| Vi ste na: Naslovnica foruma • Duhovnosti i molitva • Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul |
 |
|
Duhovnosti i molitva
 Prakticiranje duhovnosti i duhovna svjedočanstva
Moderatori: fiore
Tema: 415
Poruka: 15442 |
Najnovija tema: Molitva za milosrdje gresnicima
Aktualna tema: Prolog
Zadnja poruka: vedran82, petak 30.7.2010. u 7:09 |
 |
Naslov teme:
Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
Autor teme: mlado • Broj odgovora: 187 • Broj pregleda: 10958 |
 |
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
|
M 31 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
Poruka: 1677 (građanin foruma) Status: niži moderator |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:02 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
tomy108
piše: Benny Hinn nema veze s ICCRS-om, tako da molim da se pazi koga se naziva "karizmatikom". |
Auuu. To ga uistinu diskvalificira kao karizmatika... |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 24 god., Zagreb Član od 13.11.2007. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 334 (forumaš u petoj brzini) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:02 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
TroIva
piše: Izgleda da se u karizmatskom pokretu (kako katolickom tako i protestantskom) ne zna ni tko kome pripada ni tko pije ni placa. Ukoliko se smatras uvrijedjenim mojim prijasnjim upisom ispricavam se. |
Ne smatram se uvrjeđenim :D
U katoličkom se zna dosta dobro. To što možda u nekim sredinama nije tako, je jedna druga stvar, ali globalno je ICCRS jako dobro stukturiran i pazi što i kako se radi. Naravno, u okviru svojih mogućnosti, jer oni su prvenstveno savjetodavno tijelo Crkve. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 30 god., Zagreb Član od 18.03.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 76 (u blagom usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:18 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
Dugo nisam bila na forumu i dođoh vidjeti što lijepo rade moji braća i sestre a kad ovdje svađa i nered :( Jedino što ću reći onima koji govore "protiv" fra Smiljana, fra Ive (na doktoratu je na Gregoriani), fra Zvjezdana, vlč. Sudca i svih "karizmatika" neka prvo odu na njihov molitveni susret, nek se ne boje Duha Svetoga, a onima koji su već bili na takvim susretima neka razlučuju i neka ne ostanu na površini ... plod svih tih susreta bi trebao biti još snažnije prianjanje uz Boga i Njegovu riječ, plod takvih obnova je susret sa živim Bogom i život u Bogu :)
"Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, a vi ipak nećete da dođete k meni i da život imate." (Iv 5, 39-40) |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 90 god., Zagreb Član od 04.05.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 83 (u blagom usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:40 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
o dječaci moji dragi.. tako ste simpatični (osobito mlado, ali i euripid i TroIva) 
toliko silno se trudite izjednačiti različito... baš ste me nasmijali i to pošteno... hvala vam dečki 
ako je to naša inteligencija (vaši pokušaji u izjednačavanju nespojivog, jer zaista mi nije jasno u čemu je sličnost između Bennya i npr fra Smiljana, ili Bennya... čini mi se da na to aludirate...), o kojoj je prije mlado govorio... onda je zaista jadna ova naša zemlja 
mlado, zadivljuješ me svojom inteligencjom... jesi li razmislio o predavanju studentima sigurna sam da bi i oni bili zadivljeni 
laka vam noć dečki  |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 90 god., Zagreb Član od 04.05.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 83 (u blagom usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:45 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
Euripid
piše: A od kad je to svako onaj tko pohađa fakultet intelektualac??
Znači čim se upišeš na fakultet, intelektualac si? Nebi išlo...  |
prijatelju... jesi li ikad bio u kinu na Savi? znaš kolika je ona dvorana... nisu tamo bili samo zeleni i brucoši... i tebi kažem dođi i vidi... a onda iznosi argumente...inače nema smisla... ili si bio kod mladog na instrukcijama 
dečki, znam da vam je teško priznati da mladi ljudi vole prof Ivančća... zato što od njga primaju ''ono nešto'' što ih dovodi bliže Bogu... vi sa svojim pisanjem na ovoj temi pružate ljudima ''ono nešto'' što udaljava od Boga... no srećom ... Bog ne odbacuje nikoga... ima nade za sve nas  |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:54 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
ispunjen san
piše: dečki, znam da vam je teško priznati da mladi ljudi vole prof Ivančća... zato što od njga primaju ''ono nešto'' što ih dovodi bliže Bogu... |
Evo ja prvi priznajem kako zbog toga noćima ne mogu spavati. Ne mogu spavati zbog tog "nečeg" što on ima, a meni to "nešto" stalno izmiče. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 22:58 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
Fra Ivo Pavić vodi duhovnu obnovu 10. i 11. srpnja u župi Bukovica kod Virovitice.
