Ž 37 god., Osijek Član od 21.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 816 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 13.10.2008 u 17:26 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
moonlight
piše: Zadnja rečenica se ne odnosi na sve ljude, naravno.
Čovjek je krojač svog života i ne mora patiti ni trpiti ako to ne želi, no treba vjerovati da ima sposobnost da mijenja svoj život kako želi. Nažalost jako malo ljudi je svjesno toga. Naravno to ne znači da treba izbjagavati svaku zapreku, baš suprotno. Svaki problem koji mu dođe može riješiti na što lakši način, tj. može pokušati.
molim te da to objasniš onima koji su bolesni ( invalidi, teške bolesti...........) kako da promjene svoj život da nisu više bolesni, probaj to objasniti roditeljima koji su izgubili djecu- kako da ne trpe i ne pate, kako da promjene svoj kako žele...
Ti zaista misliš da čovjek raspolaže svojim životom?
Ti misliš da čovjek može sve?
Kako nastaje život ? Spolnim činom muškarca i žene?
Da, ali ako je samo tako pitaj one bračne parove koji uz svu želju, volju, trud, medicinu ne mogu imati djecu..........Čovjek snuje.............a Bog određuje kaže stara narodna poslovica.........
M 31 god., Čakovec Član od 08.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 149 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 9:31 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
barbaraa
piše: molim te da to objasniš onima koji su bolesni ( invalidi, teške bolesti...........) kako da promjene svoj život da nisu više bolesni, probaj to objasniti roditeljima koji su izgubili djecu- kako da ne trpe i ne pate, kako da promjene svoj kako žele...
Da, ali ako je samo tako pitaj one bračne parove koji uz svu želju, volju, trud, medicinu ne mogu imati djecu..........Čovjek snuje.............a Bog određuje kaže stara narodna poslovica.........
Nije svrha izlječenje tijela, nego duše. Svatko od nas nosi križ koji treba prihvatiti, a uvijek postoji neka osoba na svijetu koja nosi teži križ od nekog drugog, a prihvaća ga s većom vjerom.
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 129 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 11:39 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
barbaraa
piše: molim te da to objasniš onima koji su bolesni ( invalidi, teške bolesti...........) kako da promjene svoj život da nisu više bolesni, probaj to objasniti roditeljima koji su izgubili djecu- kako da ne trpe i ne pate, kako da promjene svoj kako žele...
Na sva ova pitanja Crkva ne može odgovoriti i utješiti unesrećene jer ne idu u dubinu problema, tj. ako netko izgubi dijete reći će "to je Božja volja", ako netko postane invalid reći će "to je njegov križ koji je očito malo teži od moga" (baš me zanima po kojim kriterijima Bog dodijeljuje križeve ljudima), tj. svojim izjavama uvjeravaju čovjeka da je bespomoćan i da nema svoj život pod nadzorom. Mislim da je trenutno jako malo ljudi na zemlji koji su u potpunosti svjesni svih svojih mogućnosti no za početak je poželjno "teoretski" znati da je to moguće.
Mislim da čovjek, tj. duša ne nastaje začećem, nego je ta duša postojala i prije, u svom prirodnom okružju ( u duhovnoj dimenziji). Vjerujem da je duša sama pristala na život u materijalnom tijelu, na Zemlji. Pritom duša određuje tko će joj biti roditelji, gdje će se roditi, čime će se baviti, koga će sve kroz život na Zemlji upoznati i sl. Pritom kroji situacije kroz koje će u životu proći, da bi iz tih životnih okolnosti nešto naučila i spoznala, tj. prisjetila se onoga što već zna, bez obzira bile te okolnosti "pozitivne" ili "negativne". Prilikom određivanja roditelja i ostalih ljudi koje će upoznati duša se mora "dogovoriti" sa ostalim dušama o njihovim ulogama u njihovim životima na Zemlji. Taj "dogovor" se sigurno ne obavlja kao dogovori na Zemlji nego je vjerovatno riječ o znatno suptilnijem nivou dogovaranja. Zašto duša o svemu ovome odlučuje? Zato jer je to njezin život i ima ga pravo krojiti kako ona to želi. Nema mi logike da netko drugi kroji nešto za mene.
