M 27 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 1107 (stari forumaš)
Napisano: petak, 10.2.2006 u 19:19 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
sara, baš sam i ja pokrenuo temu o tome pa bi ih mogli spojiti, moderatori, admin, tkogod.................naravno u startu smo na suprostavljenim stranama :oops:
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: petak, 10.2.2006 u 21:00 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Danas je blagdan bl. Alojzija Stepinca, čovjeka koji je rekao da se u ljubavi prema Bogu i domovini ne da natkriliti ni od koga. I nije šutio, niti šutke gledao sve strahote koje su se događale u II. sv. ratu ili iza njega. Govorio je dokle god je imao glasa. A zašutio je tek onda kada je bio u pitanju on sam i kada je postao svjestan da je njegova osuda već napisana. Tako je slijedio svog Učitelja. I on, Krist nije šutio, farizeje je nazvao obijeljenim grobovima, toliko je puta prekoravao i trgovce iz Hrama istjerao, . Zašutio je kad je bila osuda njega samoga u pitanju, znao je da je već izrečena i da sucima nema smisla ništa više reći. Ali onima koji su ga šamarali je prigovorio.
Ne mislim da treba paliti zastave ili štogod gore, ali da treba dići glas protiv nepravde i pokazati da sami poštujemo vlastite svatinje - i te kako! Ovo mlako kršćanstvo postaje vrlo bljutavo, u njemu su mogući i Zlikavci i svi nakazni filmovi prepuni nasilja i seksa od kojih se čovjeku okrene želudac. Moguće je da dobro i zlo postaju tako relativni da se može vikati o perifernim stvarima, ali ako se dirne u bit jao! iskočit će silni HHO i njima slični.
M 31 god., Zagreb Član od 16.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 101 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 10.2.2006 u 22:33 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
U principu sam protiv demonstracija, jer većinom demonstriraju nerad, lijenost i neodgovornost!
Kod nas sam primjetila da se demonstracije događaju za vrijeme radnog vremene !
Muslimane tj. ove demonstrante (da se ne uvrijede vjernici islama koji svoju vjeru nose ponizno i po Kuranu)na TV -u gledamo kako cijeli dan idu gradovima, deru se mašu rukama ljuto izvikuju fuj..ne znam što ali vjerojatno mi, bacaju cigle, kamenje. razbijaju..
Ponosna sam na "zaspalo" kršćanstvo.To su dvije krajnosti, niti jedno nije u Bogu niti u vjeri :oops:
A čitam i mržnju kršćana na kršćane..pa to je stvarno nered u glavama :!:
M 9 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 21 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 11.2.2006 u 1:29 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Ljudi nisu mjerilo vjere, bez obzira koliko brojni bili, nećete vidjeti da su na demonstracijama ljudi koji su lijepo obučeni niti intelektualce (naravno da piše nikom na licu šta je, al imislim da su neke stvari očite), a naravno da ih ima.
U svakom slučaju podržavam pobunu protiv svakog ismijavanja bilo koga ili bilo čega, ali svakako ne na ovaj način na koji se to trenutno dešava.
Ali mislim da treba imati u vidu jednu stvar, karikature su samo kap koja je 'prelila' čašu i zato je ovakva reakcija.
Kao što sara reče, i Isus je znao upotrijebiti 'silu' kad je to trebalo. Za one koji prevrše svaku mjeru mora postojati disciplinska mjera i opomena i na ovome svijetu.
Napisano: subota, 11.2.2006 u 9:35 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Da, samo ne znam što je vlč. Santoro skrivio pa je ubijen ili onaj slovenski svećenik ili zašto je paljena hrvatska zastava. Što to u islamu nagoni ljude da pobiju, unište zapale sve što je drugačije. Moram priznati da sam neko kratko vrijeme bila s muslimanima druge vrste, onima koji su odlično poznavali svoje ali duboko poštovali i ne dirali se u tuđe. Na, žalost to je rijetkost. Ipak, ne bi li doista bilo vrijeme da se vjernici suprotstave bezboštvu koje ima oblik potpunog relativizma, gdje sve može, i dobro i zlo, gdje se ne poštuju ničije svetinje?!
