Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Duhovnosti i molitva  •  Strah
Duhovnosti i molitva

Prakticiranje duhovnosti i duhovna svjedočanstva
Moderatori: maša fiore Balthasar
Tema: 537
Poruka: 17566
Najnovija tema: Misli pape Benedikta XVI.
Aktualna tema: Zašto biti katolik?
Zadnja poruka: 11111, srijeda 16.5.2012. u 17:01
Naslov teme:
Strah
Autor teme: katarina  •  Broj odgovora: 45  •  Broj pregleda: 848
1 2 3
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
marini
Ž 37 god.,
Split
Član od 09.08.2010.
Pošalji poruku
Poruka: 2085 (državljanin foruma)
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 14:37
Tema: Strah

katarina piše:
Ovo je jako dobro. Naime, ja bih rekla da đavao napada vrlo suptilno, ni ne prepoznas.. mislis da su to tvoje misli (kusnja, sumnja), da je tvoj strah realan. No, kako se obrantii. Molitvom. No, onda dođe 500 razloga zašto ne baš danas, pa ti se kao neda i tako. Ovo za oslobođenje od obiteljskog stabla je isto jako dobro. No, što da rade oni koji nisu u Zagrebu?

Kakve gluposti i hereze o obiteljskom stablu. Krštenje briše istočni grijeh, a dalje svatko odgovara za svoj osobni grijeh. Što se tiče obiteljskog psihološkog ststusa tu već treba razgovarati s psihologom. Ovak izlazi da je krštenje nepotrebno.
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
marija-laura
Ž 62 god.,
Zagreb
Član od 08.02.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 3546 (ugledni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 17:42

davor72 piše:
Strah je tamnica u koju se ljudi sami zatvaraju . Pruoci stranice www.dobri pastir .com poglavito propovjedi vlč Dražena Radigovića. Uglavnom strah potjece od đavla on medju ljude sije tri stvari upamti prva slova STS. SUMNJA,TUGA,STRAH.Ili sumnjas ili si u strahu ili si u tugi ako si u nekom od tih stvari duze vrjeme znaj da je to djelo đavla. Jer po čemu se prepoznaje krščanin po RADOSTI , jer radost je jedan od 12 plodova duha svetoga ( ljubav,radost,mir,blagost,strpljivost,dobrostivost,velikodusnost, uslužnost,vjernost,čednost, izdržljivost,čistoća.). Sad ce netko pametan reci a strah bozji, koji je jedan od 7 darova svetoga )mudrost,razum,savet,znanje,jakost,pobožnost i kao zadnji strah Božji). I koji je kao takav posebna kategorija dar straha Bozjega -strah da se grjehom ne uvrijedi Boga. Poslusajte emisiju na radio bjelovaru na 100,1 mhz svake nedjelje od 21,30 -23,00 Svjetlost vjere koju za vas vodi pater Ante Barisić ,poslusajte koliko je on radostan ,koliko se puno i od srca smije to je stoga sto ima cisto srce ,nema strahova ,jer je krscanin znaci pripada Bogu. I kao sto je radost dar duha svetoga tako je strah dar đavla. Zato budimo radosni a ne u strahu, budimo Božji a ne đavlovi. A ako se nemožemo osloboditi od nekih strahova preporucam prisustvovanje mise i molitve za oslobodjenje od zloga,znaci i od straha ,kroz molitve za oslobodjenje obiteljskog stabla koje se svaki mjesec zadnji utorak u mjesecu u crkvi Svetog kriza u Sigetu ,Zagreb odrzavaju a koje vodi fra Smiljan Kožulj.... Bog vas blagoslovio!

Prava metoda. Dubinska psihologija. Svaki strah nestaje.
Idi na vrh

marija-laura
Ž 62 god.,
Zagreb
Član od 08.02.2009.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 17:48

katarina piše:
Ovo je jako dobro. Naime, ja bih rekla da đavao napada vrlo suptilno, ni ne prepoznas.. mislis da su to tvoje misli (kusnja, sumnja), da je tvoj strah realan. No, kako se obrantii. Molitvom. No, onda dođe 500 razloga zašto ne baš danas, pa ti se kao neda i tako. Ovo za oslobođenje od obiteljskog stabla je isto jako dobro. No, što da rade oni koji nisu u Zagrebu?

