Napisano: subota, 22.9.2007 u 21:45 Tema: Karizmatski seminari
[quote:49a8911ee6="angelus"]Manje je poznato da je majka Terezija imala zavjet da ne će nikada ništa odbiti Gospodinu. Za nju je to bila velika žrtva, ali isto tako tek iz njezinih zapisa doznajemo da je ona bila mističarka. I kao prava mističarka doživjela je 'Tamnu noć duše', koju su doživjeli sveci poput Ivana od Križa i sv. Terezije Avilske. To je kušnja kroz koju prolaze izabrani. To je strašna kušnja doživljaja Božje odsutnosti. Duša se lomi, vapije zajedno s Kristom na križu: 'Bože moj , Bože moj zašto si me ostavio.....
Nitko nije znao o tim njezinim iskustvima osim njezinih duhovnika koji su predali njezina pisma kada je pokrenuta kauza za proglašenje svetom. Tada su pročitani ti njezini vapaji i krikovi duše....
Takva duhovnost nema puno veze s pljekanjem rukama i pjevanjem Halleluijah.... ali ima veze s najdubljim tajnama koje krije duhovnost mistike.[/quote:49a8911ee6]
Hvala angelus, svaka ti čast! Ovdje se danas traži svetost bez agonije križa. Od toga bježe svi kao vrag od tamjana. Vidi, svi seminari sve obnove u duhu govore o ozdravljenju (kako izbjeći nošenje križa) a nitko ne govori o seminaru kako nositi križ. A majka Terezija ga je nosila i s njim i na njemu umirala. Nečuveno za današnje uši!
Napisano: subota, 22.9.2007 u 22:18 Tema: Karizmatski seminari
[quote:45a6515ddd]Vidi, svi seminari sve obnove u duhu govore o ozdravljenju (kako izbjeći nošenje križa) a nitko ne govori o seminaru kako nositi križ.[/quote:45a6515ddd]
Molim te sneni da točno navedeš na koje seminare misliš i točno imenuj voditelje tih seminara.
Napisano: subota, 22.9.2007 u 22:21 Tema: Karizmatski seminari
Vidio sam plakate u ZG kojim se poziva na seminare ozdravljenja. tko i gdje nije me zanimalo. U ostalom u Hrvatskoj samo par svećenika vode takve seminare! Nije mi ih nakana ni propagirati ni osuđivati samo sam naveo kao priomjer današnje moderne duhovnosti.
Napisano: subota, 22.9.2007 u 22:29 Tema: Karizmatski seminari
Koliko vidim, ti nemaš pojma o materiji o kojoj govoriš i koju si ovdje na ovaj način označio kao modernu i lošu.
Ovime si pokazao svu svoju svećeničku, kršćansku i ljudsku neodgovornost. ZZaboraviosi vjerojatno da si na netu, da na ovome portalu ima mnogo publike kao i na forumu.
za ovakvu izjavi Crkva bi te trebla pozvati na odgovornost.
Mogu ti samo naglasiti da su seminari ("koje vode samo par svećenika u Hrvatskoj ") koje si spomenuo,kATOLIČKI, vjerojatno misliš na patera Linića?
povodom ove tvoje izjave pokrenut ću jednu novu temu. neću te staviti na stup sramote jer si se sam stavio. Niti ću se na ovome mjestu pitati kakva je ovo Crkva koja te drži...jer tko zna što li serviraš svojim vjernicima, kakve dezinformacije, instaliraš strah, ograničenost i nepovjerenje u Majku Crkvu!
hvala što si iskren.
o seminirmi kaje si ovdje spomenuo, govoriti će ljudi koji su bili na njima!
Možda će baš tebe netko drugi staviti nakon ovoga pod povečalo, što misliš?
Napisano: subota, 22.9.2007 u 23:02 Tema: Karizmatski seminari
Da je učinio totalnu glupost!
(kad bih mogla to bih mu i u oči rekla, bez imalo straha, vjeruj mi!)
