M 26 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:18 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
ovo je apsurd...eto npr ja sam drukciji iako to niposto ne zelim biti ali tako je ( ja sam gay ) i to nije lako...i nakon 25 godina napustam misao da se mogu promjeniti, sve molitve upucene u to ime i slicno.
a ti uz inat ne zelis biti isti kao drugi i pisati bar na standardu. e pa onda mozes shvatiit mene i moju reakciju na ovaj clanak posve savrseno.
cini mi se da puno pricas al nikako da nesto kazes ali eto cekam tvoje postove nadam se da cu ih razumijeti ako necu nazalost necu ni odgovarati.
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:26 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
. . a u čem je problem ak si katolik i ak katekizam veli ono da to nije grijeh sve dok se ne prakticira . . ili je to problem ? ? . . mislim da ne veli da promjeniš nepromjenljivo . . si ti duhovno lice . . ? ? . .
M 23 god., Zagreb Član od 11.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 264 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:28 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:5e4556ba39="ararat"]ovo je apsurd...eto npr ja sam drukciji iako to niposto ne zelim biti ali tako je ( ja sam gay ) i to nije lako...i nakon 25 godina napustam misao da se mogu promjeniti, sve molitve upucene u to ime i slicno.
a ti uz inat ne zelis biti isti kao drugi i pisati bar na standardu. e pa onda mozes shvatiit mene i moju reakciju na ovaj clanak posve savrseno.
cini mi se da puno pricas al nikako da nesto kazes ali eto cekam tvoje postove nadam se da cu ih razumijeti ako necu nazalost necu ni odgovarati.[/quote:5e4556ba39]
Ma u pravu si ima ljudi koji su sitne duše, i smeta im razlika kod drugoga npr. ima silikone, piše na dijalektu, homoseksualac je, ženskar je, prostak je, sve to vide na nekom tko im se ne sviđa a da sve te nedostatke ne vide kod sebe i sebi srodnih. Ne obaziri se i budi svoj.
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:32 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
. . da baš tako, svakakvih duša ima i svaka ima svoju savjest i svaka će htjela ili ne stati pred Boga . . takva kakva jest . . niti manje, niti više . .
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:37 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:f0f1de4e88="sara"]Crkva ima pravo određivati svoja pravila, komu se ne sviđa, široko mu polje. Svećeništvo nije ničije pravo.[/quote:f0f1de4e88]
. . ali ima i dužnost u svojim pravilima biti flexibilna ako je to realno i potrebno . . jer zakoni ljudski i odredbe nisu jednaki Gospodnjim . . Isus je svakog gledao kao osobnost za sebe . .
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:39 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Zaboravljaš da Crkva ima i vlast - na ovaj način Crkva nije dužna biti fleksibilna. Imaš pravo na svoj stav i mišljenje, ali je Učiteljstvo reklo svoje i tu stvar prestaje.
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:42 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
. . ne, stvar ne prestaje, ti si se dovoljno pokazala kao osoba koja ljubi formalnost i u tom je isključiva, ali realnost te svakako pobija . . nisi slijepa kod očiju . . ali možeš se napravit . . ne sviđa mi se, pa ću se pravit da ga nema, ne ? ? . . moš mislit . .
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:45 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:1414044311="sara"]Zaboravljaš da Crkva ima i vlast - na ovaj način Crkva nije dužna biti fleksibilna. Imaš pravo na svoj stav i mišljenje, ali je Učiteljstvo reklo svoje i tu stvar prestaje.[/quote:1414044311]
nazalost tako je...iako Crkva je zajednica vjernika a znamo da tek nekolicina dondosi odluke.i te odluke naravno nekad i nisu toliku u skladu s ucenjem Biblije...ali svejdedno ako je tebi Uciteljstvo vrhovni voditelj a ne tvoj razum ili svajest ili ako bas hoces Biblija hm...ok.
ne razumijem gdje je to uporiste takvog stava u Bibliji naprimjer.ne zaboravimo homoseksualnost po crkvenom ucenju nije tezi grijeh ni od laganja ni od ogovaranja ni slicnog....
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:49 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:2b7967d4f6="ararat"][quote:2b7967d4f6="sara"]Zaboravljaš da Crkva ima i vlast - na ovaj način Crkva nije dužna biti fleksibilna. Imaš pravo na svoj stav i mišljenje, ali je Učiteljstvo reklo svoje i tu stvar prestaje.[/quote:2b7967d4f6]
nazalost tako je...iako Crkva je zajednica vjernika a znamo da tek nekolicina dondosi odluke.i te odluke naravno nekad i nisu toliku u skladu s ucenjem Biblije...ali svejdedno ako je tebi Uciteljstvo vrhovni voditelj a ne tvoj razum ili svajest ili ako bas hoces Biblija hm...ok.
ne razumijem gdje je to uporiste takvog stava u Bibliji naprimjer.ne zaboravimo homoseksualnost po crkvenom ucenju nije tezi grijeh ni od laganja ni od ogovaranja ni slicnog....[/quote:2b7967d4f6]
. . si siguran ? ? nije li to po učenju grijeh u nebo vapijući ? ? . . laganje i ogovaranje, koliko znam, to nisu (ajme ak jesu onda ajme vapaja )
M 53 god., Zagreb Član od 23.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 469 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:51 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:c031ccfd9f="ararat"]ovo je apsurd...eto npr ja sam drukciji iako to niposto ne zelim biti ali tako je ( ja sam gay ) i to nije lako...i nakon 25 godina napustam misao da se mogu promjeniti, sve molitve upucene u to ime i slicno.
