| Vi ste na: Naslovnica foruma • Komentari članaka na portalu • Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca |
 |
|
Komentari članaka na portalu
 Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277 |
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42 |
 |
Naslov teme:
Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Autor teme: ararat • Broj odgovora: 396 • Broj pregleda: 12930 |
 |
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
|
M 41 god., Zagreb Član od 03.06.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 376 (forumaš u usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: petak, 4.7.2008 u 17:22 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:2a22da7fe0="đole"][quote:2a22da7fe0="klinac"]Šuti pederčino, sramotno je što uopće priznaješ svoju grešnost, bilo bi bolje da je se sramiš nego što se hvališ njome! Za tebe i takve i ja i sneni i svi ostali smo budale, a kao samo ste vi pametni. Možeš si misliti, ne?[/quote:2a22da7fe0]
Ponašaš se kao bubuljičavi klinac, sramota!!![/quote:2a22da7fe0]Đole možda se ti sviđaš Benediktu, i on tebi? Ali, meni i snenom se ne sviđaju pederi... I ne samo nama na ovom forumu... |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 28 god., Slavonski Brod Član od 22.01.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 1245 (stari forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: petak, 4.7.2008 u 17:41 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:5e470c3568="sneni"]MetatronX
Vjerojatno vi u gradu imate sve te životinje abnormalne zbog utjecaja gradske buke na životinje.
------------------------------------------------------------------------------
[b:5e470c3568]Nisam naveo da sam te 'perverzne' životinje vidio;
1. na ljetovanju u jednom malom mjestašcu u Istri (jedno selo, mislim Fažana)....
2. u klijeti u Zagorju
3. u nekom predgrađu
4. u jednom Slavonskom selu blizu Požege...
5. u šumi u Brodskom vinogorju (to je ruralni kraj).....
......wow// strašno urbane stredine....[/b:5e470c3568]
------------------------------------------------------------------------------
pa nije čudo da miješaš jarce i bikove. Ja sam malo prije vidio tri četri kera koji trče za jednom kujom. sasvim normalni brački kerovi.
-------------------------------------------------------------------------------
[b:5e470c3568]Mora bit da je to utjecaj tvoje blizine.....pa se kerovi boje biti 'nenormalni'....
Ili će pak biti da samo ne vole tvoju 'znanstvenu' znatiželju....
(hehe, zanimljivo je to kada svećenik promatra životinje koje se pare)
[/b:5e470c3568]
Budući da miješaš teme a osim netočne statistike (naučno dokazano) [b:5e470c3568]/inače, 'naučno' nije hrvatski izraz, već je to izraz 'znanstveno'/[/b:5e470c3568] ne pružaž ništa osim lamatanja i mlaćenja prazne slame[b:5e470c3568] (A TI BIBLIJU PROGLAŠAVAŠ ZNANSTVENIM DJELOM I PRAVIŠ SE LUD...hmmm, možda to i jesi)[/b:5e470c3568]. Nema razloga nastaviti diskusiju. [b:5e470c3568](E TU SE SLAŽEMO, JER DA SE JOŠ 50 PUTA RODIŠ, NEBI MI MOGAO PARIRATI U ARGUMENTACIJI)[/b:5e470c3568] Imam trenutno pripremu za odlazak sa savim normalnim društvom [b:5e470c3568](SAMO SE NADAJ)[/b:5e470c3568] na dobru riblju večeru.
[b:5e470c3568]Lamatanje jednog seoskog popa....
Hehe, nemaš ti pojma što se vrzma u glavama tih tvojih 'normalnih' suseljana...
Inače, ruralne su sredine obično prepune 'perverznih' priča....
NE vjeruješ mi// hehe, e pa pogledaj gdje se dogodilo zadnjih 5-6 teških seksualnih zločina u Hr.....(sve ili sela ili vrlo ruralni krajevi// i to počesto krajnje radikalni vjernički krajevi...)
mala digresija........
Zanimljiva je i činjenica da su najteži 'naši ratni zločini' za oslobađanja počinjeni od ljudi koji su odgojeni u najradikalnijim vjerničkim sredinama (ovo nije napada na vjernike, već je napad na krajnje radikalno i fanatizirano shvaćanje vjere)....
Dakle, dok je u Slavoniji (uglavnom umjereno shvaćanje katoličke vjere) počinjeno relativno malo zločina za oslobađanja Hrvatske, u Oluji je počinjeno znatno više zločina (dobar dio ekipe koja je ratovala na tom bojištu, dolazi iz Dalm zagore, Like, zaleđa Dalmacije, Dalmacije.....gdje se vjerništvo shvaća znatno radikalnije nego primjerice u Slavoniji i na 'kontinentu')...
