Ž 16 god., Krapina Član od 28.11.2007. Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 8.6.2008 u 10:55 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Zanima me vaše mišljenje jeli je Isus i danas suvremen ili je danas suvremenost ili je suvremenost uznemireno istraživanje koji trend danas vlada ili koji "duh vremena" sada puše??
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 8.6.2008 u 11:54 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
. . pa uvijek je puhao poganski duh . . a zadaća kršćana bila -ići protiv struje i puhati vjetrove kršćanske duše -vjetrove obraćenja, dobrih djela i molitve . .
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 8.6.2008 u 12:37 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
. . i to stalnog i neprestanog, svakodnevnog obraćenja . . ali i spremnost na, nekad, neizbježne padove, i prihvaćanje njih kao nauka . . kao korist duše za bolje i jače naprijed . .
Ž 19 god., Osijek Član od 07.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 47 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 15:55 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Mislim da, sudeci po statistikama koje kazu da je otprilke 70% posto manje ljudi kršćana od onih koji su se izjasnili rekavsi na anketi da to jesu, Isus vise nije suvremen. Daleko je vise ljudi koji su kršćani samo na papiru,a cim su djela u pitanju to sve pada u vodu. Uz to, danasnja mladez radost i ljubav vidi u necem drugom, samo ne u religiji.
Opet, mislim da je tu problem u Crkvi koja i dalje, mada smo u 21. stoljecu forsira zastarjele, konzervativne patrijarhisticke stavove. Dokle god je to tako Isus nece biti prihvacen od strane mladih ljudi,a na njima ipak sve ostaje.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4187 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 16:25 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Scarlet begonias
piše: Mislim da, sudeci po statistikama koje kazu da je otprilke 70% posto manje ljudi kršćana od onih koji su se izjasnili rekavsi na anketi da to jesu, Isus vise nije suvremen. Daleko je vise ljudi koji su kršćani samo na papiru,a cim su djela u pitanju to sve pada u vodu. Uz to, danasnja mladez radost i ljubav vidi u necem drugom, samo ne u religiji.
Opet, mislim da je tu problem u Crkvi koja i dalje, mada smo u 21. stoljecu forsira zastarjele, konzervativne patrijarhisticke stavove. Dokle god je to tako Isus nece biti prihvacen od strane mladih ljudi,a na njima ipak sve ostaje.
Isus govori o malom stadu i tako će biti. A tko ima uši neka čuje - širok je put u propast!
M 26 god., Split Član od 01.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 21 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 17:06 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Isus je i danas suvremen! Bio je, jest i bit će uvijek suvremen! On daje odgovor na egzistencijalna ljudska pitanja: Što je smisao moga života? Zašto postojim? Što mi je činiti? Čemu se mogu nadati?
Ta se pitanja tiču svakog čovjeka, a tko ih želi zaobići, taj je slijep kod zdravih očiju. Ne smijemo definirati suvremenost preko trenutačne mode, jer je moda nešto prolazno. Možda misliš, da je Paris Hilton suvremena?! Ma nemoj! Ona ti ne će, a i ne može pomoći, kada se budeš osjećao sam, napušten, kada budeš bez nade, kada se budeš pitao čemu sve ovo.... Ona tvome životu ne može dati smisla!
Isus Krist ispunja naš život radošću, istinom, ljubavlju i nadom. Isus je osnovao Crkvu, da prenosi Njegovu radosnu vijest od generacije do generacije, sve dok On ponovno ne dođe. Dakako, na tebi je, hoćeš li prihvatiti Njegove odgovore na naša ljudska pitanja.
M 22 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 408 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 17:11 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Introibo
piše: Možda misliš, da je Paris Hilton suvremena?! Ma nemoj! Ona ti ne će, a i ne može pomoći, kada se budeš osjećao sam
Oš se kladit?
Šalu na stranu:
Bespredmetno je razglabati je li Isus i danas suvremen. Bolje je postaviti pitanje jesu li njegovi sljedbenici suvremeni iako i to vodi prelijevanju vode iz šupljeg u prazno.
M 18 god., Van Hrvatske Član od 05.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 86 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 17:14 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Aha, Isus je imao baš supač poruku koja je poprilično bezvremena i ima veze sa ljubavlju i tolerancijom, ali onda je nastala Crkva i cijeli taj koncept je pomalo pao u vodu.
M 26 god., Split Član od 01.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 21 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 17:21 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Scarlet begonias
piše: Naravno, i onda je dosla Crkva kao institucija kojom upravljaju LJUDI i koja je barem dio gore navedenog, ponekad cak vrlo svjesno, opovrgnula.
Crkva kao "institucija" (mrzim tu riječ) postoji od početka: Isus je Crkvu utemeljio na hijerarhijskoj osnovi: Petar, apostoli itd. Da je Isus htio čisto "duhovnu" Crkvu, onda bi bio i osnovao baš takvu Crkvu. Ali, očito, to nije želio.
Crkvom ne upravljaju ljudi, nego Duh Sveti. To se vidi iz cijele crkvene povijesti. Uzmi npr. papu Aleksandra VI. koji je činio užasne nemoralnosti - da je Crkva bila od ljudi, onda bi tada sigurno propala, jer je vladalo totalno licemjerje, ali ipak je opstala.
Ako nisi vjernica, na čemu temeljiš svoj život? To bi me zanimalo.
M 22 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 408 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 7.8.2008 u 17:22 Tema: Jeli Isus i danas suvremen??
Klementije Križar
piše: Aha, Isus je imao baš supač poruku koja je poprilično bezvremena i ima veze sa ljubavlju i tolerancijom, ali onda je nastala Crkva i cijeli taj koncept je pomalo pao u vodu.
Ups.
Nije ni to dobar način razmišljanja. Zar ćemo zbog minornih pojedinaca osuditi sve?