Napisano: subota, 11.2.2006 u 10:37 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
sara:
[quote:a2046939ea]Ipak, ne bi li doista bilo vrijeme da se vjernici suprotstave bezboštvu koje ima oblik potpunog relativizma, gdje sve može, i dobro i zlo, gdje se ne poštuju ničije svetinje?!
[/quote:a2046939ea]
meni je za takvu "akciju" dovoljan papa kao autoritet (mislim na papu Benedikta), jer on to zaista znade i taktiČki i u svakom pogledu proslijediti nama i svijetu.
primjećujem svakakve ambicije među "nadobudnim" ( a nimalo poniznim ) kršćanima , koji samo odbijaju i zavlače u krivu stranu.Njima bih preporučila Marijinu šutnju, a ne trljanje noseva okolini.
Napisano: subota, 11.2.2006 u 11:17 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Ovo mi je zaista čudan stav jedne kršćanke. Da li treba to shvatiti tako da svatko od nas treba šutjeti na pljuvanje i ruganje, lijepo živjezti svoje, a prepustiti papi da priča. Moram priznati da je meni ovakav stav nespojiv s kršćanstvom!
Napisano: subota, 11.2.2006 u 11:21 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
NB o tome što je prava poniznost dalo bi se jš štogod reći. Meni ovo tvoj sliči na tajenje vjere i ne poštivanje vlastitoga, a ne na poniznost. Po čemu je poniznost šutke pristajati da ti drugi svetinje vuku po blatu. Hoćeš li mi reći da bih u ime poniznosti trebala prihvatiti da mi netko psuje mater, a ja ću tiho pognuti glavu?!
A ovo pljuvanje na vjeru mi je daleko gore ne psovanje matere koja je ipak samo moja. Ili je i Stepinac trebao šutjeti kad su partizani radili što su radili?!
Napisano: subota, 11.2.2006 u 11:30 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
sara;
[quote:39ed49545a]Ovo mi je zaista čudan stav jedne kršćanke. Da li treba to shvatiti tako da svatko od nas treba šutjeti na pljuvanje i ruganje, lijepo živjezti svoje, a prepustiti papi da priča. Moram priznati da je meni ovakav stav nespojiv s kršćanstvom![/quote:39ed49545a][quote:39ed49545a]
ne to ne bi trebalo tako shvatiti..ali..mislim da bi trebalo otvoriti tečaj ophođenja s ljudima koji nisu uvjeri a žele i traže.
kamenje neka baca tko nije zgriješio!
koliko je tko kršćanin ili (ja) kršćanka, to sara daj Bogu da procijeni.
sada će krenuti hajka na naše svećenike i na nas vjernike, jača nego li do sad.malo da razmislimo da u toj borbi ne napravimo više štete nego koristi.
time bih pozvala na odgovornost.
sad trnutno nemam vremena dokazivati svoje kršćanstvo, sara.vremensak zona mi ne dopušta.
:roll:
papa je Božji namjesnik koji nam pokazuje usmjerenje. meni je mjerodavna njegova riječ .
Napisano: subota, 11.2.2006 u 12:32 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Žao mi je ja šumom ti drumom. Pitala sam jedno, ti odgovorila deseto. Kad budeš našla vremena i ako budeš željela, molim te odgovori na ono što sam pitala, ne na nešto što nisam. Želim ti dobar ručak i još bolji tek.
Napisano: subota, 11.2.2006 u 14:24 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Ne mogu pljuvati po ljudima jer osobe ne poznajem i nisam ništa privatnoga nikome nabijala na nos.