Zabranio je pateru Liniću seminar! A što bi biskup Srakić koji izgleda nema pojma što mu se u biskupiji sa vjernicima događa, rekao kada bi mu se dokumentiralo brojkama, imenima i adresama, koliko se ljudi bavi magijom, new ageom i kartama?
znadeš li sara, koliko je upravo u toj biskupiji česta pojava uroka sa lutkama, bodenje iglama, voodu magija? ne znaš kao niti biskup Srakić, kome je očito katolički seminar duhovne pomoći za izmučeni narod, od našeg čovjeka ( nie to niti pater James niti nitko vanjski) opasan i štetan?
Svakome na njegovu dušu.
Mijenjam svoje mišljenje o Crkvi kao instituciji jako brzo, od kada sam na ovome forumu i čitam ovakove izjave svećenika i teologa.
Vidim gdje smo.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4193 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 8:41 Tema: Karizmatski seminari
[quote:7d715779ed="jasminka"]Da je učinio totalnu glupost!
(kad bih mogla to bih mu i u oči rekla, bez imalo straha, vjeruj mi!)
Zabranio je pateru Liniću seminar! A što bi biskup Srakić koji izgleda nema pojma što mu se u biskupiji sa vjernicima događa, rekao kada bi mu se dokumentiralo brojkama, imenima i adresama, koliko se ljudi bavi magijom, new ageom i kartama?
znadeš li sara, koliko je upravo u toj biskupiji česta pojava uroka sa lutkama, bodenje iglama, voodu magija? ne znaš kao niti biskup Srakić, kome je očito katolički seminar duhovne pomoći za izmučeni narod, od našeg čovjeka ( nie to niti pater James niti nitko vanjski) opasan i štetan?
Svakome na njegovu dušu.
Mijenjam svoje mišljenje o Crkvi kao instituciji jako brzo, od kada sam na ovome forumu i čitam ovakove izjave svećenika i teologa.
Vidim gdje smo.[/quote:7d715779ed]
Bila ja na par seminara, još tamo 80-tih pa i pred godinu dvije. Ne odričem svaku svrhovitost tih seminara općenito. Osobito onih prvih, Ivančićevih. No, ono što sam u zadnje vrijeme vidjela je cirkus. A još ono što osobno znam i poznajem...
Zanimalo bi me od kuda raspolažeš podacima o zastupljenosti magije u Đakovačko-srijemskoj biskupiji? Ono, koliko ja znam, u toj biskupiji ima mnogo pozitivnoga. Ali u biskupijama gdje se održavaju ti seminari ne vidim neke rezultate. Eto, moja Koprivnica se od Manjacklovog seminara nije promijenila. Daleko više se mijenja strpljivim radom šutljivih svećeniha.
M 88 god., Osijek Član od 28.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 383 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 8:47 Tema: Karizmatski seminari
[quote:4d92183ffc="jasminka"]
Zabranio je pateru Liniću seminar! [/quote:4d92183ffc]
Čekaj malo koliko ja znam ovaj tjedan pater Linić ima seminar u Osijeku, traje četiri dana(danas zadnji dan). Tako mi je rečeno ali nisam se podrobnije raspitivao jer me takva duhovnost ne zanima previše....
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 9:09 Tema: Karizmatski seminari
Zabrana pateru Liniću da održi bilo kakav seminar u Đakovačko-srijemskoj biskupiji, možda je i povučen, kako kaže Udav. Znam da je ta zbrana bila prošle i predprošle godine. Ako je tako, tada ipak ide na bolje.
Zašto?
podaci koje sam, priznajem u čistoj srdžbi napisala, su stvarni i istiniti. jedino ako svećenici i vjernici koji su mi pričali o tome lažu. Ono što je bit svega je da biskup kao i većina biskupa kod nas, nema ni malo pravoga kontakta prvo sa svojima a onda sa pukom. Nisam o biskupu Srakiću, moram priznati nikad tako razmišljala. No.......