............................
--------------------------------------------------------------------------------
Ja ću gledati dohvatiti glavu od ugora ispod peke a ti broj koliko kerova i lisica skaču jedno na drugo.
--------------------------------------------------------------------------------
[b:5e470c3568]A svećenici nek se 'maste' na račun naroda// (živio feudalizam!!)
Eh šteta što crkva više ne posjeduje kmetove, zar ne?
---------------------------------------------------------------------------------
Sneni i Klinac//evo jedne posvete za vas (i za vama slične)//
http://www.youtube.com/watch?v=VRdmsi7oKUg
[/quote:5e470c3568] |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 23 god., Zagreb Član od 11.01.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 264 (forumaš u usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: petak, 4.7.2008 u 18:01 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:0f7c558586="klinac"][quote:0f7c558586="đole"][quote:0f7c558586="klinac"]Šuti pederčino, sramotno je što uopće priznaješ svoju grešnost, bilo bi bolje da je se sramiš nego što se hvališ njome! Za tebe i takve i ja i sneni i svi ostali smo budale, a kao samo ste vi pametni. Možeš si misliti, ne?[/quote:0f7c558586]
Ponašaš se kao bubuljičavi klinac, sramota!!![/quote:0f7c558586]Đole možda se ti sviđaš Benediktu, i on tebi? Ali, meni i snenom se ne sviđaju pederi... I ne samo nama na ovom forumu...[/quote:0f7c558586]
Ne zanima me tko se tebi i tvom dečku ne sviđa ali ne vjerujem da vas je više. Tko ste to vi? Možda ti tvoj sneni dečko tko još? |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: petak, 4.7.2008 u 20:38 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
E, Đole, Đole, zar i ti?! Za Benedikta se zna, ali zar i ti?! |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 41 god., Pag Član od 01.01.2006. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 10206 (stari forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: petak, 4.7.2008 u 22:27 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
SNENI, PRESTANI SE PRENAVLJATI
ne čitam misli
imam pametnija posla..
čitam što piše....
i rekoj, više ne čitam..
bolje je..ljepša je atmosfera..kad imaš toliko mržnje za mene je to bolest.. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 65 god., Bol Član od 01.01.2006. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 2506 (stari forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 8:08 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[b:95e005faae]MetatronX[/b:95e005faae]
Ako mi pokažeš bilo gdje u mojim postovima da sam napisao da je biblija znanstvena knjiga kao što ti to meni zlobno prikrpljuješ
([quote:95e005faae]A TI BIBLIJU PROGLAŠAVAŠ ZNANSTVENIM DJELOM I PRAVIŠ SE LUD...hmmm, možda to i jesi). [/quote:95e005faae]
[color=red:95e005faae]spreman sam ti platiti putovanje po svijetu[/color:95e005faae]. Samo molim točno navedi citat.
Budući da to ne možeš, jer to nisam nikada i nigdje rekao onda ovim upisom ti pokazuješ svu svoju pokvarenost i divljaštvo. Ja nisam lud (iako imam liječničku potvrdu da sam "neuravnotežen" :P :P :P - manierova bolest i toga se ne stidim priznati) ali tvoji upisi svakako pokazuju da nisi na mjestu jer hoćeš odskakati od sviju..to samo rade ljudi koji hoće sebe dokazati koji pate od kompleksa manje vrijednosti.
Što se tiče
[quote:95e005faae]A svećenici nek se 'maste' na račun naroda// (živio feudalizam!!)
[/quote:95e005faae]
samo ću ti reći da je to bilo slavlje 60 godina vjernog služenja Crkvi i narodu jednog starca svećenika. I da imaš imalo poštenja i karaktera onda bi sasvim drukčije pisao i o Crkvi i o svećenicima.
Jer dotični svećenik je slavio svoju Mladu misu a roditeljska kuća spaljena (Talijani spalili cijelo mjesto u ratu) pod komunizmom 4o godina redovito održavao djeci vjeronauk u hladnoj crkvi (kad bi ti znao što je to pučiška bura) onda je taj starac zaslužio makar jednu dobru riblju večeru. (koju je platio mjesni župnik) i jedan novinar sa HRT je rekao da davno nije jeo tako dobre riblje juhe. Prisustvo brojnih vjernika očito je pokazalo što oni misle o tom svom feudalcu i njihovom kmetstvu.
napominjem da je taj čovjek kao i bezbrojni drugi uložili sav svoj život u službu naroda a da im to nije priznato makar zasluženom mirovinom. No tebe koji si zadojen poštenjem kojeg pokazuješ ni na koji način ne dira,
isto tako ću te zamoliti da mi znanstveno dokažeš
[quote:95e005faae] Eh šteta što crkva više ne posjeduje kmetove, zar ne? [/quote:95e005faae]
nisam nigdje čuo da je Crkva imala kmetove. To ne mogu zamisliti!
a još manje mogu pojmiti kako je crkva to mogla imati! Molim znanstvene dokaze.
