M 7 god., Županja Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2443 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 12:55 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:1cc251ee2c="sara"]TroIva, kako to misliš "rastavljenima tajno"? Ne razumijem.[/quote:1cc251ee2c]
Bracnom drugu koji NIJe kriv za rastavu braka moze se pod odredjenim uvjetima (bolje da ne znas koji su) izvan misa udijeliti pricest ili ih poslati u drugu crkvu gdje ih nitko ne zna. Isto tako u slucaju smrti se moze dati odresenje pod odredjenim uvjetima.
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 13:23 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:560dd83239="TroIva"][quote:560dd83239="sara"]TroIva, kako to misliš "rastavljenima tajno"? Ne razumijem.[/quote:560dd83239]
Bracnom drugu koji NIJe kriv za rastavu braka moze se pod odredjenim uvjetima (bolje da ne znas koji su) izvan misa udijeliti pricest ili ih poslati u drugu crkvu gdje ih nitko ne zna. Isto tako u slucaju smrti se moze dati odresenje pod odredjenim uvjetima.[/quote:560dd83239]
Nisam nikada čuo da se na času smrti daje odriješenje pod uvjetom!
To sam dala za primjer, jer po tvom svi smo odvratni i ne zaslužujemo pričest..pa rekoh onda ajd, ako smo svi, onda smo zaista Svi!
ne želim se s tobom više nateravati na forumu, nije to moj nivo...a vrijeđaš i spuštaš podmuklo, to ti je činjenica. I to bez da sam ja uvrijedila tebe.
To je valjda ta nača kršćanska ljubav čistoća i kako ti kažeš slobodno nakon toga pristupaš pričesti.
Rekao si sve.[/quote:dc8d975901]
jasminka to što si rekla sicilija, sicilija nije nikakav argunmebt za ono što si napisala. Donesi dokaze. dokazi su ono što vrijedi dotle je obično riganje po crkvi bez argumenata. U ostalom znam kako se odnosiš prema svom župniku da ti ne dopušta pristupa u župsjke prostorije. Možda čovjek ima pravo! Pa otud i toliki bijes. Dobro da i te prostorije nije gradila sicilijanska mafija pa ti onda iz protesta nećeš u njih ulaziti.
Zaboravila si što si mi sve javno pisala a da ja ti u stvari ničim nisi bila umiješana.
Hoću dokaze da Crkva gradi (iz svega intoniranog kod nas jer se radi o našoj Crkvi) sada prebacuješ na Siciliju... inače ostaješ samo brbljavica.
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 14:06 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:c3c50ea89a="sneni"][quote:c3c50ea89a="TroIva"][quote:c3c50ea89a="sara"]TroIva, kako to misliš "rastavljenima tajno"? Ne razumijem.[/quote:c3c50ea89a]
Bracnom drugu koji NIJe kriv za rastavu braka moze se pod odredjenim uvjetima (bolje da ne znas koji su) izvan misa udijeliti pricest ili ih poslati u drugu crkvu gdje ih nitko ne zna. Isto tako u slucaju smrti se moze dati odresenje pod odredjenim uvjetima.[/quote:c3c50ea89a]
Nisam nikada čuo da se na času smrti daje odriješenje pod uvjetom![/quote:c3c50ea89a]
Sneni, oprosti mozda je bezobrazno no znas li ti uopce ista? Rastavljenima i ubojicama i svakakvim drugim skupinama kojima je uskracena pricest koji umiru i nisu pri svijesti se daje odrijesenje pod uvjetom da su se pokajali!
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 14:08 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:23b738160e="sneni"][ U ostalom znam kako se odnosiš prema svom župniku da ti ne dopušta pristupa u župsjke prostorije. Možda čovjek ima pravo! Pa otud i toliki bijes. Dobro da i te prostorije nije gradila sicilijanska mafija pa ti onda iz protesta nećeš u njih ulaziti.
