznih razloga brak nije desio.Biološki sat otkucava.., a one same.., a pune ljubavi..Na takve mislim!
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Nosite li svoj križ s ljubavlju?
Marina021, četvrtak 20.11.2008 u 22:13

Karizmatizam
Lady, četvrtak 20.11.2008 u 22:11

Koliko pažnje pridajete fizičkom izgledu?
nedostojna, četvrtak 20.11.2008 u 22:09

Što je to?
risen, četvrtak 20.11.2008 u 21:34

Poznajete li Zen!?
nedostojna, četvrtak 20.11.2008 u 21:30

Ekumenizam na djelu
Templar, četvrtak 20.11.2008 u 21:19

Ispovijed
nikolla, četvrtak 20.11.2008 u 20:57

Zašto me progoni strah?
lovreško, četvrtak 20.11.2008 u 20:53

Kulturocid
metatronX, četvrtak 20.11.2008 u 20:05

Koja vam je najdraža pjesma?
Zen, četvrtak 20.11.2008 u 19:59
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
outspacer, četvrtak 20.11.2008 u 9:21

Međugorje
Marina021, nedjelja 16.11.2008 u 10:47

Thompson i Crkva
Lady, srijeda 29.10.2008 u 10:42

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Sve
k-pax, petak 26.10.2007 u 22:56

Veličanje partizana, Tita i komunizma
rixinelli, srijeda 12.11.2008 u 18:02

Čokoladni faith
Dina, petak 30.11.2007 u 21:07
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Društvo  •  Žene koje odluče roditi dijete van braka

IZ WEB SHOPA

Michael Card: A Fragile Stone
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Nacistički suradnik ili katolički heroj?
Crkva, 6.11.2008

Tajna popularnosti Zlatka Sudca
Pod povećalom, 9.11.2008

Križ na zidu i krunica oko njega?
Moj dom, 11.11.2008

Je li nam suvenir važniji od svetog?
Dan Gospodnji, 9.11.2008

Predstavljeno najskuplje izdanje Biblije
Kultura, 11.11.2008

NEWS PORTAL

Crkva
Društvo