M 49 god., Van Hrvatske Član od 16.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1897 (građanin foruma)
Napisano: subota, 4.7.2009 u 0:14 Tema: Prof dr Josip Jurčević
Ovo je čovjek bez mrlje za kojega bi svaki katolik morao dati glas na predsjedničkim izborima!Samo,bojim se da ga rulja neće prepoznati a onda će ispasti da narod ima vođe kakve zaslužuje.Ali,taj isti narod toliko je obmanjivan,lagan i trovan svime i svačime da upravo nije čudno što nije u stanju prepoznati prave vrijednosti.
M 39 god., Zagreb Član od 27.10.2008. Pošalji poruku
Poruka: 64 (u blagom usponu)
Napisano: subota, 4.7.2009 u 1:59 Tema: Prof dr Josip Jurčević
Ne poznajem čovjeka, prošao sam internetom da vidim neke njegove izjave i pronašao slijedeće. Budući da se radi o citatu ne znam da li su citati ispravni, ja ih samo prenosim a glase:
1) "Potpuno je neprihvatljivo da se Ustav poziva na antifašističku borbu i ZAVNOH kao temelje hrvatske državnosti.''
2) ''Ustaški pokret nije bio fašistički. Bio je u sukobu s fašistima''.
3) ''Logor u Jasenovcu nije bio namijenjen sustavnom ubijanju ljudi. Jasenovac je bio vrlo produktivan radni logor. Tomu svjedoče i podaci o prodaji proizvedene robe posredstvom trgovačkih putnika diljem Njemačke. "
Sve gore navedeno je navodno iz njegovih knjiga.
Moze li tko demantirati da g. Jurčević nije autor gore navedenih rečenica?
Jer ako jest, nisam bas uvjeren da bi čovjek takvog stava mogao biti nekome uzor.Barem ne kršćaninu.
M 33 god., Zagreb Član od 23.06.2009. Pošalji poruku
Poruka: 37 (nova nada foruma)
Napisano: subota, 4.7.2009 u 4:20 Mijenjano: subota, 4.7.2009 u 4:25 (Zdeslav) Tema: Prof dr Josip Jurčević
Kol,ko ja znam čovjek je povjesničar, piše o Blajburgu, NDH i slično...
Nemam ništa protiv da se te stare teme stave na pravo mjesto ali nisam uvjeren da povjesničari to rade najbolje.Znamo da oni to uvijek nekako ''uvrnu'' bas kao i ljudi koji se bave prošlošću.Prošlost je ono iza nas, A MI i BUDUĆI PREDSJEDNIK TREBAMO GLEDATI ONO ŠTO JE PRED NAMA.
Predsjednik, koji je u stanju dovesti Hrvatsku da bude PRAVNA DRŽAVA i da sudovi a ne povjesničari sankcioniraju i događaje iz prošlosti tipa Blajburg ali i one iz sadasnjosti tipa kriminal
Koji povjesničari.....oni su za muzej, nemaju osjećaj za stvaran svijet
Napisano: subota, 4.7.2009 u 21:22 Tema: Prof dr Josip Jurčević
Mattej
piše: Koliko ja znam Josip Jurčević ne može niti da hoće, biti predsjednički kandidat bilo demokršćana, bilo čovjeka katolika.
Objasnite mi pomoću kojih trikova bi to mogao kada se zna da se TRI PUTA ženio!
I to je Katolik? Yeah, right - a ja sam Michael Jordan. :)
Prof Jurčević ima 7 djece a dugo godina zbog političke nepodobnosti nije mogao dobiti stalno zaposlenje nego je,da bi izdržavao brojnu obitelj radio svakakve alternativne poslove.Prvi stalni posao dobio je tek 1994,nakon što je crkla komunistička Jugoslavija.
