Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bozanic: Zivi se kao da Boga nema...
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Bozanic: Zivi se kao da Boga nema...
Autor teme: Pale  •  Broj odgovora: 23  •  Broj pregleda: 2029
1 2
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 1.5.2006 u 14:01
Tema: Bozanic: Zivi se kao da Boga nema...

[quote:9cd84e47dd="jasminka"]Ni ja se ne bih bavila kamenčićima, mislim da je tu da bi se nekad njime gađali,,najviše što se prepoznaje kod teologa (fala Bogu ne svih) je osuda.

Ima se pravo a to je i naša osobna odgovornost, da se čovjeka upozori..no, ako se radi o duboko osobnim "načelima", vlastitim umišljajima da smo u pravu i da smo po stažu i diplomi pozvani "rušiti" pravo rasuđivanja onog koji razmišlja drugačije..tada smo nigdje ili možda među onom masom koja bi rado uzviknula: Raspni ga!

Makar ružno zvuči, često to svi skupa radimo. Pa kad pristanemo sagledati vlastite pogreške i oholosti, možda i stignemo do poniznosti iz koje ćemo moći biti toliko predani Božjemu da On radi preko nas.Tada kad toga nismo svijesni, niti nam se plješće, možda se i okreću glave od nas, tada je to stvar Duha.

osuda je bumerang koji se vraća jačim zamahom samome začetniku.
........[/quote:9cd84e47dd]

Moram iskreno staviti ruku na srce i priznati - nisam razumjela baš ništa od ovoga što si napisala. Molim te, što je pjesnik htio reći?
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10206 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 1.5.2006 u 14:29

Da sara, priznajem, nerazumljiva sam..a to je jer radim još nešto paralerno pa na kraju..Kad ću imati više vremena objasnit ću...sorry
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 1.5.2006 u 20:02

Htjedoh,reći da nam često ti nevažni detalji koji za vjeru nisu toliko važni, znaju biti razlozi međusobnih trzavica i sukoba. Potpuno naizgled, nevažne stvari, kao npr. koliko molimo krunicu, postimo, koliko smo aktivni u pobožnostima u hodoćašćima, idemo li u Međugorja i fatime..Rim, Vatikan, Asiz, prag, krakow, Trsat, Bistricu..

nekad se postavljaju kriva mjerila pa se po njima pokušava argumentirati nečija vjera.

Ako je neki duhovnik po svojim osobnim afinitetima i nadarenju usmjeren na umjetnike zašto bi to bilo smetnja nekome tko nije umjetnik? Ili obrnuto zašto bi umjetnika smetao duhovnik koji je bliži časoslovu i teološkim diktatima slova na papiru?

Ili zašto tebe sara, toliko smeta don Sbutega? Eto pa nad njime dok je još na odru pišeš ovdje neke riječi (na onoj temi) koje teško padaju kad ih se čita? taj čovjek je očito bio duhovnik za visoko obrazovane intelektualce, erudita za erudite. pa moraju oni imati nekoga s kim mogu komunicirati na svoj način.

zašto po tome zaključiti da se nije radilo o dobrom svećeniku koji nije bio s narodom?

I zašto onda ti kao vjeroučiteljica napadaš ljude koji nisu u vjeri i kojima je sve nepoznanica, a pokušavaju ipak doći do nečega? Ima provokacija ali to je u manjini. Napadaš druge, a sama nad mrtvim svećenikom izgovaraš Ružno,

kad kažem da trebamo biti ponizni da bi nama djelovao Duh, mogu se poslužiti Isusovom Riječju kad veli: Nisam ja dobar nego Onaj koji me poslao.
Dakle Dobrotza ne potječe i nije od nas. Nego je dar onima koji su ponizni i ne znaju za oholost.
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 1.5.2006 u 21:49

Jasminka, don Branko Sbutega je sam birao da bude i medijski eksponiran pa se automatski stavio u poziciju i da bude procjenjivan. Većina onoga što sam od njega čula nije mi se svidjela. A kad ga još protežiraju mediji koji nisu naklonjeni svim onim vrednotama koje zastupa Crkva u svojoj biti, teško da mogu imati jednu naklonost onome što jer on predstavljao. Time, baš ništa nisam rekla o onome što je on u sebi intimno ili za svoje župljane bio.
Za ovo o mom napadanju onih koji traže, molim te argumente. Ja ne vidim da sam igdje napala ičije iskreno traženje. I daj što sam ja to ružnoga izgovorila nad mrtvim svećenikom? A što se poniznosti tiče, molim te definiraj mi što je to za tebe.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 1.5.2006 u 22:13

I blagopreminulog Papu Ivana Pavla su "protežirali" i još to čine mediji i ovi i oni, pa zar je papa zbog toga podlegao sumnji u svojoj službi?

to za mene nije argument

ono što je meni ružno, (vjerujem i drugima) napisala si na temi o don B.Sbutegi i to mi se neda navoditi..to si pročitaj.

Nisam te htjela niti imala namjeru prozivati, vidim da s brunesom imaš neograničeno strpljenje, kako s drugima nemaš. To je moje osobno. To nije važno, nego taj umišljaj da smiješ drugome reći a kod sebe ne vidiš. Nemam nikakvu namjeru za bilo kakvim podučavanjem ili ne znam čime. Samo sam primjetila da ti kriteriji "šeću".

Vidim, voliš protresti i na to se ne žalim, dapaće, samo bih htjela da se toga držiš kod svih i kod svega.

Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 1.5.2006 u 22:15

P.S. Primjer poniznosti..: sv.Franjo, Majka Terezija ("Gledajte da ljudi od vas idu obogaćeni.), Ante Gabrić, biskup Prenđa...........
Idi na vrh

MelanieS
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 207 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 3.5.2006 u 14:46

[quote:90f72ed7be="Pale"]... eto, jos je jedna Bozaniceva poslanica pred nama. Ova u nekom kataklizmicnom ozracju, iako ima Poncije-Pilatovskih natruha pranja ruku i pravdanja svoje maticne crkve, o kojoj se uglavnom, po Bozanicu, pise lose, a dobre stvari se presucuju. Zivo me zanima, kako bi mi recimo Bozanic odgovorio na pitanje, kako je moguce da u zemlji u kojoj katolicka crkva ima ogroman utjecaj vec nekih petnaestak godina, i uz tako velik postotak katolickog stanovnistva, da nam je ta nasa jadna zemlja leglo kriminala i korupcije, zemlja obespravljenih radnika i sve vise sirotinje. Ako je jedna crkva uspjela sebi isposlovati ugovore izmedju RH i Vatikana koji joj jamce daleko vise nego im treba i nego sto zasluzuju, kako je moguce da za jednog obicnog gradjanina, covjeka i vjernika u ovih petnaest godina nisu ucunili ama bas nista? Sretan vam Uskrs![/quote:90f72ed7be]

Ne znam... ja sam tu Bozanićevu misao iz poslanice - da se živi kao da Boga nema - shvatila u smislu da su uglavnom [b:90f72ed7be]katolici[/b:90f72ed7be] ti koji žive kao da Boga nema ... jer kakvog smisla ima zamjerati onima koji ne vjeruju u Boga što žive kao da ga nema? :?
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31

Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09

"Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06

Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01

Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38

Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36

Dar razlikovanja duhova
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 0:33

Hristos se rodi!
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 0:17

Unutarnji put
angolac, srijeda 7.1.2009 u 23:33
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bozanic: Zivi se kao da Boga nema...

IZ WEB SHOPA

Tim Hughes: Holding Nothing Back
126,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009