Na kraju ću ti se zahvaliti na tvom nastojanju da mene neznalicu, bračkog popa naučiš kako se nešto govori.
nikad nisam čuo da postoji evanđeoska znanost, ali znam da postoji evanđeoski nauk ( Postoji znanost koja se bavi evanđeljem! No to je nešto sasvim drugo). Nisam nikad čuo da postoji vjeroznanost. Ali znam da postoji vjeronauk. I znam da sam mnoge stvari koje nisam znao naučio. Pa prema tome ovom sam ti naučno dokazao! |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 11:31 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:96eb7d0e74="sneni"][b:96eb7d0e74]MetatronX[/b:96eb7d0e74]
Ako mi pokažeš bilo gdje u mojim postovima da sam napisao da je biblija znanstvena knjiga kao što ti to meni zlobno prikrpljuješ
[u:96eb7d0e74][b:96eb7d0e74]*** 1 ***[/b:96eb7d0e74] [b:96eb7d0e74](pogledati originalni tekst ispod)[/b:96eb7d0e74][/u:96eb7d0e74]
([quote:96eb7d0e74]A TI BIBLIJU PROGLAŠAVAŠ ZNANSTVENIM DJELOM I PRAVIŠ SE LUD...hmmm, možda to i jesi). [/quote:96eb7d0e74]
[color=red:96eb7d0e74]spreman sam ti platiti putovanje po svijetu[/color:96eb7d0e74]. Samo molim točno navedi citat.
[b:96eb7d0e74](ne hvala, nebih se htio okoristiti novcem tvojih župljana)[/b:96eb7d0e74]
Budući da to ne možeš, jer to nisam nikada i nigdje rekao onda ovim upisom ti pokazuješ svu svoju pokvarenost i divljaštvo. Ja nisam lud (iako imam liječničku potvrdu da sam "neuravnotežen" :P :P :P - manierova bolest i toga se ne stidim priznati) ali tvoji upisi svakako pokazuju da nisi na mjestu jer hoćeš odskakati od sviju.
---------------------------------------------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]No dobro, danas više nije [u:96eb7d0e74]politički korektno[/u:96eb7d0e74] reći 'LUD' ali ja ti pojašnjavam onako kako ti razumiješ, jer ne razumiješ 'jezik modernog društva'.....(nevolim nesporazume)
.....(hmm, znaš li što znači izraz 'čovjek s poteškoćama u razvoju'? ili možda 'koordinator za čistoću ureda' .....'dinersiranje'.... ?)[/b:96eb7d0e74]
----------------------------------------------------------------------------------
.to samo rade ljudi koji hoće sebe dokazati koji pate od kompleksa manje vrijednosti.
-----------------------------------------------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]Vjerojatno govoriš iz osobnog iskustva, hmmmm.....
(obožavam slušati intimne ispovijedi (opsss....rekel sam 'spovijedi')).. ..
[/b:96eb7d0e74]
-----------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče
[quote:96eb7d0e74]A svećenici nek se 'maste' na račun naroda// (živio feudalizam!!)
[/quote:96eb7d0e74]
samo ću ti reći da je to bilo slavlje 60 godina vjernog služenja Crkvi i narodu jednog starca svećenika. I da imaš imalo poštenja i karaktera onda bi sasvim drukčije pisao i o Crkvi i o svećenicima.
[b:96eb7d0e74]Hehe, ma evo, čestitam ti na 60g. celibata (nadam se)....
i vjernog služenja crkvi i narodu (a ponešto i sebi i svojoj trpezi)....
[u:96eb7d0e74]A kako bih trebao pisati i misliti?[/u:96eb7d0e74]// nekritički, apologetski, u hiperboli ili da otvoreno lobiram za crkvu na glavnom gradskom trgu kako to rade jehovini svjedoci?
Kod mene ne postoje manje ili više vrijedni ljudi (i profesije, cehovi, udruge), već samo ljudi koji su nečime zaslužili moje poštovanje, divljenje i kojima vjerujem.