[/quote:23b738160e]
Ovo je zalosno! Sneni ja sam mislio da se znas normalno ponasati. Uzasnut sam! Ozaloscen i uzasnut! Ne treba upotrebljavati ovakvu zlobu i zadirati u tudju privatnost. Jasminka zasigurno nije uletjela u tvoju. Uzasnut sam i sablaznjen ovakvim tracanjem s tvoje strane.
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 14:22 Tema: Pričešćivanje na koljenima
Dokaze? sneni, ti se fakat praviš blesav!
a što ako je sama vatikanska TV imala dokumentarac o tome kao činjenici i istini, a ti ovdje glumataš i lažeš?
pa to ti sve gre na tvoju savijest..i ne mislim se s tobom natezati, jer imam puno pametnijeg posla a imam i zanimljivije ljude na koje ću svoje drasgocijeno vrijeme rado potrošiti..na lažove nikada i nikako!
hrki, to ti je hrvoje izabral, kakti teologe, no oi su samo opća sramota svim teolozima jer ih predstavljaju kako ih predstavljaju..svađanje, vrijeđanje..
sretna sam jer zaista poznajem kvalitetne svećenike i teologe, s kojima se može normalno diskutirati, bez obzira što se u nekim stavovima ne slažemo, a koji k tome imaju eruditno znanje i nisu skućeni svojom ograničenošću..to su pravi intelektualci i humanisti, koji naravno nemaju vremna visiti na netu...
Inače nisam pročitala post od snenog, samo pitanje...a vidim Tro ti si tu nešto njega citirao..To on meni?
[b:c4e35f0cb4]are you talking to me[/b:c4e35f0cb4] :?:
hahhahaha
koja primitivna glupost...pa i neću čitati, da ne kažem ovdje previše svašta...stari čovjek treba mira i bilo bi bolje da se makne s neta i bude prisutan u svojoj župi koliko toliko....
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 14:30 Tema: Pričešćivanje na koljenima
sneni ako te zanima naša situacija, crkava koje su nastale tako..nazovi TV emisiju "Mir i dobro", uredništvo će ti dati podatke. :roll:
Oni su također dali dokumentarni film Vatikanske TV o crkvama koje su izgradile mafijaške obitelji u Siciliji.To su raskošne i bogate predivne crkve...a eto sneni nema pojma o tome?Onda i u Vatikanu curi bijes na Crkvu kad su dali takvi dokumentarac :)
istina ne pećemo janjetine i ne jedemo šanpierove, ali se molimo....u pastoralnom centru i crkvi..
kaj se mene tiče, žal mi je tvojih mladića koji lipo pjevaju stare pripjeve..i žal mi je tebe..
zaista samimala volju na jesen nešto pokrenuti, ali ovako, kažu i neki forumaši. to bi bilo čisto ludilo!
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4187 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 17:06 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:61b797f037="TroIva"][quote:61b797f037="sara"]TroIva, kako to misliš "rastavljenima tajno"? Ne razumijem.[/quote:61b797f037]
Bracnom drugu koji NIJe kriv za rastavu braka moze se pod odredjenim uvjetima (bolje da ne znas koji su) izvan misa udijeliti pricest ili ih poslati u drugu crkvu gdje ih nitko ne zna. Isto tako u slucaju smrti se moze dati odresenje pod odredjenim uvjetima.[/quote:61b797f037]
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 17:21 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:e01e11028e="TroIva"][quote:e01e11028e="sneni"][ U ostalom znam kako se odnosiš prema svom župniku da ti ne dopušta pristupa u župsjke prostorije. Možda čovjek ima pravo! Pa otud i toliki bijes. Dobro da i te prostorije nije gradila sicilijanska mafija pa ti onda iz protesta nećeš u njih ulaziti.
[/quote:e01e11028e]
Ovo je zalosno! Sneni ja sam mislio da se znas normalno ponasati. Uzasnut sam! Ozaloscen i uzasnut! Ne treba upotrebljavati ovakvu zlobu i zadirati u tudju privatnost. Jasminka zasigurno nije uletjela u tvoju. Uzasnut sam i sablaznjen ovakvim tracanjem s tvoje strane.[/quote:e01e11028e]
Sve što sam iznio prepričao sam jasminino pisanje prije nekoliko godina. Prema tome ako ti ne znaš što je ona prije pisala. Ono što je napisano javno na forumu ne spada u privatnost. Toliko mojem vrijeđanju jasminke.
