Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Katolička crkva  •  Dozvoljena seksualnost u katoličkom braku
Katolička crkva

Rasprave i fenomeni vezani uz djelovanje Katoličke crkve
Moderatori: maša TroIva
Tema: 1091
Poruka: 50927
Najnovija tema: Vatikanska poruka za medjunarodni dan obitelji
Aktualna tema: Ljepota katoličke tradicije
Zadnja poruka: miro86, četvrtak 17.5.2012. u 11:38
Naslov teme:
Dozvoljena seksualnost u katoličkom braku
Autor teme: onaj_koji_pita  •  Broj odgovora: 383  •  Broj pregleda: 7087
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
marini
Ž 37 god.,
Split
Član od 09.08.2010.
Pošalji poruku
Poruka: 2085 (državljanin foruma)
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 7:59
Tema: Dozvoljena seksualnost u katoličkom braku

onaj_koji_pita piše:
Za "pravog vjernika" je. I točka. Katekizam tako veli.

Navedi točno gdje. Znaš i sam da lažeš.
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
marini
Ž 37 god.,
Split
Član od 09.08.2010.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 8:00

onaj_koji_pita piše:
Ako katekizam ne veli ništa o takvim stvarima od kud ti pravo da to proglašavaš za fuj. Ne veli ni ništa ni o ostalim pomagalima u životu. Pa od kuda onda da je to zlo i fuj, a recimo skije ili role nisu. Sve je to za užitak. No sex je za vjernika u startu nešto prljavo, pa me i ne čudi da se katekizam tako tumači. Točno onako kako paše onima koji nemaju pojma što sex može biti.

Očito je za tebe seks samo trošenje druge osobe, a nema veze s ljubavlju. Žao mi te, nemaš pojma što je to ljepota i užitak.
Idi na vrh

marini
Ž 37 god.,
Split
Član od 09.08.2010.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 8:03

Beyonce piše:
Seks je fuj. On je u funciji reprodukcije i dok je u toj funkciji nije grijeh. Seks kao takav nema nikakve veze sa uzvišenom ljubavi. Isto kao što mi se gadi gledati vepra i krmaču dok se seksaju tako mi se gadi i seks koji se izjednačava sa pojmom ljubav. Eto zato mi je seks fuuuj.

A što tebi pada na pamet - znači Bog je zeznuo stvar kad nas je ovakvima stvorio?!
Idi na vrh

onaj_koji_pita
M 54 god.,
Zagreb
Član od 31.08.2010.
Pošalji poruku
Poruka: 1408 (građanin foruma)
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 8:38

marini piše:
Očito je za tebe seks samo trošenje druge osobe, a nema veze s ljubavlju. Žao mi te, nemaš pojma što je to ljepota i užitak.

Točno-sex nema veze s ljubavi-ali je puno bolji ako se radi s osobom koju voliš. Jasno ako oboje uživate u njemu.
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 4085 (istaknuti forumaš)
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:00

onaj_koji_pita piše:
Očito je za većinu vjernika uživanje u sexu ravno bludi. Pa bilo u braku ili van njega. Baš me zanima koliko je ovih dama doživjelo orgazam čim ovako stavljaju sex na razinu svete krave.

Idi na vrh

onaj_koji_pita
M 54 god.,
Zagreb
Član od 31.08.2010.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:09

Sestra piše:

Draga moja-nemaš pojma koliko mali postotak žena nikad ne doživi orgazam. Jako religiozne žene su tu jako hendikepirane, i oko 5% njih doživljava orgazam. Vidio sam te podatke u jednoj studiji pred par godina, a i novije što sam čitao ide u prilog tih poraznih brojki. Ostale žene su tu oko 25%. Znači da 3/4 žena nikad ne doživi orgazam. Toliko o tvojem smijehu. I onda mi takve žene i svećenici sole pamet kako se sexati. Morbidno.
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:10

Defensor Fidei piše:
Ako je užitak seksa sastavni dio predanja, može li se težnja da bude veći protumačiti kao želja para da budu predani? Nemojte se ljutiti ekipa, ali posve sam siguran da razumijete što vas pitam. Nekakav bottom line je da mislite kako su seksualna pomagala grijeh, jer željeti veći užitak u seksu je grešno i zakidajuće. Ako je to istina, ja nemam problema s tim. Pa i sam na neki način vjerujem u to.

Gle, nemam težnju da užitak bude veći, ako se na svim razinama, duhovnim i tjelesnim osjećam i jesam zadovoljna, zadovoljena, ispunjena (ubotrijebi još neku riječ tog značenja ako se sjetiš koje). Ne ljutim se nimalo, ja razumijem što ti pitaš ali ti ne razumiješ što ja tebi odgovaram. I opet kažem, to je zbog toga što su nam iskustva sexa, ljubavi, stupnja predanja, ...svega, različita. I hvala Bogu da je tako, pa možemo diskutirati. Nije mi jasno zašto bi korištenje bilo kakvih pomagala bilo po defoultu veći užitak za sve ljude, samo zato jer oni koji ih koriste to tvrde?
Idi na vrh

onaj_koji_pita
M 54 god.,
Zagreb
Član od 31.08.2010.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:15

