Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Autor teme: ararat  •  Broj odgovora: 396  •  Broj pregleda: 12914
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: subota, 5.7.2008 u 16:08
Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

[quote:9d273fab64="alina"]
Onda sam negdje načula ili davno pročitala da su na otocima (i ja sam s otoka) postojale žene koje su se udruživale i živjele osamljene u kućama, a nisu bile redovnice. S obzirom da mi je dosta ovog svakodnevnog stvarnog i ludog života baš bih voljela znati postoji li to još negdje pa da se i ja malo osamim u takvu nekukućicu, a kandidatkinja imam dovoljno (počevši od familije nadalje! :)
Mislim da su se takve žene zvale nešto na slovo p (zaboravila sam kako točno)? e.[/quote:9d273fab64]

Sestrice alina. Divno razmišljanje. Picokare, picokare se zovu to s p..

Mozda konačno bude ostvaren moj zivotni san. Obnova picokarstva u Hrvatskoj.

Mozda postenem utemlejitelj novih zajednica picokara zajedno s tobom (Naravno ja ne mislim to biti, jer je to samo za neduate cure i žene).

Ajde nađi jos takvih žena i idemo osnovat ili obnovit neki napušteni picokarski manastir negdi na moru. Bavit cemo se uzgojem ljekovitog bilja, maslina, smokava, šipaka, imat cemo ovaca, koza, hodočastit, primat hodocasnike i slicno.

Predlazem da izaberemo otok Brac, ili na Čiovu preuzmemo bivisi jedan preslatki manastirčić Gospe prizidnice.

A imam jos ideja, jer kad god odam po nasim otociam biljezim mjesta koja bi mogal biti pogopdna za picokarske manastirčiće.

Uvjet. Nikakav kontak s postojećim hrvatskim katoličkim redovnistvom, pogotovo ne s zenskim. Ne daj Boze, jer su te vještice uništile naše picokare.

Ah. Da li to počinje novo doba picokarstva. :D
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš)
Napisano: subota, 5.7.2008 u 16:45

Bogoljubna misao! U slucaju provedbe budite ljubazni me informirati da pomognem koliko mogu.
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 17:22

Treba ce nam pravovjerni svecenik i duhovnik. Onaj koji se nam se nudi, niti to jeste, niti to moze biti, niti zasluzuje, jer ne trebamo oholnika, divljaka i primitivaca koji bi provodili teoror i jednoumlje nad onima koji ne misle kao on.

Zato takve duse kao ti troiva bit ce potrbene za ovu bogoljubnu ideju.

Obnovimo nase picokare sa sestrom alinom kao majkom obnoviteljicom. :D

Šteta da nam je jasminka udana, jer bi je postavio za majku poglavaricu 8)
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 17:30

troiva, alina kaj velite za ovu malu preslatku pustinju Prizdinica na otoku Čiovu, ima preslatku crkvici i manastirčič bivsih popova glagoljasa u jako dobro stanju.

Da se tamo skrasimo kao prvi picokarski manastričić.

Pustinja Prizdinica na Čiovu

[img:b83b0cd540]http://img341.imageshack.us/img341/7066/55515053fp0.jpg[/img:b83b0cd540]
Idi na vrh

marion
M 31 god.,
Osijek
Član od 12.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2 (novi forumaš)
Napisano: subota, 5.7.2008 u 17:57

lipo je ovo misto podsjeća me na svetu goru atonsku... dolazim i ja tamo mogao bih vam biti duhovnik...
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 18:03

Samo dodji brate marione. Za pravoslavne delegacije imat cemo poseban odjel manastirčića i kapelicu prilagođenu istočnom obredu.

Iako nije u tradiciji naših sestrica picokara da imaju pravoslavne duhovnike, no ako se majka utemeljiteljica alina slozi onda moze pa ćemo te uzet uz troivu.

Npr. da nasim picokarama tumačis svete oce i čitas dobrotoljublje.

Iance mozda ce ti biti jos drze jer u pustinji Prizidnica na otoko Čiovu čuva se i časti čudotvorna ikona presvete Bogoricide koja se posebno časti prvu nedjelju iz Male Gospojine.

