Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Katolička crkva  •  Međugorje
Katolička crkva

Rasprave i fenomeni vezani uz djelovanje Katoličke crkve
Moderatori: Hrvoje TroIva zaboljesutra
Tema: 637
Poruka: 25448
Najnovija tema: Sv. Erhard regensburški
Aktualna tema: Sv. Erhard regensburški
Zadnja poruka: Templar, četvrtak 8.1.2009. u 18:17
Naslov teme:
Međugorje
Autor teme: Hadrijan  •  Broj odgovora: 1020  •  Broj pregleda: 45974
sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)

hrki piše:
poštovana saro,

opet grub i neodmjeren nastup prema svome bratu u kristu
ti bi barem kao moderatorica morala imati malo veći stupanj kulture i tolerancije
jer ovo što radiš je čista antipropaganda tvoje ličnosti i poniznosti
ako tvrdiš da drobi gluposti , onda indir.znači da je cijenjeni kolega ČSS glupan

e sada ako bi tebi netko rekao da se ponašaš neadekavatno , ko neka svadljiva balavica ( a imaš 53 godine) koja se bori oko vlastite pozicije i izgradnje autoriteta, da se ponašaš nekršćanski i oholo, onda bi se ti vjerojatno opet branila i grubo udarila na nekog tko bi ti se to usudio reći

znači, dopuštaš sebi , ono što ne dopuštaš drugima, a ti kao funkcija na forumu bi ipak morala biti za primjer i za koplje uljudnija od nas drugih

čovjek ti lijepo govori o primjerima visokih funkcija i titula u KC koji afirmativno p0išu i misle o međugorju, ali tebi to ništa neznači
ja vjerujem da Gospina ukazanja o međugorju uopće nisi kvalitetno proučila, i da vrlo malo čitaš o tome i vrlo malo znaš
stoga ti dobronamjerno preporučujem da malo više čitaš o istome, ako i dalje ne želiš ovako grubo i neargumetirano pobijati one koji misle drugačije od tebe , snenog isl.
evo za početak pročitaj odličan vjerski časopis koji piše dosta o BDMariji, Gospinim raznim ukazanjima, Crkvi u hercegovini itd - Glasnik mira
na internetu ima arhiva časopisa od 2006 godine, može se isprintati itd

http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/Main.aspx?mv=8&qp=MToxOjE=
http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/News.aspx

tamo ćeš detaljno moći pročitati izjave i intervjuee sa mnogim dr. teologije, biskupima, kardinalima, katehetama, vjernicima-laicima, vidiocima itd
naravno, možda ti u svojoj apriori neljubavi prema međug.fenomenu nećeš imati volje ili nećeš vjerovati da je taj glasnik dostojan tvoga praćenja, ali onda je to tvoj problem i velika omaška i propust
stoga, ako ne proučiš neke stvari malo detaljnije ( a ja bez lažne skromnosti , a vidim i forumaš ČSS je dosta toga čitao, mogu reći za sebe da sam fenomen međugorja, Gospinih ukazanja i poruka odlično proučio) nemožeš tako s visoka dijeliti svima packe oko međugorja, a najmanje onima koji zasigurno puno više znaju o tome od tebe

možda tebi nečije znanje, studioznost i mišljenje neznače ništa ( opet zbog onih karakteristika koje imaš, a koje sam ti rekao u drugoj temi pa ih neću opet spominjati , jer ćeš opet biti bijesna i gruba),pa ni mišljenje mnogih uglednih teologa, dr .egzegeze, biskupa

pored navedenih od strane ČSS ,trenutno mi padaju napamet JOŠ :dr.teologije,egzegeze i prevoditelj biblije -dr. lj.rupčič, dr. ivan dugandžić, petar ljubičić, tomislav pervan, pok. papa Ivan Pavao II, kardinal echeveria ruiz, rektor antoniane fra vidal, biskup joseph fernando, kardinal shonborn, fra janki i jakov bubalo, fra karlo lovrić, fra iko skoko, lidija paris,fra ljubo kurtovič, pok.slavko barbarić, miljenko stojić i mnogi drugi što teolozi, što svećenici i redovnici što vjernici laici

zato, mislim da bi morala malo više ući u fenomen međugorja, a ne dosta paušalno i bijesno napadati sve one koji ga brane i zagovaraju
mislim da ti to ne priliči, ako ništa onda zbog funkcije koju obnašaš na ovom foruma
tko ima uši nek čuje...

Održao si kilometarski traktat o ničemu! Ako netko govori gluposti, ne znači da je glupan, jer nitko nije rekao da gluposti govori i radi uvijek.
U Međugorju sam bila u početku skazanja, upoznala poprilično i stvorila svoj stav. Sve dalje, sve sam uvjerenija u ispravost toga stava. Ali iznad toga jest poslušnost Crkvi kao majci i učiteljici, a ta počinje od mjesnog biskupa. Sasvim sam sigurna da niti jedan pravovjeran biskup nije izjavio da vjeruje u Marijina ukazanja u Međugorju i da tako puk treba prihvaćati, jer bi time odbacio mjerodavni sud Crkve. Sve ostalo - okupljanja, cenakolo itd. mogu biti valevrijedan pastoralni rad, ali o tome ne govorim, jednako kao što ne govorim niti o osbnim afinitetima i uživanju u Međugorju. Ako ti ove stvari ne znaš lučiti, žao mi te je.

Međutim ti si mene izvrijeđao navevši niz mojih negativnih osobina, ali kao brat u Kristu nisi naveo niti jedan argument pa je to što si napisao obična pljuvačnica i ništa više. Ako nekoga javno prozivaš radi njegove grešnosti, red je makar da navedeš argumente.

A ova listina ljudi - ha, neke osobno poznam i znam što misle, aza druge npr. Schoenborna mogu mislit kako bi bratu u biskupstvu okrenuo leđa i veličao one koji se suprotstavljaju prosudbama Crkve.

IZ WEB SHOPA

Čekamo
85,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009