Zašto je netko postao invalid? Zato jer je možda želio iskusiti kako je biti invalid ili na taj način vraća neke dugove iz prijašnjih života (reinkarnacija). Zašto je nekome poginulo ili umrlo dijete? Možda je ta duša odlučila živjet na zemlji tako malo, dovoljno da roditelji tog djeteta nešto spoznaju iz te njegove preuranjene smrti. Možda su baš te duše roditelja željele iskusiti tu bol. Čini vam se ovo mazohistički i morbidno? Iz našeg, zemaljskog kuta gledanja se svakako čini no sa duhovnog nivoa gdje obitavaju duše vjerovatno ne izgleda tako, tj. zemaljska bol se ne percipira na jednak način.
Zašto neki par ne može nikako dobiti dijete? Možda se nisu namjerno dogovorile sa nijednom dušom o roditeljstvu nego su željele iskusiti i spoznati no iščekivanje i borbu za dobijanje djeteta, ili će iz možda taj čin potaknuti na posvojenje nekog djeteta čija duša želi iskusiti kako je to ne živjeti sa biološkim roditeljima i sl. ili može biti neka druga mogućnost.
Situacija je bezbroj. Planet Zemlja je kazalište a mi smo glumci u tom kazalištu. Iz dana u dan mi je to sve jasnije kako promatram svijet oko sebe.
Ž 34 god., Vinkovci Član od 11.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 14:26 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
"......Zašto je netko postao invalid? Zato jer je možda želio iskusiti kako je biti invalid ili na taj način vraća neke dugove iz priješnjih života (reinkarnacija)......""
Voljela bih da mi se javi netko tko je postao invalid zato što je želio iskusiti kako je to. Ili tko je u nekom prošlom životu bio jako zločest pa sad "vraća dug" tako što je invalid.
Naime, ja sam invalid u ovom životu - nisam to željela, ali sam prihvatila i vjera u Boga mi pri tome jako pomaže i olakšava. Ne mislim da sam živjela neke druge živote, kao kukac, mačka ili sl., a sada za "nagradu" dobila status čovjeka, ali s invaliditetom.
Možda i jesam "zaostala" u svom razmišljanju jer, eto, nisam otrkila neke nedodirljive sfere u kojima se duše dogovaraju što će i kako će. Samo pišem o svojoj stvarnosti, a u njoj mi vjera itekako pomaže......
M 37 god., Šibenik Član od 20.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 512 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 16:20 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
Margoret
piše: "......Zašto je netko postao invalid? Zato jer je možda želio iskusiti kako je biti invalid ili na taj način vraća neke dugove iz priješnjih života (reinkarnacija)......""
Voljela bih da mi se javi netko tko je postao invalid zato što je želio iskusiti kako je to. Ili tko je u nekom prošlom životu bio jako zločest pa sad "vraća dug" tako što je invalid.
Naime, ja sam invalid u ovom životu - nisam to željela, ali sam prihvatila i vjera u Boga mi pri tome jako pomaže i olakšava. Ne mislim da sam živjela neke druge živote, kao kukac, mačka ili sl., a sada za "nagradu" dobila status čovjeka, ali s invaliditetom.
Možda i jesam "zaostala" u svom razmišljanju jer, eto, nisam otrkila neke nedodirljive sfere u kojima se duše dogovaraju što će i kako će. Samo pišem o svojoj stvarnosti, a u njoj mi vjera itekako pomaže......
M 25 god., Zagreb Član od 06.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 215 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 19:37 Mijenjano: srijeda, 15.10.2008 u 19:37 (ivan101) Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
moonlight
piše: Na sva ova pitanja Crkva ne može odgovoriti i utješiti unesrećene jer ne idu u dubinu problema, tj. ako netko izgubi dijete reći će "to je Božja volja", ako netko postane invalid reći će "to je njegov križ koji je očito malo teži od moga" (baš me zanima po kojim kriterijima Bog dodijeljuje križeve ljudima), tj. svojim izjavama uvjeravaju čovjeka da je bespomoćan i da nema svoj život pod nadzorom. Mislim da je trenutno jako malo ljudi na zemlji koji su u potpunosti svjesni svih svojih mogućnosti no za početak je poželjno "teoretski" znati da je to moguće.