Začudio bi se, među tim ljudima ima i svećenika, kardinala.....pa do svetaca, humanitaraca, znanstvenika, književnika, umjetnika....
ps. inače, nisam ja kriv što mase bez ikakvih kriterija slijede ovoga ili onoga, nisam kriv ni za činjenicu što većina ljudi misli da nisu dovoljno vrijedni da bi propitivali svakoga prije nego ga postave na pijedestal (pa makar pojedinac bio i svećenik)
-------------------------------------------------------------------------------------
Jer dotični svećenik je slavio svoju Mladu misu a roditeljska kuća spaljena (Talijani spalili cijelo mjesto u ratu)
-------------------------------------------------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]Moj djed nije mogao slaviti mladu misu ni u teoriji, jer je negdje u to doba pješačio od Bleiburga, prolazio batinaše uz cestu, jeo koprive i pio iz lokvi vode uz put....
....Mojoj baki sa mamine strane, pak je ubijen otac (Mačekovac), oduzeta velika količina zemlje (a imali su zemlje za 3-4 sela)...//
(poslije su zatvorili i nju //na 6mj.// i sestru//na 24mj//)
Drugoj baki su saveznici 'izravnali' kuću sa zemljom (inače, bili su bogata trgovačka obitelj)//
Obitelj moje bake po mami, bila je kroz cijeli komunistički režim obilježena kao 'neprijateljska' i samim time u svemu i svačemu nepoželjna....
neću posebno navoditi svu ošštećenu rodbinu, poginule rođake (domobrani i partizani), prijatelje itd...
Da rat je strašna stvar.....[/b:96eb7d0e74]
pod komunizmom 4o godina redovito održavao djeci vjeronauk u hladnoj crkvi (kad bi ti znao što je to pučiška bura) onda je taj starac zaslužio makar jednu dobru riblju večeru. (koju je platio mjesni župnik) i jedan novinar sa HRT je rekao da davno nije jeo tako dobre riblje juhe. Prisustvo brojnih vjernika očito je pokazalo što oni misle o tom svom feudalcu i njihovom kmetstvu.
------------------------------------------------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]Rekoh, mase su rijetko kad kritične prema crkvenim ljudima....(odatle i nastaje toliki šok kada se npr. u SAD otkrije svećenik-pedofil)
....hehe, možda i nije feudalac, no večera je plačena novcem župljana....(ipak).....no hajd dobro, neću tražit dlaku u jajetu....
Lijepo je da ste se vi fino najeli.....vjerujem da je juhica bila super...
Znači, nahranili ste i sve te 'kmetove' ? [/b:96eb7d0e74]
napominjem da je taj čovjek kao i bezbrojni drugi uložili sav svoj život u službu naroda a da im to nije priznato makar zasluženom mirovinom. No tebe koji si zadojen poštenjem kojeg pokazuješ ni na koji način ne dira,
[b:96eb7d0e74]Nitko nije ni apsolutno pozitivan(bijel) ni apsolutno negativan(crn)...
Svaki je čovjek ustvari složeno stvorenje i treba ga procjenjivati temeljito....
Vjerujem da si učinio i mnogo dobrih stvari, to je jako lijepo i od Boga je prepoznato.....(imaš kvisko)
Na kraju krajeva, neznam čemu tolika uvredljivost, pa mi se ne slažemo u stavovima ali nismo neprijatelji...(barem ja tebe ne smatram neprijateljem)
//ne, nisam ljevičar, ne glasam za SDP/ni za lijeve ni za desne/, nisam ateist, ....//
Žalosna je pak činjenica što velika većina ljudi ne pokušava druge sagledati realno, pa se tako svećenicima (vrlo često) pripisuju nadnaravna svojstva, skoro kao da nisu ljudi već neka viša stvorenja... [/b:96eb7d0e74]
isto tako ću te zamoliti da mi znanstveno dokažeš
[quote:96eb7d0e74] Eh šteta što crkva više ne posjeduje kmetove, zar ne? [/quote:96eb7d0e74]
nisam nigdje čuo da je Crkva imala kmetove. To ne mogu zamisliti!
a još manje mogu pojmiti kako je crkva to mogla imati! Molim znanstvene dokaze.
[b:96eb7d0e74]Hehe, pa jesi li ti ikada slušao povijest u školi?
(ma ne onu koju se moglo čuti u školama za kraljevine SHS ili NDH)
AKo pogledaš povijest Europe u doba feudalizma, vidjet ćeš bez osobite muke kako su seljaci morali davati namete; vladaru, plemstvu i crkvi.
