M 33 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 340 (forumaš u usponu)
TroIva piše: Sa Isusom ili bez Isusa oficijalna Crkva tvrdi da se tamo nije ukazalo nista i amen. Buduci da iz osobnog iskustva znam da je lakse vlastitim rukama sagraditi space ship ili piti kavu sa Osamom bin Ladenom negoli uvjeravatiuvjeravati pristase Marijanskog kulta iliti u slijedecim postovima kratko nazvane marijaniste u herezu ili neherezu, u istinu ili laz koju tvrde.
Volio bih ipak buduci da je ovo tema o Ukazanjima cuti vase misljenje o tzv. Mariji Suootkupiteljici? Taj grozomoran pojam mi je usao jutros u usi kod jednog bogosluzja i zaista me zanima zna li netko odakle potjece ta ludost? Buduci da Maria Miterlöserin doslovno znaci Marija Suotkupiteljica prvo sto mi pada na pamet je da je Marija s Kristom Bogom otkupila duse sto je stravicna hereza buduci da je i ona sama tim istim Kristom otkupljena.
Jeza me hvata kako se Kristova muka za naš spas razvodnjava ovakvim nebulozama tipa Marija Suotkupiteljica. Marija je izabrana, po Božijoj volji, da na ovaj svijet donese Isusa, koji je jedini, On, Bog i Čovjek, otkupio svijet i nijedna druga žrtva niti osoba nema udjela u tome. Pa to je temeljna istina naše vjere. To bi trebao znati i vjerovati svaki kršćanin. Isus je jedino Ime po kojem možemo doći Ocu i jedini posrednik između Oca i ljudi.Amen.
Pa valjda bi se netko u Svetom Pismu dosjetio pripomenuti i tu "istinu". Stvarno mašta može svašta.
Nedavno na misi slušam vic koji priča svećenik, sam je naglasio da je vic. A ide ovako: Bog kaže Sv. Petru da stoji na vratima raja i da nikog ne pušta u raj. I on kaže OK. Ali poslije nekog vremena Bog pogleda i vidje raj pun ljudi. I napadne sv.Petra otkud toliki ljudi u raju, a sv.Petar kaže, da ih nije on puštao unutra na vrata, nego da ih je Marija ubacivala kroz prozor. Užas. Ostao sam zgranut. A razdragane babe počeše radosno pljeskati i zahvaljivati.