Mislim da čovjek, tj. duša ne nastaje začećem, nego je ta duša postojala i prije, u svom prirodnom okružju ( u duhovnoj dimenziji). Vjerujem da je duša sama pristala na život u materijalnom tijelu, na Zemlji. Pritom duša određuje tko će joj biti roditelji, gdje će se roditi, čime će se baviti, koga će sve kroz život na Zemlji upoznati i sl. Pritom kroji situacije kroz koje će u životu proći, da bi iz tih životnih okolnosti nešto naučila i spoznala, tj. prisjetila se onoga što već zna, bez obzira bile te okolnosti "pozitivne" ili "negativne". Prilikom određivanja roditelja i ostalih ljudi koje će upoznati duša se mora "dogovoriti" sa ostalim dušama o njihovim ulogama u njihovim životima na Zemlji. Taj "dogovor" se sigurno ne obavlja kao dogovori na Zemlji nego je vjerovatno riječ o znatno suptilnijem nivou dogovaranja. Zašto duša o svemu ovome odlučuje? Zato jer je to njezin život i ima ga pravo krojiti kako ona to želi. Nema mi logike da netko drugi kroji nešto za mene.
Zašto je netko postao invalid? Zato jer je možda želio iskusiti kako je biti invalid ili na taj način vraća neke dugove iz prijašnjih života (reinkarnacija). Zašto je nekome poginulo ili umrlo dijete? Možda je ta duša odlučila živjet na zemlji tako malo, dovoljno da roditelji tog djeteta nešto spoznaju iz te njegove preuranjene smrti. Možda su baš te duše roditelja željele iskusiti tu bol. Čini vam se ovo mazohistički i morbidno? Iz našeg, zemaljskog kuta gledanja se svakako čini no sa duhovnog nivoa gdje obitavaju duše vjerovatno ne izgleda tako, tj. zemaljska bol se ne percipira na jednak način.
Zašto neki par ne može nikako dobiti dijete? Možda se nisu namjerno dogovorile sa nijednom dušom o roditeljstvu nego su željele iskusiti i spoznati no iščekivanje i borbu za dobijanje djeteta, ili će iz možda taj čin potaknuti na posvojenje nekog djeteta čija duša želi iskusiti kako je to ne živjeti sa biološkim roditeljima i sl. ili može biti neka druga mogućnost.
Situacija je bezbroj. Planet Zemlja je kazalište a mi smo glumci u tom kazalištu. Iz dana u dan mi je to sve jasnije kako promatram svijet oko sebe.
Kakva glupost. Prijatelju, jel ti čitaš svoje poruke? Koje apsurde ti govoriš. Ako su te to tvoji učitelji naučili, a ti povjerovao, onda ste ti i tvoji učitelji jedan veliki pličak, a ne Crkva. Da nije žalosno to što si napisao, bilo bi komično. Može se reći da je to tragikomično.
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 19:43 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
Ljudi, odite na Yotube i kliknite Nick Vujcic, pa ćete vidjeti šta znači vjera i kako se prihvača križ u životu. Taj čovijek ima životnog elana više od većine nas. Ima veliku vjeru, a invalid da nemože biti veći.
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 23:49 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
ivan101
piše: Kakva glupost. Prijatelju, jel ti čitaš svoje poruke? Koje apsurde ti govoriš. Ako su te to tvoji učitelji naučili, a ti povjerovao, onda ste ti i tvoji učitelji jedan veliki pličak, a ne Crkva. Da nije žalosno to što si napisao, bilo bi komično. Može se reći da je to tragikomično.
Ovo što sam napisao nisam tek tako izmislio nego je riječ o duhovnim znanjima koja su starija od samog kršćanstva. Da biste pravilno razumjeli što sam htio reći trebali bi dublje ući u ovu tematiku, prvenstveno bolje proučiti koncept reinkarnacije, koju je i sama Crkva dugo godina priznavala ali naravo o tome se ne govori u javnosti. Nikakve učitelje nemam jer smatram da je svaki čovjek sam sebi najbolji učitelj.
Kako onda objašnjavaš da netko živi 2 mjeseca a netko 100 godina? Kako je ova mala beba koja je tako rano umrla mogla shvatiti Isusovu poruku i "spasiti" se? Zašto se neki ljudi rađaju mentalno retardirani i kao takvi nisu u stanju pravilno rasuđivati? Gdje oni idu kada "umru"? Zašto netko u životu pretrpi sve moguće nesreće (invalidnost, loše imovinsko stanje, bolesti) u jednom životu, a drugi živi kao u kraljevskoj palači, gdje mu je u životu sve servirano i gdje mu sve ide od ruke?