Je, sve točno i nema straha. Treba samo biti suptilan, pa se ne treba niti braniti. Ne mora se biti u Zagrebu da se oslobodimo straha. Možemo to i doma. A ako mislimo da ne možemo, onda si potražimo lijeka tamo gdje znamo da ga ima. Ja patim od puno strahova i živim.
Idi na vrh

marija-laura
Ž 62 god.,
Zagreb
Član od 08.02.2009.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 18:03
Mijenjano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 18:34 (marija-laura)

marini piše:
Kakve gluposti i hereze o obiteljskom stablu. Krštenje briše istočni grijeh, a dalje svatko odgovara za svoj osobni grijeh. Što se tiče obiteljskog psihološkog ststusa tu već treba razgovarati s psihologom. Ovak izlazi da je krštenje nepotrebno.

Marini, radi se o bolesnicima koji pate od iracionalnih strahova, različitih vrsta krivnji, bolesnoga grizodušja pa ih treba liječiti. Svejedno je oboljelima da li su krštenjem oslobođeni ili nisu, da li ispovijedaju grijeh i da li im se grijeh oprašta. Oni su bolesnici i izvan je njihovog domašaja prihvatiti vjeru i tumačenje onako kako to jest, njima je ovladao strah i lakše im je prihvatiti nečiju tuđu krivnju čije posljedice osjećaju kao vlastitu bolest Lakše im je prihvatiti teški grijeh nekakvoga pretka i onda sebe liječiti od loših utjecaja. Tu nema osobne odgovornosti, jer je kriv onaj pokojnik kojega možda i nisu nikada vidjeli. JEDINO ČEGA NEMA JE OSOBNI GRIJEH. Takve ljude zbilja treba osposobiti za osobnu odgovornost. Mislim da je jako teško reći sebi : da ja sam bolestan i potražiti i doktora i svećenika pa ići prema zdravlju. Ajde znam, od jada i nemoći napisah brdo toga što možda i ne bih željela, ali i ja moram naći negdje nekakvo olakšanje. Već smo puno pisali o obiteljskom korijenju i nema smisla dalje.
Idi na vrh

katarina
Ž 31 god.,
Zagreb
Član od 19.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 89 (u blagom usponu)
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 20:07

marija-laura piše:
Marini, radi se o bolesnicima koji pate od iracionalnih strahova, različitih vrsta krivnji, bolesnoga grizodušja pa ih treba liječiti. Svejedno je oboljelima da li su krštenjem oslobođeni ili nisu, da li ispovijedaju grijeh i da li im se grijeh oprašta. Oni su bolesnici i izvan je njihovog domašaja prihvatiti vjeru i tumačenje onako kako to jest, njima je ovladao strah i lakše im je prihvatiti nečiju tuđu krivnju čije posljedice osjećaju kao vlastitu bolest Lakše im je prihvatiti teški grijeh nekakvoga pretka i onda sebe liječiti od loših utjecaja. Tu nema osobne odgovornosti, jer je kriv onaj pokojnik kojega možda i nisu nikada vidjeli. JEDINO ČEGA NEMA JE OSOBNI GRIJEH. Takve ljude zbilja treba osposobiti za osobnu odgovornost. Mislim da je jako teško reći sebi : da ja sam bolestan i potražiti i doktora i svećenika pa ići prema zdravlju. Ajde znam, od jada i nemoći napisah brdo toga što možda i ne bih željela, ali i ja moram naći negdje nekakvo olakšanje. Već smo puno pisali o obiteljskom korijenju i nema smisla dalje.