Sestra piše:
Gle, nemam težnju da užitak bude veći, ako se na svim razinama, duhovnim i tjelesnim osjećam i jesam zadovoljna, zadovoljena, ispunjena (ubotrijebi još neku riječ tog značenja ako se sjetiš koje). Ne ljutim se nimalo, ja razumijem što ti pitaš ali ti ne razumiješ što ja tebi odgovaram. I opet kažem, to je zbog toga što su nam iskustva sexa, ljubavi, stupnja predanja, ...svega, različita. I hvala Bogu da je tako, pa možemo diskutirati. Nije mi jasno zašto bi korištenje bilo kakvih pomagala bilo po defoultu veći užitak za sve ljude, samo zato jer oni koji ih koriste to tvrde?

Razumijem da nekima ta pomagala ne trebaju. JAsno mi je to. No pitanje glasi koliko je to protivno Božjem zakonu i zašto. Molim te da mi odgovoriš zašto oni koji to prakticiraju čine blud. Jasno ako znaš-u što sumnjam.
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:31

onaj_koji_pita piše:
Ako katekizam ne veli ništa o takvim stvarima od kud ti pravo da to proglašavaš za fuj. Ne veli ni ništa ni o ostalim pomagalima u životu. Pa od kuda onda da je to zlo i fuj, a recimo skije ili role nisu. Sve je to za užitak. No sex je za vjernika u startu nešto prljavo, pa me i ne čudi da se katekizam tako tumači. Točno onako kako paše onima koji nemaju pojma što sex može biti.

Gdje sam ja rekla da je fuj? Ajde citiraj moje riječi gdje sam rekla da je fuj? Lažeš bezočno, cijelo vrijeme pisanja na forumu. U čemu je tvoj problem? Savjest ti progovara, a ti je ušutkuješ tako što vrijeđaš ljude na forumu i stavljaš im u usta riječi koje nisu izrekli? Osim toga, usporedbe su ti nebulozne u tvojim stalnim nastojanjima da sve što nije po tvome, izrelativiziraš. Tijelo je Hram Duha Svetoga. Jesi to već čuo negdje? To je mjesto gdje se susreću Bog i čovjek. Bog je čovjeku dao sposobnost da ljubi, da voli. I da putem te Milosti otkrije predokus Raja. Kakve skije, kakve role? Zar one narušavaju svetost tijela - Hrama ako se koriste? Po toj logici onda možeš seksualna pomagala usporediti i sa žlicom, nožem i čašom.
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:33

onaj_koji_pita piše:
Za "pravog vjernika" je. I točka. Katekizam tako veli.

Ti bi htio da je tako, jer bi to opravdalo tebe. Ali nije tako i ti se sad možeš pojest od muke jer ne možeš dokučiti u čemu je kvaka.
Idi na vrh

onaj_koji_pita
M 54 god.,
Zagreb
Član od 31.08.2010.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:38

Sestra piše:
Gdje sam ja rekla da je fuj? Ajde citiraj moje riječi gdje sam rekla da je fuj? Lažeš bezočno, cijelo vrijeme pisanja na forumu. U čemu je tvoj problem? Savjest ti progovara, a ti je ušutkuješ tako što vrijeđaš ljude na forumu i stavljaš im u usta riječi koje nisu izrekli? Osim toga, usporedbe su ti nebulozne u tvojim stalnim nastojanjima da sve što nije po tvome, izrelativiziraš. Tijelo je Hram Duha Svetoga. Jesi to već čuo negdje? To je mjesto gdje se susreću Bog i čovjek. Bog je čovjeku dao sposobnost da ljubi, da voli. I da putem te Milosti otkrije predokus Raja. Kakve skije, kakve role? Zar one narušavaju svetost tijela - Hrama ako se koriste? Po toj logici onda možeš seksualna pomagala usporediti i sa žlicom, nožem i čašom.

Joj što frfljaš. GDJE PIŠE da je to blud. Pojasni mi. Zašto su pomagala blud. Daj argumente a nemoj laprdati bez veze. Konkretno te molim-da se mogu za to uloviti i poštivati ako je u redu. Gdje i kako je to Bog objavio? To mi objasni. No čini mi se da pitam slijepca od rođenja da mi opiše šaremog leptira.
Idi na vrh

Beyonce
Ž 23 god.,
Van Hrvatske
Član od 02.01.2012.
Pošalji poruku
Poruka: 46 (nova nada foruma)
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:42

marini piše:
A što tebi pada na pamet - znači Bog je zeznuo stvar kad nas je ovakvima stvorio?!

Ne izmišljaj. Bog nas nije takve stvorio. Takvi smo postali nakon grijeha praroditelja... A reče ženi: žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom.
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:45

nedostojna piše:
Ja to nisam rekla. Samo sam izvukla zakljucak iz tvojih premisa. Ti rece Nuclearu da mi koji nismo u braku ne mozemo o seksualnosti u braku pravilno suditi jer samo znamo teoriju, a prakse nemamo. Slijedom toga, zakljucak bi bio da crkvena lica koja nemaju iskustva u bracnoj seksualnosti (bar ne bi trebali imati) znaju samo teoriju, ali prakse nemaju. Sama si se zapetljala. Niti rekoh nesto protiv Papine kateheze niti kojim slucajem spomenuh Hefnera Na neki nacin sam se slozila s tvojom teorijom, samo sam je malo vise razvila.