Ako mislite da Bog odlučuje kakav ćemo imati križ, koliko dugo ćemo živjeti, što ćemo sve doživjeti u životu, onda, oprostite, vjerujete u okrutnog i nemilosrdnog Boga koji se sa nama samo igra, kojemu služimo za zafrkanciju. Nekome će dati veći križ, drugome manji, no po kojim kriterijima? Reći ćete, to je Božja tajna. Zašto bi bila Božja tajna? Ako je istina da nam Bog sve to nameće, želim znati zašto imam ovakav križ, jer ovo je moj život. Ne vjerujem u Boga koji ima puno tajni i koji nije u svemu otvoren prema nama. Zbog svega navedenog ne vjerujem da imamo jedan život na Zemlji i da nakon smrti imamo 3 puta (raj, pakao, čistilište), sa time da iz raja i pakla ne možemo izaći. Oprostite, ali ovaj dio katoličkog nauka je po meni hrpa gluposti i nelogičnosti.
M 33 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 227 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 8:02 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
moonlight
piše: Ovo što sam napisao nisam tek tako izmislio nego je riječ o duhovnim znanjima koja su starija od samog kršćanstva. Da biste pravilno razumjeli što sam htio reći trebali bi dublje ući u ovu tematiku, prvenstveno bolje proučiti koncept reinkarnacije, koju je i sama Crkva dugo godina priznavala ali naravo o tome se ne govori u javnosti. Nikakve učitelje nemam jer smatram da je svaki čovjek sam sebi najbolji učitelj.
Kako onda objašnjavaš da netko živi 2 mjeseca a netko 100 godina? Kako je ova mala beba koja je tako rano umrla mogla shvatiti Isusovu poruku i "spasiti" se? Zašto se neki ljudi rađaju mentalno retardirani i kao takvi nisu u stanju pravilno rasuđivati? Gdje oni idu kada "umru"? Zašto netko u životu pretrpi sve moguće nesreće (invalidnost, loše imovinsko stanje, bolesti) u jednom životu, a drugi živi kao u kraljevskoj palači, gdje mu je u životu sve servirano i gdje mu sve ide od ruke?
Ako mislite da Bog odlučuje kakav ćemo imati križ, koliko dugo ćemo živjeti, što ćemo sve doživjeti u životu, onda, oprostite, vjerujete u okrutnog i nemilosrdnog Boga koji se sa nama samo igra, kojemu služimo za zafrkanciju. Nekome će dati veći križ, drugome manji, no po kojim kriterijima? Reći ćete, to je Božja tajna. Zašto bi bila Božja tajna? Ako je istina da nam Bog sve to nameće, želim znati zašto imam ovakav križ, jer ovo je moj život. Ne vjerujem u Boga koji ima puno tajni i koji nije u svemu otvoren prema nama. Zbog svega navedenog ne vjerujem da imamo jedan život na Zemlji i da nakon smrti imamo 3 puta (raj, pakao, čistilište), sa time da iz raja i pakla ne možemo izaći. Oprostite, ali ovaj dio katoličkog nauka je po meni hrpa gluposti i nelogičnosti.
Glupo je sve što se desi pripisati Božijoj volji. Ne vjerujem da smo mi igračke u rukama Velikog Boga i služimo mu za zabavu. Čovjeku je najlakše prebacit odgovornost na drugoga, pa i na Boga. Ili misliš kada voziš 100 km/h a ograničenje je 40 i izazoveš udes. smrt nečiju ili invalidnost, da je to Božija volja i da ti Bog govori uradi tako? Ili kada se ljudi napiju pa se potuku ili poubijaju da je to Božija volja? Ili da Bog želi nečiju patnju? Mislim da u velikoj većini slučajeva smo sami krivi svjesno ili nesvjesno, za patnje. Sigurno je samo da ovdje i u ovom životu nećemo saznati veliki dio odgovora na pitanje :zašto?
