M 41 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 160 (mladi forumaš)
uopće ne vidim da je moj post kilometarski ( takav bi možda bio da sam nešto copy-paste)
drugo ne vidim da sam te nešto posebno izvrijeđao- ukazao sam ti na neke greške
a, ti radi kako hoćeš, ja te poznam i otprije 2-3 godine s katolici.org i vidim da se nisi nimalo promjenila nabolje
ti sam kažeš u postu prije: "Sasvim sam sigurna da niti jedan pravovjeran biskup nije izjavio da vjeruje u Marijina ukazanja u Međugorju i da tako puk treba prihvaćati, jer bi time odbacio mjerodavni sud Crkve. "
1)otkud ti tolika ( ohola) sigurnost da nijedan biskup nije rekao, kada uopće ne čitaš knjige i časopise koji afirmiraju međugorje , a gdje bi to mogla pročitati
2) zašto spominješ samo biskupe?? zašto nisi rekla da ne vjeruješ da nijedan svećenik ili redovnik KC to nije rekao?
zar smatraš da su svećenici i redovnici nešto manje vrijedni od biskupa? i da je samo njihovo vjerovanje relevantno i vrijedno?
3) kakva je po tebi teološka situacija u slijedećem hipotetsko slučaju: ako jedan biskup npr. zagrebačke nadbiskupije ne vjeruje u Gospu međugorsku,a 10 svećenika i redovnika npr. vjeruje, da li onda možemo sa SIGURNOŠĆU zaključiti da je biskup u pravu ,a svećenici ne ( samim tim jer je on biskup)
ako bi zaključak bio da možemo zaključiti da je biskup u pravu ,a ne npr. 10 svećenika, molim pojašnjenje tog zaključka
na pitanje pod 3) mogu odgovoriti i svi sa foruma, ne odnosi se posebice samo za saru
4) zašto kažeš da bi nečija vjera u Gospu međugorsku bila odbacivanje mjerodavnog suda Crkve
opet širiš poluistine, jer sud iz 1991 je neutralan i dalje otvoren za istraživanje, a nije onakav kakav ga je nekoliko puta pokušao plasirati i dezauvirati biskup perić- da je utvrđeno da se Gospa ne ukazuje ( sic!)
sama dobro znaš ( jer sam s tobom o tome više puta pisao) mjerodavan sud nije dao konačnu ocjenu, te nije dao ocjenu da ukazanje nisu autentična i da su lažna, tj. da 6 vidioca laže, izmišlja, halucinira, ili da su pod nečijim utjecajem ili prisilom
sama znaš da je nedavno vatican-papa benedikt osnovao međun. komisiju koja će proučavati fenomen ukazanja , i da ti to zorno pokazuje da sud nije konačan, već je i dalje otvoreno pitanje
ali, se da zaključiti i da biskup perić nije uradio sve bona fide i u skladu s kanonom KC , jer da je ne bi se osnivala Međunarodna komisija, nego bi ostalo sve po starom
eto , zasada toliko, nadam se da ovo nije kilometarski post
ali i da je , pismeni smo valjda, znamo čitati i pisati...u čemu bi bio problem , barem za načitane