Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
Autor teme: sneni  •  Broj odgovora: 57  •  Broj pregleda: 2173
1 2 3 4
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2506 (stari forumaš)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 7:13
Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor

Pročitao sam gornji članak. I što komentirati?
Da sam ja mjerodavni nadbiskup, pozvao bih lijepo te sjemeništarce, upitao ih za zdravlje, zaželio sretno maturiranje i rekao da njima nije mjesto niti životni put prema oltaru.

Zašto ovako mislim.

1, Način na koji su oni reagirali. Nije put budućih svećenika. Pa vi, čitatelji, pisali što god hoćete. Svećenik sam 40 godina doživio sam svega i svačega od neprijatelja, poglavara, odgojitelja, kasnije subraće svećenika i biskupa. (Ma nemojte misliti da nisam ni ja rogat!) Ali da nisam bio naviknut, izvježban na odricanja ne bih bio izdržao 40 godina. Ako nitko drugi, ako za nikoga drugog ne vrijedi Isusova riječ: Ako tko hoće biti moj učenik..neka se odreče samog sebe, neka uzme svoj križ i ide za mnom...
I to sjemeništarci - budući svećenici trebaju znati i vježbati.
Što će laptop jednom sjemeništarcu? Ja sam ga nabavio u 39 godini svećeništva. I vjerujte mi ne bih ga bio ni nabavio, da nisam trebao zbog prezentacije na Velesajmu, danas mi koristi u pastoralu a i ugradio sam prezentaciju u prvopričesničko slavlje na opće oduševljenje svih prisutnih. I mnogi me mole da ponovim.
Osim toga odlazim i na chat, sreo sam i neke sjemeništarce. Ako ovo čitaju neka budu iskreni i dopišu što sam im napisao! Ako im je potreban kompjutor u gimnaziji onda neka nadbiskupija nabavi oderđen broj zajedničkih! Toliko o laptopu!

O kratkim hlaćama - ako mladi gospodin ne može bez kratkih hlaća, kako će moći bez drugih stvari u svećeništvo. Ja svojim ministrantima ne dam obući se u ministrantsko odijelo u kratkim hlaćama (dopustio sam bermude) ako oni zbog Isusa ne mogu učiniti tu malu žrtvicu ne trebaju biti ministranti. Estetski užasno ružno je vidjeti ministrante u odjelima u kratkim hlaćama! Vi, čitatelji pišite što hoćete.

Mobiteli, red i disciplina u zavodu moraju postojati, radi onih koje to ometa, a ti dečki su velikim dijelom i od siromašnijih roditelja, pa uzalud troše novac na poruke i razgovore (znamo što sve ide sms porukama) Ovo vrijedi i za djecu bogatijih roditelja. treba se naučiti poštovati tuđi znoj.

Komentar našerg urednika Hrvoja da nekom sjemeništarcu nije bilo dopušeteno dovesti rođakinju. Poznam negdašnje sjemeništarce i bogoslove kojima su "rođakinje "ostale trudne.

To što se sjemeništarci moraju navikavati na ovaj svijet, je krivi aksiom, oni dolaze iz ovog svijeta i trebaju se navići na svijet Isusa Krista. Bolje ne imati svećenika nego imati nikakve svećenike.

Sumljam u iskrenost navedenih sjemeništaraca, ako nisu ni nadbiskupu otkrili identitet.
Možda može biti i neka patka - takvu elektronsku poštu mogu poslati s raznih izvora i razni pisci.
Evo ovo je napisao svećenik sa 40 godina službe a kao maturantu mi je bilo odgođeno kleričko oblaćenje u 4. razredu gimnazije - jer sam se bio pobunio protiv farizejštine u sjemeništu - a bio sam dobio i u bogosloviji CA (consilium abeundi - savjet da napustim - kojeg nisam poslušao) zbog toga što sam se solidarizirao sa jednim studentom kojemu je bila učinjena nepravda - i bio sam zaređen za svećenika godinu dana kasnije u drugoj bogosloviji!)
I nitko mi nema prava reći da ne znam što govorim kad sam ovako komentirao,
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
metatronX
M 28 god.,
Slavonski Brod
Član od 22.01.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 1245 (stari forumaš)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 9:59