Znam da ćeš se pravit(?) lud, no takve se stvari uče u današnjim školama (inače, ja sam iste takve stvari učio u osnovnoj i srednjoj, 90-ih kada je vladao HDZ...)[/b:96eb7d0e74]
--------------------------------------------------------------------------------------
Na kraju ću ti se zahvaliti na tvom nastojanju da mene neznalicu, bračkog popa naučiš kako se nešto govori.
[b:96eb7d0e74]Hehe, samo si malko zagorio// to i nije tako strašno za tvoje godine..(tapšanje po ramenu)[/b:96eb7d0e74]
nikad nisam čuo da postoji evanđeoska znanost, ali znam da postoji evanđeoski nauk ( Postoji znanost koja se bavi evanđeljem! No to je nešto sasvim drugo). Nisam nikad čuo da postoji vjeroznanost. Ali znam da postoji vjeronauk [b:96eb7d0e74](to je pitanje suvremen jezične prakse// danas je neispravno reći 'naučnik' već se kaže 'znanstvenik')[/b:96eb7d0e74] I znam da sam mnoge stvari koje nisam znao naučio. Pa prema tome ovom sam ti naučno dokazao [b:96eb7d0e74](što je po tebi znanost?)[/b:96eb7d0e74]![/quote:96eb7d0e74]
----------------------------------------(jedan tvoj prijašnji tekst)
[quote:96eb7d0e74]U ovoj diskusiji se vrlo često miješaju dva pojma grijeh i grješnik. Hajmo to jednom prestati ako raspravljamo o grijehu onda ne miješajmo grješnika.
Ako osuđujem homoseksualnost kao bolest, nastranost, izopačenost
onda time nisam nigdje ama baš nigdje i ničim osudio čovjeka pedera ili lezbu. Toliko radi jasnoće - iako upravo ti vrlo rado miješaju ta dva pojma , jer ne žele nikako razjasniti pojmove "u mutnom se riba lovi!".
----------------------------------------
[b:96eb7d0e74]*** 1 ***[/b:96eb7d0e74]
Ne priznavanjem homoseksualnosti kao nastranosti, izopačenosti povlači konsekvencu i ne priznavanje grešnosti, I to je zlo. Jer se homoseksualnost otvoreno protivi Božjem zakonu. I tu nema diskusije.
............
[b:96eb7d0e74][u:96eb7d0e74]Znanost pak tvrdi da homoseksualnost nije ni nastranost ni bolest[/u:96eb7d0e74], naravno, ti (vjerojatno) nesvjesno spajaš(poistovječuješ) znanost i Boga, to jest Bibliju// jer koliko znam u 10BZ. nigdje nisi mogao nači ni spomena o homoseksualnosti....
Usput// zapovijed 'ne sagriješi bludno' je besmislica, jer ako pogledaš bibliju nači ćeš barem na 3 mjesta,
ORIGINALNU (a ne vjeronaučnu) verziju iste zapovijedi, to jest;
'NE UČINI PRELJUBA'
I još nešto, kada bih imao toliko vremena kao vi svećenici, našao bih ti cijeli niz citata koju potvrđuju što sam rekao o tvom poimanju znanosti.
Ipak imam je pametnije posla od natezanja sa nekim svećenikom.
-----------------------------------------
Čovjek - grješnik - (u svim grijesima) treba u ispovijedi priznati svoj grijeh. I odlučiti se popraviti i tu će svaki pošten i bogobojazan ispovjednik uložiti sve snage da pomogne čovjeku osloboditi se grijeha. Ili grješnog stanja. Veliki trud je potrreban, strpljivost i obazrivost. Dobro poznam muke pojedinih ljudi koje već godinama vodim i pokušavam im pomoći da se dignu iz toga stanja.
------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]*** 1 ***[/b:96eb7d0e74] [b:96eb7d0e74].......gornjim tekstom hodaš po vrlllooo tankoj liniji između znanosti i religije, a kako si nespretan zbog težine, s vremena na vrijeme 'zagaziš i u znanost' (a sa religijsko-biblijsko-crkvenim argumentima)[/b:96eb7d0e74]
-------------------------------------------
Mnogi uspijevaju, hvala Bogu, mnogi, na žalost ne uspijevaju. Takve vrlo često hvata panika pred Bogom, takve pokušavam uvjeriti da Bog ljubi svakog čovjeka i da Bog gleda na njegovu nakanu a ne na njegove grijehe "tijela" (ne samo seksualnost) i ako se bude trudio makar malo da će sasvim sigurno naći konačno Boga oprosnika, koji će ga poput rasipnog sina primiti u zagrljaj.
