| Vi ste na: Naslovnica foruma • Duhovnosti i molitva • Hagioterapija - osobna iskustava |
 |
|
Duhovnosti i molitva
 Prakticiranje duhovnosti i duhovna svjedočanstva
Moderatori: fiore
Tema: 422
Poruka: 16236 |
Najnovija tema: Dobre krščanske stranica na internetu
Aktualna tema: Online molitva krunice
Zadnja poruka: Dajana, ponedjeljak 6.9.2010. u 19:14 |
 |
Naslov teme:
Hagioterapija - osobna iskustava
Autor teme: lovreško • Broj odgovora: 66 • Broj pregleda: 4417 |
 |
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
|
M 29 god., Đakovo Član od 28.07.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 858 (iskusni forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 13.5.2009 u 11:19 Mijenjano: srijeda, 13.5.2009 u 11:20 (Novi Covjek) Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
kitsune_m
piše: Biblija nema veze sa vjerom :D dobar si :D
Mir sa tobom, decec. |
dobar je Bog..
Biblija inače ima sa krščanskom vjerom dosta
mir i tebi..
|
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 10 god., Bol Član od 13.06.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 441 (forumaš u petoj brzini) |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 13.5.2009 u 11:24 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
sa kršćanskom vjerom ima dosta.slazem se.
ne znam ako je Bog dobar, Bog je ljubav.
|
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: srijeda, 13.5.2009 u 15:05 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
btw u Sensi 4/09 koju sam danas citao ima clanak i svjedocanstvo o hagioterapiji. Pravnica X komentira svoje iskustvo. Preporuka za citanje, lovresko. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 10 god., Zadar Član od 04.10.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 785 (iskusni forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 13:03 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
kitsune_m
piše: problem je da to pociva na krivim temeljima i ljudi sa nezdravom vjerom nisu u mogucnosti osjetiti to. fanatizam i prevelika revnost se osjeca u sljedbenicima prof . Ivanačića. i to je upravo razlog zasto neki ljudi doalze do recidiva, i jos dubljeg zaglibljenja u depresije, anksioznost i sl. stvari.
problem nije bio u meni, nego u prijetelju. vjera mu je odmogla ne pomogla. i jos mu nanosi bolove. i potice ga na auto-destrukciju.
Da li ce ti Isus, dati novce ako ne radis?  |
neće, ali ako imaš volje za raditi, providit će ti posao, na tebi je da ga prihvatiš ili ne |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 13:05 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
kitsune_m
piše: slazem se Toma, i respekt na postu.
ja bi tu naglasio i fra Zvjezdana Linica koji sa jedne skromne franjevacke strane to vodi. znam za njegove masovke, ali slusao sam ga par puta i gdin. je razborit. par puta sam pokuavao otici u Tabor i dogovoriti razgovor sa njim, ali zbog prevelikog broja obaveza nisam stigao otici vidjeti taj prelijepi dio RH.
sorry malo na OT ;) i preporucio bi ti lovresko jos jednu knjigu , nedavno izaslu. Od dr.V.Jukica- Psihoterapijske skole i pravci u RH.MIslim da se tako zove libar, tamo ima obuhvaceno i Ivancica i hagioter. ;) Nadam se da sam pomogao. |
da, baš mi treba nešto slično za usporedbu, ako odem ovog ljeta u školu znat ću više o promjenama koje je uveo. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 13:11 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
hagioterapija koju je započeo pater Ivančić,uglavnom nalazi primjenu pomoću duhovne snage..
pomoću milosti Božje koja djeluju u duhu čovjeka..
imam nekoliko poznanika koji su bili i doživjeli veliku pomoć,ozdravljenja uz pomoć pouzdanja u Boga i snage Duha Svetoga.
ukoliko čovjek ostvari u sebi odluku..ako doživi obraćenje koje je moguće svaki dan..
dobit će dar vjere i vjera će mu pomoći.
sve se temelji na Isusovim riječima;Sve je moguće onome koji vjeruje..
i to je uistinu tako. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 13:21 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
Otvorila sam ovu temu, ni sluteći da će padati ružne riječi, različtost u mišljenju, različita iskustva, to je u redu, ali čemu se vrijeđati? Hagioterapija je put i pomoć onim osobama koje pate, ne odbacuje ni liječnike ni lijekove, hagioasistenti su ljudi kao i mi, potiče ih se na dublji duhovni život, rast u vjeri, a kako nego odlaskom na Sv. Misu, čitanje Sv. Pisma, molitva, meditacija, provodeći s osobom hagioterapiju i hagioasistent ozdravlja od rana, duhovno zdrav...znači da nije zastranio, da je poslušan svom duhovniku, da je poslušan Crkvi,ako stagnira, ako nije doživio i proživio svoju patnju kako će razumijeti druge, ako nije spoznao svoje slabosti i grijehe, kako će ne osuđivati druge, kako će kroz njega tećo Božja ljubav? |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 13:25 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
ma ne brini se lovreško..
