[quote:bf76fff02f="jasminka"][quote:bf76fff02f]A Pavao je sasvim jasan! nedostojna pričest je vlastita osuda, pa koliko gode mi mudrovali kako ovo ili ono!
[/quote:bf76fff02f]
pa naravno! a o čemu ja govorim? o tome kako su nam odnosi zatrovani što se i vidi i iz ovog dijaloga gore, a onda se još smatramo pravim i pravovjernim i osuđujemo ljude do see..
upoznala sam osobe homoseksualne orijentacije, osobe koje su rastavljene i sastavljene i druge koje Crkva izbacuje, pa neka ih odkantava, ali koji imaju daleko više duše, plemenitosti, dobrohotnosti, koji su požrtvovni i k tome ne sole pamet odozgora i ne teoretiziraju, ne pušu se svojom diplomom ili teologijom..
vi ste naprosto dosadni
ti
i sara..
:roll:
nikak da se pomaknete iz tog svog cjepidlačenja koje zafrkne skoro svaku temu..pa fakat[/quote:bf76fff02f]
samo ti misliš da si svakom loncu poklopac. prosuđuješ po svojim emocijama i simpatijama. Ovdje se radi o dvije vrste stvari. Diskusija na forumu - za neke ljude prigoda da se izrugaju svemu i svačemu. Takvom pisanju i piscu se podrugujem izrugujem i sutra ću sasvim mirno na pričest. Ničim se nisam o dotičnoga - pa ni o tebe ogriješio . Rugam se tvojim budalaštinama.
Što se tiče crkveno vjenčanih i rastavljenih pa opet civilno vjenčanih. Ti su po crkvenom zakonu isključeni iz Euharistijskog zajedništva. I ne mogu bez popravka svoga grješnog stanja primiti sakrament pričesti. Ako se pričeste onda čine svetogrđe (ako ti jasminka znaš uopće što je to?)
Raznovrsni grješnici, lopovim, pijandure pederi, lezbe, ubojice, svi oni koji su sudjelovakli u abortusu na bilo koji način, psovači, oni koji ne dolaze na nedjeljnu misu, oni koji se ne brinu o starim roditeljima, oni koji potkradaju radnika .... oni koji lažu, kleveću ogovaraju ... ( dodaj i druge grijehe) ako idu na pričest bez ispoviejdi čine svetogrđe.
I ovo je crkvena nauka i crkvena disciplina. A sva tvoja mudrovanja nemaju nikakve veze.