M 40 god., Zagreb Član od 31.10.2007. Pošalji poruku
Poruka: 261 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 1.10.2008 u 9:22 Tema: Božje stvaranje ili evolucija?
barbaraa
piše: onda i profesori na telogiji izmišljaju..............profesor dogmatske teologije je rekao: adam je praslika, simbol čovjeka
To što on veli nije nauk Crkve. I nije on jedini koji je zabludio sa svojim razmišljanjima ( kao teolog). Ima ih, nažalost mnoštvo. Među ostalim neki tvrde i da đavao ne postoji. Sve je to samo "simbolika". Za koji dan će i Krista zbrisati kao povijesnu osobu, kao što pokušavaju i prve ljude od Boga stvorene.
M 25 god., Van Hrvatske Član od 15.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 94 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 1.10.2008 u 15:33 Tema: Božje stvaranje ili evolucija?
Kad đavao ne postoji, nije potrebna Isusova žrtva. ,,Sve je to samo simbolika´´ = psihologija.
Kad teologija ce stavljati na simboličnom značenju biblijskih tekstova, je nemocna i nepotrebna za mene.
Tekst o stvaranju svjeta ima simboliku. Nije važno koliko dana, ali 1. Od Boga stvorene
2. Bog vidio da je ovo dobro
3. Bog stvarao čovjeka i vidio da je ovo vrlo dobro
Ž 18 god., Crikvenica Član od 03.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 15 (novi forumaš)
Napisano: srijeda, 1.10.2008 u 15:57 Tema: Božje stvaranje ili evolucija?
gle, crkva podržava evoluciju....podržava i da smo stvoreni od majmuna, samo što to objašnjavaju da su majmuni u samom početku imali osjećaj da teže nečem višem, a to je Bog, odnosno da se oslanjaju na Njega.
I molim vas nemojte sad ovdje mješat isusa i sotonu pod ovu temu, jer oni spadaju u novi zavjet a ovo je stari...i za vašu informaciju isus ne može bit simbol (ako vam to slučajno netko kaže), jer je on definitivno povijesna osoba, potvrđeno od povijesničara toga razdoblja, a ne samo od strane crkve...a kad smo već i kod sotone, naravno da i ona postoji, što nam i sam isus govori, a kao što znamo njegove riječi su najveća istina...
Napisano: srijeda, 1.10.2008 u 16:17 Tema: Božje stvaranje ili evolucija?
silvija
piše: gle, crkva podržava evoluciju....podržava i da smo stvoreni od majmuna, samo što to objašnjavaju da su majmuni u samom početku imali osjećaj da teže nečem višem, a to je Bog, odnosno da se oslanjaju na Njega....
Koje li teorije.... i to je nauk Crkve? Sredi se malo.... Nisam, bar dosad čuo da je to službeni stav crkvenog učiteljstva.
Ako hočeš ti vjeruj u to da si nastala od majmuna. Ja neću.
Ž 18 god., Crikvenica Član od 03.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 15 (novi forumaš)
Napisano: srijeda, 1.10.2008 u 16:20 Tema: Božje stvaranje ili evolucija?
gle, ja govorim stav crkve...i to je to....
i uopće mi se više neda raspravljat, a ti odi do teološkog fakulteta jer vidim da nam +a ovdje ne vjeruješ i pitaj ih tamo, a ja više nemam što nadodat, ja sam svjoe rekla...
Napisano: srijeda, 1.10.2008 u 16:26 Tema: Božje stvaranje ili evolucija?
silvija
piše: gle, ja govorim stav crkve...i to je to....
i uopće mi se više neda raspravljat, a ti odi do teološkog fakulteta jer vidim da nam +a ovdje ne vjeruješ i pitaj ih tamo, a ja više nemam što nadodat, ja sam svjoe rekla...
Pa da mi i sto fakulteta govori da je čovjek postao od majmuna, ja bih vjerovao Božjoj a ne njihovoj riječi.
Čovjek je čovjek. Majmun je majmun, i ostat će uvijek majmun.