Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Društvo  •  Antifašisti
Društvo

Rasprave vezane uz bića, stvari i pojave u Hrvatskoj i šire
Moderatori: Dina fiore Sfinga goran33
Tema: 1007
Poruka: 40355
Najnovija tema: Homeopatija
Aktualna tema: Homeopatija
Zadnja poruka: lira, petak 3.9.2010. u 23:31
Naslov teme:
Antifašisti
Autor teme: sara  •  Broj odgovora: 270  •  Broj pregleda: 6451
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
sara
Ž 54 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 7558 (zvijezda foruma)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 12:54
Tema: Antifašisti

Na splitskoj patologiji dovršena je identifikacija posmrtnih ostataka fra Ljube (Maksimilijana) Jurčića kojega su partizani brutalno likvidirali te s još petoricom, najvjerojatnije civila, zakopali u blizini Vrgorca -

Evo, na vratima nam je dan antifašističke borbe!
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
pajo
M 42 god.,
Zadar
Član od 30.03.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 163 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 13:22

sara piše:
Na splitskoj patologiji dovršena je identifikacija posmrtnih ostataka fra Ljube (Maksimilijana) Jurčića kojega su partizani brutalno likvidirali te s još petoricom, najvjerojatnije civila, zakopali u blizini Vrgorca -

Danas su se u Privlaci kod Zadra okupili svećenici da bi odali pičast Don Eugenu Šutrinu koga su 1945. partizani ubili i s kamenom oko vrata bacili u more. Igrali su na karte i pobjednik je, za nagradu, dobio da ga ubije. Antifašisti?
Idi na vrh

Novi Covjek
M 29 god.,
Đakovo
Član od 28.07.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 858 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 13:33

ma dobro..
ja bi rekao ovako..
(vezano i za jučerašnju emisiju o Goeringu)
Fašizam definitivno =Zlo 20 st...jer je ideja u startu otvoreno Zlo
antifašizam sam po sebi je borba protiv Zla..
..
komunizam počiva na nekim drugim idejama..
uglavnom jedini problem je što je temeljen protivno Bogu..i kao takav je iluzija..
znači sve ono što su komunisti mislili da će ostvariti dobro..je krenulo jaaako naopako..
jer su mislili nametanjem i gušenjem slobode,te manipulacijom opće svijesti..
nekako dovesti do dobra=nemoguće..
..
zato se i komunizam prometnuo u veeeliko zlo..koje je godinama živjelo prikriveno..
..
mi povezujemo komunizam i antifašizam..
a to nemora biti;
Stepinac nije bio komunist..ali je bio protiv fašizma..
mnogi su bili protiv fašizma..ali nisu zato bili komunisti..
naravno danas komunisti sebi svojataju Antifaš. borbu..a paralelno zaboravljaju da je i komunistički režim
napravio toliko zla..
da su zapravo i jedni i drugi koji pripadaju rasi "zlotvora"..na istoj strani..
(postoje dobri i zli,..zato kažem rasa "zlotvora")
Idi na vrh

zaboljesutra
M 30 god.,
Zagreb
Član od 21.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 427 (forumaš u petoj brzini)
Status: super-moderator
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 13:45

sara piše:

Draga Sara,
imaš dvostruke kriterije i to ti nije dobro ni objektivno. Ako zbog zločina koji su počinje u Domovinskom ratu ne želiš da se kriminalizira cijeli Domovinski rat i svi branitelji, onda bi bilo pošteno da antifašizam (borbu protiv dva velika zla - fašizma i nacizma) ne relativiziraš zbog zločinaca pojedinaca koji su iskoritili antifašizam za osvetu i zločine.
Idi na vrh

Radisson
M 12 god.,
Zagreb
Član od 27.11.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 197 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 14:50

Sam Tito nije bio antifašist. On je bio revolucionar. Tako da se on samo poslužio antifašizmom kako bi uspostavio svoju diktaturu.

Hrvatska je uistinu bila oslobođena i fašizam je na sreću pobjeđen ,ali smo odmah iz jednog zla ušli u drugo. Iz crnog fašizma u crveni fašizam. Iz diktature u diktaturu. Oslobođeni smo da bi isti čas bili ponovno utamničeni.

