Ovo mi je bilo zanimljivo od Hrvoja:
"bilo bi mu drago kada bi na portalu imao barem jednog pravoslavnog vjernika ili svećenika, kako bi se i u tom smjeru dalo prostora za novi dijalog, nova promišljanja i otvaranje novih obzora"
Pa barem jednog pravoslavnog kršćanskog vjernika mislim da imamao a to je Marion i vratio se, a svecenika tek trebamo naći. Idem ja u potragu da dovedem barem jednog monaha i kaluđera ovde da s njime besjedimo.
Ž 89 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 21.10.2007 u 12:58 Tema: Jutarnji list - Hrvojev intervju
daj nekog s atosa... tako da odmah imamo i [i:2d3613ff6f]brand[/i:2d3613ff6f]
inače, hrvojev interview mi je ok... jedino što mi naslov djeluje tendenciozno, ali to je oprema uredništva, a ne hrvojeva stvar - "crkva ne bi smjela biti staro gunđalo"... mislim, naravno da je kritičnost poželjna i dobrodošla, ali od svega pozitivnog što je hrvoje rekao u interviewu (jer je nastojao da mu i kritike budu konstruktivne, a ne destruktivne i svrha samima sebi)... uredništvo jutarnjeg izvuče, naravno, upravo onu metaforu i upravo na takav način da crkvu opisuje kao instituciju koja u biti pripada nekim davno prohujalim vremenima, ali se, eto, zahvaljujući mladim i nadobudnim vjernicima laicima poput hrvoja, koji imaju entuzijazma, kao, pokušava trgnuti iz svojeg stoljetnog drijemeža i okrenutosti samoj sebi... pa ispada kao da je to sukus hrvojevog interviewa i glavna misao koja prožima sve što je rekao :oops:
tipično za jutarnji - prizemna i ideološki očigledna tendencioznost :roll:
M 31 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 21.10.2007 u 13:06 Tema: Jutarnji list - Hrvojev intervju
Pa na Atosu trenutno borave kao monasi čak tri Hrvata, jedan iz Zagreba (monah Metodije), jedan iz Sibenika (monah Serafim) i jedan iz Beograda (zaboravih mu ime), tako da tamo vec imamao svoju ekipu
Iz pouzdanih izvora saznajem da ce uskoro jos dvojica Hrvata spremaju zamonasit na Atosu.
Napisano: nedjelja, 21.10.2007 u 13:08 Tema: Jutarnji list - Hrvojev intervju
pa daj, ako možeš, stupi u kontakt s njima - ako imaju vrijednih razmišljanja (u što ne sumnjam) i ako nekako mogu surađivati na portalu (ne znam kako stoje s tehnologijom na atosu )... bilo bi super da se uključe na portal i/ili na forum :idea:
Napisano: nedjelja, 21.10.2007 u 13:09 Tema: Jutarnji list - Hrvojev intervju
[quote:f2b4c78bb4="Templar"]Ali to nije samo karakteristika jutarnjeg, vec svih hrvatskih novinara i listova.[/quote:f2b4c78bb4]
i to je, nažalost, istina... :( :oops:
Napisano: nedjelja, 21.10.2007 u 13:12 Tema: Jutarnji list - Hrvojev intervju
pa jel bar uzgajaju golubove pismonoše... ili tako nešto, dimni signali, poruke u boci... pa bar jednom godišnje da imamo koju poslanicu s atosa na portalu
M 31 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 21.10.2007 u 13:15 Tema: Jutarnji list - Hrvojev intervju
Evo prijedlog: skupite potrebita financijska sredstva i zaduzite npr. osobno mene s tim vaznim dusekorisnim poslanjem da jednom godisnje odem na Atos i prenesem njima nase i od svetogorsih atoških podviznika Hrvata poruke upućena nama. Bilo bi to predivno 8)