M 31 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: utorak, 6.11.2007 u 20:06 Tema: Sveta Gora Atos - tajanstvena monaška republika
Ah čim se radi o čistim čitanju Biblije kao takve, krajnje sam sumnjičav. To nije katolička tradicija kako god bilo. Dapače katolicima je cesto bilo zabranjeno čitanje Bibliej (barem veceg dijela starog zavjeta ). Čitanje Biblije je protestantska pobozna zabava, a ne katolička..
Katolici eventualno kad vec i imaju neka biblijska čitanja, imaju ih samo kao uvertiru u nesto drugo, ili u sklopu bozanskog oficija. Nikad same sebi svrha.
Napisano: utorak, 6.11.2007 u 20:13 Tema: Sveta Gora Atos - tajanstvena monaška republika
ma da..sad bum tebe slušala...znam da je sveta terezija skrivečke čitala NZ..jesi mi to ti rekao ili tko li?
da
aj fala bogu da on nije kao ti!
i reci mi što fali u tome da čitam psalme, da pročitasm koju rečenicu isusovu, koja me podigne, kao infuzija iznenada..u nekim trenucima kad mi niti bliski ne mogu udahnuti života?
no?
oh kako sam sretna da Bog nije kakav si ti!
i sretna sam jako da Bog nije
ono što bismo mi htjeli
jer mi bi uvijek htjeli manipulaciju Boga i božjega...onako kako mi kažemo, kako mi mislimo, kako nama paše :)
e nema!
hvala ti mili naš dragi bože da si takav kakav jesi!
Ž 47 god., Rijeka Član od 06.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 179 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 6.11.2007 u 20:28 Tema: Sveta Gora Atos - tajanstvena monaška republika
[quote:e815f33049="Templar"]Ah čim se radi o čistim čitanju Biblije kao takve, krajnje sam sumnjičav. To nije katolička tradicija kako god bilo. Dapače katolicima je cesto bilo zabranjeno čitanje Bibliej (barem veceg dijela starog zavjeta ). Čitanje Biblije je protestantska pobozna zabava, a ne katolička..
Katolici eventualno kad vec i imaju neka biblijska čitanja, imaju ih samo kao uvertiru u nesto drugo, ili u sklopu bozanskog oficija. Nikad same sebi svrha.
U svaku ruku nije katolički vid poboznosti.[/quote:e815f33049]
Nisam rekla da sam dobra katolkinja. Ja sam obična, prosječna i grješna osoba koja ima svoja sitna griješna zadovoljstva kao npr. čitanje Biblije.
:P :P
M 89 god., Zagreb Član od 10.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1556 (stari forumaš) Status: niži moderator
Napisano: srijeda, 7.11.2007 u 22:33 Tema: Sveta Gora Atos - tajanstvena monaška republika
negdje sam procitao da je hans urs von balthasar primio [b:7fdc82ebb0]"Golden Cross of Mount Athos"[/b:7fdc82ebb0] pa me zanima je li to povezano i zna li tko detalje?