M 41 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 160 (mladi forumaš)
Što se karizmatika tiče ja javno svjedočim da je seminar Manjackla u Koprivnici bio čisti cirkus, a da sam se osobno uvjerila kako su mnogi karizmatski sursreti samo obične predstave sa puno dramaturgije i bez imalo stvarnog života. Iskusila sam, u vrlo teškoj životnoj situaciji, potpunu neljudskost osoba - kariozmatika koji i dan danas na sva usta viču o Duhu Svetome.
Silne emocije i veliko ništa, dapače ispod razine obične ljudskosti.
ovo gore je napisala sara
brate vukovarac, nije li ovo od sare oličenje neponiznosti i grubog generaliziranja kar.pokreta i obnove
kroz komentar o manjakalu, i "neljudskost osoba-karizmatika" za koje nije ni rekla o kome se radi. osuđuje sve karizmatike ili u najmanju ruku veliku većinu
ali to tebi očito ne bode oči, nego karizmatska neponiznost
da ti kažem, da sam među ljudima na kariz. seminarima i misama, naišao na odlične vjernike
da ti sada govorim jesu li bolji , bilo bi glupo i relatvno, ali mogu ti sigurno reći da nisu gori
kod nekih sam vidio takvu ljubav prema ljudima, molitvi, sakramentima KC , posebno ispovijedi , toliko želje da pomognu drugima, da ih obrate na katoličanstvo , da se kroz grupnu molitvu moli za bolesne od leukemije, raka i drugih bolesti ( mnogi iz kariz. obnove imaju male molitvene grupe u kojima se neprekidno moli lanac raznih krunica, postoji lanac posta itd) kakvu nisam vidi kod mnogih drugih koji se ša šprdnjom i potcjenjivanjem odnose prema takvima
spominješ mi litanije koje moliš
kad bih ja tebi nabrajao sve krunice, devetnice koje molim , možda bi mi predbacio da ih previše molim ili nešto jeoš gore
zato neću ulaziti po pitanju molitvi i liitanija u detalje jer bi se iznenadio koliko ih molim
neznam otkuda to pogrešno mišljenje da ljudi koji idu na kar.obnovu ne idu na misu, ne mole , ne drže do sakramenata isl
to ti je brate obična velika zabluda
barem , iz iskustva iz zagreba ti mogu reći da svi iz KO su najviše vezani uz svetu misu, sakramente , molitvu
nisu to neki emocionalci koji se ispušu na "kar. slavljima" i onda se ostave svega što si naveo
nabrajajući neke vezane uz KO zaboravio san fra ivu pavića
možda si čuo za njega i mnoga izlječenja koja su se dogodila ( koliko se sjećam spominju se 40-50 štaka koje su mu hromi ostavili za uspomenu)
nešto više ima čini mi se na dvasrca.com , ali možeš ukucati na googlu njegovo ime , pa čitaj pozitivne plodove i svjedočenja mnogih vjernika
zato, ne brini se za moju poniznost i molitvu, možda bi više toga trebalo nekima koji su više involvirani u institucionalnu crkvu i koji se često oholo kriju iza te formalne pozicije , misleći da im poznastvo sa nekima iz struktura daje veću legoitimnost i ispravnost