M 33 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 48 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 14:32 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Urednik ovoga portala je upravo ovim još jednom pokazao neprofesionalnost !
Naime sama anketa je toliko smiješno postavljena da nešto slično nisam odavno vidio. Ne samo zbog preopćenitog naslova nego zbog tehničke postavke u kojoj je moguće sa jednog računala glasati nebrojeno puta.
Dovoljno je nakon glasovanja vratiti se na početnu stranicu i okinuti još jednom, drugi put, treći put, petstoti put...
I sustav prihvaća !
Upravo sam na današnjoj anketi za 15 minuta promijenio stanje sa glasom za "ostalo" sa 1% na 20% !!! 8)
Toliko o profesionalnosti. Podsjeća me to na slična glasovanja na tv-u gdje se zna da kordoni stranačkih članova sjedi na telefonima te gotovo uvijek političari pobjeđuju a druge ankete ( profesionalnije) pokazuju kako se upravo njima najmanje vjeruje !!!
Primjerice neki urednici na tv su ograničili na 5 poziva s jednog telefona ali opet tu masa jednostrana može manipulirati i stvarati lažni privid stanja.
Ali na križ-života sami možete kreirati mišljenje nepostojeće večine i vaš trud mogu objaviti dnevne novine.
Naravno, mora vam biti jasno da je to samo u slučaju kada se ide kontra crkve.
Dakle Hrvoje, uredniče, nakon one epizode sa o.Nagy-em sam mislio da si jednostavno pogriješio makar naravno da ti nije bilo nit na kraj pameti da izravno priznaš ali opet neizravno jesi, i baš zato sam odlučio ne kritizirati neke stvari koje su se skupile kao, kako sam mislio, plod neprofesionalnosti no danas uviđam da je to ipak nešto drugo.
Bit će da ti je draže kada te ( ili portal ) u pozitivnom smislu spominju i to baš oni kojima je cilj uvijek kontra crkve katoličke nego kad te pljuju kao onomad 24 sata. Znam, nije lako patiti i trpjeti nepravdu, teško je biti bliže Isusu, lakše je zavaravati se i uživati u hvali onih koje baš istina u punini, ma kakava god gorka bila, ne zanima.
To je upravo put kojim se je kršćanstvo razjedinilo i mjesto da se to popravlja, ono ide u krivome smjeru.
Dodao bih još samo par sasvim neistinitih napomena iz teksta u jutarnjem listu. Naime rečeno je da je križ-života neslužbeni katolički portal.
Ti si hrvoje, sam rekao da nije katolički nego vjerski :!:
Urednik duhovnih štiva je protestant :!:
I najvažnije je to što je napomenuto kako je većina forumaša katolika.
Ja takav dojam nisam dobio. Ničime.
M 27 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 1107 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 14:56 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
ukazivati na tehničke propuste je jedno, a napadati profesiju koju se ne poznaje je drugo. Pogotovo paranoizirati i plesti kojekakve teorije urote i sl.
Danas svatko misli da može biti novinar i da zna kako treba novinariti.
urednika Hrvoja ne poznajem, ali smo profesionalno kolege i sam uređujem portal. Anketu je radio administrator i na našem je portalu moguće glasovati do u beskraj s jednog računala.
isto tako možeš otkupiti nakladu novina i pričati kako je rasprodana zbog kvalitete.
stvari se rješavaju u hodu i sigurno je da je urednik pokrenuo portal iz dobre namjere što svatko pametan čitajući članke vidi. ne može sad on odgovarati za to što druge novine čine ili manipuliraju podacima.
Boriti se protiv toga je kao borba protiv vjetrenjača. Ono što urednik portala jedino može i treba raditi je uređivati svoj portal, pa tko sumnja nek se osvjedoči.
i anketa na portalu nije istovjetna ozbiljnom društvenom istraživanju pa da snosi odgovornosti. isto tako se mogu frizirati rezultati i ankete kakvu ti predlažeš. jedna stranka se skupi, članove uputi na stranicu i svatko od doma. i opet isto.
Koliko ja vidim portal je uređivan super, a i na forumu se urednik/administrator pokazuje vrlo razumnim i tolerantnim. ako nekom pak sve to miriše na herezu, to je do njegovog nosa
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 16:46 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Upravo je tu problem.
