| Vi ste na: Naslovnica foruma • Društvo • Antifašisti |
 |
|
Društvo
 Rasprave vezane uz bića, stvari i pojave u Hrvatskoj i šire
Moderatori: Dina fiore Sfinga goran33
Tema: 1003
Poruka: 40052 |
Najnovija tema: Oporezivanje banaka
Aktualna tema: Oporezivanje banaka
Zadnja poruka: Mario 29, četvrtak 29.7.2010. u 16:14 |
 |
Naslov teme:
Antifašisti
Autor teme: sara • Broj odgovora: 270 • Broj pregleda: 6360 |
 |
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
|
M 45 god., Zagreb Član od 16.02.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 2267 (državljanin foruma) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 18:24 Tema: Antifašisti
 |
Templar
piše: Nije istina.
Vrlo je potomaka bilo kakvih "ustasa i četnika" jer su partizani i komunisti bili vrlo revni u klanju i ubijanju ne samo ustasa i četnika vec i svih drugih antikomunista i svih onih koji su im smetali na bilo koji način (intelektualci, akademski građani, bogatiji ljudi, svecenici i dr.)
Zato i jesmo necivilizirna zemlja jer je uglavnom najgori ološ odlučivao o svemu. |
Fascinira me ovo idemo ponovo - svi nasi sveci mucenici
pa neko bi se mogao sjetiti da je to pricica iz vremena kad je svijet pucao po pola
i da nikog nije bas bilo briga za neke tamo cudne naceke
Njemacka je dobila punu snagu odmazde i to ju je sputilo na zemlju, NDH nije, malo su je zgazili ali nista prema onom sto je Njemacka dobila i sad eto imamo opet cijelu hrpu ljudi koji bi htjeli u tome ponovo sudjelovati i dokazati kako su oni bili zapravo nesto specijalno, drugo, posebno ... oni su bi a-fasisti, ko ovi nasi navijaci sada
paradoksalno i suludo ali eto, no nismo sami u srbiji eto iskopavaju đeneral drazu, ko ga nadje dobije nagradu ...
Pa ko zeli sudjelovati mogla bi mu se i zelja ispuniti - znate kako se kaze pazi sto zelis jer bi to mogao i dobiti
Samo fala bogu ovog puta postoji i termonuklearno oruzje na bojistu evropa :(
|
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 44 god., Zagreb Član od 13.03.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 304 (forumaš u petoj brzini) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 18:58 Tema: Antifašisti
Anitfašizam je stečevina i danas cijelog svijeta, neznam zašto neki ljudi pišu tako i jednostavno sami sebi na taj način vadimo utrobu.Pa i Ustav RH je nešto u preambuli kazao o tome.Od tih naši antifašista (partizani,komunisti seljaci,radnici) kao mi se nešto ograđujemo,a zapravo su nam oni omuogućili da RH na neki način bude danas što je.Prisjetimo se samo kako je poglavnik "krčmio" i "djelio" Istru i ostale djelove Hrvatske Musoliniju,kao da mu je to očevina iz selendri oko Konjica.
Biće da je vraćao dugove što je bio tamo u emigraciji izvjesno vrijeme.Taj i takav partizanski pokret omogućio je i Hrvatima da se osjećaju pobjednicima u 2.svjetskom ratu.Oni koji su virili ispod repa Hitleru,kad se on ubio i dalje po Sloveniji izvodili rat za njega,nažalost su stradali tako kako su stradali.Pa, talijani su kapitulirali 1943.godine, što je taj maloumnik poglavnik mislio,pobio svoje ministre koji su htjeli da spase hrvatski narod i državu.Ne,on ostaje vjeran Hitleru i kad ovaj više nije živ,da je išta znao i bio barem malko pametan vidio je još 1943.godine tko dobiva a tko gubi rat.
Ti Hrvati što su bili u partizanima i oslobodili ovu zemlju,umjesto da smo ponosni na njih,mi ih pljujemo i veličamo neke koji su Hrvate vodili u propast kao dični poglavnik Pavelić............njega bi trebali poštovati......kako ne!!!!!!!! |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Ž 54 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 7558 (zvijezda foruma) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 20:20 Tema: Antifašisti
Tragedija hrvatskog naroda je što se pod krinkom antifašizma nalazi more zločinaca, počevši s onima koji su pokolj hodočasnika koji su se vraćali iz Knina za sv. Anu proglasili danom ustanka - da mi je znat protiv koga su oni to ustali?!
Komunisti su ubijali isto ili gore nego fašisti - ima bezbroj dokaza za to. Pa i Jasenovac je poslužio da se tamo likvidiraju i oni nepoćudni komunistima - naravno nakon što su istu stvar radili fašisti. I oni su posve isti.
Samo, u Hrvatskoj nikada nije provedeno ono što u Europi jest - osuda komunizma kao što je osuđen fašizam. Mira može biti tek kad svi nevino pobijeni dobiju isti pijetet . Tako dugo dok su za jednog predsjednika tisuće pobijenih bez suda to zaslužili, ne mogu stvari poći u prošlost.
