Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Katolička crkva  •  Pričešćivanje na koljenima
Katolička crkva

Rasprave i fenomeni vezani uz djelovanje Katoličke crkve
Moderatori: Hrvoje TroIva zaboljesutra
Tema: 610
Poruka: 24386
Najnovija tema: Svećenik ne želi izdati potvrdu
Aktualna tema: Don Ivan Grubišić
Zadnja poruka: Zen, četvrtak 4.12.2008. u 17:52
Naslov teme:
Pričešćivanje na koljenima
Autor teme: ines  •  Broj odgovora: 264  •  Broj pregleda: 5904
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10146 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 19:19
Tema: Pričešćivanje na koljenima

ovo su opet izražaji kršćanske međusobne ljubavi..i naravno poslije toga se idemo svi pričestiti, kak najčistiji :)
a imamo i otpad, oni su tam obićno kod vrata, jer znaju da smo ih izbacili...e baš ti koji stoje pokraj izlaza iz Crkve, i oni se pričešćuju u Duhu, jer bog sve voli i ove kaj se časte kršćanskom ljubavi i ove koji zbog nekog javnog grijeha i opće osude nemaju pravo na "materijalno" pričešćivanje...

nađe se tu divnih duša..ali fala bogu ništa njemu ne promakne...

naime znade biti "materijalna" pričest, ali da nije u Duhu..tj..samo je suha materija, jer duša nii je sabrana niti ima toliko vjere....

tak da ova ljudska mjerenja, nemaju veze s ničime...
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2506 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 20:15

[quote:d58dfc1906="jasminka"]ovo su opet izražaji kršćanske međusobne ljubavi..i naravno poslije toga se idemo svi pričestiti, kak najčistiji :)
a imamo i otpad, oni su tam obićno kod vrata, jer znaju da smo ih izbacili...e baš ti koji stoje pokraj izlaza iz Crkve, i oni se pričešćuju u Duhu, jer bog sve voli i ove kaj se časte kršćanskom ljubavi i ove koji zbog nekog javnog grijeha i opće osude nemaju pravo na "materijalno" pričešćivanje...

naime znade biti "materijalna" pričest, ali da nije u Duhu..tj..samo je suha materija, jer duša nii je sabrana niti ima toliko vjere....

tak da ova ljudska mjerenja, nemaju veze s ničime...[/quote:d58dfc1906]

Jasminka sveti pavao kaže: "Jer tko nedostojno blaguje ovaj kruh i nedostojno pije ovaj kalež Gospodnji, bit će odgovoran za tijelo i krv Gospodnju... jer tko nedostojno jede i pije, osudu svoju jede i pije ako u tome ne razabire Tijelo. Zbog toga su među vama mnogi slabi i bolesni, mnogi umiru!

O ovome se niti govori niti razmišlja. A Pavao je sasvim jasan! nedostojna pričest je vlastita osuda, pa koliko gode mi mudrovali kako ovo ili ono!
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4187 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 20:38

[quote:c58fc81be0="jasminka"]ovo su opet izražaji kršćanske međusobne ljubavi..i naravno poslije toga se idemo svi pričestiti, kak najčistiji :)

tak da ova ljudska mjerenja, nemaju veze s ničime...[/quote:c58fc81be0]

A zašto ti voliš lijepit stvai koje nemaju jedna s drugom veze?
Templar se narugao, ja svoje dodala i zašto se ti time osjećaš prozvanom, ne ide mi u glavu.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 21:00

Vaše visočanstvo sara, ja sam postom vratila spiku na temu, a ti ak želiš svađu, otvori si specijalnu temu za to!

dakle tema je pričest..............
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 21:06

[quote:43c93b1183]A Pavao je sasvim jasan! nedostojna pričest je vlastita osuda, pa koliko gode mi mudrovali kako ovo ili ono!
[/quote:43c93b1183]

pa naravno! a o čemu ja govorim? o tome kako su nam odnosi zatrovani što se i vidi i iz ovog dijaloga gore, a onda se još smatramo pravim i pravovjernim i osuđujemo ljude do see..

upoznala sam osobe homoseksualne orijentacije, osobe koje su rastavljene i sastavljene i druge koje Crkva izbacuje, pa neka ih odkantava, ali koji imaju daleko više duše, plemenitosti, dobrohotnosti, koji su požrtvovni i k tome ne sole pamet odozgora i ne teoretiziraju, ne pušu se svojom diplomom ili teologijom..

vi ste naprosto dosadni
ti
i sara..

