Nepogrešivost pape /koju podržavam/ nije isto što i objava.
---------------------------------------------------------------------------------------
Možda nije isto// no definitivno je 'nadahnuta' Božjim prstom//
[b:682f0d4551]Ili možda nije?// (hehe, vračamo se na 1vk. i protivnike nepogrješivosti)[/b:682f0d4551]
---------------------------------------------------------------------------------------
Objava je dovršena smrću zadnjueg apostola. A Učiteljstvo Crkve ne izmišlja nikakve nove stvari nego tumači.
I kod nekih stvari (u točno određenim slučajevima to učiteljstvo Crkve (koncil i papa) imaju pratnju Duha svetoga da ne mogu pogriješiti.
--------------------------------------------------------------------------------------
[b:682f0d4551]Učiteljstvo ne izmišlja nove stvari// stvarno? Hehe, to je čudna konstatacija//
Tko je zapovijed 'Ne počini preljuba' 'prekrojio' u 'Ne sagriješi bludno' ?
Ustvari, tko je donio cijeli niz tumačenja.....božjih zapovijedi i novog zavjeta od Isusove smrti pa do danas?
Tko je smislio neka srednjevjekovna tumačenja, koja vrijede sve do ovih dana?
Ako malo pogledaš povijest crkve, ostaneš paff, koliko je toga tumačeno....i koliko se izvorno kršćanstvo(katoličanstvo) razlikuje od ovog današnjeg. (sve je to netko morao dodavati, tumačiti, izmišljati....)
Ako sada uz sve to imamo u vidu priličan broj krajnje nemoralnih papa, kardinala, biskupa, i rjeđe svećenika, onda te mnogobrojne promjene imaju još veću težinu... [/b:682f0d4551]
--------------------------------------------------------------------------------------
Vidim da je raspravljanje s tobom obično gubljenje vremena zato je moja diskusija s tobom o ovoj temi završena. Svako dobro ti želim.
-------------------------------------------------------------------------------------
[b:682f0d4551]Moji pokušaji da potaknem tvoje razmišljanje očigledno nemaju smisla...
(imaš mozak, bez sumnje snažan// ali ga ne želiš koristiti i umjesto toga recitiraš stvari naučene prije nekih 40-50g.)
I ja tebi želim dobro.....// uz dodatak // da ti Bog podari prosvjetljenje....[/b:682f0d4551]
-------------------------------------------------------------------------------------
[/quote:682f0d4551]