M 29 god., Van Hrvatske Član od 28.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 104 (mladi forumaš)
ines piše:
Dakle Bog želi da se svi ljudi spase i svima želi dati milost a milost je dar. Ako si recimo zamisliš da je to npr. rođendanski dar koji ti je sam Bog donio moraš Mu kao prvo otvoriti vrata ...naravno ako želiš poklon. E kad si uzeo taj poklon ti si onda , tak si ja kontam, sam sebe svojom slobodnom voljom u stvari predodredio za milost a Bog ne bi bio Bog kad to unaprijed nebi znao i time je u stvari ispunjena njegova volja a znamo da od njega proizlazi samo dobro i želja da primiš tu milost . Ali isto tako Bog ima i predznanje da će se npr. tvoja susjeda odlučiti da ne otvori vrata i tako će ostati bez milosnog dara i time se predodređuje za kaznu....E sad Bog ne može biti kriv za to što netko ne želi surađivati . On nam ne želi zlo jer se to protivi njegovoj naravi....
Ako sam u krivom smjeru odlutala nek me netko od kompetentnih ispravi. Toliko od mene za sada.
Pozdrav,
Ines je po meni dobro pokopčala:)
Prvo treba povjerovati Bogu da nas želi spasiti,
Istina je da Bog zna sve unaprijed i prije nego što je Prvog čovjeka stvorio,poznaje i Zadnjeg-
Ali to ne znači da ga je On i predodredio..
Kako reći;Ne mogu ja svoje zlo nikako opravdati,niti zaslužiti spasenje..
Nikakva dobra djela ni kajanja mi ne mogu pomoći,ako Bog ne želi da se spasim..
Ali kad bi tako bilo On ne bi bio Bog,bio bi kalkulant i u Njemu ne bi bilo Ljubavi..
Od Boga sve kreće,On nas je stvorio iz ljubavi,a za ljubav je potrebna sloboda,tu se postavlja izbor Da ili Ne-zaokruži.:)
Zatim On je taj koji nas želi spasiti-sve nas ali zna da će ga mnogi odbaciti,a ići protiv Boga znači ići protiv postojanja,Bitka,
života,naravi jer je narav stvorenja postojati a Bog je prije svega i postojanje("u početku zemlja bijaše pusta i ne bijaše ničega,samo je duh Božji lebdio nad vodama.."-tako nekako u Knjizi Postanka)
Znači za stvorenje je važno biti S Onim koji postoji; s Bogom;To nekakvo stanje je stanje ljubavi,dobra,...itd.
da bi bio s Bogom trebas mu biti sličan kako smo i stvoreni...
ali da bi ga ljubio trebas biti slobodan..nažalost prvi je Lucifer u slobodi se okrenuo od Boga,tada biva odbačen od Boga:
Nije više sposoban biti slobodan;rob je sam sebe zato nas i napastuje jer ne može drukčije,djavao ne može činiti dobro
ali čovjek dok je na ovom svijetu može odlučiti,kad pređe u vječnost neće više moći ako je u raju biti zao,niti dole biti dobar.
sad sam malo otišao od teme al može pomoći
u svakom slučaju.:
To ako Bog u svojem Sveznanju zna ishod ne znači da tako i hoće:)
Kužiš:Slično Meteorolog(koji je ipak ograničen) Zna kakvo će biti vrijeme ali ne određuje kakvo će bit..
ili ako Čovjek pijan sjeda u auto(mi ograničeni)možemo znati da neće na
dobro izaći.
Milost svatko ima na raspolaganju kao i rođendanski poklon ali hoće li ga čovjek odmotati ili baciti u smeće o njemu ovisi..
Jedino razmislimo kako je Bogu gledati na svoju djecu koja idu u propast a on im želi pomoći svakog časa..
ili Roditelju koji gleda kako mu djete odlazi na krivi put...Boli to..
A ovo o nezasluženosti,pa to i jest poanta kod svakog poklona,recimo
za rodjendan dobiješ 100 eura,kako si ih zaslužio,,zato što ti je rodjendan nisi,nego to izlazi iz dobrote onoga koji
poklanja,a na tebi je da prihvatiš jer ko nije spreman primiti nije spreman ni davati
BVB