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 8:34 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
moonlight
piše: Ovo što sam napisao nisam tek tako izmislio nego je riječ o duhovnim znanjima koja su starija od samog kršćanstva. Da biste pravilno razumjeli što sam htio reći trebali bi dublje ući u ovu tematiku, prvenstveno bolje proučiti koncept reinkarnacije, koju je i sama Crkva dugo godina priznavala ali naravo o tome se ne govori u javnosti. Nikakve učitelje nemam jer smatram da je svaki čovjek sam sebi najbolji učitelj.
Opet lažeš. Gdje je Crkva priznavala reinkarnaciju? Nemoj lagat.
A neke stvari nemožeš objasniti. A sigurno nisu ljudi izabrali biti mentalno retardirani. Te stvari koje ti govoriš su gluposti. tebi je katolička Crkva puna nelogičnosti, a logično ti je da čovijek umre, pa bude mačka ili nekakva druga životainja. Kakva je to luđačka nauka? Gdje je tu dubina? Ja tu vidim samo pličak.
Ti imaš krivo poimanje križa. Imaju križevi koje dolaze od Boga, a imaju koji nedolaze. To je malo dublja tema. Imaju ljudi koji sa radošću trpe nešto, i kroz tu se bol posvete, ta ih bol mijenja, kroz tu bol shvate nekakve stvari. Žao mi je što to neshvačaš. Žao mi je što promašuješ životni put. Žao mi je da trenutno neshvačaš smisao života, jer smisao života nisu ni kraljevske palače, niti tim ljudima je sve servirano na pladnju. Smatram se puno sretnijim od njih, bez obzira što ja moram mukom kruh zarađivati, ali to me više ispunja, nego da imam od početka sve u životu. A nakraju, nije ni smisao života da umremo i da se u maču pretvorimo. To je glupost najveća na svjetu.
M 31 god., Čakovec Član od 08.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 149 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 8:36 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
moonlight
piše: ... Zbog svega navedenog ne vjerujem da imamo jedan život na Zemlji i da nakon smrti imamo 3 puta (raj, pakao, čistilište), sa time da iz raja i pakla ne možemo izaći. Oprostite, ali ovaj dio katoličkog nauka je po meni hrpa gluposti i nelogičnosti...
Slažem se s ovim (kao i s ostalim što piše moonlight). Okarakterizirati Boga kao nekoga tko osuđuje, osvećuje se, sudi "grešnicima" je nelogično ako istovremeno govorimo o Bogu kao čistoj ljubavi. Ako je Bog ljubav (po Odi ljubavi iz Biblije), onda je besmisleno da bi nas taj Bog osudio na "vječnu muku" ili "privremeno čišćenje". Ako nas je on stvorio na svoju sliku i priliku, a kasnije nas kao osuđuje, onda bi on kao takav bio nesavršen u svojoj kreaciji, što opet nema logike.
Ž 22 god., Zagreb Član od 24.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 126 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 8:38 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
vjera umanjuje fizicku bol... dakle ako ja vjerujemu boga !!! i to jako i Cvrsto !!!
i sad si odrezem jedan prst i nikaj me ne boli ... oke ... mozda manje...
hmmm
pa ja mislim da je sve to na psihickoj bazi kak si ko zabrije...
jer ako ti je full zima i u glavi si brijes o hawaiima , nebu ti tak lose ...
to je ko ono usred zime , žnjaras se sa deckom i nije ti zima jer ne mislis o tom
okej sad mozda sam fulaal temu , nije mi se dalo citat sve ovo prije... ali tak ja to objasnjavam...
see ya round folks
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 8:43 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
foxylady007
piše: vjera umanjuje fizicku bol... dakle ako ja vjerujemu boga !!! i to jako i Cvrsto !!!
i sad si odrezem jedan prst i nikaj me ne boli ... oke ... mozda manje...
hmmm
pa ja mislim da je sve to na psihickoj bazi kak si ko zabrije...
jer ako ti je full zima i u glavi si brijes o hawaiima , nebu ti tak lose ...
to je ko ono usred zime , žnjaras se sa deckom i nije ti zima jer ne mislis o tom
okej sad mozda sam fulaal temu , nije mi se dalo citat sve ovo prije... ali tak ja to objasnjavam...
see ya round folks
Jesi, fulala si temu. Ovo isto spada pod retardirana pitanja.
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 10:59 Mijenjano: četvrtak, 16.10.2008 u 11:16 (moonlight) Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
ivan101
piše: Opet lažeš. Gdje je Crkva priznavala reinkarnaciju? Nemoj lagat.
