M 26 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 22:02 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Ponekad (ili često) kad crkve progovaraju o grijehu homoseksualnosti, njihov vokabular odaje dojam kao da je homoseksualnost grijeh koji zaslužuje više osude od ostalih. Svrstati homoseksualnost u kategoriju zajedno sa svim drugim grijesima, u takvom ozračju zvuči kao oduzimanje "grešnosti" tom posebnom grijehu. Međutim, Biblija ne daje za pravo takvom mitu. Istina, Biblija homoseksualno ponašanje doživljava kao grijeh, a osobe koje se tako ponašaju kao grešnike. Međutim, jednaka terminologija se primjenjuje i za osobe koje tračaju, a nema nikakvih naznaka da bi prvi grijeh tražio strože Božje sankcije ili veći prijezir od strane bližnjih.
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 22:06 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
. . najprije mislim da niti jedan grijeh ne treba prouzročit prijezir prema osobi . . treba mrziti na grijeh, ne na grješnika . . njega treba poučit, usmjerit ako je moguće, moliti svakako . . dakle mislim da je svaki prijezir osobe krivi put . . ljudski, neduhovni . .
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 25.5.2008 u 23:19 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
. . svećenik nisam . . svoje dnevne molitve sam dovršio . .
. . jesi li ti ? ? . . a i nije li to moja osobna stvar . . neš si tam s tempijem se složio, nisi li ? ? . . ili jednostavno nisi samom sebi dosljedan ? ? . . ah . .
M 23 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 409 (forumaš u usponu)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:03 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Dakle, bit ću malo i otvoren.
I mislio sam da je Ararat homoseksualac čim je otvorio temu.
Osobno smatram da je homoseksualnost loša sklonost te posljedica nekog poremećaja u psiho razvoju. Ne sviđa mi se propagiranje istog kao nečeg normalnog. Što je slijedeće? Hoćemo li pedofiliju proglasiti normalnom? Ako je starček pri punoj svijesti, a dijete nema ništa protiv - zašto ne? Ne daj, Bože, ali gdje je kraj obijesti?
Po ovom sam pitanju temeljit.
Što ako se za koju godinu celibat ukine? Hoće li homoseksualni svećenik ostati "sam"? Sumnjam.
M 31 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:11 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Ajde ljudi ne zavlačite glavu u pijesak. Ovo o toboznjoj zabrani homosekualaca u Crkvi je po meni prica za malu djecu. Pa koga bi onda redili ako bi se toga drzali u praksi. Pa svatko tko nije ćorav ili lud zna da barem polovica katoličkih i drugih kršćasnkih svecenika ima homosekualane sklonosti i to je jedan od razloga zasto i odu u svecenike, iako toga mozda u početku ako odu mladi u sjemeniste i nisu svjesni.
Pa vecina ih je feminizirana, a i sami pricaju da ih je u svecenike privuklo stavri tipa slaganja krpica i cvijeća po oltarima, oblačenje misnih haljina i sl. Čast izuzecima.
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:12 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:5ab691aa53="Templar"]Ajde ljudi ne zavlačite glavu u pijesak. Ovo o toboznjoj zabrani homosekualaca u Crkvi je po meni prica za malu djecu. Pa koga bi onda redili ako bi se toga drzali u praksi. Pa svatko tko nije ćorav ili lud zna da barem polovica katoličkih svecenika ima homosekualane sklonosti i to je jedan od razloga zasto i odu u svecenike, iako toga mozda u početku ako odu mladi u sjemeniste i nisu svjesni.
Pa vecina ih je feminizirana, a i sami pricaju da ih je u svecenike privuklo stavri tipa slaganje krpica i cvijeća po oltarima, oblačenje misnih haljina i sl. Čast izuzecima.[/quote:5ab691aa53]
Ma ovo je generaliziranje. :)
Vjerojatno ima takvih slučajeva, ali ja sam do sada rijetko susreo ovakve tipove o kojima ti govoriš.
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:13 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:ccc1350c68="Templar"]
Pa vecina ih je feminizirana, a i sami pricaju da ih je u svecenike privuklo stavri tipa slaganja krpica i cvijeća po oltarima, oblačenje misnih haljina i sl. Čast izuzecima.[/quote:ccc1350c68]
Da si mi blizu maznio bi te prvim sto bi mi bilo pri ruci. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:14 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:b87d3ec3cf="TroIva"][quote:b87d3ec3cf="čovjek sa strane"][quote:b87d3ec3cf="TroIva"]Za posljednje pitanje zaviri u Anglikansku Crkvu.[/quote:b87d3ec3cf]
Ne da mi se viriti u tuđe dvorište kad već imam problema u svom. Što ima tamo?[/quote:b87d3ec3cf]
Sto tamo ima? Svecenika i biskupa koji su u crkvenom braku sa muskarcima na primjer...[/quote:b87d3ec3cf]
I sad se ja pitam: tko je ovdje normalan? (retoričko pitanje o kojem bi se zaista dalo puno promišljati)