S kime god od praktičnih katolika vjernika sam komunicirao, ali gotovo svima se ovaj portal ne sviđa, tj. način uređivanja gdje se ne promiče katolička vjera nego nalazi prostor za napade.
Smatram da svatko ima pravo uređivati portal kako želi ali urednik ovoga portala očito svjesno šteti katoličkoj crkvi.
U ovom slučaju lažnim prikazivanjem mišljenja o (ne)radnoj nedjelji kao i prikaz tih kao katolika što je protivno nastojanju KC za neradnom nedjeljom.
Samo potkrijepa moga mišljenja je i u tome da ga braniš ti, koji možda i najviše se boriš protiv katoličke crkve i nauka kroz svoje postove a koliko primječujem uopće katoličku vjeru ne poznaješ.
I najgore je što se u novinama ne piše ništa pozitivno o crkvi nego samo negativno i to vrlo namješteno.
A spominjanje ovoga portala kao katoličkog je veliki promašaj kao i da je večina forumaša katolika. I s time se manipulira kroz medije kako bi se postigli neki ciljevi.
A urednik ako je već nesavjesno pogriješio, što mi je krajnje teško za povjerovati, ne reagira nego mrtav-hladan se slaže s komentarom jutarnjeg na anketu !
Samo da podsjetim. Ovaj portal je proizašao iz katoličkog časopisa istog imena samo s razlikom da se urednik ogradio na portalu od katolčki. Znam, nije se lako noiti s nepopularnim imenom. Ta i Isus je jedan dan bio dočakan s maslinovim grančicama a drugi dan zgažen. Ako želimo ga slijediti, moramo to činiti u svemu. Očito da je urednik odustao.
Drago mi je da je otvoren prema drugim denominacijama kršćanstva ali ne primječujem da se te denominacije ikad isprse u javnosti za prava vjernika i Božje zakone nego samo čekaju da katolička crkva ide po trnju i da pljuju po njoj a kasnije da prihvati u nekom light kršćanstvu članove koji se ne mogu s time nositi nit bit iskreni čak i prema sebi.
I još kada treba po nekome pljuvati i ići kontra interesa što ih za čovjeka se bori KC, tada urednik mirno stoji i pravi se lud. Tada je sve katoličko, inaće nije.
Samo s pitam kada će čovjek kojega smeta što se župne obavijesti čitaju na kraju mise a za mnoge druge prevažne stvari u društvu pokazuje kao neku toleranciju napokon priznati kamo ide i šta želi.
Ž 31 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 412 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 17:21 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
koliko vidim, stalno se vracamo na to da neki jednostavno nisu u stanju razumjeti da promicanje katolicanstva (stogod pod time podrazumijevao) nije u suprotnosti sa promicanjem dijaloga. a dijalog i drugaciji stav nisu automatski napad na crkvu iako se po reakcijama nekih ovdije ne bi reklo
pa ljudi Bozji, zasto je toliko tesko saslusati i one koji ne misle isto? i zasto se tudji stav odmah shvaca ko agresija na vlastiti?
kad se vec stalno poteze Isus, pa on je prvi isao na vecere sa nevjernicima i otpadnicima tadasnjeg svijeta. a mozete se kladiti da je te ljude osvajao svojom otvorenoscu i susretljivoscu (ljubav je nesto sto zraci iz covjeka), a ne citiranjem zakona, pravila i pisama.
iz toga se nekak moze zakljuciti da je Isus bio otvoren za dijalog, otvoren za ljude
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 17:36 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Nekima je uzalud išta pričati kad ne razumiju razliku dijaloga i pljuvanja po nečemu i laži.
Ovi odgovori samo potvrđuju moju tezu da je anketa lažni prikaz o stanju te o strukturi forumaša.
Tu rjeđe neki katolik nešto napiše. Katolik a ne kršteni katolik koji ustvari sve prakticira osim svoje istinske vjere. Ako se pozivamo na dijalog ja mogu reću u duhu demokracije da je ovaj forum leglo napadaća na KC i da je ustvari lažan i da se lažno prikazuje i predstvalja ili barem ne negira lažno prikazivanje.
Mislim da je to nepoštenije i podmuklije od onih koji izravno kažu što su i što misle. A ne kao neki koji spominju Boga i Isusa s figom u đepu, rade po svom nahođenju, to nije vjera, namanje katolička.
