Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
[quote:3c302925fb="Templar"][quote:3c302925fb="ines"]Ja bih jako voljela da se to ponovno prakticira.[/quote:3c302925fb]
Pa nemas potrebe patiti, kad se mozes i kod nas pricescivati pod obe prilike kako i dolikuje, ali onda trebas ici kod grkokatolika na liturgiju, a ne očekivati od rimokatolika da isprave svoju nevaljalu praksu.[/quote:3c302925fb]
Bila sam jednom na njihovoj misi i to u Dubravi u Mihaelu, slučajno sam nabasala jednu nedjelju prije dosta godina ( i prije obraćenja ), nisam ni znala da jednom godišnje "gostuju" u našoj crkvi. E , a kad sam već nabasala onda sam i ostala. Svećenik nam je objasnio što moramo u kojem trenu reći i rekao da će nam signalizirati...uglavnom se ponavljalo gospodin pomiluj...ili tak nekak, ne sjećam se dobro. Ali se sjećam da me strašan smijeh spopao, tako da sam u jednom trenu pomišljala da zgibam van, kad su počeli kaditi i kad su primili za ćoškove neku"plahticu" i počeli s njom lelujati, mene je to podsjetilo na to kad muž i ja stepavamo na terasi deke od prašine. Ja sam bila gotova....jedva sam se sabrala.
Nemojte me sad popljuvati zbog toga jer to je bilo davno ali ja vam iskreno priznam kako sam to doživjela..
A na pričest nisam išla jer se nisam ispovjedala u to vrijeme godinama, zapravo nisam ni znala pošteno kaj je to ispovijed