Početak programa je u 17 sati.
Informacije - fra Anto Barišić - 033/ 716-031.
Eto ti prilike :)
|
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 29 god., Zagreb Član od 19.06.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 1701 (građanin foruma) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 23:40 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
ispunjen san
piše: prijatelju... jesi li ikad bio u kinu na Savi? znaš kolika je ona dvorana... nisu tamo bili samo zeleni i brucoši... i tebi kažem dođi i vidi... a onda iznosi argumente...inače nema smisla... ili si bio kod mladog na instrukcijama 
dečki, znam da vam je teško priznati da mladi ljudi vole prof Ivančća... zato što od njga primaju ''ono nešto'' što ih dovodi bliže Bogu... vi sa svojim pisanjem na ovoj temi pružate ljudima ''ono nešto'' što udaljava od Boga... no srećom ... Bog ne odbacuje nikoga... ima nade za sve nas  |
Nije bit u tome jesu li brucoši, samo kažem da nije svako intelektualac ako završi fakultet. Biti intelektualac nije titula, nego način razmišljanja, odnos prema svijetu..
Inače, bio sam na nekoliko njegovih predavanja.
Ne sumnjam uopće da dosta ljudi prima od njega to nešto što ih dovodi bliže Bogu, ali kritizira se ovdje njegova kvazi-znanost Hagioterapija i generalizacije tipa "bolest nastaje kad čovjek nije u miru s Bogom" (ma da, kako da ne).. takva naučavanja ne mogu prihvatiti. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 4.7.2009 u 23:40 Mijenjano: subota, 4.7.2009 u 23:43 (mlado), subota, 4.7.2009 u 23:44 (mlado) Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
ShowMeYourWaysJesus
piše: Fra Ivo Pavić vodi duhovnu obnovu 10. i 11. srpnja u župi Bukovica kod Virovitice.
|
Šteta što nije negdje u Zg. Radio bih otišao i pogledao te "pobožne ludosti" kao to kaže Templar.
Da vidimo kako on lomi, prekida, ukida, dokida, skida, izgoni epilepsiju, išijas, omiljenu bludnost i slične "duhove". Naravno sve to (po 10 kuna, pomislio bi netko, ali ne nego) u Isusovo ime.
Vjerojatno je dodatak ovoj nevjerojatnoj ponudi besplatni dodatni Marijin zagovor. Ali samo kod Pavića u toj nevjerojatnoj TV ponudi, pardon, duhovnoj obnovi. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 89 god., Zagreb Član od 06.06.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 519 (iskusni forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: nedjelja, 5.7.2009 u 1:15 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
Da zasladim našim dragim forumašima. Kažu ljudi " šećer na kraju " . Meni kao katolikinji je čast biti na seminaru kao što je seminar Smuljana Kožulja, Jedino mi je malo ostalo žao što ne dobih stolicu sa našim ministrima i političkim vrhom. Ali dobro imam pitanje za onoga "Mlado" mogao si mlado snimiti i ko je sjedio u prvim redovim pa staviti da se pogleda.Nakon toga tražiti mišljenje-slažeš se?
Ipak su to ljudi koji imaju puno više znanja od mnogih na ovom forumu. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 23 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
Poruka: 5954 (počasni forumaš) Status: moderator |
|
 |
 |
 |
Napisano: nedjelja, 5.7.2009 u 5:37 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
jesa_zg
piše: Nakon toga tražiti mišljenje-slažeš se?