M 25 god., Zagreb Član od 29.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 508 (iskusni forumaš) Status: administrator, glavni urednik
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 17:40 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Merkat, toliko ima katoličkih medija koji su služebeni i koji govore o ružičastoj stvarnosti Crkve i nisu otvoreni samokritici. Uzmi njih i čitaj jer ti ovaj portal očito škodi zdravlju! Pozdrav i želim ti svako dobro, i svakako široke poglede u budućnosti!
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 18:00 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Zanimljivo, merkat, kako si ti danas dobio inspiraciju popljuvati Križ? Danas je Svječnica, danas je trebalo svijetlo Kristovo pročistiti tvoju nutrinu. Jesi li bio danas na misi? Što ti se dogodilo? Čime si se to ojunačio pa sad pucaš..
..Nisam čitala Jutarnji, jer ne čitam s...e, a o tome novinaru znamo što znamo..zar zbog njegovih konstrukcija napadaš nas?Obrati se Pavičiću, pitaj ga kakop je, možda ima virozu..
Ne branim Hrvoja, jer mu to ne treba.Ti si napao sve koji ovdje pišu.Samo forumovce, ma cijeli portal..ma daj molim te zaustavi to zlo i pođi na ispovjed.Sutra je prvi petak u mjesecu, dan ispovjedi u Crkvi.
Bog s tobom
moje kršćanstvo ne ovisi o naljepnici katolkinja, muha ili čistunka.Nego o mojoj vjeri i životu koji je usklađen (nastojim) s njom.
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 18:29 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
[quote:bbc5be600a="hrvoje"]Merkat, toliko ima katoličkih medija koji su služebeni i koji govore o ružičastoj stvarnosti Crkve i nisu otvoreni samokritici. Uzmi njih i čitaj jer ti ovaj portal očito škodi zdravlju! Pozdrav i želim ti svako dobro, i svakako široke poglede u budućnosti! [/quote:bbc5be600a]
Hrvoje, nakon kristalno jasnih argumenata koje ti je Merkant podastro kao činjenice, čovjek bi očekivao demoktaričniji i tolerantniji odgovor nego da ga doslovce tjeraš sa foruma jer ti ne odgovara njegovo razmišljanje. Činjenica je da ti je anketa katastrofa, ali to ne bi bilo največe zlo kad se to ne bi koristilo kao "argumenti" u protucrkvenoj promidžbi koja se provodi u dnevnom tisku. Križ života se predstavlja kao nešto što je katoličko, a na tim stranicama je sve dobro došlo što je protiv Crkve samo ne daj Bože da se netko usudi reči nešto u korist Crkve.
Pa ako katolički mediji govore samo ružičasto o Crkvi, zar ti to daje pravo da svaka laž i podvala protiv Crkve bude dobro došla na ovom forumu.
Ako nisi katolik, barem si odgojen u krilu katoličke Crkve pa bi trebao znati koja je uloga vjere (svake vjere!) u životu vjernika. Da osim vidljive ljudske organizacije postoji duhovno jezgro u Crkvi koje nije ljudsko nego Božansko pa da s tog načela Crkva kao pojam zavrjeđuje izvjesno poštovanje. Na tome mi gradimo i svoje vjersko samopoštovanje.
U našoj nadbiskupiji postoje ozbiljna razmišljanja kako bi se trebalo javno ograditi od djelovanja koje provodi Križ života.
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 18:45 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Jasminka, katolička Crkva nije tek neki eterični fluid nego čvrsti biljeg kojim smo opečaćeni i za koji svjedočimo.Iz toga je bjelodano; ako sam član Crkve onda ću imati i poštovanja prema njoj, a sve što ne valja nastojati ću iznjeti na način da s "vodom ne bacim i dijete" (ako se razumijemo?) A ako nisam član Crkve i želim iznositi kritike onda one moraju biti utemeljene na činjenicama, a ne na kojekakvim floskulama i komičnim anketama i to iza krinke kršćanskih simbola.
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 19:03 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Dobro Angelus.
Zašto se nije onda prije reagiralo na tu anketu? Ovdje ste i vi i sneni, što je meni bio znak da ipak idemo po tom portalu u pravom smjeru.
Čekalo se Jut. list? Da se nije to napisalo anketa bi prošla, bez merkatove provjere.
Moja reakcija, na merkata je bila na sve optužbe koje su uvredljive za mene i za one koje sam prepoznala kao vjernike.
Eteričnost koju spominjete mogu vezati i uz ezoteriju ili newage, ali Velečasni ja nisam tamo! Da li sam vas dobro razumjela?
