Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
E ovo je baš zanimljiva tema... i jako zamršena. Moram priznati da sam se i ja jedno vrijeme dosta mučila u stvari još se koprcam da shvatim sve to.... i čitala sam i proučavala ...Jesam li dobro pokopčala nisam baš posve sigurna ali evo napisat ću svoje razmišljanje.
Dakle Bog želi da se svi ljudi spase i svima želi dati milost a milost je dar. Ako si recimo zamisliš da je to npr. rođendanski dar koji ti je sam Bog donio moraš Mu kao prvo otvoriti vrata ...naravno ako želiš poklon. E kad si uzeo taj poklon ti si onda , tak si ja kontam, sam sebe svojom slobodnom voljom u stvari predodredio za milost a Bog ne bi bio Bog kad to unaprijed nebi znao i time je u stvari ispunjena njegova volja a znamo da od njega proizlazi samo dobro i želja da primiš tu milost . Ali isto tako Bog ima i predznanje da će se npr. tvoja susjeda odlučiti da ne otvori vrata i tako će ostati bez milosnog dara i time se predodređuje za kaznu....E sad Bog ne može biti kriv za to što netko ne želi surađivati . On nam ne želi zlo jer se to protivi njegovoj naravi....
Ako sam u krivom smjeru odlutala nek me netko od kompetentnih ispravi. Toliko od mene za sada.
-O čovječe, tko si ti, da pregovaraš Bogu Zar da rukotvorina govori majstoru svojemu: "Što si me tako načinio?"
Ili zar lončar nema vlasti nad glinom, da od iste tvari načini jednu posudu za čast, a drugu za sramotu 'S
Što dakle ako je Bog posude gnjeva, što su pripravljene za propast, podnio s mnogom strpljivošću, da pokaže na njima gnjev SVOJ i objavi silu svoju?