Drugo, ovaj portal mi sve više sliči na čudan hibrid. Ja sam za polemiku, ali ne i skakanje u vis. Ako mnogima Crkveno učiteljstvo ne znači ništa, meni znači i imam pravo tvrditi da katolik nije onaj tko se ne pridržava učenja Katoličke Crkve pa ma što on os sebi govorio.
Treće, imam pravo se ne slagati s mlakošću u odnosu na vrednote koja je ovdje tako omiljena. I smatrati da se kršćanin mora javno i jasno boriti za svoje svetinje. A nigdje nisam napisala da treba demonstrirarati, paliti zastave, razbijati ili što slično.
i konačno, velika slova upotrebljavaju mnogi drugi bitno više od mene, a takva se slova smatraju vikanjem - to je neki normalan kodeks pisanja na netu.
A ako tebe kao moderatora smeta moj način mišljenja i pisanja, što ja tu mogu. Interesantno je kako te Bogumilovo pljuvanje po Katoličkoj Crkvi tako ne pogađa, ili to meni izgleda tako?!
Napisano: subota, 11.2.2006 u 14:48 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
sara:
[quote:f26430be66]Drugo, ovaj portal mi sve više sliči na čudan hibrid. Ja sam za polemiku, ali ne i skakanje u vis. Ako mnogima Crkveno učiteljstvo ne znači ništa, meni znači i imam pravo tvrditi da katolik nije onaj tko se ne pridržava učenja Katoličke Crkve pa ma što on os sebi govorio[/quote:f26430be66]
Dobro sara molim te reci mi malo o tvojoj mlakosti, pusti druge.
Primjetila sam da se šuljaš po Forumu, ali da ne komentiraš ne reagiraš na provokaciju..Tko je reagirao na zul..muslimansko blebetanje i pljuvanje Krista? Ti si samo čitala, čuvaš svoju poziciju? Koje je tvoje kršćanstvo da trubiš po drugima, a kad je frka nema te?!
I nemoj mi spominjati HHO, jer on nema veze sa nama niti s bilo čime, vodi ga čovjek koji se jasno izjasnio što misli o Crkvi i vjeri i o Hrvatskoj a nedavno je eto i opravdanja našao za Kapetana Dragana..i njegovo klanje po hrvatskim selima..
Nisu ovdje budale na Forumu, razgovaraj se ravnopravno.ILi si skupljaš bodove?
I dalje slijedi tvoje prenemaganje:
[quote:f26430be66]konačno, velika slova upotrebljavaju mnogi drugi bitno više od mene, a takva se slova smatraju vikanjem - to je neki normalan kodeks pisanja na netu.
A ako tebe kao moderatora smeta moj način mišljenja i pisanja, što ja tu mogu. Interesantno je kako te Bogumilovo pljuvanje po Katoličkoj Crkvi tako ne pogađa, ili to meni izgleda tako?!
[/quote:f26430be66]
Ovo se raspitaj kod urednika, da li sam i što sam.. :roll:
Napisano: subota, 11.2.2006 u 16:36 Tema: Blago vama, braćo muslimani!
Uopće ne vidim da je frka, nikakva, jer to što je Bogumil pljuvao je daleko više pa nikom ništa. I ne šuljam se, to bar nije teško, jednostavno ne logiraš se i kvit. Samo ne vidim osobite svrhe, a nakon ovih tvojih riječi je ne vidim uopće, nešto pisati.
Ne znam koje bih ja to pozicije mogla čuvati i pred kim? Molim te, objasni mi.
HHO ima veze sa svima nama, jer ne živimo na Marsu nego u ovoj državi, ali samo sam ga spomenula kao primjer relativizma.
I opet me optužuješ za neko trubljenje po drugima, daj reci po osobi ili napisanom?
Ne vidim u čemu je prenemaganje, zato što sam upitala za nečije vikanje?
I ne zanima me da li si i što si... Mogla si mi i normalnije odgovoriti. No, nisi pa neka bude.
Na kraju, moja mlakost? Ako ti tako kažeš.... besmisleno je da ja kažem bilo što drugo.