A neke stvari nemožeš objasniti. A sigurno nisu ljudi izabrali biti mentalno retardirani. Te stvari koje ti govoriš su gluposti. tebi je katolička Crkva puna nelogičnosti, a logično ti je da čovijek umre, pa bude mačka ili nekakva druga životainja. Kakva je to luđačka nauka? Gdje je tu dubina? Ja tu vidim samo pličak.
Ti imaš krivo poimanje križa. Imaju križevi koje dolaze od Boga, a imaju koji nedolaze. To je malo dublja tema. Imaju ljudi koji sa radošću trpe nešto, i kroz tu se bol posvete, ta ih bol mijenja, kroz tu bol shvate nekakve stvari. Žao mi je što to neshvačaš. Žao mi je što promašuješ životni put. Žao mi je da trenutno neshvačaš smisao života, jer smisao života nisu ni kraljevske palače, niti tim ljudima je sve servirano na pladnju. Smatram se puno sretnijim od njih, bez obzira što ja moram mukom kruh zarađivati, ali to me više ispunja, nego da imam od početka sve u životu. A nakraju, nije ni smisao života da umremo i da se u maču pretvorimo. To je glupost najveća na svjetu.
Neki teolozi su mi rekli da je u prošlosti crkva priznavala reinkarnaciju (mislim do 400 i neke godine) no o tome se ne govori javno jer je takav nauk očito nemjerno izbačen da bi se lakše manipuliralo sa masom. Većina ljudi se na vlasti mijenja. Zar mislite da su od toga imuni i pape i svećenici? I oni su samo ljudi sa svojim slabostima.
Nijedan čovjek dok živi u materijalnom tijelu na Zemlji ne želi biti mentalno retardiran, invalid, teško bolestan itd., no kada duša obitava u svom prirodnom okruženju (Nebo, ona strana, kako hoćete) bez materijalnog tijela, i kada planira svoj sljedeći život na Zemlji, "razmišlja" na potpuno drugačiji način. Njezina spoznaja je daleko šira nego ovdje na Zemlji, vidi cjelokupnu sliku stvarnosti koja je okružuje i dublje razloge nekih pojava. Zbog toga se neke duše odlučuju, za naše pojmove, za "teži" život, a neke za "lakši" jer dok su na Zemlji imaju priliku spoznati i iskusiti ono što već ionako znaju, ali teoretski. Nigdje nisam napisao da se čovjek nužno mora reinkarnirati u neku životinju, biljku i sl.
Zašto bi mentalna retardacija i uloga tih osoba u društvu bila nejasna sa duhovnog stanovišta? Zanimljivo je da većina ljudi, kad ne mogu nešto objasniti, samo kažu "to je Božja volja".
Kažeš, moraš teško zarađivati za život. Tko ti je to rekao? Zašto trebaš teško zarađivati? Zašto ne bi živio sa lakoćom (pritom ne mislim na kriminal i sl.).
Diplomirao sam na fakulitetu sa kojim se teško nalazi posao. Svi su govorili kako ću teško naći posao. Znao sam da to ne mora biti istina. Našao sam posao mjesec dana nakon diplome, na opće čuđenje okoline, i to posao u struci. Kako sam to uspio? Jer sam vjerovao da je život zapravo lagan a ne težak, kako nas krivo uče od rođenja. Svatko od nas stvara svoju stvarnost. O nama ovisi kakav će nam biti život. Nitko drugi nije kriv za naše postupke, iako ljudi vole okrivljavati druge.
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 11:30 Tema: Vjera umanuje fizičku bol?
kad smo jednom govorili o Africi i gladi i bolesti i patnjama tih ljudi, jedan je reiki-majstor rekao : Tko im je kriv! Neka gladuju! Neka pate! Sami su izabrali da se rode tamo, zbog čega bih ih ja sad žalio! Budale!
ne da je grozno nego je pregrozno..po toj reinkarnaciji, kad u >>Indiji na ulici umire čovjek, jer nema kapi vode, nitko se ne trudi, jer hindui vjeruju da je to njegova karma, i njegov odabir pa se u to ne mješaju.
Toliko o humanosti.
Niti po čemu ovdje se niti jedan katolički svećenik sa tobom ne može složiti, jer je ovo suprotno od Isusovog učenja i od same Riječi Božje.