Napisano: subota, 17.5.2008 u 20:49 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
lipi moj sinjal..ima već dva tjedna kak sam ti napisala na pp da si lipi i dobra dušica..a ti tog pisma nisi ni okon vidil..eh..eto sad ti velin javno..
drugo..kaj se tiče una to se ne boj..najjače gre vatra iz mene zmajovite kad sam mirna..na mirno...daleko ide i puno tog se vužga!
Kak bum otkrila tko je autor?
samo bih se upitala, kako jedno anonimno pismo može imati ovakvu snagu istine? po čemu?
Pa onda bumo svi krenuli u anonimna pisma i hvatanje vještica! Di smo to?
Koje je ovo stoljeće? a?
ža mi je i tebe i svih ka su ositili ovo moje na svoju kožu...znam... :arrow:
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 17.5.2008 u 22:54 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
Ovo je stvarno odlično postavljeno: Kako može anonimno pismo imati snagu, mogao ga je napisati bilo tko i po meni bi nadbiskup to trebao jednostavno baciti u koš.
A sviđa mi se i pisanje Aurore, jer danas se već u osnovnoj školi mora roditeljima objašnajvati što je to donekle pristojno oblačenje djece. A roditelji vrlo često brkaju ljubav sa popustljivošću i materijalnim podilaženjem pa kada se takvoj djeci netko pokuša (profesori, odgajatelji) suprostaviti nekim drugim vrijednostima onda se to proziva zlostavljanjem.
Ljudi moji, sve je zbrkano.
Jasminka ja sam za, znaš što mislim o medijima.
I za kraj: nitko te dečke nije natjerao da odu u sjemenište, a pravila ponašanja se znaju i valjda su bili spremni prihvatiti ih.
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 12:00 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
sinjal
danas sasvim smirena i na misi, pomolih se i za ovu namjenu..dešifriranja ovoga pisma i svega u svezi s time.
prvo mi je došlo pitanje : Tko ti je prvi?
moj odgovor : Moja obitelj.
Tko ima vlast nad medijima?
Politika i političari. moćnici.
Što ćeš tim pismom postići? I tko će tu imati koristi a tko stradati?
meni je sve jasno....mirna sam..ne bojim se..ali odustajem od ovog svog prvotnog plana.....ja sam jedan mali, mali mrav, u mravinjaku dvorišta Velikog meštra....a njega se može izazivati samo ako imaš isto oružje i snagu..
Bitka bi bila u samom začetku nejednakih snaga i brzog (mog) poraza.....
Promatram i čekam slijed događaja, prepuštena Njemu.
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 12:12 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
Jasminka ,
jesmo "mali mravi", ali mravi su radišni.
Možda u ovom slučaju moraju obaviti neki drugi sve što treba, ai vjeruj, postoje situacije za koje misliš da ne možemo, ne smijemo dirati ili da nećemo uspjeti. I ja sam tako mislila dok nisam jednom pokušala. Ima ljudi koji su visoko, ali koji su stvarno ljudi, a mi smo generalizirajući uspjeli svih strpati u jedan koš. Napravila sam kao pojedinac nešto i bila jako sretna. No, ne bih opisivala ovdje sad o čemu se radi, nadam se da ćemo se imati prilike sresti i proćakulati.
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 13:02 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
ok..ak si ti u Riki lako katamaranom dojdemo jedna do druge..to nije problem..samo što je sad tako da sam ja možda tek na jesen najranije, slobodna za sebe...da..sad jednostavno nemam svoje vrijeme..net mi dođe kao predah a i bijeg od preopterećenosti..no i to ću morati ostaviti na naeko vrijeme..
Ž 47 god., Rijeka Član od 06.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 179 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 14:45 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
Ma ljudi moji, dajmo se malo skulirajmo. Nije li ovo sve skupa smješno? SJEMENIŠTARCI NADBISKUPIJSKOG SJEMENIŠTA SE ŽALE ŠTO NE MOGU NOSITI KRATKE HLAČE! Nije li to takva glupost oko koje ne treba trošiti previše riječi?
Kako bi to izgledalo da se redovničke novakinje npr. benediktinskog ili karmelićanskog reda žale nadbiskupu zato što ONE ne smiju nositi kratke hlače, majice na bretele i piearcing na vidljivom mjestu? Jer, eto i one su mlade, imaju svoje potrebe, svoja ljudska prava itd... itd...
A možda se iza pisma krije ona sestrična koju nisu pustili bratiću u posjetu... Bilo bi dobro da drugi put kad ide u posjetu sa sobom povede baku pa ih možda zajedno puste... Unatoč tome što je i baka žensko...
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 17:13 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
gimnazija..dječačko sjemenište...ali ja mislim da više ne idu samo dječaci tam..zato se i tak ne zove...
ne ne moraju ovi nositi a bogoslovi..to ne znam,,vidim našeg bogoslova na misi ima talar..a ovak ne..
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 17:51 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
Aha, djeca k´o djeca. Ja sam bio pomislio da se radi o Bogoslovnom sjemenistu.
Bogoslovi bi trebali nositi talar. Kod mene u biskupiji im to nije dopusteno,moraju biti u civilu ni kolar kosulje nisu dozvoljene dok odmah u susjednoj moraju bogoslovi nosit i talar i cingulum i biretu!
M 23 god., Zagreb Član od 11.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 264 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 17:56 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
[quote:cc0d7dc4a2="jasminka"]Sami maturanti u sjemneištu su sad splašeni, zbunjeni, rastreseni...sram ih..
helou!
Ja bum napisala anonimno pismo predsjedniko za medijsko nasilje nad malodobnicima!
Ozbiljno...razmišljam.....biti će javno pismo s imenom i prezimenom.....sam još malo mi fali...još samo malo da se jako naljutim...evo kažu mi rektor inkvizitor rođen je 1974. godine..dakle nije nešto austrougarsko, kak su si neki predstavili....aha..još samo malo...bi mi se netko pridružio? da napišemo pismo o medijskom maltretiranju ? :idea:[/quote:cc0d7dc4a2]
Ajde ne prdi, ti ćeš poslati pismo, joj kak će se usrat od straha i tvog protesta.
M 32 god., Split Član od 24.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 277 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 17:57 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
[quote:57a58694a3="TroIva"]
Kod mene u biskupiji im to nije dopusteno,moraju biti u civilu ni kolar kosulje nisu dozvoljene dok odmah u susjednoj moraju bogoslovi nosit i talar i cingulum i biretu![/quote:57a58694a3]
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 18.5.2008 u 19:29 Tema: Sjemeništarci: Rektor je inkvizitor
[quote:582d63c007="dominik21"][quote:582d63c007="TroIva"]
Kod mene u biskupiji im to nije dopusteno,moraju biti u civilu ni kolar kosulje nisu dozvoljene dok odmah u susjednoj moraju bogoslovi nosit i talar i cingulum i biretu![/quote:582d63c007]
Znaš li zašto?[/quote:582d63c007]
Nazalost znam. Rektor smatra da crkvena odjeca izaziva provokaciju kod nekatolika te podsjeca na klerikalizam. Stoga je za duh ekumenizma nepozeljna. :roll: :roll: :roll:
Srecom, iako zivim u toj Bogosloviji preko radnog tjedna nisam pod njegovom upravom jer pripadam redu pa sa mnom nema nista inace bi i meni htio zabraniti kolar i habit!