Zabrana pateru Liniću da održi bilo kakav seminar u Đakovačko-srijemskoj biskupiji, možda je i povučen, kako kaže Udav. Znam da je ta zbrana bila prošle i predprošle godine. Ako je tako, tada ipak ide na bolje.
Zašto?
podaci koje sam, priznajem u čistoj srdžbi napisala, su stvarni i istiniti. jedino ako svećenici i vjernici koji su mi pričali o tome lažu. Ono što je bit svega je da biskup kao i većina biskupa kod nas, nema ni malo pravoga kontakta prvo sa svojima a onda sa pukom. Nisam o biskupu Srakiću, moram priznati nikad tako razmišljala. No.......
Seminari patera Linića su duhovna
ozdravljenja. Ne radi se o nikakvoj poduci ljudima da odbace križ, odnosno težinu života i žive Hay! Pater uči ljude prije svega da prihvate križ, da ga zavole, da bi na taj način mogli živjeti potpunije i zadovoljnije, svjesnije svoj život . Tragedije cijelih obitelji u tjeku rata naročito su teške. Posljedice se osjećaju i nose ih i djeca. O svemu ćemo detaljnije na novoj temi koju ću nadam se otvoriti u ponedjelljak. Za sada mogu samo reći da ću se zbog ove neinformiranosti svećenika i vjernika potruditi, da dođem do ljudi koji su svoj život nakon ovakvih duhovnih obnova učinili smislenijima, lakšim. Makar se u osnovi nije spektakularno promjenilo ništa. Ili ljudi kojima se sve potpuno promjenilo od kada su sreli Boga ili došli do Boga, kako već hoćete.
Tihi svećenici neka rade tiho. U to ne ulazim. Danas je vrijeme preglasnih i prejakih emocija, gdje se treba s time znati nositi i umirivati.Tihisvećenici imaju svoju zadaću, a ta je da preuzmu ljude koji jesu prošli ovakve seminare i da ih vode u teologiju i duhovni život Crkve. Sve ima svoje razloge. Svatko ima svoju ulogu. Bog nije napravio nikakvu glupost niti propust pruživši nam mogućnosti....
neka rade i tihi i glasni....zbog čega tvoje oko vidi zlo u njihovm nastojanju na dobrome?
patera linića sam osobno upoznala i mogu reći da je to jedan jednostavn i topao čovjek. kao duhovnik koliko god da je blag, znade biti silovit i strog, izrazito osjetljiv na ljudske drame, na odbaćene, na bolesne na izgubljene...
O pateru jamsu manjackalu ne pričam jer ovdje je sneni dao svoj sud o našim svećenicima iz Hrvatske! koji vode takve seminare.
reci mi trebalo bi ne raditi ništa? pustiti ljude da lutaju po raznim glupim mjestima, sektama, new age grupama, gatarama, i svakakvim čudima? ne dati im informaciju?
kakve su nam crkve? Pune? gdje su mladi?
drugo je p.Luka Rađa, takav je jedan i palmotićeva i SKac..Fidesi i crkva Svetoga Duha..Također koprivnicA, Koja čini mi se ima također aktivnosti s maldima..na prste se to sve može pobrojati, vjeruj mi...A ostali? što je s ostalim centrima, mjestima?
također časna Elvira koja vodi bivše narkomane i njihove roditelje. Ima molitvene susrete, sastanke s roditeljima. to je čudo što ta časna radi :!:
Zatim velečasni Ivančić, kog si sama spomenula. Već to što je na hkr-u već treću godinu svaki utorak od po sat i pol, sa svojom emisijom koja je se bavi također duhovnim ozdravljenjem, hageoterapijom, školom molitve itd, je veliki dar za ovaj narod.