Napisano: subota, 13.10.2007 u 20:49 Tema: Urednik Glasa Koncila je pogriješio
Slažem se sa napisanim. Sigurno da se ni Sabor ni vlada (a da ne govorimo o Predsjedniku) nisu pokazali doraslima u mnogim trenucima. Ponašaju se sluganski prema haškom sudu i prema Evropskoj zajednici, da na unutarnjem planu nije baš sve jasno. I tu Urednik ima pravo. Ali da Glas koncila ne želi ni na koji način pokazati našu stvarnost (pokazuje i opadanje interesa za Glasom koncila). Istina je njegov osnivač je Biskupska konferencija i pare stižu od njih i zato ne "smije pas gristi ruku koja mu daje meso!" No ipak naša stvarnost ona nacionalna a o vjerničkoj da ne govorimo sasvim je drugačija i Glas koncila bi trebao otvoriti "nakar prozore, ako ne i vrata" novom vremenu.
Ja sam poslao jednu kritikum, u obliku kozerije, na lanjsku Misu zaziva Duha svetoga za studente, to je bila katastrofa od ozvučenja.. pa i od propovijedi i svega, bio sam na dnu crkve jedva sam izdurao do kraja, a slušao sam one studente koji su mrmljali "nikad više.."
Ovih dana sam poslao kritiku, da se Glas koncila uopće nije osvrnuo na pojavljivanje župa i svetišta na zagrebačkom velesajmu, da se nije pojavio nitko od crkvenih dostojanstvenika.. a Crkva treba biti s narodom ... djelovanje Crkve u eko etno Hrvatskoj... ni slova! Dakle Glas Koncila (glasvni urednik) ne dopušta ni trunka demokratičnosti i demokritičnosti.. valjda misle da se tako čuva vjera... na žalost promašena politika.
Napisano: utorak, 16.10.2007 u 12:16 Tema: Urednik Glasa Koncila je pogriješio
[quote:d231f17ae2="lex"]...sve je to samo politika[/quote:d231f17ae2]
ne potpisujem izjavu. Jer ako su neki u Crkvi (pa makar i vrhovi loši) ne znači da je sva Crkva loša