Ili sam ja u tome svemu, gdje?
Kad smo javni jasno je da nas se i napada..ali..hm..što je sve ovdje negativno. crno? Tako se ljude baca u smeće.
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 19:41 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
Jasminka, ti si dobra duša ali si preosjetljiva. Nije mi bila namjera srezati te, samo sam jasno dao do znanja da stvari nisu u redu. Pod eteričnošću nisam mislio na nikakvu ezoteriju nego vjeru kao neki fluid koji nema svoje konture. Tako naime mnogi na ovom forumu razmišljaju. Vjera im je zbir svega što im se na duhovnom području sviđa. Slažu i stvaraju neki svoj vjerski mozaik. To je doduše tipično za postmodernizam.
A što se Merkata tiče ne trebam ga braniti niti zastupati jer je u formulaciji daleko sposobniji od mene, samo bih o njemu rekao ono što on iz vlastite skromnosti ne bi sam učinio. Radi se o osobi koja izgleda kruta u stavovima, a to je stoga jer vjeru shvaća ozbiljno. No u duši je ljudina spreman pomoći , oprostiti...
Uvijek sam cijenio karakterne ljude i divio im se i onda kad se nisam s njima slagao. To ne znači da ne cijenim i one koji više naginju toleranciji, smislu za slabe i grešne, ali moramo biti istinoljubivi. Ako sam nešto zabrljao i ako se smatram časnom osobom reči ću; pogriješio sam.
Ako pak nekome toliko smeta katolička Crkva, pa neka se javno distancira i onda može neopterečeno konačno iznositi i to vlastito bogatstvo duha na opće dobro.
Ili?
Napisano: četvrtak, 2.2.2006 u 19:51 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
:oops: da ja sam jako osjetljiva, to je prvo što će vam reći svi koji su meni bliski.
Nisam rekla da je m. loš ja sam se čudila njegovom nastupu koji mi isto izgleda negdje kao i strah. ne po svemu, ali..neće mu KŽ srušiti Crkvu, ako ne valja , portal će nestati kao da ga nije ni bilo.
danas sam htjela mir..i to je bila moja greška, jer kad jesu veći C. blagdani, nema mira..
Zbog toga sam i bila neoprezna, npr. na teologiji brunesinoj. Moja isprika.(naiva ostaje naiva)
Imate nešto na e.mailu. na spajalicu pritisnite i vidjet ćete Isusa kog sam Vam danas poslala.
M 27 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 1107 (stari forumaš)
Napisano: petak, 3.2.2006 u 11:00 Tema: Neprofesionalnost portala ( anketa o kupovini nedjeljom )
[quote:5639a1ebc9="merkat"]Upravo je tu problem.
S kime god od praktičnih katolika vjernika sam komunicirao, ali gotovo svima se ovaj portal ne sviđa, tj. način uređivanja gdje se ne promiče katolička vjera nego nalazi prostor za napade.
Smatram da svatko ima pravo uređivati portal kako želi ali urednik ovoga portala očito svjesno šteti katoličkoj crkvi.
.[/quote:5639a1ebc9]
u razdoblju kad je crkva bila zaštićena bilo kakve kritike upravo je učinila najgnusnije zločine.
Urednik je lijepo rekao, kome se ne sviđa ili mu škodi zdravlju nek ne dolazi na portal. Iako bi meni bilo iskreno žao da bilo tko ode.
Ovdje možda nisu topici rezervirani isključivo za propovijedi i na priče o dobrim djelima kat.crkve, nego su okrenuti diskusiji i otvorenim pitanjima koja muče vjernike, nevjernike, čovjeka. Ovo je izuzetno mjesto i način da protagonisti kat.crkve poentiraju u pozitivnom smislu. A oni se dižu na stražnje noge i poput uvrijeđene dame prozivaju one koji razmišljaju.
Potpuno promašena strategija
meni je ovaj forum i portal jedini zanimljivi vjerski portal koji sam u životu vidio. ne kažem da je idealan, ali je brate normalan. Čuju se različita mišljenja.
Šta bih ja imao od foruma gdje bi svi diskutanti bili poput sare, snenog, angelusa ili tebe? što bi itko imao od takvog foruma?
a svojatanje ovog portala i prozivanje zbog nekatoličanstva je demonstracija totalitarne svijesti.