svatko hoće vršiti prohtjeve oca svojega..
ali to je tako..ne treba se obazirat |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 30 god., Zagreb Član od 18.03.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 76 (u blagom usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 15:06 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
kitsune_m
piše: problem je da to pociva na krivim temeljima i ljudi sa nezdravom vjerom nisu u mogucnosti osjetiti to. fanatizam i prevelika revnost se osjeca u sljedbenicima prof . Ivanačića. i to je upravo razlog zasto neki ljudi doalze do recidiva, i jos dubljeg zaglibljenja u depresije, anksioznost i sl. stvari.
problem nije bio u meni, nego u prijetelju. vjera mu je odmogla ne pomogla. i jos mu nanosi bolove. i potice ga na auto-destrukciju.
Da li ce ti Isus, dati novce ako ne radis?  |
Isus je liječnik i ima sve novce ovog svijeta i pomoći će tako da će, ako ga zamoliš, naći doktora koji će propisati pravu terapiju, ako nemaš novaca poslat će ljude koji će ti otvoriti vrata kako bi ih mogao zaraditi ... tu smo jedni za druge, zar ne? a On je tu za sve nas :) i to nam je najveća sigurnost. Jedna je cura imala bolesnu prijateljicu koja je prošla teške operacije, bez novaca je bila, bez stana i ta cura je obećala da će osvoji li stan na nagradnoj igri dat ga toj prijateljici i naravno, Bog je uslišio molitvu srca, osvojila je stan, poklonila ga prijateljici.. čak je to svojevremeno bilo i u novinama.
Što se tiče hagioterapije, bila sam par puta još 2004. na razgovorima i nije mi leglo. Dođeš s ogromnim problemom, ne jednim nego deset, bez vjere si, ne ideš u crkvu a voditeljica hagioterapije ti za zadaću da da čitaš odlomke iz Sv.Pisma i to bi trebalo pomoći, ne da ništa nisam razumjela nego mi je bilo još teže ... Danas, kad se osvrnem na to bilo bi dovoljno da me saslušala i rekla da me razumije i da me Isus voli ... Vjerujem da je to od osobe do osobe, ovisno u kojoj si životnoj fazi ... danas kad slušam predavanja na HKR-u, mogu se okoristiti time ali kad je osoba početnik u vjeri i ne zna što bi prvo ... ne znam baš.
Više mi se sviđa pristup u Duhovnim vježbama gdje čitanjem Sv.Pisma ulazim u razmatranje u kojem nema namještanja, ni varanja nego vidiš di si i šta si i lijepo s Isusom gradiš temelje ispočetka :) ovisno o vrsti teksta, različito reagiraš, a On ti pokaže i zašto i naravno pokaže i kako to riješiti. Upoznavajući Njega upoznajem sebe :) svoje dobre i loše strane, svoje posebnosti, svoje slabosti .. i daje mi priliku da se popravim i najljepše od svega je što pred Njim mogu zaista biti kakva jesam i uvijek je tu, za mene. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 60 god., Zagreb Član od 08.02.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 2042 (državljanin foruma) |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 15:16 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
Dok smo bili mali učili su nas što je to higijena duše i kako se ona provodi svakodnevno kao i higijena tijela. To je od vitalnog značenja za život čovjeka. Čovjek koji ne provodi higijenu širi neugodan miris oko sebe. Takav isti miris je i u njegovoj nutrini. To je jednostavan slučaj za dobro, dobro pranje. Takvome ne treba nikakva posebna terapija. Samo mi smo ljudi malo tvrđe tikve, pa ne provodimo unutarnju higijenu, a na van stavljamo fini miris. U našoj se nutrini gomilaju i talože i miješaju različiti mirisi od kojih nam pozli i možemo se razboljeti. Sada smo već na težim slučajevima. Kod bolesti treba potražiti pomoć stručnjaka. Često se događa da jednostavno bježimo u depresiju, uzimamo uredno lijekove i hodamo na psihoterapiju koja uglavnom ne donosi priželjkivano i očekivano poboljšanje. Tada lijepo kažemo da doktori ne znaju što nam je, a nas i dalje boli duša. Nismo kod liječnika pronašli baš ono pravo, ono što bi nas oslobodilo depresije. Treba potražiti pomoć negdje drugdje! Izbor je širok i bogat, pa tako i unutar Crkve. U takvom stadiju bolesti bio bi potreban i nužan timski rad liječnika (psihoterapeuta) i svećenika (duhovnika). Tada bi rezultati liječenja bili bolji. Mislim da se samom hagioterapijom ne može baš puno postići, a i osobe koje provode hagioterapiju bi uz to nazovimo usko usmjerenje morale završiti neki od temeljnih studija medicine, psihologije... da bi mogle pružati takvu vrstu duhovne pomoći. U protivnom mogu nanijeti velike štete, a u dobroj namjeri. Ja na tom području nisam stručnjak, samo izražavam svoje razmišljanje.  |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 30 god., Zagreb Član od 18.03.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 76 (u blagom usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 15:21 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