Ne slažem se da je tu stvar u tome da nema osobnog grijeha. Ljudi samo traže odgovore. Inače, istina je da su to stanja koja treba liječiti i slažem se da treba razvijati odgovornost. Nije to stvar neodgovornosti. To jo "bolest", "pad", kako god to nazvali... Priznati sebi da nešto nije u redu je 50%, kao kad ovisnik prizna da je ovisnik... Meni baš to s korijenima nije jasno, da budem iskrena.. Jedni kažu ne naslijeđujemo, drugi naslijeđujemo... tako da mi taj dio nije baš jasan.
Idi na vrh

marini
Ž 37 god.,
Split
Član od 09.08.2010.
Pošalji poruku
Poruka: 2085 (državljanin foruma)
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 21:08

katarina piše:
Ne slažem se da je tu stvar u tome da nema osobnog grijeha. Ljudi samo traže odgovore. Inače, istina je da su to stanja koja treba liječiti i slažem se da treba razvijati odgovornost. Nije to stvar neodgovornosti. To jo "bolest", "pad", kako god to nazvali... Priznati sebi da nešto nije u redu je 50%, kao kad ovisnik prizna da je ovisnik... Meni baš to s korijenima nije jasno, da budem iskrena.. Jedni kažu ne naslijeđujemo, drugi naslijeđujemo... tako da mi taj dio nije baš jasan.

Ovdje ništa nisam razumjela.
Idi na vrh

majcin mir
Ž 56 god.,
Koprivnica
Član od 09.01.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 2096 (državljanin foruma)
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 21:57

Čitaj Bibliju U njoj nebrojeno puta piše NE BOJ SE. Idi s povjerenjem. Osloni se. Ustraj. Vjeruj. I - ne boj se. Možeš ti to, jer je zaista s Bogom sve moguće.
Idi na vrh

Water
Ž 39 god.,
Virovitica
Član od 05.02.2012.
Pošalji poruku
Poruka: 49 (nova nada foruma)
Napisano: ponedjeljak, 6.2.2012 u 22:15

Otkad imam djecu imam puno više strahova nego prije bojim se za njih i brinem se stalno.
Idi na vrh

marija-laura
Ž 62 god.,
Zagreb
Član od 08.02.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 8:37

Water piše:
Otkad imam djecu imam puno više strahova nego prije bojim se za njih i brinem se stalno.

Samo pazi da tvoj strah ne prijeđe na njih. U dječici treba razvijati samopouzdanje. Malo se šalim, ali ima istine...
Idi na vrh

marija-laura
Ž 62 god.,
Zagreb
Član od 08.02.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 8:40

majcin mir piše:
Čitaj Bibliju U njoj nebrojeno puta piše NE BOJ SE. Idi s povjerenjem. Osloni se. Ustraj. Vjeruj. I - ne boj se. Možeš ti to, jer je zaista s Bogom sve moguće.

Netko mi je neki dan rekao da za svaki dan u godini u Svetom Pismu imamo jedan Ne boj se. Netko sigurno zna na forumu, pa nek napiše i brojku.
Idi na vrh

katarina
Ž 31 god.,
Zagreb
Član od 19.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 14:12

Jučer sam našla jedan link s beslpatnim knjigama, pa tako i o strahu, http://www.krscani.net/pdf/duh_straha.pdf
Idi na vrh

lovreško
Ž 12 god.,
Van Hrvatske
Član od 04.10.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 949 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 14:25

majcin mir piše:

U Bibliji 365 puta piše :"Ne boj se", a 800 puta piše" raduj se#, ali draga Katarina strah ipak postoji, znamo od kuda dolazi, nije od Boga, ali uništava čovjeka, Bog je tu i hoće nas osloboditi, ali kada počne panična ataka sa užasnim strahom, koji nije realan, do čovjeka ne dopire ništa, strah gaobuzme, tada je pomoć potrebna od dobrog psihoterapeuta, jer u dubini negdje postoji uzrok straha, treba ga otkriti, prepoznati, i shvatiti, upitati se čemu mi ovaj strah treba, od čega se branim, ti ga ne želiš, nitko ga ne želi ali on ukazuje na nešto. Bog neka ti bude uvijek u srcu i mislima!
Idi na vrh

katarina
Ž 31 god.,
Zagreb
Član od 19.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 14:31

lovreško piše:
U Bibliji 365 puta piše :"Ne boj se", a 800 puta piše" raduj se#, ali draga Katarina strah ipak postoji, znamo od kuda dolazi, nije od Boga, ali uništava čovjeka, Bog je tu i hoće nas osloboditi, ali kada počne panična ataka sa užasnim strahom, koji nije realan, do čovjeka ne dopire ništa, strah gaobuzme, tada je pomoć potrebna od dobrog psihoterapeuta, jer u dubini negdje postoji uzrok straha, treba ga otkriti, prepoznati, i shvatiti, upitati se čemu mi ovaj strah treba, od čega se branim, ti ga ne želiš, nitko ga ne želi ali on ukazuje na nešto. Bog neka ti bude uvijek u srcu i mislima!