Smješno i tužno je kada netko priča da su Tito i njegovi pobjedili fašizam i onda ponovili iste i slične zločine onim fašističkima. Ti ljudi nisu ubijani zato što su surađivali s okupatorom ili iz nekog sličnog razloga - ubijani su jer su bili prijetnja Titovoj svevlasti. Da su abolirani ili barem bili pošteno suđeni - Tito ne bi baš u tolikom miru ,na takav način vladao i živio kao beg. Ovako je pobio neistomišljenike i rješio se problema. Ali važno da se po takvom notornom zločincu naziva jedan od najljepših trgova u Zagrebu.
Idi na vrh

sara
Ž 54 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 7558 (zvijezda foruma)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 15:34

zaboljesutra piše:
Draga Sara,
imaš dvostruke kriterije i to ti nije dobro ni objektivno. Ako zbog zločina koji su počinje u Domovinskom ratu ne želiš da se kriminalizira cijeli Domovinski rat i svi branitelji, onda bi bilo pošteno da antifašizam (borbu protiv dva velika zla - fašizma i nacizma) ne relativiziraš zbog zločinaca pojedinaca koji su iskoritili antifašizam za osvetu i zločine.

Hvala ti za silno dušobrižništvo, no pucanj ti je u prazno.
Za pojedinačne zločine u Domovinskom ratu progone se toliki, dapače i za pokojnog prvog predsjednika ove države se, nekažnjeno, govori da je zločinac. O tome da generali sjede u Hagu ne treba ni pričati - to je presedan u povijesti.

Za partizanski pokret se stalno priča o antifašizmu, dapače predsjednik ove države se ruga sa žrtvama - silnim desecima tisuća - Bleiburga i križnih putova. A zapravo, valjalo bi prebrojiti te "pojedinačne" zločine pa bismo lako i lijepo vidjeli tu pojedinačnost. Mislim da je u partizanskom pokretu antifašizam sporadičan - odnosno antifašisti iznimke, a borci za vlastiti probitak i komunisti koji mrze sve što nije njihova petokraka - pravilo.
Idi na vrh

zaboljesutra
M 30 god.,
Zagreb
Član od 21.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 427 (forumaš u petoj brzini)
Status: super-moderator
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 15:54

Ja sam za to da svaki zločin bude kažnjen. A to što nisu kažnjeni komunistčki zločini je najzaslužniji Franjo Tuđman koji je imao plan pomirbe, bez sankcije za zločince. Tako je i Josip Manolić, koji je radio čuda u komunizmu, zaslužio mjesto u Tuđmanovoj vlasti.
Idi na vrh

marinianis
Ž 35 god.,
Zagreb
Član od 06.04.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 1886 (građanin foruma)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 16:49

zaboljesutra piše:
Ja sam za to da svaki zločin bude kažnjen. A to što nisu kažnjeni komunistčki zločini je najzaslužniji Franjo Tuđman koji je imao plan pomirbe, bez sankcije za zločince. Tako je i Josip Manolić, koji je radio čuda u komunizmu, zaslužio mjesto u Tuđmanovoj vlasti.

Potpisujem. Ali, da bi se to sagledalo čovjek mora imati viši stupanj i sposobnost kognitivnog zaključivanja.

Sa onima nižeg stupnja se isključivo manipulira, oni tome i služe. Politika je to uvijek znala iskoristiti u svoje svrhe.

Povijest se ponavlja, neprestano. Nažalost. Svih nas.
Idi na vrh

TroIva
M 23 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 6001 (počasni forumaš)
Status: moderator
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 16:53

zaboljesutra piše:

Potpisujem.
Idi na vrh

LordExtra
M 30 god.,
Zagreb
Član od 16.12.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 17:14

sara piše:

To nije antifašistička borba nego likvidacija neistomišljenika. Navodno su vrlo slučnu stvar izveli Šuškovi ljudi s Rajhl-Kirom a teško da se ustašoidni Gojko Šušak baš može svesti pod javno deklarirane antifašiste. Tvoja teza je još jedna u nizu besmislenih i ovdje iznesenih teza samo s jednim ciljem - relativizacijom apsolutne pozitivosti antifašističke borbe s ciljem umanjivanja ustaškog kolaboriranja s nacistima i njihovog npr. javnog vješanja ljudi po gradovima Hrvatske i BiH sličnim stvarima tipočinim SAMO za ustaško-nacistički režim i za NIKOGA drugoga!

A isto tako bilo bi zanimljivo vidjeti zašto su od svih popa baš tog popa izabrali za likvidaciju. Ako je govorio, radio i razmišljao kao neki svećenici ovdje i eventualno kolaborirao s ustašma onda se i on sam svrstao na stranu nacizma pa bio pop sto puta, dobio je što je tražio. Naravno AKO je kolaborirao s ustašama. Ako nije onda je grijeh sav na njegovim likvidatorima. No, iz ovoga što si napisala ne vidi se puna istina.
Idi na vrh

marinianis
Ž 35 god.,
Zagreb
Član od 06.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 17:34

sara piše:

Čuj, ustaše su likvidirale u Jasenovcu sve što nije proustaški orijentirano, pa čak i mnoge Hrvate, neistomišljenike i jesi prebrojila njihove kosti !???