[quote:1aa0c4de74="sneni"]Pročitao sam gornji članak. I što komentirati?
Da sam ja mjerodavni nadbiskup, pozvao bih lijepo te sjemeništarce, upitao ih za zdravlje, zaželio sretno maturiranje i rekao da njima nije mjesto niti životni put prema oltaru.

Zašto ovako mislim.

1, Način na koji su oni reagirali. Nije put budućih svećenika. Pa vi, čitatelji, pisali što god hoćete. Svećenik sam 40 godina doživio sam svega i svačega od neprijatelja, poglavara, odgojitelja, kasnije subraće svećenika i biskupa. (Ma nemojte misliti da nisam ni ja rogat!) Ali da nisam bio naviknut, izvježban na odricanja ne bih bio izdržao 40 godina. Ako nitko drugi, ako za nikoga drugog ne vrijedi Isusova riječ: Ako tko hoće biti moj učenik..neka se odreče samog sebe, neka uzme svoj križ i ide za mnom...
I to sjemeništarci - budući svećenici trebaju znati i vježbati.
Što će laptop jednom sjemeništarcu? Ja sam ga nabavio u 39 godini svećeništva. I vjerujte mi ne bih ga bio ni nabavio, da nisam trebao zbog prezentacije na Velesajmu, danas mi koristi u pastoralu a i ugradio sam prezentaciju u prvopričesničko slavlje na opće oduševljenje svih prisutnih. I mnogi me mole da ponovim.
Osim toga odlazim i na chat, sreo sam i neke sjemeništarce. Ako ovo čitaju neka budu iskreni i dopišu što sam im napisao! Ako im je potreban kompjutor u gimnaziji onda neka nadbiskupija nabavi oderđen broj zajedničkih! Toliko o laptopu!

O kratkim hlaćama - ako mladi gospodin ne može bez kratkih hlaća, kako će moći bez drugih stvari u svećeništvo. Ja svojim ministrantima ne dam obući se u ministrantsko odijelo u kratkim hlaćama (dopustio sam bermude) ako oni zbog Isusa ne mogu učiniti tu malu žrtvicu ne trebaju biti ministranti. Estetski užasno ružno je vidjeti ministrante u odjelima u kratkim hlaćama! Vi, čitatelji pišite što hoćete.

Mobiteli, red i disciplina u zavodu moraju postojati, radi onih koje to ometa, a ti dečki su velikim dijelom i od siromašnijih roditelja, pa uzalud troše novac na poruke i razgovore (znamo što sve ide sms porukama) Ovo vrijedi i za djecu bogatijih roditelja. treba se naučiti poštovati tuđi znoj.

Komentar našerg urednika Hrvoja da nekom sjemeništarcu nije bilo dopušeteno dovesti rođakinju. Poznam negdašnje sjemeništarce i bogoslove kojima su "rođakinje "ostale trudne.

To što se sjemeništarci moraju navikavati na ovaj svijet, je krivi aksiom, oni dolaze iz ovog svijeta i trebaju se navići na svijet Isusa Krista. Bolje ne imati svećenika nego imati nikakve svećenike.

Sumljam u iskrenost navedenih sjemeništaraca, ako nisu ni nadbiskupu otkrili identitet.
Možda može biti i neka patka - takvu elektronsku poštu mogu poslati s raznih izvora i razni pisci.
Evo ovo je napisao svećenik sa 40 godina službe a kao maturantu mi je bilo odgođeno kleričko oblaćenje u 4. razredu gimnazije - jer sam se bio pobunio protiv farizejštine u sjemeništu - a bio sam dobio i u bogosloviji CA (consilium abeundi - savjet da napustim - kojeg nisam poslušao) zbog toga što sam se solidarizirao sa jednim studentom kojemu je bila učinjena nepravda - i bio sam zaređen za svećenika godinu dana kasnije u drugoj bogosloviji!)
I nitko mi nema prava reći da ne znam što govorim kad sam ovako komentirao,[/quote:1aa0c4de74]

Kada se netko bez mnogo moći, buni protiv nekoga tko je daleko moćniji// već je takav čin prilično mučan za ove bez moći....