Ali sasvim sigurno ovima se ne mogu izjednačiti oni koji se ne žele izličeiti
------------------------------------------------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]*** 1 ***[/b:96eb7d0e74] [b:96eb7d0e74] 'koji se ne žele izliječiti' (bolest?)[/b:96eb7d0e74]
i koji ne žele prihvatiti poticaje milosti, ne žele sada ovdje na zemlji susresti Boga oprosnika i sasvim sigurno da će ga odbniti i na času smrti, jer ga ni u toj situaciji neće prepoznati kao Oca koji ga voli i sam će se opredjeliti protiv Boga, i tako sam se opredjeliti za pakao.
....
....
I ove dvije stvari mnogi miješaj što je vrlo pogubno, I mislim da će mnogi svećenici i biskupi (prema onoj slici letjeti u pakao ne zato što su u životu jednom ili par puta sagriješili, nego zato štio su trebali jasno reći i naučavati istinu
------------------------------------------------------------------
[b:96eb7d0e74]*** 1 ***[/b:96eb7d0e74]// [b:96eb7d0e74]naučavati istinu, točno, ali uz uvažavanje i znanstvenih dostignuća i spoznaja određenog vremena.
Zar uvijek mora proči 2-3 stoljeća da crkva nešto prizna?[/b:96eb7d0e74]
------------------------------------------------------------------
....
....
....
.
.
[/quote:96eb7d0e74] |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 23 god., Zagreb Član od 11.01.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 264 (forumaš u usponu) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 11:47 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:9a721d26b5="klinac"]E, Đole, Đole, zar i ti?! Za Benedikta se zna, ali zar i ti?![/quote:9a721d26b5]
Ajde klinac od 41 godinu, samo nesigurni u svoju seksualnu orjantaciju se ponašaju neprijateljski prema onoj orjentaciji, kojoj u stvari pripadaju.
Meni tuđa orjentacija ne smeta. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 26 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 77 (mladi forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 12:20 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:dceb6b1356="sneni"]MetatronX
Vjerojatno vi u gradu imate sve te životinje abnormalne zbog utjecaja gradske buke na životinje. pa nije čudo da miješaš jarce i bikove. Ja sam malo prije vidio tri četri kera koji trče za jednom kujom. sasvim normalni brački kerovi.
Budući da miješaš teme a osim netočne statistike (naučno dokazano) ne pružaž ništa osim lamatanja i mlaćenja prazne slame. Nema razloga nastaviti diskusiju. Imam trenutno pripremu za odlazak sa savim normalnim društvom na dobru riblju večeru.
Ja ću gledati dohvatiti glavu od ugora ispod peke a ti broj koliko kerova i lisica skaču jedno na drugo.[/quote:dceb6b1356]
htio sam se samo jos jednom obratiti tebi banalno zlo a onom klincu se necu ni obracati nadam se da moderatori rade svoj posao i citaju postove i rijeci koje se ovdje iznose.
vidis banalni covjece nisi ti kriv za svoiu zatucanost i neznanje.ali si kriv za ono sto ljudi rade vec dugi niz godina u crkvi : svoju mrznju racionaliziraju bogom.dakle ti mrzis pedere.mozes pricati da mrzis grijeh i bla bla ali ne - ti mrzis pedere.kad bi bio iskren prema sebi i bogu shvatio bi to.i prestao svoju mrznju opravdavati bozjim naukom...jer to je gnjusno.biblija govori o prastanju jednakosti i ljubavi i milosti bozjoj...a o pavlovoj poslanici i njenom prijevodu i raznim verzijama toga prijevoda mozemo rapravljati ali mislim da tvoja banalnost ne treba argumente.znas banalno zlo, prirodno je mrziti one koje si povrijedio |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
M 37 god., Bjelovar Član od 19.02.2007. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 21 (mladi forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 12:55 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
možda sneni i ne mrzi toliko, ali je doista nepućen, neprosvjećen i ne razumije...to je slučaj s mnogim ljudima..reagiraju nagonski i stereotipno...ne poznaju ni jednog homoseksualca iako ih zasigurno ima puno oko njih, ali ko lud bi im tako zatucanima to priznao...pa sve svode samo na sex i blud ne predmnijevajući da se ljudi mogu voljeti i činiti dobro jedan drugom u životu, čineći ih boljim ljudima i onima oko sebe...i onda šta će nego se pozivati na citate iz Biblije i vjeronauk...jadnom čovjeku nije dano da shvati neke stvari, ali to je i Isus predmnijevao kada je to rekao ...NIJE SVIMA DANO! |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 12:59 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:b8dc245805="ararat"][quote:b8dc245805="sneni"]MetatronX
Vjerojatno vi u gradu imate sve te životinje abnormalne zbog utjecaja gradske buke na životinje. pa nije čudo da miješaš jarce i bikove. Ja sam malo prije vidio tri četri kera koji trče za jednom kujom. sasvim normalni brački kerovi.