Seminari patera Linića su duhovna
ozdravljenja. Ne radi se o nikakvoj poduci ljudima da odbace križ, odnosno težinu života i žive Hay! Pater uči ljude prije svega da prihvate križ, da ga zavole, da bi na taj način mogli živjeti potpunije i zadovoljnije, svjesnije svoj život . Tragedije cijelih obitelji u tjeku rata naročito su teške. Posljedice se osjećaju i nose ih i djeca. O svemu ćemo detaljnije na novoj temi koju ću nadam se otvoriti u ponedjelljak. Za sada mogu samo reći da ću se zbog ove neinformiranosti svećenika i vjernika potruditi, da dođem do ljudi koji su svoj život nakon ovakvih duhovnih obnova učinili smislenijima, lakšim. Makar se u osnovi nije spektakularno promjenilo ništa. Ili ljudi kojima se sve potpuno promjenilo od kada su sreli Boga ili došli do Boga, kako već hoćete.
Tihi svećenici neka rade tiho. U to ne ulazim. Danas je vrijeme preglasnih i prejakih emocija, gdje se treba s time znati nositi i umirivati.Tihisvećenici imaju svoju zadaću, a ta je da preuzmu ljude koji jesu prošli ovakve seminare i da ih vode u teologiju i duhovni život Crkve. Sve ima svoje razloge. Svatko ima svoju ulogu. Bog nije napravio nikakvu glupost niti propust pruživši nam mogućnosti....
neka rade i tihi i glasni....zbog čega tvoje oko vidi zlo u njihovm nastojanju na dobrome?
patera linića sam osobno upoznala i mogu reći da je to jedan jednostavn i topao čovjek. kao duhovnik koliko god da je blag, znade biti silovit i strog, izrazito osjetljiv na ljudske drame, na odbaćene, na bolesne na izgubljene...
O pateru jamsu manjackalu ne pričam jer ovdje je sneni dao svoj sud o našim svećenicima iz Hrvatske! koji vode takve seminare.
reci mi trebalo bi ne raditi ništa? pustiti ljude da lutaju po raznim glupim mjestima, sektama, new age grupama, gatarama, i svakakvim čudima? ne dati im informaciju?
kakve su nam crkve? Pune? gdje su mladi?
drugo je p.Luka Rađa, takav je jedan i palmotićeva i SKac..Fidesi i crkva Svetoga Duha..Također koprivnicA, Koja čini mi se ima također aktivnosti s maldima..na prste se to sve može pobrojati, vjeruj mi...A ostali? što je s ostalim centrima, mjestima?
također časna Elvira koja vodi bivše narkomane i njihove roditelje. Ima molitvene susrete, sastanke s roditeljima. to je čudo što ta časna radi :!:
Zatim velečasni Ivančić, kog si sama spomenula. Već to što je na hkr-u već treću godinu svaki utorak od po sat i pol, sa svojom emisijom koja je se bavi također duhovnim ozdravljenjem, hageoterapijom, školom molitve itd, je veliki dar za ovaj narod.
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 9:22 Tema: Karizmatski seminari
[quote:209c45b0ca="jasminka"]
također časna Elvira koja vodi bivše narkomane i njihove roditelje. Ima molitvene susrete, sastanke s roditeljima. to je čudo što ta časna radi :!:
[/quote:209c45b0ca]
Žena je jedna od 5 milijardi.. A jednom sam skoro dobio i batina od nje
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 9:27 Tema: Karizmatski seminari
Slutim ja da ti nju znaš Udave. ti će+ također dobiti jedan zadatak od mene Nisi nam slučajno tu, svakako si dragocjen :)
Potrudit ćeš se i doći također do nekih istinitih priča ljudi koji su prošli svoje drame kroz užas droge. Zašto bi bilo tešk0o da mladi posvjedoće pismom o svom obraćenju? O životu prije i životu sada?