.....//sumnjam da se tako izlažu rđavi ljudi//

//svaki je čovjek spreman podnijeti mnogo loših stvari, ali kada pritisak postane prevelik, onda pukne, pa naposlijetku nadvlada i strah od autoriteta, koji su u ovoj priči daleko moćniji.

Osim toga// svako doba donosi ponešto drugačiji profil ljudi, pa su tako današnji mladi ljudi daleko svjesniji nego njinovi vršnjaci prije 40-50g.//

//Suvremeni avion sa računalnim upravljanjem ne možemo jednako voziti kao i dvokrilac iz prvog svjetskog rata//
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 16.5.2008 u 10:12

[quote:6198ed5925="metatronX"]

Osim toga// svako doba donosi ponešto drugačiji profil ljudi, pa su tako današnji mladi ljudi daleko svjesniji nego njinovi vršnjaci prije 40-50g.//

//Suvremeni avion sa računalnim upravljanjem ne možemo jednako voziti kao i dvokrilac iz prvog svjetskog rata//[/quote:6198ed5925]

O profilu ljudi ne bih govorio ali da su današnji mladi svjesniji nego smo tio bili mi - nikako ne stoji. Ni u vjerskom ni u nacionalnom ni u duhovnosti.

Sinoć sam bio sa grupom mladih na picu, 14-18 god. Volim ih, dragi su mi.. ali žalim ih kad vidim na kojoj je razini njihova svijset - a oni su djeca svoga vremena.

A ono o avionu bi moglo stati i prihvatio bih kad bi se u sjemeništu pripremali piloti (a kakvu oni tek disciplinu moraju svladati!) ali u sjemeništu bi se trebali pripremati budući apostoli Isusa Krista a on je isti i jučer i danas i sutra, tajna koju možda i ne shvaćaš!
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 16.5.2008 u 10:57

Ne mislim se s tobom prepirati, jer ti uopće ne promišljaš i razmišljaš crkveno iako priznaš da je teže voziti Crkvu nego avion onda svakako Crkva ima pravo birati pilote! I u tome je sva mudrost.
A Isus je i uzeo i bič,,, tu sliku Isusa nerado vidiš, ali je stvarnost!
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10206 (stari forumaš)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 11:05

ma sve ok...samo kaj se Isus nije zaljubio u bič...a rektor je..
Idi na vrh

metatronX
M 28 god.,
Slavonski Brod
Član od 22.01.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 1245 (stari forumaš)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 11:06

[quote:3237b001e3="sneni"]Ne mislim se s tobom prepirati, jer ti uopće ne promišljaš i razmišljaš crkveno iako priznaš da je teže voziti Crkvu nego avion onda svakako Crkva ima pravo birati pilote! I u tome je sva mudrost.
A Isus je i uzeo i bič,,, tu sliku Isusa nerado vidiš, ali je stvarnost![/quote:3237b001e3]

A ja sam mislio da postoji samo kršćansko (humano) promišljanje?

Što misliš, u vrijeme Isusa, tko je bolje promišljao svijet// neuki ribari ili visokoobrazovani farizeji i svećenstvo?

Da budem precizniji// tko je više promišljao srcem?

Ako su za pilote važni hladnoća, vještina manevriranja, zdravlje//

onda su za svećenike važni// toplina, vještina služenja, duhovno zdravlje, snaga duha.....i u današnje doba, kreativnost, tolerancija, razumijevanje...