Ipak su to ljudi koji imaju puno više znanja od mnogih na ovom forumu. |
Vaistinu! Ipak su to visoko obrazovni ljudi, stovise krema drustva!
http://www.net.hr/zvijezde/page/2009/06/30/0027006.html
 |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: nedjelja, 5.7.2009 u 9:29 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
jesa_zg
piše: Ipak su to ljudi koji imaju puno više znanja od mnogih na ovom forumu. |
Tako je. Samo se ti njih drži i stižeš daleko. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 11.7.2009 u 22:16 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
Plodovi seminara fra Ive Pavića su ispovijedi nakon 50 godina neispovijedanja, pozivi za svećeništvo i redovništvo, obraćenje cijelih obitelji, povratak Crkvi i sakramentima nakon brojnih praksa poput reikija, tarota, traženja pomoći kod kojekakvih vračara i sličnih ... Čak ne bih ni stavljala naglasak na fizičkim ozdravljenjima jer ako se duša ne okrene Kristu šta će mu zdrava noga ... I sami znate da je Isus govorio "Grijesi su ti oprošteni. Idi i hodaj" tako da je duhovno zdravlje uvijek ispred fizičkog. Dragi moji u Kristu, očekujem od vas da ne budete na razini 24 sata u kojima sve ostaje samo na bum naslovima bez ikakvih objašnjenja i informacija. Istina, ima problema i kod karizmatika a stvaraju ih ljudi koji fra Ivu ili fra Smiljana dožive kao još jednog koji će im riješiti probleme bez pokajanja i obraćenja srca pa nažalost odu malo k vračari po savjet, pa malo plate za bioenergiju a onda na duhovnu obnovu, ko u fast food ali takvih je bilo i u Isusovo vrijeme i bit će ih uvijek. Pitajte se malo u svom srcu kako se u vašem životu očituje Duh Sveti, da li vjerujete u Isusa koji je sada živ, da li vjerujete da i danas čini čudesa? I na kraju, ne zaboravite, došao je radi bolesnih i grešnih a ako to niste, onda ste pravi "sretnici", Isus vam ne treba 
|
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 35 god., Vinkovci Član od 25.05.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 2166 (državljanin foruma) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 11.7.2009 u 22:46 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
 |
ShowMeYourWaysJesus
piše: Plodovi seminara fra Ive Pavića su ispovijedi nakon 50 godina neispovijedanja, pozivi za svećeništvo i redovništvo, obraćenje cijelih obitelji, povratak Crkvi i sakramentima nakon brojnih praksa poput reikija, tarota, traženja pomoći kod kojekakvih vračara i sličnih ... Čak ne bih ni stavljala naglasak na fizičkim ozdravljenjima jer ako se duša ne okrene Kristu šta će mu zdrava noga ... I sami znate da je Isus govorio "Grijesi su ti oprošteni. Idi i hodaj" tako da je duhovno zdravlje uvijek ispred fizičkog. Dragi moji u Kristu, očekujem od vas da ne budete na razini 24 sata u kojima sve ostaje samo na bum naslovima bez ikakvih objašnjenja i informacija. Istina, ima problema i kod karizmatika a stvaraju ih ljudi koji fra Ivu ili fra Smiljana dožive kao još jednog koji će im riješiti probleme bez pokajanja i obraćenja srca pa nažalost odu malo k vračari po savjet, pa malo plate za bioenergiju a onda na duhovnu obnovu, ko u fast food ali takvih je bilo i u Isusovo vrijeme i bit će ih uvijek. Pitajte se malo u svom srcu kako se u vašem životu očituje Duh Sveti, da li vjerujete u Isusa koji je sada živ, da li vjerujete da i danas čini čudesa? I na kraju, ne zaboravite, došao je radi bolesnih i grešnih a ako to niste, onda ste pravi "sretnici", Isus vam ne treba 
|
Isus treba nas a još više mi NJega. On bez nas ne može ostvariti plan Oca svoga ,koji ga je poslao nama.
a mi bez Isusa ne možemo biti djeca Božja .Isus je došao da spasi sve : zdrave ,bolesne,bogate,siromašne,vjernike,nevjernike...itd, Na nama je dali ćemo mi odabrati Njega i Njegov Put. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 22 god., Zagreb Član od 26.07.2009. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 2 (novi forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 1.8.2009 u 0:30 Tema: Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul
ne znam odakle tebi pravo da tako govoriš..... apsolutno nema znakova new-age-a u hagioterapiji... to što ovdje netko očito nema dar razlikovanja duhova to nije problem drugih.... također ne trebate svoje frustracije istresati na ovom portalu, jer sramotite prvo sebe a onda i crkvu kojoj vi valjda pripadate.... po svemu sudeći sigurno niste katolik, ili se ja tome bar nadam... lijep pozdrav |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
| PRETRAŽIVAČ FORUMA |
 |
|
 |
|
 |
Web caffe
black anđa, petak 30.7.2010 u 8:06
 Prolog
vedran82, petak 30.7.2010 u 7:09
 Online molitva krunice
NovaJa, petak 30.7.2010 u 7:06
 Papa pozvao tzv. međugorske vidioce u Rim
zoranos2, petak 30.7.2010 u 1:19
 Ilindan je
hrabren, petak 30.7.2010 u 0:19
 Smijeh
Balthasar, petak 30.7.2010 u 0:14
 Dupli profili: Stalna objava klonova
Hrvoje, četvrtak 29.7.2010 u 23:39
 Hit Dana
Robert051, četvrtak 29.7.2010 u 23:20
 Crkve i sakralna arhitektura
humble, četvrtak 29.7.2010 u 23:19
 I nakon tridesete bez braka?