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 17:35 Tema: Pričešćivanje na koljenima
sneni ili dragi starče, ti si moju izjavu na ovome forumu kako nam je bilo svima toplije i ljepše sa župnikom i domaćicom od prije..jer smo dolazili, ne često ali jesmo u župni stan i bilo nam je kao doma, ti si skroz izokrenuo kako bi me svojim zlom zaprljao. Zašto? čitaju djeca forum? tvoji ministranti?
što si ti iz ovog izvukao? osim toga ja sam tada pričala koliko nam je svećenik koji je optužen za pedogfiliju, bio blizak i drag i koliko i zašto ne vjerujem da je kriv....
ne bih te nikako preporučila za spovid jer opasno izvrčeš istinu..a to ti je debeli grijeh. :idea:
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 17:45 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:5a0e517d1d="TroIva"]
Sneni, oprosti mozda je bezobrazno no znas li ti uopce ista? Rastavljenima i ubojicama i svakakvim drugim skupinama kojima je uskracena pricest koji umiru i nisu pri svijesti se daje odrijesenje pod uvjetom da su se pokajali![/quote:5a0e517d1d]
Dragi Troiva ipak ja nešto znam: nemoj se vrijeđati što te stari svećenik uči (koji po jasmininom mišljenju ne bi smio biti na netu) evo ovako:
kan. 987 "Da bio vjernik primio spasonosni lijek sakramenta pokore, treba da bude tako raspoložen da odbaci počinjene grijehe i odluči se popraviti, te se tako obrati Bogu."
bez pokajanja nema nikada i nikome, pa ni na času smrt,i oproštenja grijeha.
Osim toga dragi kolega, ako se netko nalazi na času smrti, a tvrdokorno je ustrajao u očito teškom grijehu, tome treba uskratiti i bolesničko pomazanje. kan 1007
Toliko dragi kolega od starca svećenika.
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 17:51 Tema: Pričešćivanje na koljenima
[quote:e15eab0250]nemoj se vrijeđati što te stari svećenik uči (koji po jasmininom mišljenju ne bi smio biti na netu) evo ovako: [/quote:e15eab0250]
opet izvrtanje
rekla sam da oni teolozi koji imaju pameti i argumenata i s kojima se dade diskutirati a da ne vrijeđaju, podmeću, lažu i izvrtaju, imaju pametnija posla nego da su na netu.
:idea:
a evo jedan moj post iz 2005., na žalost marko polo je nešto pomakao, pa se ne može linkati nego stavljati ovako postove..
I[quote:e15eab0250]Izjava nadbiskupa Devčića da laici šute
Postano: pon lis 10, 2005 7:36 am Naslov: Citirajte i odgovorite Uredite post
Neću nikad zaboraviti, kako je nadbiskup Prenđa, došao u jedno malo mjesto (sat vožnje ) u svojoj biskupiji, pozdraviti mještane. U crkvenoj dvorani održavao se duhovni seminar, kog su vodili svećenici te biskupije.Nadbiskup Prenđa je bio toliko spontan i jednostavan, iznenadio je sve, jer je stigao nenajavljeno, a bilo je tek tridesetak, četrdesetak mještana.U svom pozdravu,( tada još biskup), rekao je da mu je godišnjica(visoka) biskupovanja i da je otišao sa slavlja da bi bio s vjernicima te i još jedne župe.Moglo se slobodno doći kod čovjeka i pozdraviti se s par riječi, toliko je bio pristupaćan.
dakle kontakt s ljudima, s pukom, ovisi prije svega o karakteru i samoj osobi biskupa.
taj primjer mi je dao mnogo, kad god mi je teško od "struktura" sjetim se toga i..smirim.