Lijepo sam ti napisala da "crkvena lica" govore o darivanju ljubavi u braku. A o tome su kompetentni govoriti, zar ne? Jer njima je Krist ostavio u nasljedstvo da govore o tome i da ljude poučavaju. Oni niti ne govore iz svoga iskustva, već iz onoga što nasljeduju od Učitelja. Ja nikada nisam doživjela da mi neko crkveno lice govori i upućuje me o tome kakav bi seks u braku trebao biti. nisam čula niti u propovijedima. Sve što sam čula od njih jest o darivanju ljubavi. A kad se savlada to znanje, uživanje u seksu je peace of cake.
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:50

onaj_koji_pita piše:
Draga moja-nemaš pojma koliko mali postotak žena nikad ne doživi orgazam. Jako religiozne žene su tu jako hendikepirane, i oko 5% njih doživljava orgazam. Vidio sam te podatke u jednoj studiji pred par godina, a i novije što sam čitao ide u prilog tih poraznih brojki. Ostale žene su tu oko 25%. Znači da 3/4 žena nikad ne doživi orgazam. Toliko o tvojem smijehu. I onda mi takve žene i svećenici sole pamet kako se sexati. Morbidno.

Bože moj. A što reć....
Idi na vrh

Sestra
Ž 43 god.,
Zadar
Član od 29.03.2009.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 7.2.2012 u 9:54

onaj_koji_pita piše:
Razumijem da nekima ta pomagala ne trebaju. JAsno mi je to. No pitanje glasi koliko je to protivno Božjem zakonu i zašto. Molim te da mi odgovoriš zašto oni koji to prakticiraju čine blud. Jasno ako znaš-u što sumnjam.

Tijelo je hram Duha Svetoga. Sve što se čini tijelu, a protivno je Božjem naumu s tijelom, jest grijeh. Percepcije te tvrdnje su nam različite, prema tome neka svatko čini kako mu nalaže njegova savjest, i šlus. Jel ok?
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA  
Ljudska duša
erratum, četvrtak 17.5.2012 u 16:59

Web caffe
erratum, četvrtak 17.5.2012 u 16:04

Akt, jedinstveni prikaz ljepote ljudskog tijela
erratum, četvrtak 17.5.2012 u 14:59

Preporuke i komentari tekstova
mucimir, četvrtak 17.5.2012 u 12:40

Sveti Ubald gubijski
Nuclear, četvrtak 17.5.2012 u 12:23

Uloga SPC u pripremi agresije na Hrvatsku
mucimir, četvrtak 17.5.2012 u 11:52

Ljepota katoličke tradicije
miro86, četvrtak 17.5.2012 u 11:38

Papa Ivan Pavao I.
projektant, četvrtak 17.5.2012 u 8:57

Novi tjednik "Nacija"
Konan, četvrtak 17.5.2012 u 8:19

Ukinuta ekskomunikacija Lefevbre biskupima
uKristu, četvrtak 17.5.2012 u 7:52
  Vatikanska poruka za medjunarodni dan obitelji
uKristu, četvrtak 17.5.2012 u 7:39

Vatikan unovčio Benettonov plakat
uKristu, četvrtak 17.5.2012 u 7:26

Smijeh je lijek :)
rebeka12, četvrtak 17.5.2012 u 7:05

Hrvatske planine
rebeka12, četvrtak 17.5.2012 u 7:04

Kršćani Turabdina u Turskoj
Templar, četvrtak 17.5.2012 u 0:11

Nedovoljna distanca od klerofašizma
Margoret, srijeda 16.5.2012 u 23:24

Zahtjev antifašista Saboru zbog Bleiburga
mucimir, srijeda 16.5.2012 u 22:05

Naše fotografije
pelegrin, srijeda 16.5.2012 u 20:36

Scam na forumu
maša, srijeda 16.5.2012 u 19:46

Zašto biti katolik?
11111, srijeda 16.5.2012 u 17:01
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Katolička crkva  •  Dozvoljena seksualnost u katoličkom braku

IZ WEB SHOPA

Andrae Crouch: Mighty Wind
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Ima li bar malo humanosti u Crkvi?
Komentari, 16.5.2012

Treba se prisjetiti sv. Tome Akvinskog
Pod povećalom, 15.5.2012

U Sloveniji korumpirani biskup i biskup tata?
Zoom, 15.5.2012

Michael W. Smith stiže u Zagreb!
Slovo, slika, zvuk, 15.5.2012

Biskupi protiv novog zakona o oplodnji
Zoom, 15.5.2012

Turistička sezona kao šansa i izazov
Zoom, 15.5.2012

Izjava o zaštiti djece od zlostavljanja
Zoom, 15.5.2012

Osuda trgovine ljudskim bićima
Zoom, 15.5.2012

O umjetnoj oplodnji treba javna rasprava