cini mi se da puno pricas al nikako da nesto kazes ali eto cekam tvoje postove nadam se da cu ih razumijeti ako necu nazalost necu ni odgovarati.[/quote:c031ccfd9f]
Ajme, skužaj, lipo molin. Da si ti odma reka kako si se četvrt vika borija da budeš ča nisi, nikada ti ne bi pohrlija u bratski zagrjaj. To je skroz druga štorija, ne previše ritka, jer danas i nima baš tako puno judi ča bi tili bit ono ča jesu, oli za bolje nerazumivanje, jema ih jako puno ča bi tili bit ono ča nisu, oli baren učinit takvi dojam na ovi naš lipi svit pun razumivanja.
Živija ti meni i fala Bogu ča si bacija oružje: Peace Brother!
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:53 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
eh piaf...lako je reci ne prakticiraj to.ja sam zaljubljen u muskarca i to ozbiljno i definitivno i psihicki i fizicki.duhovan?joj to je za dugu raspravu religioznost duhovnost bla baa...
ja sam to sto jesam - samo covjek koji zivi svoju slobodu i shvaca da nista ne ugrozava s njom ili bolje reci nikog.a promjena je nemoguca...to je kao da ti ja kazem : ako imas dovoljno vjere ti se sutra mozes probuditi kao muskarac i to to pokusavas i skuzis da nesto ne stima da to ne ide, da si ti zena i gotovo.necemo o tome to je posve druga tema, vratimo se na svecenstvo...
M 22 god., Zagreb Član od 20.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 159 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:53 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:74a5cd9c26="sara"]Zaboravljaš da Crkva ima i vlast - na ovaj način Crkva nije dužna biti fleksibilna. Imaš pravo na svoj stav i mišljenje, ali je Učiteljstvo reklo svoje i tu stvar prestaje.[/quote:74a5cd9c26]
Pod temom ređenja homoseksualaca se slažem s Učiteljstvom. Ali, ne slažem se s konstatacijom da stvar prestaje tamo gdje je Učiteljstvo reklo svoje. Da su u povijesti svi tako mislili, još uvijek bismo smatrali da je zemlja ravna ploča. Jer, Učiteljstvo je tako reklo. Smatrali bismo i da je zemlja središte svemira. Jer, Učiteljstvo je tako reklo. Spaljivali bismo one koji misle drukčije od KC. Jer, Učiteljstvo je tako reklo.
Povijest Crkve je išla naprijed upravo jer je bilo ljudi koji nisu mislili kao Učiteljstvo. Ali, to suprotstavljanje mora proizaći iz ljubavi prema Crkvi, mora biti konstruktivno. Ako je kritiziranje samo radi kritiziranja, onda je loše.
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:58 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:17f0f4a337="ararat"]eh piaf...lako je reci ne prakticiraj to.ja sam zaljubljen u muskarca i to ozbiljno i definitivno i psihicki i fizicki.duhovan?joj to je za dugu raspravu religioznost duhovnost bla baa...
ja sam to sto jesam - samo covjek koji zivi svoju slobodu i shvaca da nista ne ugrozava s njom ili bolje reci nikog.a promjena je nemoguca...to je kao da ti ja kazem : ako imas dovoljno vjere ti se sutra mozes probuditi kao muskarac i to to pokusavas i skuzis da nesto ne stima da to ne ide, da si ti zena i gotovo.necemo o tome to je posve druga tema, vratimo se na svecenstvo...[/quote:17f0f4a337]
. . a čuj . . imaš svoju savjest, svoj odnos s Bogom, ako si katolik svoje dužnosti, pa ravnaj se po tomu kako ti savjest nalaže . . to je tvoja osobna stvar isto koliko i to da si zaljubljen u nekog muškarca, ženu ili koga li već . . dapače, tvoja, osobna i intimna sve dok ne ugrožava okolicu . .
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 21:59 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:07e4a0992c="Emanuelos"]Sinjal, zaista te je teško razumjeti... Lijepo je prakticirati svoj dijalekt, ali to se radi kod kuće ili s onima koji to razumiju... Ipak, ovdje na Forumu nas ima iz svih krajeva Hrvatske. I zato bi bilo lijepo da se služimo našim lijepim zajedničkim standardnim hrvatskim jezikom. :)
Ja npr. tvoje postove već odavno ne čitam, jednostavno ih preskačem, jer to je veoma teško razumjeti... :) Pretpostavljam da nisam jedini....[/quote:07e4a0992c]
Ispričat ću jednu istinitu pričicu: Prijatelji su bili na skijanju zajedno s djevojčicom od 5 godina. Djevojčica voli jako pjevati i na žičari su se često susretali sa nekim Nijemcima. Djevojčica je pjevala, oni bi joj nešto govorili, ona bi govorila njima i tako svih tih desetak dana. Susretali su se i u restoranu i postali znanci. Na odlasku je djevojčica rekla roditeljima: Vidiš, kako sam ja naučila njihov jezik, a oni hrvatski, ja sam njih sve razumjela, a i oni mene.
Mislim da kod Sinjala nije problem dijalekt, već čudesan stil, a on bi na standardnom bio još teži za razumjeti, jer bi bio bezbojan.
Nadam se da sam se razumjela.
:D