Kada god pišete o ovim temama ( a stalno pišete ), što samo govori o zadojenosti naroda sa ovih prostora i vještoj manipulaciji političkih struktura u datom vremenu i prostoru za određene svrhe, i vječno generalizirate, govoreći svi i sve.....

Ajmo, već jednom stati na loptu ( vrijeme je ) da niti svi partizani, niti svi Hrvati, niti svi Srbi, Muslimani, Židovi, branitelji Dom. rata nisu radili iste stvari....ne postoje 2 identična čovjeka, prema tome, postoje " krivi sistemi, ideologije", postoje i postojali su ljudi, nažalost, kojima ništa i nitko nije svet, ne biraju sredstva niti načine kako doći do cilja....ne snose posljedice svojih postupaka....jer nemaju grižnju savjesti....jer nemaju dušu....niti vjeru u Boga, u druge ljude....takvih će uvijek biti na ovome svijetu...ali, opet ponavljam suzdržite se od generaliziranja...recite, da bilo je krivih poteza, da bilo je zločina na ovoj i onoj strani koji svakako trebaju biti istraženi i sankcionirani, da trebamo graditi društvo iskrenih i poštenih ljudi...mladih...a mi odrasli im trebamo biti uzor....i da ponosna sam što je eto, baš moja Hrvatska kolijevka antifašističkog pokreta u ovom dijelu Europe....isto kao što sam ponosna na prave heroje dom. rata....i danas, kada gledam moju Hrvatsku....opljačkanu i rasprodanu....kada gledam seljaka koji prolijeva mlijeko u Zagrebu pred vladom.... profesora koji je degradiran u društvu u kojem djeluje....radnika koji radi za mizeriju i sretan je što uopće radi i prima plaću....žao mi, iskreno mi je žao što pošteni izginuše za ovakve mafijaše ....koji su nam zasjeli na tron ove naše mlade države....žao mi je....što ovaj narod gledano u cjelini nema više pameti, a i vjere....
Idi na vrh

LordExtra
M 30 god.,
Zagreb
Član od 16.12.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 17:45

marinianis piše:
Čuj, ustaše su likvidirale u Jasenovcu sve što nije proustaški orijentirano, pa čak i mnoge Hrvate, neistomišljenike i jesi prebrojila njihove kosti !???

Kada god pišete o ovim temama ( a stalno pišete ), što samo govori o zadojenosti naroda sa ovih prostora i vještoj manipulaciji političkih struktura u datom vremenu i prostoru za određene svrhe, i vječno generalizirate, govoreći svi i sve.....

Ajmo, već jednom stati na loptu ( vrijeme je ) da niti svi partizani, niti svi Hrvati, niti svi Srbi, Muslimani, Židovi, branitelji Dom. rata nisu radili iste stvari....ne postoje 2 identična čovjeka, prema tome, postoje " krivi sistemi, ideologije", postoje i postojali su ljudi, nažalost, kojima ništa i nitko nije svet, ne biraju sredstva niti načine kako doći do cilja....ne snose posljedice svojih postupaka....jer nemaju grižnju savjesti....jer nemaju dušu....niti vjeru u Boga, u druge ljude....takvih će uvijek biti na ovome svijetu...ali, opet ponavljam suzdržite se od generaliziranja...recite, da bilo je krivih poteza, da bilo je zločina na ovoj i onoj strani koji svakako trebaju biti istraženi i sankcionirani, da trebamo graditi društvo iskrenih i poštenih ljudi...mladih...a mi odrasli im trebamo biti uzor....i da ponosna sam što je eto, baš moja Hrvatska kolijevka antifašističkog pokreta u ovom dijelu Europe....isto kao što sam ponosna na prave heroje dom. rata....i danas, kada gledam moju Hrvatsku....opljačkanu i rasprodanu....kada gledam seljaka koji prolijeva mlijeko u Zagrebu pred vladom.... profesora koji je degradiran u društvu u kojem djeluje....radnika koji radi za mizeriju i sretan je što uopće radi i prima plaću....žao mi, iskreno mi je žao što pošteni izginuše za ovakve mafijaše ....koji su nam zasjeli na tron ove naše mlade države....žao mi je....što ovaj narod gledano u cjelini nema više pameti, a i vjere....

Mudro zboriš. Ali nema tu pomoći s našim ljudima sve dok se polazi od teze da ako ti ne misliš kao ja, mrzim te. Ili ako ti ne misliš kao ja, zla si osoba.