Nuclear, četvrtak 29.7.2010 u 23:12 |
|
Je li Isus Bog?
bogteljubi, četvrtak 29.7.2010 u 22:30
 Sveta Marta Betanijska
monahjole, četvrtak 29.7.2010 u 21:18
 Novi podforum o religijama
Ice130, četvrtak 29.7.2010 u 19:52
 Započnimo dan lijepim mislima
anđel10, četvrtak 29.7.2010 u 19:24
 Etno-kutak
miro86, četvrtak 29.7.2010 u 18:14
 Sveti Olaf norveški
Templar, četvrtak 29.7.2010 u 16:42
 Oporezivanje banaka
Mario 29, četvrtak 29.7.2010 u 16:14
 Je li tetoviranje grijeh?
stovacore, četvrtak 29.7.2010 u 15:37
 Feminizam
lilit, četvrtak 29.7.2010 u 14:56
 Kako danas moliti?
VojnikMajkeTerezije, četvrtak 29.7.2010 u 14:37 |
Neokatekumenski put?
Nuclear, subota 26.6.2010 u 9:32
 Vaše mišljenje o homoseksualcima
Balthasar, srijeda 2.6.2010 u 20:34
 Thompson i Crkva
Lady, ponedjeljak 21.6.2010 u 15:38
 Hit Dana
Robert051, četvrtak 29.7.2010 u 23:20
 Online molitva krunice
NovaJa, petak 30.7.2010 u 7:06
 Smijeh
Balthasar, petak 30.7.2010 u 0:14
 Web caffe
black anđa, petak 30.7.2010 u 8:06
 Potpomognuta oplodnja
gabrijelromic, petak 23.7.2010 u 7:49
 I nakon tridesete bez braka?
Nuclear, četvrtak 29.7.2010 u 23:12
 Predbračni zajednički život
Lady, nedjelja 2.5.2010 u 18:35 |
|
Crkve i sakralna arhitektura
humble, četvrtak 29.7.2010 u 23:19
 Ante Tomić o Thompsonu
Lady, nedjelja 20.12.2009 u 9:10
 Bandić ili Josipović?
Lady, subota 9.1.2010 u 0:09
 Papa pozvao tzv. međugorske vidioce u Rim
zoranos2, petak 30.7.2010 u 1:19
 Ateisti
zefir, četvrtak 7.1.2010 u 9:57
 Hvala vam prijatelji moji
ema007, nedjelja 25.4.2010 u 23:17
 Kako zamišljam druge forumaše?
ShadowOfSoul, srijeda 14.4.2010 u 13:15
 Celibat
Sestra, utorak 22.6.2010 u 22:06
 Tučnjava i striptiz nakon duhovne obnove
jesa_zg, utorak 18.8.2009 u 8:51
 Opet pedofilija
xp2px, nedjelja 18.7.2010 u 7:43 |
|
 |
| Vi ste na: Naslovnica foruma • Duhovnosti i molitva • Duhovni horror: Fra Smiljan Kožul |
|
| IZ WEB SHOPA |
 |
|
| NAJČITANIJE NA PORTALU |
 |
Uhititi svećenika u Varšavskoj Riječ urednika, 16.7.2010
 Umjesto Misala u crkve stiže iPad Pod povećalom, 18.7.2010
 Papi ređenje žena i pedofilija isti grijeh Zoom, 17.7.2010
 Problem: Marta vs. Marija Dan Gospodnji, 18.7.2010
 Chavez: Papa nije Kristov poslanik Zoom, 19.7.2010
 Gospodine, nauči nas moliti Dan Gospodnji, 24.7.2010