:roll:
nikak da se pomaknete iz tog svog cjepidlačenja koje zafrkne skoro svaku temu..pa fakat
Idi na vrh

TroIva
M 7 god.,
Županja
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 2442 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 21:31

Eh samo Bog zna koliko sam rastavljenih i svakakvih pricestio a da to i ne znam.
Homoseksualnim osobama pricest nije uskracena ukoliko ispunu uvjete (ispovijed ili pokajanje, javno ili privatno ili barem zaziv da Bog iskaze milosrdje ). Rastavljenima se po zelji moze dati tajno.
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 22:51

[quote:bf76fff02f="jasminka"][quote:bf76fff02f]A Pavao je sasvim jasan! nedostojna pričest je vlastita osuda, pa koliko gode mi mudrovali kako ovo ili ono!
[/quote:bf76fff02f]

pa naravno! a o čemu ja govorim? o tome kako su nam odnosi zatrovani što se i vidi i iz ovog dijaloga gore, a onda se još smatramo pravim i pravovjernim i osuđujemo ljude do see..

upoznala sam osobe homoseksualne orijentacije, osobe koje su rastavljene i sastavljene i druge koje Crkva izbacuje, pa neka ih odkantava, ali koji imaju daleko više duše, plemenitosti, dobrohotnosti, koji su požrtvovni i k tome ne sole pamet odozgora i ne teoretiziraju, ne pušu se svojom diplomom ili teologijom..

vi ste naprosto dosadni
ti
i sara..

nikak da se pomaknete iz tog svog cjepidlačenja koje zafrkne skoro svaku temu..pa fakat[/quote:bf76fff02f]

samo ti misliš da si svakom loncu poklopac. prosuđuješ po svojim emocijama i simpatijama. Ovdje se radi o dvije vrste stvari. Diskusija na forumu - za neke ljude prigoda da se izrugaju svemu i svačemu. Takvom pisanju i piscu se podrugujem izrugujem i sutra ću sasvim mirno na pričest. Ničim se nisam o dotičnoga - pa ni o tebe ogriješio . Rugam se tvojim budalaštinama.

Što se tiče crkveno vjenčanih i rastavljenih pa opet civilno vjenčanih. Ti su po crkvenom zakonu isključeni iz Euharistijskog zajedništva. I ne mogu bez popravka svoga grješnog stanja primiti sakrament pričesti. Ako se pričeste onda čine svetogrđe (ako ti jasminka znaš uopće što je to?)

Raznovrsni grješnici, lopovim, pijandure pederi, lezbe, ubojice, svi oni koji su sudjelovakli u abortusu na bilo koji način, psovači, oni koji ne dolaze na nedjeljnu misu, oni koji se ne brinu o starim roditeljima, oni koji potkradaju radnika .... oni koji lažu, kleveću ogovaraju ... ( dodaj i druge grijehe) ako idu na pričest bez ispoviejdi čine svetogrđe.

I ovo je crkvena nauka i crkvena disciplina. A sva tvoja mudrovanja nemaju nikakve veze.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 23:22

[quote:cd9a2fd9df]oni koji potkradaju radnika ...[/quote:cd9a2fd9df]

i peru novac, gradeći srkve..

Objasni mi molim te kako to da je Crkva uvijek prihvaćala novac mafije?
kako to da je taj novac koji je mirišao na krv bio dobrodošao i njime su se gradile mafijaške crkve?

tek ovaj sam dio izdvojila a sutra ću ako mi se oće, i drugo biserje koje si napisao..

I prestani me vrijeđati ako imaš imalo morala :!:

jer pitam se, kako nakon toga s tobom uopće skalpati bilo kakve dogovore?
bila bih zaista blesava, nakon ovoliko vrijerđanja..a vrijeđaš od kad smo govorili o tvom gostovanju u mojoj župi..

ti si fakat bajbaj :roll:
Idi na vrh

TroIva
M 7 god.,
Županja
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 2442 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 23:58

Uz sve one grupe koje je sneni nabrojao pitam se tko uopce ima pravo na pricest? Samo mi redovnici i redovnice?
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4187 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 8:16

TroIva, kako to misliš "rastavljenima tajno"? Ne razumijem.
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 9:05

[quote:2244aefca5="jasminka"][quote:2244aefca5]oni koji potkradaju radnika ...[/quote:2244aefca5]

kako to da je taj novac koji je mirišao na krv bio dobrodošao i njime su se gradile mafijaške crkve?

tek ovaj sam dio izdvojila a sutra ću ako mi se oće, i drugo biserje koje si napisao..

bila bih zaista blesava, nakon ovoliko vrijerđanja..a vrijeđaš od kad smo govorili o tvom gostovanju u mojoj župi..

ti si fakat bajbaj :roll:[/quote:2244aefca5]

1. jasminka, ja tebe ničim nisam uvrijedio pogledaj svoje upise i što sve blebećeš.