Budući da miješaš teme a osim netočne statistike (naučno dokazano) ne pružaž ništa osim lamatanja i mlaćenja prazne slame. Nema razloga nastaviti diskusiju. Imam trenutno pripremu za odlazak sa savim normalnim društvom na dobru riblju večeru.
Ja ću gledati dohvatiti glavu od ugora ispod peke a ti broj koliko kerova i lisica skaču jedno na drugo.[/quote:b8dc245805]
htio sam se samo jos jednom obratiti tebi banalno zlo a onom klincu se necu ni obracati nadam se da moderatori rade svoj posao i citaju postove i rijeci koje se ovdje iznose.
vidis banalni covjece nisi ti kriv za svoiu zatucanost i neznanje.ali si kriv za ono sto ljudi rade vec dugi niz godina u crkvi : svoju mrznju racionaliziraju bogom.dakle ti mrzis pedere.mozes pricati da mrzis grijeh i bla bla ali ne - ti mrzis pedere.kad bi bio iskren prema sebi i bogu shvatio bi to.i prestao svoju mrznju opravdavati bozjim naukom...jer to je gnjusno.biblija govori o prastanju jednakosti i ljubavi i milosti bozjoj...a o pavlovoj poslanici i njenom prijevodu i raznim verzijama toga prijevoda mozemo rapravljati ali mislim da tvoja banalnost ne treba argumente.znas banalno zlo, prirodno je mrziti one koje si povrijedio[/quote:b8dc245805]
Meni se čini da on ne voli i sve koji misle drugačije od njega// a mogu tek misliti kako prolaze homoseksualci.
(Hehe, nisam ja homoseksualac)//
Smatram da se ljubav ne može shvaćati selektivno, ljubav je dar od Boga a ne političko pitanje podložno tumačenjima i promjenama stavova// |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 13:42 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Priznam u brzopletosti nisam bio najjasniji.
Homeseksualnost neizveršena nije nikakva bolest. To je obična sklonost prema nekoj osobi, jedne spolne jedinke prema istospolnoj jedinki. Prema tome sama naklonost nije nikakav grijeh niti će ikada itko Bogu odgovarati za tu naklonost (skolonost) i nema čovjeka koji nema nekakvih naklonosti, skolnosti, nagnuća. Tu se slažemo!
Samo je problem u tome što se pod homoseksualnošću to ne podrazumijeva nego kako kaže sama riječ homoseksualnost je seksoalni čin ili odnos osoba istog spola. I zbog toga se zovu homoseksualci.
A to je onda protuprirodno, abnormalno i prelazi u bolest. Znamo kada i na koji način je homoseksualnost brisana iz kataloga psihičkih bolesti.
Biblija, riječ Božja, svakako je objavljena božja istina o čovjeku i na njoj gradimo našu vjeru i našu orjentaciju. Stoga svaki homoseksualni čin je za osuditi. Gnusan je po prirodi stvari, protivi se dobrobiti naroda nacije/ i zato nema nikakvog opravdanja osim promiskuiteta,. A promiskuitet (iskorištavanje nečega samo u vlastite svrhe) je za osuditi.
Da budem potpuno jasan nikakvo nagnuće, naklonost, sklonost nije i ne može biti grijeh dokle god se čovjek ne počne ravnati i izvršavati tu sklonost. (isto tako se ne može kazniti nekog čovjeka što ima sklonost prema djeci - podofilia) ako tu sklonost ne ostvari činom, tek onda je kažnjivo.
Ovo razmišljanje bi bilo nepotpuno ako se ne bih uzeo u obzir i navode iz knjige "Novi svjetski poredak" gdje je zacrtano uništenje heteregamnih brakova sa uvađanje homoseksualnih brakova.
Ovo razmišljanje bi bilo nepotpuno ako ne bih rekao da se u muslimanskom svijetu homoseksualni čini kažnjavaju čak i smrću. I ne može se reći da su oni zato zatucani i bolesni. Mislim da su mnogo zdraviji u psihi nego bolesni zapadnjaci.
ja ne mrzim ni jednog čovjeka, niti one koji su mi u životu veliko zlo nanijeli, ne vidim razloga da mrzim nekog nepoznatog čovjeka s kojim nisam nikada dolazio u dodir.