No, ponižavanjem ljudi, ne možeš dobiti takve svećenike//

Crkva odbacuje svoje najbolje pilote// zbog smiješnih prijestupa.....

.......pritom kršeći osnovno načelo....opraštanja....

//Isus je uzeo bič, ali nije njime tjerao mlade, nježne, dobre i inteligentne ljude.....već zlikovce koji su hram božji pretvorili u tržnicu ( i ja bih učinio jednako)....

......No previdio si zapovjedi ljubavi.....najpoznatije isusove zapovijedi...
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 16.5.2008 u 11:17

jedino što mi se ne sviđa, je to da je pismo zaista pisano u gnjevu i osvetnički...a i to što će sad hajka protiv svećenika, koja u zadnje vrijeme tako "in" biti još jača ....

znam kako je moj župnik(ex) prošao, što se njemu sve namiještalo....i što još mora prolaziti...tako da ova dramatika klinaca daje samo soli na ranu...

no da postoji zdrava komunikacija među učenicima i rektorom i profesorima, do ovoga sigurno ne bi došlo.

Osim bičem, kojim se poslužio samo jednom, isus nije izbjegavao komunikaciju, on se je također služio svojom prosudbom i slobodnim pristupom svakome čovjeku ponaosob.
ako ćemo uspoređivati sa njime, tada rektor opet pada.......... :roll:
Idi na vrh

dominik21
M 32 god.,
Split
Član od 24.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 277 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 12:45

Mislim da je momcima udrilo proliće u glavu. Svi oni koji rade u prosvjeti mogu se uvjeriti kako je radit s mladima. Uvik je kriv profesor. Tako je i tim momcima kriv rektor.
U svakom slučaju nekog reda i ograničenja se mora imat (kašta ima svako od nas). Koliko sam se moga uvjerit i vidit većina samostana i novicijata ima zajedničke kompjutere (pa se ne može reći da im se ne dopušta informatička pismenost).
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 16.5.2008 u 13:25

dominik..ali pogle, pa ovaj moj koji mi je govorio da je odlične ocjene mogao steći samo učenjem..i to uz mobitelsku lampicu skrivečki u krevetu, jer se u 21 sat gase svjetla i mora se spavati...
Postoji danas i psihologija adolescenata..pa ne mogu profesori preskakati neke stvari koje su prirodne djetetu u razvoju..a to je da on postaje bistriji po noći, to je da oni postižu jaču koncentraciju baš noću..I ako ćemo bez te psihologije, onda ti moram reći da ako si je neko dite zadalo da ima uspjeh sa odličnim i to u svim predmetima (je, to su posebni ludi klinci, radoholičari) što njemu preostaje od tih silnih predmeta koji nisu laki (stasrogrčki recimo, latinski..) da mirno zaspi u 21 sat?

pa gdje je tu logika?
koga se zavarava?
što im padana pamet u krevetu kad ne mogu zaspati?

sneni kaže nestašluci..pa da..umalo je i on zletil van...ali imao je sreću jer je njegov rektor bio daleko razumniji čovjek i pedagog..

kažem, nemaju komunikacije!
i to nije jedina škola ima ih 90% posto u hrvatskoj, gdje nema komunikacije sa učenicima osim kazne!
i onda se čudimo kad klinci puknu!
ili se zapale u hodniku škole...ili napadnu nožem učitelje, profesore...

takve su posljedice, samo UZROK nečega...a uzrok treba tražiti u cjelokupnom našem školstvu...

evo ga primorac uvodi neke zakone po kojima učenici ocjenjuju svoje prof..a i ovi njih..već je to jedan pokušaj ka dijalogu!
Idi na vrh

sinjal
M 53 god.,
Zagreb
Član od 23.04.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 469 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 13:32