M 33 god., Zagreb Član od 23.06.2009. Pošalji poruku
Poruka: 37 (nova nada foruma)
Napisano: subota, 4.7.2009 u 23:21 Tema: Prof dr Josip Jurčević
KARTUZIJANAC
piše: Prof Jurčević ima 7 djece a dugo godina zbog političke nepodobnosti nije mogao dobiti stalno zaposlenje nego je,da bi izdržavao brojnu obitelj radio svakakve alternativne poslove.Prvi stalni posao dobio je tek 1994,nakon što je crkla komunistička Jugoslavija.
Juga je crkla 1991. Ako je prvi stalni posao dobio 1994 onda mi liči na ''velike radnike kojima je hrvatstvo profesija'' a kojima je Hrvatska krava muzara koja je eto bas stvorena kako bi mogla takve zaposliti i njegovati na svojim jaslama.
Samo, treba sve te prodavače magle i neradnike hraniti
Ž 35 god., Zagreb Član od 06.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1868 (građanin foruma)
Napisano: nedjelja, 5.7.2009 u 1:17 Tema: Prof dr Josip Jurčević
zvone1
piše: Ne poznajem čovjeka, prošao sam internetom da vidim neke njegove izjave i pronašao slijedeće. Budući da se radi o citatu ne znam da li su citati ispravni, ja ih samo prenosim a glase:
1) "Potpuno je neprihvatljivo da se Ustav poziva na antifašističku borbu i ZAVNOH kao temelje hrvatske državnosti.''
3) ''Logor u Jasenovcu nije bio namijenjen sustavnom ubijanju ljudi. Jasenovac je bio vrlo produktivan radni logor. Tomu svjedoče i podaci o prodaji proizvedene robe posredstvom trgovačkih putnika diljem Njemačke. "
Jer ako jest, nisam bas uvjeren da bi čovjek takvog stava mogao biti nekome uzor.Barem ne kršćaninu.
Ž 30 god., Hvar Član od 21.03.2009. Pošalji poruku
Poruka: 442 (forumaš u petoj brzini)
Napisano: nedjelja, 5.7.2009 u 11:25 Tema: Prof dr Josip Jurčević
zvone1
piše: Ne poznajem čovjeka, prošao sam internetom da vidim neke njegove izjave i pronašao slijedeće. Budući da se radi o citatu ne znam da li su citati ispravni, ja ih samo prenosim a glase:
Zvone, zašao si malo u provokaciju. Prvo, citiraš rečenice za koje ni sam nisi siguran jesu li njegove, drugo, ostavljaš dojam da nisi čitao niti jednu njegovu knjigu, a na kraju zaključuješ da to niti nije za kršćane.
A ja te pitam, što je za kršćane? Možda sljedeće, malo preokrenute rečenice:
1) Hrvatska država nastala je na temelju NR Hrvatske i SR Hrvatske.
2) Svi oni koje su željeli slobodnu, neovisnu Hrvatsku bili su NDH-ši, dakle ustaše, dakle = fašisti...
3) U Jasenovcu je pobijeno 700.000 ljudi.
Jesu li ti stavovi prihvatljivi za kršćane? Sigurno ne, jer ne odgovaraju povijesnoj istini. Pretpostavljam da nisi čitao ništa o tome od naših povjesničara nakon 90-te ili od kojih stranih povjesničara, a da si čitao i samo srpske historičare primijetio bi kako broj ratnih žrtava iz godine u godinu raste i raste, sve dok Hrvati nisu proglašeni pravim "genocidnim narodom" (Vasilije Krestić). A ipak to je sve bilo u našim udžbenicima i na tome smo odgojeni, pa se danas ljudi ne pitaju : zašto su nam lagali? A sigurno je stara Juga dobila i veću ratnu odštetu od Njemačke, pa nikome nije žao tog dijela izmišljenih žrtava...
Za Stepinčev proces se dokazalo da je sramotna podvala i montirana osuda, pa zašto bi onda itko normalan vjerovao današnjim antifašističkim udrugama koji još uzdižu Tita kao "velikog dobrotvora"?