Ali uvijek ću se boriti protiv homoseksualaca na djelu, ne samo njih nego i svih nastranosti kojim jedan čovjek napada integritet drugoga.
Ja nikada ne bih rekao ništa protiv homoseksualaca da oni ne traže da se bolesna sklonost proglasi normalnim ljudskim ponašanjem. I sama činjenica da je to samo jedan mali sićušni dio stanovništva pokazuje da je to anomalija.
Molit ću Boga za sve homoseksualce sa im Bog prosvjetli pamet, da uvide da su [b:70ada0daa2]svojim ponašanjem [/b:70ada0daa2]odbacuju Boga i tako sebi utiru siguran put u vječnu propast.
Mislim da sam ovdje sve razjasnio. Hoću li se javljati dalje ovisi o mojoj procjeni da li su u raspravu uneseni novi elementi, koji do sada nisu raspravljani. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku |
 |
 |
 |
| Poruka: 694 (iskusni forumaš) |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 15:04 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Razmišljajući malo o ovoj temi, gdje se pričalo o različitim uzrocima homoseksualaca, uglavnom s homoseksualci "opravdavaju" genetskom teorijom. Ja sam im se stalno na eki način "suprostavljala" sa ostalim teorijama; odgojem, socijalnim okružženjem, trendovima i slično.
A onda sam se malo zagledala u sebe.
Koliko je genetika (i da li je genetika ili što drugo???) u mojoj mnoooogobrojnoj obitelji odredila sudbine mene i mojih rođaka. Dakle, u mojoj mnogobrojnoj bližoj i daljoj obitelji veliki dio žena je u časnim sestrama, veliki dio muškaraca su svećenici - a ja sam sama. I ne samo ja nego veeeliki dio bratića i sestrični.
Onda sam negdje načula ili davno pročitala da su na otocima (i ja sam s otoka) postojale žene koje su se udruživale i živjele osamljene u kućama, a nisu bile redovnice. S obzirom da mi je dosta ovog svakodnevnog stvarnog i ludog života baš bih voljela znati postoji li to još negdje pa da se i ja malo osamim u takvu nekukućicu, a kandidatkinja imam dovoljno (počevši od familije nadalje! :)
Mislim da su se takve žene zvale nešto na slovo p (zaboravila sam kako točno)?
Usput, možda i promijenim razmišljanje o genetici i utjecaju okoline ( neka nitko ne misli da se šalim, ne ozbiljno o tome razmišljam) a uzorak je dovoljno veliki za istraživanje. |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 15:22 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:8adf36f4e2="đole"][quote:8adf36f4e2="klinac"]E, Đole, Đole, zar i ti?! Za Benedikta se zna, ali zar i ti?![/quote:8adf36f4e2]
Ajde klinac od 41 godinu, samo nesigurni u svoju seksualnu orjantaciju se ponašaju neprijateljski prema onoj orjentaciji, kojoj u stvari pripadaju.
Meni tuđa orjentacija ne smeta.[/quote:8adf36f4e2]
Vrlo dobro znam svoju seksualnu orjentaciju i ne privlači me kao tebe i Benedikta takva vrsta seksualnosti. Eto, uživajte, ali dajte pustite nas kojima se to ne sviđa na miru, i nemojte nam propagirati normalnost takvog nečega što je skroz bolesno od izopačenosti. Sakrijte se negdje i uživajte do mile volje... I sramite se... |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
Napisano: subota, 5.7.2008 u 15:47 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
alina
Da na Braču su postojali brojni samostani [b:b26ced28ee]picokara[/b:b26ced28ee] možda obnovimo neki, iako su svi porušeni, ali ja ću u mojoj župi pronaći sigurno kuću u kojoj bi mogle osnovati samostan. Ako ne onda ima jedna špilja na dva kata. Mogla bi lako poslužiti kao prvo pribježište. Tako je nastala glasovita pustinja Blaca. I eto ja se nudim za duhovnika... Znam da ima ovdje na forumu čovjek koji je strahovito zainteresiran za obnovu picokara sigurno bi se mogao punuditi kao mecena, a pozna brojne svjetske samostane i mogao bi vas opskrbiti potrebnim relikvijama.
Dakle ovo je početak obnove picokara! |
| Idi na vrh |
 |
 |
 |
|
|
 |
Otvori novu temu Odgovori na temu Prati ovu temu |
 |
|
 |
| PRETRAŽIVAČ FORUMA |
 |
|
 |
| NOVO S FORUMA |
 |
 |
 |
NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31
 Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13
 Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09
 "Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06
 Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01
 Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38
 Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36
 Dar razlikovanja duhova