M 31 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:20 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
[quote:d612a68b92="jasminka"]
mladima se one pjesme koje se tebi sviđaju templar, čine mrtvačkima, žalosnima, pogrebnom glazbom i td..
dakle
a tebi se njihove vesele pjesmice čine protestantskim..i tak..:[/quote:d612a68b92]
vidis jasminka meni se nista ne čini, jer ja ne govorim svoje privatne misli vec opće poznate cinjenice.
Ti framasi pjevaju uglavnom protestantske pjesmuljke koji su iz protestantizma preko takvih bezveznih skupina usle u katoličku crkvu. To se meni ne čini, vec je to na zalost činjenica.
S druge strane te moje "mrtvačke" pjesme nisu moje, vec tipično katoličke pjesme, koje su nastale u krilu katooličke crkve i kao takve njegovane kroz sva stpljeća. To sto se one tim framasima ne sviđaju govori samo o činjenici koliko su se oni udaljili od crkve i koliko vise nemju veze s katoličlom duhovnoscu.
i to mi se ne čini, vec je to činjenica.
Ovo sto ti pricas kao da je to stvar naseg privatnog ukusa se tebi izgleda čini, ali pogresno
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:25 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
Slazem se s Templarom sto posto po pitanju pjesama! To su baptisticke i episkopalne pjesme, ne katolicke (Kriste u tvoje ime, Milost, Kumbaya,Svi Slavimo itd. su na reperoaru svake crnacke i ine baptisticke i metodisticke crkve u SAD-u).Dakle...ne ide to u katolicizam.
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:26 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
[quote:7ca398029a="TroIva"]Kao sto jednom rece Templar: U casnoj i bogoljubivoj Ercegovini crkvenim i vjerskim partyima nikad kraja! Samo naprijed ercegovci![/quote:7ca398029a]
srecom da ih predvode asketski nastrojeni i siromasni oci franjevci 8)
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:35 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
[quote:dae51aaf5c]Ovo sto ti pricas kao da je to stvar naseg privatnog ukusa se tebi izgleda čini, ali pogresno [/quote:dae51aaf5c]
nema problema....
meni se čini da Crkva treba imati sluha prema mladima...to ne znači da se treba zastraniti , niti padati pod neke ucjene ili slično..pa reci, ti što bi ti stavio u program mladima, a da je to njima blisko?
:idea:
Troiva
[color=blue:dae51aaf5c]ok..Milost,,,što fali toj pjesmi? zar su riječi protukatoličke? ne kužim,,s jedne strane troiva kažeš da je lijepo da se vole muški i muški, žena i žena a s druge strane smeta ti ovakva pjesma..ona je heretička*? a ovo je ok ljubav istosolnih?
da nastavim?
stat ću,,,
idem s foruma,,,jer .......je magla.
nema svjetlosti.
ražalostioli ste me obadvojica.
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:42 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
joj jasminka vrati se, jer ce biti jos veca magla ako odes.
dat cu ti je program ako zelis za mlade.
oni su takvi zbog neznanja u kojem zive.
Treba ih samo odvest bez ikakvog objasnjavanja na jednu pravu liturgiju pjevanu s koralnim napjevima u neku opatiju i nakon toga nitko od njih vise nece ni pomisliti da se vrati u framu i pjeva protestantske pjesmuljke.
dok ih god vode franjevci koji se zanose svojim famoznim pastoralom jedina hrana koju ce dobivat bit ce ti protestantski pjesmuljci i pseudokatolički cirkusi.
s obzirom da nikad nisu probali za "jest" nesto bolje osim tih bljutavosti koji im se serviraju, normalno je da jadni misle da je to dobro. kad bi probali drugo, odbacili bi tu bljutavu hranu i jeli samo onu ukusnu.
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:44 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
Jasminka, duso moja sorry. Nemoj se zalostit. I meni je lijepa ta pjesma, ali uz casicu sampanjca,svijece i neki romanticni ugodjaj, ali nije za oltar.Kuzis? :oops:
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1219 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:53 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
hej Troiva, ne pjevaju oni samo te pjesmuljke, pjevaju cak i neke katolicke, znas ...Nemoj bas tako crno - bijelo govorit, a znas, znaju i poneku tradicionalnu...
Nas je vodio neki super fratar, odmjeren i strog...vrlo katolicki nastrojen..... :!:
E moj Templar, eto, vidis - bila sam...Pa cuda se i u toj Frami dogadjaju...
Ali, neka framasi vicu...No nije tema njihovo pjevanje, vec GLAS u DRUSTVU!
Decki, ja se slazem, treba divnu katolicku tradiciju nauciti, ali to onda dodje s godinama.....Ne mogu dica sa 16 odmah na tvrdu hranu..., zar ne?!
Zato ja ipak ovdje mislim kako je dobro te "klince" upucivat da znaju svoje misljenje reci i prezentirati pred drustvom koji ne prihvaca vrednote morala i solidarnosti, zar ne?!
Svaka grupa, zupa, a i Crkva u cjelini ime neke svoje mane - ali treba vidjeti i ono dobro sto cine..., zar ne?!
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:54 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
Tro, ja ne šljivim šminkerska pića :)
ja sam ti franjevačka duša :)
domnaće vino :)
[color=blue:c60b36a2c2]sutra ću doći..
inaće Milost sam pjevala na oltaru u svojoj zajednici molitvenoj...a uskoro ću nadam se opet za nekih deset dana na jednom divnom mjestu :)
imat ćemo nadam se i gitare, a vjerojatno ćemo pjevati sve ove pjesmuljke, znam da će mi biti dobro...i da ti pjesmuljci nisu ono najbitnije..
[/color:c60b36a2c2]
Naravno da bi im i latinske i sve one naše pjesme bile jaka hrana Templaru...no osim tih pjesama mladi trebaju još nešto..to je ono što fratri znaju dati....blizina, toplina, srdačnost, radost, optimizam, suosjećanost..prijateljstvo!
sada vas lijepo pozdravljam za večeras, idem si slušati D. Bowia :)
ima nešto žalosno, pa me tješi...
veli da bu sutra bolje :)
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 21:57 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
[quote:6c3ff5bfb6="Lady"]
Decki, ja se slazem, treba divnu katolicku tradiciju nauciti, ali to onda dodje s godinama.....Ne mogu dica sa 16 odmah na tvrdu hranu..., zar ne?!![/quote:6c3ff5bfb6]
Nije nistina jer ja vec s 12 godina nisam mogao vise jesti tu bljutavu hranu koju su nam fratri nudili.
dosta mi je bilo. Nakon tog velikog i traumatičnog razdoblja duhovne pustosi Gospod me ipak obradovao boljom hranom.
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1219 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 29.10.2007 u 22:01 Tema: Posuška peticija protiv Big Brothera
[quote:6c5db4a6b8="Templar"][quote:6c5db4a6b8="Lady"]
Decki, ja se slazem, treba divnu katolicku tradiciju nauciti, ali to onda dodje s godinama.....Ne mogu dica sa 16 odmah na tvrdu hranu..., zar ne?!![/quote:6c5db4a6b8]
Nije nistina jer ja vec s 12 godina nisam mogao vise jesti tu bljutavu hranu koju su nam fratri nudili.
dosta mi je bilo. Nakon tog velikog i traumatičnog razdoblja duhovne pustosi Gospod me ipak obradovao boljom hranom.[/quote:6c5db4a6b8]
Meni je malo duze trebalo, ali i danas znam zagudit i one lipe framaske...A opet ne mogu reci da sam u duhovnoj pustosi...To je ocito onda ipak individualni dozivljaj.