[quote:daadbd0bc3="dominik21"]Mislim da je momcima udrilo proliće u glavu. Svi oni koji rade u prosvjeti mogu se uvjeriti kako je radit s mladima. Uvik je kriv profesor. Tako je i tim momcima kriv rektor.
U svakom slučaju nekog reda i ograničenja se mora imat (kašta ima svako od nas). Koliko sam se moga uvjerit i vidit većina samostana i novicijata ima zajedničke kompjutere (pa se ne može reći da im se ne dopušta informatička pismenost).[/quote:daadbd0bc3]

Ovo je na pravem tragu. Judi, pa zaboravili smo da su sridnjoškolci u cilu Hrvatsku jemali demonštracijune, da su študenti slidili svoje pametnije kolege...da je i moj Ive priča da će u njegovu osnovnu školu isto biti demonštracijuni, jer im više ne dile za marendu pizze vengo neku bjak zdravu hranu.
Idi na vrh

dominik21
M 32 god.,
Split
Član od 24.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 277 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 15:16

Ruku na srce kako iza ovih izjava ne stoji niko imenom i prezimenom čisto sumnjam i da ima ikakvog pisma od sjemeništaraca. Nezadovoljnika ima uvjek i bit će ih.
Baš sam malo ispitiva moje dvi suside koje idu u nadbiskupsku gimnaziju o njihovom pogledu na život (kolega ) sjemeništaraca. Ukratko ima ograničenja i zabrana ali isto [b:4424912ace]tako ti đaci imaju i itekako dobre uvjete za učenje. [/b:4424912ace]
Kako je sad sezona upisa u sjemeništa i biskupske gimnazije uvjeren sam da ovakve aferice imaju za cilj obeshrabriti pokojeg mogućeg kandidata.
Idi na vrh

Mala Pepa
Ž 42 god.,
Van Hrvatske
Član od 02.05.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 25 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 16.5.2008 u 20:58

[quote:94c2ba4ee4="sneni"]Pročitao sam gornji članak. I što komentirati?

Zašto ovako mislim. ......
1, Način na koji su oni reagirali. Nije put budućih svećenika. Pa vi, čitatelji, pisali što god hoćete......

[b:94c2ba4ee4]Osim toga odlazim i na chat, sreo sam i neke sjemeništarce. Ako ovo čitaju neka budu iskreni i dopišu što sam im napisao![/b:94c2ba4ee4] Ako im je potreban kompjutor u gimnaziji onda neka nadbiskupija nabavi oderđen broj zajedničkih! Toliko o laptopu!

[/quote:94c2ba4ee4]

Pošto Sneni kažeš da kao čitatelji možemo pisati što god hoćemo, evo ja bih dala jedan komentar na ovaj tvoj navod općenito o potrebama đaka za računalom.

Spomenuo si da odlaziš na chat. Radi li se to o chatu na stranici www.net.hr?
Ako ti pišeš sjemeništarcima koje si susreo na chatu, zar nisi pomislio da su tako sjemeništarci mogli susresti i gospodina rektora na istom chatu pa tako poželjeli laptopove kako bi sa njim izmjenjivali poruke? Možda su to neki učinili i pritom otkrili rektora i zato je došlo do zabrane računala. :roll:

To što ga ti nisi imao svojevremeno kao sjemeništarac, to ne mijenja ništa na stvari zašto ga danšnji sjemeništarci ne bi imali. Dapače... trebalo bi svakom sjemeništarcu omogućiti osobno računalo. Ono je danas sredstvo kojim se stječe naobrazba pa čak i za jednog svećenika. Nekad je to bila obična bilježnica i olovka. :)
Idi na vrh

Aurora
Ž 47 god.,
Rijeka
Član od 06.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 179 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 17.5.2008 u 19:31

Ovaj put se sa snenim u svemu slažem. Ali idemo redom.

Kratke hlače - moj stariji sin je pohađao Pomorsku školu Bakar i tamo su također bile zabranjene kratke hlače i o tome nije pisalo u medijima i dečki nisu nikome pisali anomimna pisma. Ako je sjemeništarcima ljeti vruće u dugim hlačama kako će im tek biti u crnoj odjeći s kolarom oko vrata...