marija-laura
piše: Dok smo bili mali učili su nas što je to higijena duše i kako se ona provodi svakodnevno kao i higijena tijela. To je od vitalnog značenja za život čovjeka. Čovjek koji ne provodi higijenu širi neugodan miris oko sebe. Takav isti miris je i u njegovoj nutrini. To je jednostavan slučaj za dobro, dobro pranje. Takvome ne treba nikakva posebna terapija. Samo mi smo ljudi malo tvrđe tikve, pa ne provodimo unutarnju higijenu, a na van stavljamo fini miris. U našoj se nutrini gomilaju i talože i miješaju različiti mirisi od kojih nam pozli i možemo se razboljeti. Sada smo već na težim slučajevima. Kod bolesti treba potražiti pomoć stručnjaka. Često se događa da jednostavno bježimo u depresiju, uzimamo uredno lijekove i hodamo na psihoterapiju koja uglavnom ne donosi priželjkivano i očekivano poboljšanje. Tada lijepo kažemo da doktori ne znaju što nam je, a nas i dalje boli duša. Nismo kod liječnika pronašli baš ono pravo, ono što bi nas oslobodilo depresije. Treba potražiti pomoć negdje drugdje! Izbor je širok i bogat, pa tako i unutar Crkve. U takvom stadiju bolesti bio bi potreban i nužan timski rad liječnika (psihoterapeuta) i svećenika (duhovnika). Tada bi rezultati liječenja bili bolji. Mislim da se samom hagioterapijom ne može baš puno postići, a i osobe koje provode hagioterapiju bi uz to nazovimo usko usmjerenje morale završiti neki od temeljnih studija medicine, psihologije... da bi mogle pružati takvu vrstu duhovne pomoći. U protivnom mogu nanijeti velike štete, a u dobroj namjeri. Ja na tom području nisam stručnjak, samo izražavam svoje razmišljanje.  |
Slažem se :) |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 16:55 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
ShowMeYourWaysJesus
piše: Isus je liječnik i ima sve novce ovog svijeta i pomoći će tako da će |
vidio si mu diplomu i ziro racun  |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 34 god., Van Hrvatske Član od 07.06.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 182 (forumaš u usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 18:13 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
Bravo ljudi, pametnih se ovdje pročita...
Mišljenja sam da nebi bilo dobro da svi idemo u Ivančića, šta bi čovjek od nas, morao bi tri smjene uvesti.
Imamo mi tu i Linića, Sudca, kod svakog od njih se može štošta naučiti lijepoga i osjetiti Božiji prst, a tu je i pater Pavić također...
Lijepo je da se bavimo ovim temama, manje recesijom ili politikom, sve je to prolazno i negativno...
Samo ću još reći da je hagioterapija dar Božiji ljudima, mnogi su se pronašli , osjetili se voljenim, značajnim i posebnim, sve ono što ječovjek današnjice u trci i zbrci izgubio, naravno ne svi...
Za svaku pohvalu je , ali ne smijemo zaboraviti i druge metode, pa i psihiće, sve je tu za nas...
Mislim da osjećaj Božje ljubavi prema čovjeku liječi sve , apsolutno sve rane, nema ništa veće od toga...
Pozz |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 18:21 Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
ima i Lojića. nisam ga slusao vidio nikada ,ali cuo sam lijepih rijeci o njemu. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: četvrtak, 14.5.2009 u 20:13 Mijenjano: četvrtak, 14.5.2009 u 20:14 (lovreško) Tema: Hagioterapija - osobna iskustava
 |
kitsune_m
piše: ima i Lojića. nisam ga slusao vidio nikada ,ali cuo sam lijepih rijeci o njemu. |
Tko je taj čovjek, nisam nikad čula za njega? Piši nam o njemu, divno je čuti lijepe stvari o nekome, a ne samo negativnosti |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
| PRETRAŽIVAČ FORUMA |
 |
|
 |
|
 |
Neokatekumenski put?