Jurčević je savjestan povjesničar, nimalo ne brani zločine bilo koje vrste, kako ga neki žele podcijeniti, a to hoće li biti predsjednik, to ćemo vidjeti...
Napisano: nedjelja, 5.7.2009 u 12:41 Tema: Prof dr Josip Jurčević
Netko se ovdje zakačio za neprovjerenu tvrdnju o "tri žene".Kad se u Google tražilicu napiše Josip Jurčević dobiju se neki rezultati koji sadrže riječi:tri puta se ženio,međutim,kad se otvore stranice vidi se da se to uopće ne odnosi na njega.Dakle,premda je ova tvrdnja prilično nevjerojatna treba je provjeriti.Teško je pretpostaviti da bi nekome s toliko brojnom obitelji padalo na pamet da se ženi više puta.
U svakom slučaju,radi se o serioznom znanstveniku kroz čije djelo se jasno očitava tako rijetka osobina danas:čežnja za istinom i pravdom.
Naša je historiografija,politika,javno mnijenje,školski sustav i medijski prostor sustavno i kroz dugo razdoblje zagađeni smradom komunizma što je dovelo do SUSTAVNE PATOLOGIJE HRVATSKOG DRUŠTVA i izopačenja interpretacije cjelokupne povijesti od vremena početka Drugog svjetskog rata do danas.Kad ovo razdoblje ZAISTA POSTANE POVIJEST,jer ono to danas još nije(!) onda ćemo moći otvoriti društvene i političke procese toliko potrebnog suočavanja s istinom o nama samima i svim problemima koji su se generirali u ovom narodu kroz toliko dugo razdoblje!Sve dotle će nam bacati prašinu u oči i podmetati kojekakve "tehničke vlade" samo da bi prikrili istinu o golemom nemoralu,korupciji,pljački......
By the way,Sanader je sam sebi "skočio u usta" kad je rekao prvo,da se povlači iz "osobnih razloga",a zatim je,sutradan,u onom maratonskom govoru rekao da se povukao jer je "politički interes Hrvatske iznad interesa političke karijere njega kao pojedinca"!Baš bih ga volio pitati kako može ove dvije izjave dovesti u isti kontekst?
Naime,ili je lagao prvi puta ili drugi put!
Ž 25 god., Zagreb Član od 12.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 975 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.7.2009 u 1:01 Tema: Prof dr Josip Jurčević
Zdeslav
piše: Juga je crkla 1991. Ako je prvi stalni posao dobio 1994 onda mi liči na ''velike radnike kojima je hrvatstvo profesija'' a kojima je Hrvatska krava muzara koja je eto bas stvorena kako bi mogla takve zaposliti i njegovati na svojim jaslama.
pa pročitala sam životopis, 1991.-1994.je bio dragovoljac, radio u službama kojekakvim, u morh-u itd. nije da je samo sjedio doma i laprdao.
mislim da ti komentar baš i nije fer.
M 33 god., Čakovec Član od 08.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1074 (građanin foruma) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 6.7.2009 u 11:32 Tema: Prof dr Josip Jurčević
Zdeslav
piše: Juga je crkla 1991. Ako je prvi stalni posao dobio 1994 onda mi liči na ''velike radnike kojima je hrvatstvo profesija'' a kojima je Hrvatska krava muzara koja je eto bas stvorena kako bi mogla takve zaposliti i njegovati na svojim jaslama.
Iz životopisa Josipa Jurčevića: "Dragovoljac Domovinskog rata od proljeća 1991. godine. U Hrvatskoj vojsci 1991.-1992., gdje dobiva čin bojnika. Jedan je od osnivača Informativno psihološke djelatnosti MORH-a, te prvi ravnatelj Središnjeg arhiva MORH-a. Djelatan je u udrugama proisteklim iz Domovinskog rata."
Bravo Zdeslave, još jedan koji marginalizira i ponižava branitelje, svaka čast...