Užasno je velik broj komunističkih žrtava, a za njih nitko, nikada nije odgovarao. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
M 32 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
Poruka: 10106 (elita foruma) Status: moderator |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 20:41 Mijenjano: srijeda, 10.6.2009 u 20:43 (Templar), srijeda, 10.6.2009 u 20:44 (Templar) Tema: Antifašisti
 |
sara
piše: Samo, u Hrvatskoj nikada nije provedeno ono što u Europi jest - osuda komunizma kao što je osuđen fašizam. Mira može biti tek kad svi nevino pobijeni dobiju isti pijetet . Tako dugo dok su za jednog predsjednika tisuće pobijenih bez suda to zaslužili, ne mogu stvari poći u prošlost. |
To je istina.
Samo zasto je to u Hrvatskoj tako.??
Svi znamo zasto (jer nekome smeta istina i pravda)
Za to trebamo "zahvaliti" ponajprije Franji Tuđmanu.
On je radio i uradio sve da zastiti te komunističke zločince.
Danasnji hrvatski predsjednik samo nastavlja tu isto politiku, doduše samo na rigidniji i vulgarniji način. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
M 50 god., Van Hrvatske Član od 16.02.2007. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 1936 (građanin foruma) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 21:46 Tema: Antifašisti
 |
Radisson
piše: Sam Tito nije bio antifašist. On je bio revolucionar. Tako da se on samo poslužio antifašizmom kako bi uspostavio svoju diktaturu.
Hrvatska je uistinu bila oslobođena i fašizam je na sreću pobjeđen ,ali smo odmah iz jednog zla ušli u drugo. Iz crnog fašizma u crveni fašizam. Iz diktature u diktaturu. Oslobođeni smo da bi isti čas bili ponovno utamničeni.
Smješno i tužno je kada netko priča da su Tito i njegovi pobjedili fašizam i onda ponovili iste i slične zločine onim fašističkima. Ti ljudi nisu ubijani zato što su surađivali s okupatorom ili iz nekog sličnog razloga - ubijani su jer su bili prijetnja Titovoj svevlasti. Da su abolirani ili barem bili pošteno suđeni - Tito ne bi baš u tolikom miru ,na takav način vladao i živio kao beg. Ovako je pobio neistomišljenike i rješio se problema. Ali važno da se po takvom notornom zločincu naziva jedan od najljepših trgova u Zagrebu. |
Apsolutno točno!
Tito nije doista bio nikakav antifašist(to je bio samo usput i stjecajem okolnosti).On je bio PRIMARNO agent Kominterne zadužen da provede u djelo širenje komunističke revolucije i boljševičkog totalitarnog sustava na prostor tadašnje kraljevine Jugoslavije.Radio je po diktatu kao strani plaćenik.A to što se u ostvarivanju tog cilja sukobio s fašistima je samo stjecaj okolnosti koji nije zadesio n.pr.Fidela Castra,Kim Il Sunga i slične bandite angažirane na istom zadatku.
Koliko je Pavelić bio sluga okupatora(Nijemaca i talijana) toliko je i Tito bio sluga drugog okupatora(koji će tek porobiti Europu) -Sovjeta tj.Rusa.
Uglavnom,jednaki ološ! |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 40 god., Zagreb Član od 27.10.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 64 (u blagom usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 22:05 Mijenjano: srijeda, 10.6.2009 u 22:14 (zvone1) Tema: Antifašisti
 |
marinianis
piše: Čuj, ustaše su likvidirale u Jasenovcu sve što nije proustaški orijentirano, pa čak i mnoge Hrvate, neistomišljenike i jesi prebrojila njihove kosti !???
Kada god pišete o ovim temama ( a stalno pišete ), što samo govori o zadojenosti naroda sa ovih prostora i vještoj manipulaciji političkih struktura u datom vremenu i prostoru za određene svrhe, i vječno generalizirate, govoreći svi i sve.....
Ajmo, već jednom stati na loptu ( vrijeme je ) da niti svi partizani, niti svi Hrvati, niti svi Srbi, Muslimani, Židovi, branitelji Dom. rata nisu radili iste stvari....ne postoje 2 identična čovjeka, prema tome, postoje " krivi sistemi, ideologije", postoje i postojali su ljudi, nažalost, kojima ništa i nitko nije svet, ne biraju sredstva niti načine kako doći do cilja....ne snose posljedice svojih postupaka....jer nemaju grižnju savjesti....jer nemaju dušu....niti vjeru u Boga, u druge ljude....takvih će uvijek biti na ovome svijetu...ali, opet ponavljam suzdržite se od generaliziranja...recite, da bilo je krivih poteza, da bilo je zločina na ovoj i onoj strani koji svakako trebaju biti istraženi i sankcionirani, da trebamo graditi društvo iskrenih i poštenih ljudi...mladih...a mi odrasli im trebamo biti uzor....i da ponosna sam što je eto, baš moja Hrvatska kolijevka antifašističkog pokreta u ovom dijelu Europe....isto kao što sam ponosna na prave heroje dom. rata....i danas, kada gledam moju Hrvatsku....opljačkanu i rasprodanu....kada gledam seljaka koji prolijeva mlijeko u Zagrebu pred vladom.... profesora koji je degradiran u društvu u kojem djeluje....radnika koji radi za mizeriju i sretan je što uopće radi i prima plaću....žao mi, iskreno mi je žao što pošteni izginuše za ovakve mafijaše ....koji su nam zasjeli na tron ove naše mlade države....žao mi je....što ovaj narod gledano u cjelini nema više pameti, a i vjere....  |
Dobar komentar!
