[quote:49a8911ee6="angelus"]Manje je poznato da je majka Terezija imala zavjet da ne će nikada ništa odbiti Gospodinu. Za nju je to bila velika žrtva, ali isto tako tek iz njezinih zapisa doznajemo da je ona bila mističarka. I kao prava mističarka doživjela je 'Tamnu noć duše', koju su doživjeli sveci poput Ivana od Križa i sv. Terezije Avilske. To je kušnja kroz koju prolaze izabrani. To je strašna kušnja doživljaja Božje odsutnosti. Duša se lomi, vapije zajedno s Kristom na križu: 'Bože moj , Bože moj zašto si me ostavio.....
Nitko nije znao o tim njezinim iskustvima osim njezinih duhovnika koji su predali njezina pisma kada je pokrenuta kauza za proglašenje svetom. Tada su pročitani ti njezini vapaji i krikovi duše....
Takva duhovnost nema puno veze s pljekanjem rukama i pjevanjem Halleluijah.... ali ima veze s najdubljim tajnama koje krije duhovnost mistike.[/quote:49a8911ee6]
Hvala angelus, svaka ti čast! Ovdje se danas traži svetost bez agonije križa. Od toga bježe svi kao vrag od tamjana. Vidi, svi seminari sve obnove u duhu govore o ozdravljenju (kako izbjeći nošenje križa) a nitko ne govori o seminaru kako nositi križ. A majka Terezija ga je nosila i s njim i na njemu umirala. Nečuveno za današnje uši!