[Vrh]
[/quote:e15eab0250]
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 17:59 Tema: Pričešćivanje na koljenima
ili još bolje ovaj post iz 2006. u temi
Vjera i administracija...
gdje vidimo snenog i mene u spiki
[quote:a60c9a504d]PostPostano: čet svi 04, 2006 5:48 am Naslov: Citirajte i odgovorite
sneni
jasminka je napisao/la:
[quote:a60c9a504d]kad prićam o radu laika ne mislim na novac niti sam ikada radila za novce. To je moj doprinos crkvi. kad bih mogla više dala bih više od sebe(rada i vremena Torki, usluga).
Mislim da kod tebe ne šljaka nikakva komunikacija s laicima.
Pa gdje bih došla da sve nabrajam što mi kao laici radimo u našoj župi? Niti pisanje u listu naše biskupije se ne plaća, što je meni normalno,.
Kod nas popravak auta (župnikovog ili kap.), prozor, čišćenje crkve, pastoralnog doma. župog stana (kad dolaze uzvanici)kuhanje za goste,usluge vožnje..popravci razni..rad sa grupama djece kreativno karitativni, zbor djece..........ništa se ne traži plaća jer ne bi imalo smisla kojeg smo dali. Smisao je da se Crkvi Božjoj pomaže i da joj se služi koliko se može. Iz ljubavi. Ono što govoriš o laicima i lovi, to mi izgleda kao Pastoralno ekonomsko vijeće.Je li tako? kakav si ti svećenik, reci mi molim te
[/quote:a60c9a504d]
sneni
Toliko toga da izgleda kao u bajci, u 40 godina službe nigdje toga nisam sreo.Odgajao jesamn za takav rad i čujem u jednoj župi funkcionira... ali onamo gdje je sve bilo tako bajno sve je bilo dobro dok ti nisu počeli sa mnom komandirati kad sam rekao dosta - osjetio sam njihovu osvetu
[Vrh]
Posjetite web stranice [/quote:a60c9a504d]
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 18:00 Tema: Pričešćivanje na koljenima
jasminka ne izvrći stvari. Ti si javno na forumu iznijela privatne razgovore. Nije to prvi put. poznata si po tome! I prema tome sam reagirao. I ostajem po tome, a šteta koja time nastaje (ako nastaje) pada na tvoja leđa.
Poštovana Gospođ, poznam i ja uvažene teologe i profesore koji su vrlo obljubljeni i rado slušani, ali te sveuičilišne profesore ostavljam tebi, budi u njiohovom društvu, veseli se njihovoj širokgrudnosti, eruditivnosti, i ne znam čemu ali o njihovoj ljudskosti i kršćanskom moralu neka sudi Bog , jer na dan Boga Božića pozdravit psa, a ne javit ser rođenoj tetki to mogu samo eruditivni, ugodni u društvu visoki profesori i teolozi. Ovo je žalosna istina.
Stari brački pop će ostati na netu dok mu bude interesantno i dok ga ljudi budu trebali, da znate samo koliki mi se javljaju sa privatnim porukama i daju mi podršku ili traže savjeta.
Hvala vam, poštovana gospođu na Vašoj brizi za moje župe. I za prisustvo u župi. Evo imam Vam čast javiti da je upravo osnovana grupa mladih djevojčica koje vole staro crkveno pjevanje i dobro im ide. Vježbaju kod mene. I zamislite, uvažena gospođo one su pristale da se nazovu "PICOKARE" Prvi, povjesni nastup će imati u nedjelju 23. VII u 7 sati na večer na svetoj misi kojom se župa Dol zahvaljuje Bogu za mojih 40 godina svećeništva - (priprema se i pučkka fešta - bit će i janjaca pečenih na ražnju) i te curice će pjevati pripjevni psalam po starom napjevu. Toliko cijenjena Gospođo o Vašoj brizi za moje župe.
Još Vam skrećem pažnju da imate pri ruci kutiju apaurina, kad vidite u jednim novinama reportažu o meni... jutros su novinari bili kod mene -- a povod je jedna anketa na portalu križ života.