Fascinantno je sa kolikom energijom i strastima prilazimo temama iz II svj rata.Imamo li mi Hrvati sadašnjost i budućnost???
Svi ,ali baš svi koji su činili loše stvari pod krinkom bilo koje ideologije bi trebali odgovarati kao osobe, individue...ne neki kolektiv ...ne ustaše, ne partizani ne komunisti.
Primjer Domovinskog rata...mi se damo uhvatiti na ''ljepilo'' koje nam serviraju političari kada govorimo i krivnji nekog zapovjednika HV-a, pa onda oni govore ''neki tamo nam sude''.Istina je da je okruženje uvijek ne-naklonjeno malim i slabijim narodima.Istina je to da smo se pljačkom, osobnim interesima pojedninih skupina, anti Hrvatskim ponašanjem doveli kao država u situaciju da klečimo pred svjetski centrima moći i moljakamo kredite da bi država uopće mogla funkcionirati.Zašto je to tako? Zašto smo dozvolili da budemo opljačkani i sada siromašni? Kao siromašni nismo u mogućnosti svjetskim moćnicima reći NE.Dakle, Domovinski rat je obrambeni rat koji smo vodili da bi opstali i preživjeli.Točka.
Da li je bilo ne-ljudi koji su se pod krinkom branitelja priključili i napravili loše stvari? Bilo je.Ali onda bi valjda mi i naše pravosuđe trebalo prvo reagirati, takve ljude sankcionirati, izdvojiti ih i time ''očistiti'' Domovinski rat.Ne Haag, ne strani sudovi.To što nam sude okolo posljedica je toga jer nismo gazde u svojoj kući.Okruženje ne možemo mijenjati ali sebe možemo i to što nam drugi kroje pravdu krivi smo si sami, odnosno naša vlast koja je učinila sve da danas budemo slugani tzv. Zapada.
Imamo državu, sve što se u prošlosti događalo trebaju odraditi sudovi i povjesničari a građani ove zemlje da se bave stvaranjem sadašnjosti i budućnosti.Ali ne, to se ne događa.U 18 godina Hrvatske države vlast nas svake godine sve više osiromašuje, rasprodaje zemlju, zadužuje u inozemstvu a narodu bacaju kost u obliku tema: partizani, ustaše i generali u Haagu.Dok god mi pristajemo da nas na takav način zabavljaju biti će sve gore.
Da smo svjesni i odgovorni građani, rekli bismo jasno: želimo da se procesuiraju i kazne svi zločinci-pravosudje izvolite odraditi taj posao, za to vas plaćamo.A ne nasjedati na manipulacije iz stranačkih kuhinja jer njima je lakše zavaditi ljude, zabaviti ih prošlošću a oni da i dalje rade protiv naroda.
Davno je rečeno: ''kruha i igara''....pa dokle ćemo pristajati da nam političari serviraju ''igre'' i to tako ''tužne igre'' , kada ćemo početi tražiti ono što svi normali traže....kruh, KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 33 god., Zagreb Član od 14.12.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 327 (forumaš u petoj brzini) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 22:20 Mijenjano: srijeda, 10.6.2009 u 22:21 (krešimir999) Tema: Antifašisti
Ja bi postavio pitanje svima koji zagovaraju tu glupu tezu da su partizani zaslužni za uspostavu Hrvatske države.
Zbog čega onda nije Hrvatska postala država 45?? Ako su partizani donjeli Hrvatima slobodu, a volja većine Hrvata bila je samostalna država, u čemu je bio problem??
|
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 32 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
Poruka: 10106 (elita foruma) Status: moderator |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 10.6.2009 u 23:22 Mijenjano: srijeda, 10.6.2009 u 23:23 (Templar), srijeda, 10.6.2009 u 23:24 (Templar) Tema: Antifašisti
 |
krešimir999
piše: Ja bi postavio pitanje svima koji zagovaraju tu glupu tezu da su partizani zaslužni za uspostavu Hrvatske države.
Zbog čega onda nije Hrvatska postala država 45?? Ako su partizani donjeli Hrvatima slobodu, a volja većine Hrvata bila je samostalna država, u čemu je bio problem??
|
Vrlo dobro pitanje u kojem je i odgovor.
Bas me zanima koji će odgovor na ovo pitanje dati Hrvati partizanofili iz svoje u bogate zbirke demagogije.  |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
| PRETRAŽIVAČ FORUMA |