Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Katolička crkva  •  Nedjeljna propovijed
Katolička crkva

Rasprave i fenomeni vezani uz djelovanje Katoličke crkve
Moderatori: Hrvoje TroIva zaboljesutra
Tema: 636
Poruka: 25433
Najnovija tema: "Kolajna ljubavi"
Aktualna tema: Što se događa u Crkvi?
Zadnja poruka: jasminka, četvrtak 8.1.2009. u 14:57
Naslov teme:
Nedjeljna propovijed
Autor teme: mlado  •  Broj odgovora: 30  •  Broj pregleda: 1704
mlado
M 30 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 492 (forumaš u usponu)
Status: član redakcije, niži moderator
Zadnjih tjedana započeo sam svoje istraživanje župa u mojem dijelu grada. Ove nedjelje put me doveo u župu Stenjevec I. Ono što hoću reći je da dugo nisam čuo ovako bolesnu propovijed.

Ukratko rečeno, propovjednik u svojim razmišljanima koristi žestoko spekulativna razmišljanja u kojima uglavnom koristi sliku Boga kao strogog i strašnog suca koji jedva čeka da pogriješimo. A mi ćemo pogriješiti zato jer nas sotona kuša svake mikrosekunde. A naravno mi smo slabi i nemoćni da se obranimo jer u principu ne valjamo.

[quote:982b83642e]Volio bih da mogu propovijedati 5 minuta i sve vam reći draga braćo i sestre. Volio bih da misa traje kraće od sat vremena. Ali kako? Kad toliko treba upozoravati. (...) Ma misa bi morala trajati 3 sata da bi vam stigao reći sve.[/quote:982b83642e]

Vrhunac propovijedi je ovaj:

[quote:982b83642e]Jedna stvara koja je vrlo teška za čuti, ali vidjet ćete braćo i sestre da je istina. Pa bilo tko da vam je rekao, a možete drugačije čitati, vidjet ćete da je ovo prava istina. I govorim je u ime Isusa Krista, u ime sakramenata i u ime Crkve. Nijedna žena nema pravo otići zbog nasilja iz svoje obitelji i reći moj muž me tukao, zlostavljao čak ni po cijenu života. Može se dogoditi na neko kratko vrijeme, ali se mora vratiti mužu. Odgovorna je za vjenčanje pred Nebom. Kao što sam ja i svaki svećenik obeaćao da zadnje kapi krvi ostati u svome zvanju i ne mogu reći "Čuj bože, nastala su progonstva, nastali su problemi, sad ću se malo povući, pobjeći". Ne možeš sine, obećao si mi i ostaješ do kraja. (...) I kada prevariš svoga supruga, suprugu, pljunuo si na cijelo Nebo. Otvaraš vrata pakla svojoj obitelji. Jer si pljunuo svećenika i sve koji su ti bili na vjenčanju.[/quote:982b83642e]

...ali kako se kaže u reklami: ni to nije sve!

[quote:982b83642e]I vi majke, koje ste primali svoje kćeri kada je bilo problema u njihovim brakovima u svoje kuće, napravili ste grijeh protiv Boga. Vidjet ćete. Niste imali pravo primiti ih u svoje kuće. Trebali ste im reći: Vrate se tamo kćeri gdje si obećala...
[/quote:982b83642e]

Pada mi na pamet naslov Colonijine pjesme: "Sve oko mene je gijeh".
:D

Ako netko želi čuti ekstra bolesnu propovijed. Nedjelja, 9 sati i 30 minuta. Stenjevec I. Sigurno se nećete razočarati.

IZ WEB SHOPA

Delirious?: Access:D
140,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009