2. Ti si iznijela tvrdnju, da Crkva gradi mafijaškim novcem dokaži dokazima kojih se nećeš stidjeti iznijeti na vidjelo. I iza toga stajati. Bez tih dokaza si obična brbljavica.
Ovakvim pisanjem oblatila si i prozvala brojne svećenike, koji su sav svoj život ugradili (pa i uz velike patnje ) u izgradnju i obnovu crkva za koje su bili odgovorni. 1981 sam ja išao po Evropi sakupljati za obnovu krova župne crkve u Škripu. Pomoću prijatelja organizirane su razna akcije, uključene tisuće djece (koja su sakupljala stari papir) i donio sam 130000 DM. Mjesni komunisti su nakon toga na svom sastanku raspravljali: "Ako je dao župi 130000 koliko mu je ostalo u džepu). Pročitavši što si napasila pao mi je ovaj primjer. ) Komunisti onda se pitali koliko je ostalo u đepu a ti da crkva uz mafijaški novac gradi crkve. Potpuno isto. Kad si u to uvjerena što još stojiš u toj "mafijaškoj crkvi." Napusti je! To ti je moj savjet!

3. Nismo se ti i ja kačili samo sada nego mnogo puta sjeti se nekih tema, Međugorje, Sudac, Zbutega ... i da ne nabrajan i onda si se na kraju uvijek ispričavala.
Budući da je dogovor o nastupanju grupe mladih pjevača išao privatno a ti sada iznosiš javno, to ti jua javno odgovaram: odustajem! Zaboravi! S takvom osobom nemam što ugovarati.

Sjeti se da ti ovo nije prvi ispad protiv mene, ti si mene javno napala što sam ja privatno SACRCOEUR - pisao.
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 9:12

[quote:5d4f0e75a3="TroIva"]Uz sve one grupe koje je sneni nabrojao pitam se tko uopce ima pravo na pricest? Samo mi redovnici i redovnice?[/quote:5d4f0e75a3] Ni redovnicima i redovnicama i svećenicima i biskupima samo zato što su to nije moguće bez ispovijedi na pričest u teškom grijehu? Ili možda misliš suprotno.l
Idi na vrh

metatronX
M 28 god.,
Slavonski Brod
Član od 22.01.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 1192 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 9:30

[quote:2f5b676f06="jasminka"][quote:2f5b676f06]oni koji potkradaju radnika ...[/quote:2f5b676f06]

-----------------------------------------------
[b:2f5b676f06]Konačno je netko primjetio!! Eureka!![/b:2f5b676f06]
-----------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------
[b:2f5b676f06]Mada je bilo i takvih stvari// Jasminka, ne moraš ti njima ništa dokazivati, nek se ekipa samo zapita jednu drugu a puno lakše dokazivu stvar....

Kako to da je crkva kroz povijest, uvijek uzimala novac od najkrvoločnijih plemenitaša, vladara? (ne vjerujete, pogledajte povijest papinstva)

Što je sa investiturom i sa simonijom?

Hejjj, ima crkva puno 'putra na glavi'.

Spomenimo samo neke pojedince 'bisere':

ALEKSANDAR VI (Borja, talijanizirano Borgia)

JULIJE II

LEON X

KLEMENT VI

(pročitajte PAPE KROZ POVIJEST; Stipe Ledić, Mozaik knjiga 2005.) [/b:2f5b676f06]
-------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------
[b:2f5b676f06]Obično vrijeđaju ljudi koji ne posjeduju argumente ili koji jednostavno neznaju raspravljati.[/b:2f5b676f06]

ti si fakat bajbaj :roll:[/quote:2f5b676f06]
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 11:17

Sicilija sneni, Sicilija...dovoljno.

To sam dala za primjer, jer po tvom svi smo odvratni i ne zaslužujemo pričest..pa rekoh onda ajd, ako smo svi, onda smo zaista Svi!

ne želim se s tobom više nateravati na forumu, nije to moj nivo...a vrijeđaš i spuštaš podmuklo, to ti je činjenica. I to bez da sam ja uvrijedila tebe.

To je valjda ta nača kršćanska ljubav čistoća i kako ti kažeš slobodno nakon toga pristupaš pričesti.

Rekao si sve.
Idi na vrh

hrki
M 40 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 160 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 12:37

[quote:1d64ef9fdb="jasminka"][quote:1d64ef9fdb]A Pavao je sasvim jasan! nedostojna pričest je vlastita osuda, pa koliko gode mi mudrovali kako ovo ili ono!
[/quote:1d64ef9fdb]

vi ste naprosto dosadni
ti
i sara..

nikak da se pomaknete iz tog [b:1d64ef9fdb]svog cjepidlačenja koje zafrkne skoro svaku temu..[/b:1d64ef9fdb]pa fakat[/quote:1d64ef9fdb]

slažem se

ne znam šta je sa KNI forumom
tamo je sara isto bila moderatorica pa se događalo slično, pretpostavljam da se radi o istoj osobi?

kolko se sjećam prije 1,5 godinu jasminka je ovdje bila glavna moderatorica, čini mi se

sara je izgleda preuzela uzde, tvrdo i netolernatno kao i na KNI kolko vidim
znam nije ti (vam ) lako izaći na kraj s tolikim cjepidlačenjem, ali očito je da se takvi ljudi najbolje laktare, i izbiju gdje god rade kao :twisted: moderatori :?
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom