M 28 god., Zagreb Član od 05.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 452 (forumaš u usponu)
Scarlet begonias piše: 1. Da, ali Crkva u pravom smislu te rijeci, ne ljudske izmisljotine koje su se kasnije prikrpale konceptu shvacanja same kršćanske religije. Crkvom upravljaju ljudi koji su grešnici kao i mi. Točka. Da je Duh Sveti upravitelj cijele crkvene zajednice ne bi neke socijalne grupe bile uskracene za radostan i lijep zivot. Na zalost, jesu. I sve dok je toga, tesko mi je povjerovati da je upravitelj svega nastaloga Preuzviseni Duh Sveti koji bi prema svim Biblijskim nacelima trebao onda svima pruziti sretan zivot. A Crkva i je od ljudi, zato i ima sve manje i manje sljedbenika. I da, u nekim aspektima licemjerje jos uvijek vlada, tu mi izjavu ne mozes opovrgnuti zato sto si i sam svjesan da je istinita.
2.Vjerujem da je Bog priroda i da se sve događa po prirodnim zakonima kojima ne upravlja nikakav bradati čiča koji čeka na oblacima i određuje tko ce u pakao, a tko u raj poslije smrti, vec priroda sama po sebi cini jednu savrsenu cjelinu, a sve sto se dogada je upravo nastalo posredstvom fizikalnih zakona koji se temelje na cistoj spontanosti i Gibbsovoj energiji.