Sveo vo što sam iznijela jako ide uz rad i život majke Tereze, neka nam je ona vodilja i zaštita u našim nastojanjima oko bližih i potrebitih!
hvala Bogu na takvim ljudfima...
zar mislite da je Mjaka Tereza bila tiha? Svaki takav duhovnik mora imati svoj mir i kontemplaciju, molitvu i sabranost, da bi mogao ići u ovakve projekte davanja i izgaranja za druge.
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1012 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 9:31 Tema: Karizmatski seminari
Bravo Jasminka, trebaju nam pravi duhvnici koji se ne boje govoriti i propovijedati i reci istinu ma koliko ona bolna bila. Ljudi zapravo ceznu za istinom, a svi ustuknu pred njome - cak i oni koji bi joj prvi trebali sluziti.
Meni su u mojim ranim 20im super pomogli seminari sestre Briege McKenna i p. Jamesa, a sestra Elvira mi je dala onu zadnju glazuru svojim neustrasivim nastupima i kako, bez straha i podilazenja mladima, istinu svima sipa u lice, al svejedno se ljudi za njom okrecu i vole je.
Naravno, i u SKAC sam znala ici jer je p. Luka Radja, cak kad su mu vlastita braca prigovarala, isao putem kojim ga je vlastita savjest vodila. I 300 mladih je bilo svakog ponedjeljka u Palmi na vjeronauku.....
Svijet danas treba takve svjedoke, ne samo svecenike i casne, vec SVE - takodjer i laike: neustrasive, uvjerene, slobodne i cvrste...., a opet njezne i pazljive. Eto, takva je ljubav i njome bismo se trebali napajati.....
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 9:38 Tema: Karizmatski seminari
[quote:adb822e9df="jasminka"]
Potrudit ćeš se i doći također do nekih istinitih priča ljudi koji su prošli svoje drame kroz užas droge. Zašto bi bilo tešk0o da mladi posvjedoće pismom o svom obraćenju? O životu prije i životu sada?
[/quote:adb822e9df]
Naravno, već imam to u pripremi za jednu internetsku stranicu koju pomalo uređujem. Ovaj tjedan imam dogovor i za jedno 2-3 tjedna bi trebao dobiti njhove životne priče.. Za početak će biti priča dvojice momaka koji su se drogirali 12,13 godina.. . A kad uhvatim malo više vremena otvorit ću i jednu temu na forumu o zajednici Cenacolo u kojoj će biti svega pomalo. .
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4193 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 23.9.2007 u 11:22 Tema: Karizmatski seminari
Prihvaćam evangelizacijsku ulogu seminara, to nisam nikada ni nijekala. No, iza toga mora slijediti život, redovita svakodnevnica koja često nema ništa zanosnoga u sebi. Jasno da ljudi koji su prošli terapijske zajednice imaju posve specifično iskustvo susreta s Bogom. Tko god je vidio dno ili legao na njega i te kako znade dramatičan Božji zahvat. Ja želim naglasiti da dramatika nije dovoljna za ustrajni vjernički život, mora postojati još nešto.
Što se Zvjezdana Linića tiče, neznam kako vodi seminare, poznajem ga samo osobno, još tamo od 80-tih.
Cijenim Ivančićev rad, još više osnivanje zajednice MIR i terapeutske jedinice te zajednice. Ali zašto se ništa ne piše o sjajnom radu patra Mataušića i psihologinje Gračner koji isto tako vode seminare, dosta tiho, ali su izvrsni. Osobno svjedočim.
NB Majka Terezija je bila vrlo tiha žena koja je baš tom tišinom osvajala i ostavljala bez riječi, svjedočila je Krista pogledom, snagom koja je izbijala iz njenog krhkog tijela. Pričala je dosta tiho, sa silnom vedrinom, velikom pažljivošću usmjerenog na one s kojima bi pričala. Vjera je naprosto ižarivala iz nje za što je često i sama molila. Kad bi adorirala bilo je to u posvemašnjoj tišini. Dakle, govorio je njezin život bez izvikivanja bilo kakvih poklika, ili gromoglasnog istjerivanja đavla. Doista ga nije vidjela u svakom grmu.