Laptop - zabranila bih laptop u svakoj ustanovi imternatskog tipa iz jednostavnog razloga da se među djecom prave što manje razlike. Naime, još uvijek ima roditelja takvog imovnog stanja koji svojoj djeci ne mogu priuštiti laptop.

Sestrična koja ne smije posjetiti bratića - možda ona i jest njemu sestrična ali vjerojatno nije svima ostalima...

Dečki su izbačeni zato što su JEDNOM zakasnili 5 minuta. Ne vjerujem da su SAMO zato izbačeni. Prije bih rekla da se radi o kapi koja je prelila čašu...

Sve u svemu ova priča mi ne drži vodu. Većina dječaka koji odlaze u sjemenište imaju nekakvu sliku o tome što ih tamo čeka ali se unatoč tome na to odlučuju. Ako im takav način života ne odgovara mogu i odustati - ne bi bili ni prvi ni posljednji.

Moje je mišljenje da iza pisma ne stoje sjemeništarci već nečiji roditelji - jedan ili više njih!

Živimo u takvom vremenu da će se većina roditelja prihvatiti u svom roditeljstvu štošta - loše ocjene, drsko ponašanje, bijeg od kuće, eksperimentiranje sa svim i svačim ali nikako, baš nikako ne mogu prihvatiti da na njihovom djetetu netko "trenira strogoću". Zar da zlato mamino ili diku tatinu netko špota i viče? Ne, ne to nikako! Ako ne vjerujete pogledajte na što liče naši roditeljski sastanci - prije se nastavnik roditeljima žalio na ponašanje djece a sad se roditelji žale na ponašanje nastavnika. Do nedavno, dok nije ukinut obvezni vojni rok većina roditelja naših vrlih momaka je na sve strane tražila veze da bi im sinovi civilno služili vojni rok zato da se tamo u vojsci netko ne bi derao na njih - jer "on je još dijete".

Također, ima roditelja koji teško prihvaćaju činjenicu da im je dijete izabralo svećenički poziv pa će onda i Crkvi i sjemeništu nalaziti sve moguće mane...
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 17.5.2008 u 19:45

Sami maturanti u sjemneištu su sad splašeni, zbunjeni, rastreseni...sram ih..
helou!
Ja bum napisala anonimno pismo predsjedniko za medijsko nasilje nad malodobnicima!

Ozbiljno...razmišljam.....biti će javno pismo s imenom i prezimenom.....sam još malo mi fali...još samo malo da se jako naljutim...evo kažu mi rektor inkvizitor rođen je 1974. godine..dakle nije nešto austrougarsko, kak su si neki predstavili....aha..još samo malo...bi mi se netko pridružio? da napišemo pismo o medijskom maltretiranju ? :idea:
Idi na vrh

sinjal
M 53 god.,
Zagreb
Član od 23.04.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 469 (forumaš u usponu)
Napisano: subota, 17.5.2008 u 19:55

Prvo ti pridlažen da se orazjutiš, dunkve da uđeš u mir.
Duja, pazi duja: pridležen ti da otkriješ ko je ghost writer onega pisma...a tribalo bi pronjuškati i ko je spin dotur, kako Amerikanci vrlo kjaro govoridu.
Pušti medije ča, dok ne saznaš uno, due, tre...e, a onda sve triba složit u parabolu s imenima i prezimenima plus nick i pokucat medijima.
To ti ne bi triba bit problem, jer, znan, ositija san na svoju kožu, da jemaš te sposobnosti.

I ne zaboravi, unoooo... mir.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31

Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09

"Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06

Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01

Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38

Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36

Dar razlikovanja duhova
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 0:33

Hristos se rodi!
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 0:17

Unutarnji put
angolac, srijeda 7.1.2009 u 23:33
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor

IZ WEB SHOPA

Paul Baloche: A Greater Song
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009