Poznat mi je taj osjećaj ukočenosti i "nedopiranja." Točno, ne dolazi od Boga..No, naravno da čovjek u tom trenutku ne razmišlja, no ide to ipak odlukom. Treba ponavaljati sto puta dnevno što god. Isus me voli, ljubljeno sam dijete Božje, što god što je u istini. Nakon odluke ide emocija i onda ide sve lakše... Molitva. Zli ne želi da mi molimo, zato nas obmanjuje, no treba ustrajati u odluci. Naknadno ide emocija.
Idi na vrh

ane10
Ž 22 god.,
Split
Član od 12.11.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 174 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 8.2.2012 u 15:40

Preporučam knjigu Kako vjerom nadvladati strah od Mije Nikića.
Idi na vrh

katarina
Ž 31 god.,
Zagreb
Član od 19.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 9.2.2012 u 9:39

ane10 piše:
Preporučam knjigu Kako vjerom nadvladati strah od Mije Nikića.

Jučer slušala. :)))
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA  
Ljudska duša
erratum, četvrtak 17.5.2012 u 16:59

Web caffe
erratum, četvrtak 17.5.2012 u 16:04

Akt, jedinstveni prikaz ljepote ljudskog tijela
erratum, četvrtak 17.5.2012 u 14:59

Preporuke i komentari tekstova
mucimir, četvrtak 17.5.2012 u 12:40

Sveti Ubald gubijski
Nuclear, četvrtak 17.5.2012 u 12:23

Uloga SPC u pripremi agresije na Hrvatsku
mucimir, četvrtak 17.5.2012 u 11:52

Ljepota katoličke tradicije
miro86, četvrtak 17.5.2012 u 11:38

Papa Ivan Pavao I.
projektant, četvrtak 17.5.2012 u 8:57

Novi tjednik "Nacija"
Konan, četvrtak 17.5.2012 u 8:19

Ukinuta ekskomunikacija Lefevbre biskupima
uKristu, četvrtak 17.5.2012 u 7:52
  Vatikanska poruka za medjunarodni dan obitelji
uKristu, četvrtak 17.5.2012 u 7:39

Vatikan unovčio Benettonov plakat
uKristu, četvrtak 17.5.2012 u 7:26

Smijeh je lijek :)
rebeka12, četvrtak 17.5.2012 u 7:05

Hrvatske planine
rebeka12, četvrtak 17.5.2012 u 7:04

Kršćani Turabdina u Turskoj
Templar, četvrtak 17.5.2012 u 0:11

Nedovoljna distanca od klerofašizma
Margoret, srijeda 16.5.2012 u 23:24

Zahtjev antifašista Saboru zbog Bleiburga
mucimir, srijeda 16.5.2012 u 22:05

Naše fotografije
pelegrin, srijeda 16.5.2012 u 20:36

Scam na forumu
maša, srijeda 16.5.2012 u 19:46

Zašto biti katolik?
11111, srijeda 16.5.2012 u 17:01
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Duhovnosti i molitva  •  Strah

IZ WEB SHOPA

Second Chance
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Ima li bar malo humanosti u Crkvi?
Komentari, 16.5.2012

Treba se prisjetiti sv. Tome Akvinskog
Pod povećalom, 15.5.2012

U Sloveniji korumpirani biskup i biskup tata?
Zoom, 15.5.2012

Michael W. Smith stiže u Zagreb!
Slovo, slika, zvuk, 15.5.2012

Biskupi protiv novog zakona o oplodnji
Zoom, 15.5.2012

Turistička sezona kao šansa i izazov
Zoom, 15.5.2012

Izjava o zaštiti djece od zlostavljanja
Zoom, 15.5.2012

Osuda trgovine ljudskim bićima
Zoom, 15.5.2012

NEWS PORTAL