Draga, utorak 7.9.2010 u 0:51
 Pjesme koje nas uzdižu
Robi, utorak 7.9.2010 u 0:49
 Protestanti
humble, utorak 7.9.2010 u 0:49
 Smijeh
Robi, utorak 7.9.2010 u 0:41
 Chat na Križu života?
psalam 23, utorak 7.9.2010 u 0:08
 Da li je seks tabu tema u (kršćanskim) obiteljima?
Defensor Fidei, ponedjeljak 6.9.2010 u 23:56
 Web caffe
lenovo, ponedjeljak 6.9.2010 u 23:14
 Etničko podrijetlo majke Terezije
DEJAN84, ponedjeljak 6.9.2010 u 23:04
 Kamen mudrosti - aforizmi
Dina, ponedjeljak 6.9.2010 u 22:35
 Treba li se Boga bojati?
mima, ponedjeljak 6.9.2010 u 22:03 |
|
Adventisti sedmog dana
Dina, ponedjeljak 6.9.2010 u 21:24
 Feiz Muhammed: poziv na nasilje
miro86, ponedjeljak 6.9.2010 u 21:16
 Top liste forumaša
miro86, ponedjeljak 6.9.2010 u 20:36
 Ljubav
engel73, ponedjeljak 6.9.2010 u 20:27
 Online molitva krunice
Dajana, ponedjeljak 6.9.2010 u 19:14
 Hurije - 72 rajske djevice
maša, ponedjeljak 6.9.2010 u 12:43
 Katehetski portal vjeronauk.eu
kateheta, ponedjeljak 6.9.2010 u 11:50
 Opsjednuti ljudi i zlodusi
nikky, ponedjeljak 6.9.2010 u 11:22
 Započnimo dan lijepim mislima
Dajana, ponedjeljak 6.9.2010 u 9:47
 Duše nekrštenih nakon smrti
marija-laura, ponedjeljak 6.9.2010 u 9:21 |
Neokatekumenski put?
Draga, utorak 7.9.2010 u 0:51
 Vaše mišljenje o homoseksualcima
Balthasar, srijeda 2.6.2010 u 20:34
 Web caffe
lenovo, ponedjeljak 6.9.2010 u 23:14
 Online molitva krunice
Dajana, ponedjeljak 6.9.2010 u 19:14
 Smijeh
Robi, utorak 7.9.2010 u 0:41
 Thompson i Crkva
Lady, ponedjeljak 21.6.2010 u 15:38
 Hit Dana
anđel10, nedjelja 5.9.2010 u 11:41
 Rođendan međugorske pojave
ivančica, ponedjeljak 6.9.2010 u 0:49
 Crkve i sakralna arhitektura
prva_vecera, četvrtak 2.9.2010 u 21:51
 Potpomognuta oplodnja
gabrijelromic, srijeda 1.9.2010 u 7:48 |
|
I nakon tridesete bez braka?
black anđa, petak 30.7.2010 u 12:13
 Predbračni zajednički život
Lady, nedjelja 2.5.2010 u 18:35
 Ante Tomić o Thompsonu
Lady, nedjelja 20.12.2009 u 9:10
 Bandić ili Josipović?
Lady, subota 9.1.2010 u 0:09
 Papa pozvao tzv. međugorske vidioce u Rim
Irenej, subota 31.7.2010 u 9:31
 Ateisti
zefir, četvrtak 7.1.2010 u 9:57
 Top liste forumaša
miro86, ponedjeljak 6.9.2010 u 20:36
 Hvala vam prijatelji moji
ema007, nedjelja 25.4.2010 u 23:17
 Započnimo dan lijepim mislima
Dajana, ponedjeljak 6.9.2010 u 9:47
 Kako zamišljam druge forumaše?
ShadowOfSoul, srijeda 14.4.2010 u 13:15 |
|
 |
| Vi ste na: Naslovnica foruma • Duhovnosti i molitva • Hagioterapija - osobna iskustava |
|
| IZ WEB SHOPA |
 |
|
| NAJČITANIJE NA PORTALU |
 |
Skandal: Kaptol rekao stop Križu života Zoom, 31.8.2010
 Popis podobnih i nepodobnih Kaptolu Riječ urednika, 1.9.2010
 Rasna diskriminacija kod isusovaca? Pod povećalom, 24.8.2010
 Promašene prilike Crkve za dijalog Komentari, 31.8.2010
 Katolički svećenik veličao ustaštvo Pod povećalom, 31.8.2010
 Novo provociranje katolika reklamom Pod povećalom, 29.8.2010