Ja sam to što jesam, osjećam se kako kako se osjećam ali ne nalazim potrebnim mrziti svoje neistomišljenike. Kad bi naši Jugoslaveni, antifašisti i Titoisti shvatili kakve sve grozote u njihovo ime radili pojedinci i kad bi naši ljubitelji NDH-a, Pavelića, Tuđmana, Šuška i kompanije shvatili koliko su dotični učinili zla u njihovo ime, ludilo bi prošlo. No, nema od toga ništa jer svima je lakše upirati prstom u one druge i pokazivati kakvi su grozni a malo tko počne od sebe i zala onih koji su mu srcu dragi.

Sa svih sukobljenih strana je uvijek bilo dobrih i loših. Kad ova luda vremena prođu, povijest će pisati samo o činjenicama a djeca u školi će učiti o zločestima koji su ubijali i tjerali ljude iz kuća i o onima drugima koji su bili njihove žrtve. I bit će to još jedna priča o dobru i zlu.

Držim fige da se i vjernici i nevjernici pomole za sve nas da se svi u srcu priklonimo dobru, da susjetimo s neistomišljenicima i da ih pokušamo razumjeti. I da jedni drugima oprostimo.
Idi na vrh

Templar
M 32 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 10253 (elita foruma)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 17:54
Mijenjano: srijeda, 10.6.2009 u 17:58 (Templar)

Antifašizam je pozitivna stvar i civilizacijska vrijednost. To nitko razuman ne dvoji

Međutim u Hrvatskoj za vrijem II svejtskog rata i poraća nije bilo ni traga antifašizmu , vec je na djelu bio najrigidnji komunistički, staljinistički i boljševistički terorizam, koji se i dan danas u Hrvatskoj lažno prikazuju kao nekakav antifašizam.

U civiliziranom svijetu takva demagogija ne prolazi, ali u Hrvatskoj koja je bila i ostala necivilizirana zemlja ta demagogija se nameće kao istina i to s najvisih drzavnih struktura.

Ti tzv, antifašisti u Hrvatskoj nisu bili nikakvi antifašisti, vec najobičniji ideolozi komuniizma, staljinizma i boljševizma, stoga je njihovo glavno obilježje diktatatura, teror i zločin. To su zato bile i jedine osbnine hrvatskih partizana kao pripadnika te zločinačke ideologije.

Komunisti, staljinisti, boljševici nisu antifasisti.

Slavljenje njih kao antifaista je nakarada koja postoji jedino u Hrvatskoj. ž
Stoga je tzv. blagdan antifašizma u Hrvatskoj bio i ostao najobičnija demagogija kojoj je "duhovni" otac Franjo Tuđman.
Idi na vrh

marinianis
Ž 35 god.,
Zagreb
Član od 06.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 18:00

Templar piše:
Antifašizam je pozitivna stvar i civilizacijska vrijednost. To nitko razuman ne dvoji

Međutim u Hrvatskoj za vrijem II svejtskog rata i poraća nije bilo ni traga antifašizmu , vec je na djelu bio najrigidnji komunistički, staljinistički i boljševistički terorizam, koji se i dan danas u Hrvatskoj lažno prikazuju kao nekakav antifašizam.

U civiliziranom svijetu takva demagogija ne prolazi, ali u Hrvatskoj koja je bila i ostala necivilizirana zemlja ta demagogija se nameće kao istina i to s najvisih drzavnih struktura.

Ti tzv, antifašisti u Hrvatskoj nisu bili nikakvi antifašisti, vec najobičniji ideolozi komuniizma, staljinizma i boljševizma, stoga je njihovo glavno obilježje diktatatura, teror i zločin. To su zato bile i jedine osbnine hrvatskih partizana kao pripadnika te zločinačke ideologije.

Komunisti, staljinisti, boljševici nisu antifasisti.

Slavljenje njih kao antifaista je nakarada koja postoji jedino u Hrvatskoj. ž
Stoga je tzv. blagdan antifašizma u Hrvatskoj bio i ostao najobičnija demagogija kojoj je "duhovni" otac Franjo Tuđman.

Pa, da na ovim prostorima jedino postoje ustaše i četnici, te balije....i njihovi potomci i tako unedogled.
Idi na vrh

Templar
M 32 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 10253 (elita foruma)
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 18:13

marinianis piše:
Pa, da na ovim prostorima jedino postoje ustaše i četnici, te balije....i njihovi potomci i tako unedogled.

Nije istina.

Vrlo je potomaka bilo kakvih "ustasa i četnika" jer su partizani i komunisti bili vrlo revni u klanju i ubijanju ne samo ustasa i četnika vec i svih drugih antikomunista i svih onih koji su im smetali na bilo koji način (intelektualci, akademski građani, bogatiji ljudi, svecenici i dr.)

Zato i jesmo necivilizirna zemlja jer je uglavnom najgori ološ odlučivao o svemu.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom