M 26 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 24.5.2008 u 19:13 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
hm...ova najnovija vatikanska vijst digla je mnogo prasine.meni se cini s pravom.jer...kada postaje necja spolna orijentacija uvjet za zaradjenje u Crkvi to mi se cini apsurdnim i nepravednim.recimo ja sam gay....ne razumijem po cemu bi ja bio losiji svecenik od nekoga tko je hetero ako bi vec prihvatio zaredjenje i celibat?jer bi vjerojatno u trenutku slabosti ispoljio svoju "bolesnu" seksualnost a kad je netko tko je hetero u Crkvi ispolji i napravi dijete nekoj zeni nikome nista...sve ostaje presuceno i on je i dalje svecenik i otac nekog djeteta ili djece...?ili ne kuzim potpuno ovo sve?
M 53 god., Zagreb Član od 23.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 469 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 2:06 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:03cf679214="ararat"]hm...ova najnovija vatikanska vijst digla je mnogo prasine.meni se cini s pravom.jer...kada postaje necja spolna orijentacija uvjet za zaradjenje u Crkvi to mi se cini apsurdnim i nepravednim.recimo ja sam gay....ne razumijem po cemu bi ja bio losiji svecenik od nekoga tko je hetero ako bi vec prihvatio zaredjenje i celibat?jer bi vjerojatno u trenutku slabosti ispoljio svoju "bolesnu" seksualnost a kad je netko tko je hetero u Crkvi ispolji i napravi dijete nekoj zeni nikome nista...sve ostaje presuceno i on je i dalje svecenik i otac nekog djeteta ili djece...?ili ne kuzim potpuno ovo sve?[/quote:03cf679214]
Dragi ararat, skužaj ča ti se ovako prisno i u ovu uru obraćan, ma teško mi je s nikim ne podiliti teret ča mi se krca i prikrca na pleći, a sve zbog nerazumivanja.
Osićan se usamjeno i danja svitlost mi je postala puno gorka, pa san se eto sitija tebe i tvoga samovanja u ovem kantunu. Ositija san da smo u istu egzistencijalnu situaciju u ovo malo misto. Niti nas obični svit razumi, a još manje "najviša vlast", ča se uvik i podrazumiva, razumija ti nju oli ne razumija, bila ona razumjiva oli ne bila...ča se sigurno slažeš da jema situacija koje su razumjive a da su tebi nerazumjive, a da isto tako jema nerazumjivih situacija ča su tebi razumjive...a na stranu sad jesu li one i razumne oli nerazumne, bilo sa stajališta običneg svita, bilo "najviših vlasti", jer to bi nas dovelo do diktature logosa, a mi želimo biti živi, lepršavi, slobodni, artistični, jubjeni, neobavazni i mladi u srce...puni razumivanja i kad ništa ne razumimo.
Eto volija bi da se oko tega složimo tj. oko naše identične egzistencijalne situacije i da ne propitkujemo razumjivost oli još fatalnije: razumnost tega oblaka nerazumivanja ča nas je pokrija. Da se oćutimo ka bratska bića, ča neće silovat jedno drugo na razumivanje, kad lipo znamo da to nije ujuđeno.
Je li se slažeš? Virujem da bi me ti moga ka nerazumjiveg prihvatit, jer ja kao takveg prihvaćan i tebe.
I sad bi volija da malo razminimo misli, ča bi potvrdile ovu našu beskrajnu udajenost kad je razumjivost u pitanju, ma ne i brtaski zagrljaj ča nas mami, baš zbog te strašne udajenosti i usamljenosti u ovo naša malo misto.
Ajmo ča.
Zašto si uzeja ti znakoviti nick ararat, ča je meni ka ime i pojam ponešto razumjiv, ma u tvon slučaju posve nerazumjiv?
Jesi li spriman da mi ispričaš puninu te nerazumjivosti, pa ću ja onda tebi puninu nerazumivanja povezivanja tega nicka s tebon?
Ufan se da me nećeš i ti odbacit ka jalovu nerazumjivost, oli monolog, ča bi reka Vladimir Šeks.
M 23 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 409 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 11:02 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:fb3f631016="sinjal"]
Dragi ararat, skužaj ča ti se ovako prisno i u ovu uru obraćan, ma teško mi je s nikim ne podiliti teret ča mi se krca i prikrca na pleći, a sve zbog nerazumivanja.
Osićan se usamjeno i danja svitlost mi je postala puno gorka, pa san se eto sitija tebe i tvoga samovanja u ovem kantunu. Ositija san da smo u istu egzistencijalnu situaciju u ovo malo misto. Niti nas obični svit razumi, a još manje "najviša vlast", ča se uvik i podrazumiva, razumija ti nju oli ne razumija, bila ona razumjiva oli ne bila...ča se sigurno slažeš da jema situacija koje su razumjive a da su tebi nerazumjive, a da isto tako jema nerazumjivih situacija ča su tebi razumjive...a na stranu sad jesu li one i razumne oli nerazumne, bilo sa stajališta običneg svita, bilo "najviših vlasti", jer to bi nas dovelo do diktature logosa, a mi želimo biti živi, lepršavi, slobodni, artistični, jubjeni, neobavazni i mladi u srce...puni razumivanja i kad ništa ne razumimo.
Eto volija bi da se oko tega složimo tj. oko naše identične egzistencijalne situacije i da ne propitkujemo razumjivost oli još fatalnije: razumnost tega oblaka nerazumivanja ča nas je pokrija. Da se oćutimo ka bratska bića, ča neće silovat jedno drugo na razumivanje, kad lipo znamo da to nije ujuđeno.
Je li se slažeš? Virujem da bi me ti moga ka nerazumjiveg prihvatit, jer ja kao takveg prihvaćan i tebe.
I sad bi volija da malo razminimo misli, ča bi potvrdile ovu našu beskrajnu udajenost kad je razumjivost u pitanju, ma ne i brtaski zagrljaj ča nas mami, baš zbog te strašne udajenosti i usamljenosti u ovo naša malo misto.
Ajmo ča.
Zašto si uzeja ti znakoviti nick ararat, ča je meni ka ime i pojam ponešto razumjiv, ma u tvon slučaju posve nerazumjiv?
Jesi li spriman da mi ispričaš puninu te nerazumjivosti, pa ću ja onda tebi puninu nerazumivanja povezivanja tega nicka s tebon?
Ufan se da me nećeš i ti odbacit ka jalovu nerazumjivost, oli monolog, ča bi reka Vladimir Šeks.[/quote:fb3f631016]
Iskreno. Ja bih stvarno volio razumjeti što pišeš. :)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 12:15 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Fala ti ča si se javija...e, i uvik je tako, neće ti tvoj čovik pružit ruku nerazumivanja, za te stvari je u malo misto i previše razuma...vengo furešt oli čovik sa strane.
Meni ča se u svon nerazumivanju držin nerazumno one: Nomen est omen...ti si da novi vitar u leđa.
Pun nerazumivanja san i san doša u ovo malo misto sa svojin imenon, ma ono je odma doživilo salve razumivanja...pa se bojin da ne razumin ča se ovi ararat pomalo stidi govorit o intimi svoga imena, jer ča mu se može dogodit?
Ako se i nađe pokoji malomištanin ča će javit kako sve razumi, to ne znači da će i on razumit njih, pa lipo i daje može ostati, ka i moja mišerija, u oblaku nerazumivanja.
Dunkve, ukjuči se i ti u ovi razgovor o našoj intimi, o lipim imenima ča ih časno nosimo u ovo malo misto.
Možeš krenut od sebe, od sinjala oli ararata...
Samo kreni i drži se stare maksime: ne boj se da te neće ne razumit!
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 17:31 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
sinjal nisam bas razumio potpuno tvoj post jer stvarno mi je tesko tvoje narjjecje ali vidim da tvoj dijalekt i u ovoj temi ima smisla kad govorimo o razumijevanju ili nerazumijavnju.
isitna je da ne mogu sad na tvoje rijeci zauzeti neki stav:da ne krenem odmah s obrambenim pa cu te zamoliti da pises ako mozes a vjerujem da mozes na standardu, cisto radi razumljivosti, i narvno ako to zelis.i rado cu cuti tvoje tumacenje moga nadimka.
mislio sam svoj post obajsniti ovako : ova odluka je potpuno apsurdna svakome tko ima razum ( a razum je dar bozji i slobodnu volju tj. slobodu da ga korisiti) i ne razumijem kako itko u crkvi ili van crkve moze ovo opravdati
M 22 god., Zagreb Član od 20.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 159 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 19:04 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Sinjal, zaista te je teško razumjeti... Lijepo je prakticirati svoj dijalekt, ali to se radi kod kuće ili s onima koji to razumiju... Ipak, ovdje na Forumu nas ima iz svih krajeva Hrvatske. I zato bi bilo lijepo da se služimo našim lijepim zajedničkim standardnim hrvatskim jezikom. :)
Ja npr. tvoje postove već odavno ne čitam, jednostavno ih preskačem, jer to je veoma teško razumjeti... :) Pretpostavljam da nisam jedini....
Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 19:36 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:8359f725e4="ararat"]hm...ova najnovija vatikanska vijst digla je mnogo prasine.meni se cini s pravom.jer...kada postaje necja spolna orijentacija uvjet za zaradjenje u Crkvi to mi se cini apsurdnim i nepravednim.recimo ja sam gay....ne razumijem po cemu bi ja bio losiji svecenik od nekoga tko je hetero ako bi vec prihvatio zaredjenje i celibat?jer bi vjerojatno u trenutku slabosti ispoljio svoju "bolesnu" seksualnost a kad je netko tko je hetero u Crkvi ispolji i napravi dijete nekoj zeni nikome nista...sve ostaje presuceno i on je i dalje svecenik i otac nekog djeteta ili djece...?ili ne kuzim potpuno ovo sve?[/quote:8359f725e4]
Uz dužno poštovanje no, koliko bi jedna homoseksualna osoba bila kompetentna držati ovakvu nedjeljnu propovijed...?
http://www.svjetlorijeci.ba/arhiva/html/2006/09-2006/html/dan_gospodnji.html
Nek mi dragi Bog oprosti ako griješim ali... :roll:
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 20:34 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:de355e0736="ararat"]sinjal nisam bas razumio potpuno tvoj post jer stvarno mi je tesko tvoje narjjecje ali vidim da tvoj dijalekt i u ovoj temi ima smisla kad govorimo o razumijevanju ili nerazumijavnju.
isitna je da ne mogu sad na tvoje rijeci zauzeti neki stav:da ne krenem odmah s obrambenim pa cu te zamoliti da pises ako mozes a vjerujem da mozes na standardu, cisto radi razumljivosti, i narvno ako to zelis.i rado cu cuti tvoje tumacenje moga nadimka.
mislio sam svoj post obajsniti ovako : ova odluka je potpuno apsurdna svakome tko ima razum ( a razum je dar bozji i slobodnu volju tj. slobodu da ga korisiti) i ne razumijem kako itko u crkvi ili van crkve moze ovo opravdati[/quote:de355e0736]
Dragi moj i lipi ararat, znan da nije lako ne razumit, ma viruj mi, razumit je još puno teže. Siti se svoga slučaja i razmisli ča ti je lakše?
Meni je lkaše ono prvo, jer duboko udahnen i sitin se da san dužan časno nosit križ svoga manjinskeg dostojanstva. Kad bi istinski razumija svit oko sebe ča se s njin ne bi stopija ka s najmilijin? Ma, ne razumin ga i zato se držin svoje strane ulice (da ubacin i koju soft svitovnu rič).
Bude mi puno puta teško to nerazumivanje, toliko teško, da bi izbcaija sto i jednu grubu rič (a ča i ne bi, kad me i onako niko ne razumi), ma nećeš virovati u tu disciplinu ti je naš svit poliglotski obrazovan i ne virujen da bi se naši ijedan ča to ne bi razumija, a mnogi bi mi odmah i dostojanstveno odgovorili...
Eto, samo da utvrdin miru naše bratske jubavi...dunkve, u nerazumivanju može biti i puno lipih misli i puno lipih osićaja i puno poštovanja i predanosti bratu ča jednako pati okružen nerazumivajućin sviton...
E sad, o onem ča ti govoriš da je apsurd.
Ka prvo, volija bi da se složimo u tem da razum ne vlada sviton...i ne tribamo puno ispitivati ovi tvrdi propust...
Skužaj...moran pripremiti spizu za jednu malu ptičicu, ča gre "u život"...vraćan se
M 23 god., Zagreb Član od 11.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 264 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 20:38 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:8fa49058b7="Emanuelos"]Sinjal, zaista te je teško razumjeti... Lijepo je prakticirati svoj dijalekt, ali to se radi kod kuće ili s onima koji to razumiju... Ipak, ovdje na Forumu nas ima iz svih krajeva Hrvatske. I zato bi bilo lijepo da se služimo našim lijepim zajedničkim standardnim hrvatskim jezikom. :)
Ja npr. tvoje postove već odavno ne čitam, jednostavno ih preskačem, jer to je veoma teško razumjeti... :) Pretpostavljam da nisam jedini....[/quote:8fa49058b7]
Ajde ne prdi i lijepo pustite čovjeka na miru, neka piše kako hoće. Ako ne prestanete i ja ću početi pisati na dijalektu.
Zalažem se da, kao što sinjal ima pravo na dijalekt, imaju i homoseksualci na ređenje. Pogotovo ako ih obavezuje celibat. Kakav je onda problem?
Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 20:45 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:6dd06a5e38="PIAF"]. . a šta ti misliš da homoseksualne osobe jesu i moraju biti protiv obitelji, sakramenta vjenčanja (dapače između muškog i ženskog) i sličnog ? ? . .[/quote:6dd06a5e38]
Pa sad kak da ti to najjednostavnije velim...
Lijepi moj Pjafiću...ja si nekak mislim da bi svaki svećenik koji to propovijeda u istom trenutku u u dubini sebe morao osjećati to što govori odnosno i sam sebi posvjestiti: "Da nisam svećenik, eto,i ja bih zaista tako živio"
No, to je moje mišljenje, možda se varam...
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:00 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:f2a8f11a3a="ines"][quote:f2a8f11a3a="PIAF"]. . a šta ti misliš da homoseksualne osobe jesu i moraju biti protiv obitelji, sakramenta vjenčanja (dapače između muškog i ženskog) i sličnog ? ? . .[/quote:f2a8f11a3a]
Lijepi moj Pjafiću...ja si nekak mislim da bi svaki svećenik koji to propovijeda u istom trenutku u u dubini sebe morao osjećati to što govori odnosno i sam sebi posvjestiti: "Da nisam svećenik, eto,i ja bih zaista tako živio"
No, to je moje mišljenje, možda se varam...[/quote:f2a8f11a3a]
. . aha . . dakle tvoje je mišljenje da bi svaki svećenik trebao bit isprogramiran i robotiziran . . nekak savršen . . tak nekak . . i mi vjernici neke stvari iz Crkvenog nauka prihvaćamo iz poslušnosti Svetoj Crkvi, Svetom Ocu, ne zato jer smo mi osobno ubjeđeni u to, ne ? ? Ali da bi nosili naziv katolik i bili u punom zajedništvu s Katoličkom Crkvom dužni smo tog se pridržavat, to sljediti i navještivati, ne ? ? . .
. . ako je obvezan na celibat, kako veli đole, onda mislim da je nebitno da li je hetero ili gay ili bilo što slično . . i mislim da je za svakog svećenika koji ima pravi poziv, uz sve njegove ljudske slabosti i padove, prije svega bitno njegovo svećeništvo i da se po tom ravna . .
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:12 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:253e100ae9="PIAF"][quote:253e100ae9="ines"][quote:253e100ae9="PIAF"]. . a šta ti misliš da homoseksualne osobe jesu i moraju biti protiv obitelji, sakramenta vjenčanja (dapače između muškog i ženskog) i sličnog ? ? . .[/quote:253e100ae9]
No, to je moje mišljenje, možda se varam...[/quote:253e100ae9]
hm ines...a ajmo ovako razmisliti..
sta ako on ne osjeca to u dubini sebe u tom trenutku u kojem prpovijeda npr. propovijeda da su svi ljudi pred bogom jednaki a u dubini duse osjeca da gay ljudi ipak nisu ili barem ne dovoljno da bi bili svecenici?sto je onda u tom trenutku on los svecenik - treba li biti svecenik?ili?
. . aha . . dakle tvoje je mišljenje da bi svaki svećenik trebao bit isprogramiran i robotiziran . . nekak savršen . . tak nekak . . i mi vjernici neke stvari iz Crkvenog nauka prihvaćamo iz poslušnosti Svetoj Crkvi, Svetom Ocu, ne zato jer smo mi osobno ubjeđeni u to, ne ? ? Ali da bi nosili naziv katolik i bili u punom zajedništvu s Katoličkom Crkvom dužni smo tog se pridržavat, to sljediti i navještivati, ne ? ? . .
. . ako je obvezan na celibat, kako veli đole, onda mislim da je nebitno da li je hetero ili gay ili bilo što slično . . i mislim da je za svakog svećenika koji ima pravi poziv, uz sve njegove ljudske slabosti i padove, prije svega bitno njegovo svećeništvo i da se po tom ravna . .[/quote:253e100ae9]
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:14 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
hm ines...a ajmo ovako razmisliti..
sta ako on ne osjeca to u dubini sebe u tom trenutku u kojem prpovijeda npr. propovijeda da su svi ljudi pred bogom jednaki a u dubini duse osjeca da gay ljudi ipak nisu ili barem ne dovoljno da bi bili svecenici?sto je onda u tom trenutku on los svecenik - treba li biti svecenik?ili?