Evi čudotvorne ikone Gospe od milosti koja se časti u pusitinji Prizidnica na otoko Čiovu

[img:a99f431925]http://www.slatine.com/slatine_hrv/svetiste/images_svetiste/gospe.jpg[/img:a99f431925]
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 18:06

Crkvica Gospe od milosti u pustinji Prizdinica u kojoj se cuva čudotvorna ikona

[img:ec3504d21f]http://www.slatine.com/slatine_hrv/svetiste/images_svetiste/01v_crkva_total.jpg[/img:ec3504d21f]
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 18:08

Detalj iz pustinje Prizdinica. Bunar

[img:12be36fa0b]http://www.slatine.com/slatine_hrv/svetiste/images_svetiste/28v_zdenac03.jpg[/img:12be36fa0b]
Idi na vrh

marion
M 31 god.,
Osijek
Član od 12.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2 (novi forumaš)
Napisano: subota, 5.7.2008 u 18:09

predivna ikona... odakle dolazi ... more biti da su je krstaši donijeli iz carigrada...
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 18:09

Olatar crkvice s čudotvornom ikonom Gospe od milosti

[img:4d4fcd5cc2]http://www.slatine.com/slatine_hrv/svetiste/images_svetiste/25dv_oltar01.jpg[/img:4d4fcd5cc2]
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 18:15

[quote:51ebc9cac8="marion"]predivna ikona... odakle dolazi ... more biti da su je krstaši donijeli iz carigrada...[/quote:51ebc9cac8]
Ne ovu u Prizidnicu nisu. Ova sveta ikona je dar toj pustinji od jedne hrvatske trogirske obitelji iz 16 stoljeća koja ju je donijela nakon hodočašća iz Svete Zemlje.

Ince krizari jesu također u zapadnu Europu donijeli veliki broj svetih ikona koje se i danas časte po nasim crkvama na veliku utjehu poboznog puka.

Također veliki broj svetih ikona je dosao na zapad u 9 stoljeću kad su ih prenijeli istočni monasi da ih spase od ikonoboraca u vrijeme dok su na istoku vladali bogoprotivnic ikoji su unistavali ikone.
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 5.7.2008 u 19:40

[quote:68b7033027="sneni"]Priznam u brzopletosti nisam bio najjasniji.

Homeseksualnost neizveršena nije nikakva bolest. To je obična sklonost prema nekoj osobi, jedne spolne jedinke prema istospolnoj jedinki. Prema tome sama naklonost nije nikakav grijeh niti će ikada itko Bogu odgovarati za tu naklonost (skolonost) i nema čovjeka koji nema nekakvih naklonosti, skolnosti, nagnuća. Tu se slažemo!

Samo je problem u tome što se pod homoseksualnošću to ne podrazumijeva nego kako kaže sama riječ homoseksualnost je seksoalni čin ili odnos osoba istog spola. I zbog toga se zovu homoseksualci.

A to je onda protuprirodno, abnormalno i prelazi u bolest. Znamo kada i na koji način je homoseksualnost brisana iz kataloga psihičkih bolesti.

Biblija, riječ Božja, svakako je objavljena božja istina o čovjeku i na njoj gradimo našu vjeru i našu orjentaciju. Stoga svaki homoseksualni čin je za osuditi. Gnusan je po prirodi stvari, protivi se dobrobiti naroda nacije/ i zato nema nikakvog opravdanja osim promiskuiteta,. A promiskuitet (iskorištavanje nečega samo u vlastite svrhe) je za osuditi.

Da budem potpuno jasan nikakvo nagnuće, naklonost, sklonost nije i ne može biti grijeh dokle god se čovjek ne počne ravnati i izvršavati tu sklonost. (isto tako se ne može kazniti nekog čovjeka što ima sklonost prema djeci - podofilia) ako tu sklonost ne ostvari činom, tek onda je kažnjivo.

Ovo razmišljanje bi bilo nepotpuno ako se ne bih uzeo u obzir i navode iz knjige "Novi svjetski poredak" gdje je zacrtano uništenje heteregamnih brakova sa uvađanje homoseksualnih brakova.

Ovo razmišljanje bi bilo nepotpuno ako ne bih rekao da se u muslimanskom svijetu homoseksualni čini kažnjavaju čak i smrću. I ne može se reći da su oni zato zatucani i bolesni. Mislim da su mnogo zdraviji u psihi nego bolesni zapadnjaci.

ja ne mrzim ni jednog čovjeka, niti one koji su mi u životu veliko zlo nanijeli, ne vidim razloga da mrzim nekog nepoznatog čovjeka s kojim nisam nikada dolazio u dodir.

Ali uvijek ću se boriti protiv homoseksualaca na djelu, ne samo njih nego i svih nastranosti kojim jedan čovjek napada integritet drugoga.

Ja nikada ne bih rekao ništa protiv homoseksualaca da oni ne traže da se bolesna sklonost proglasi normalnim ljudskim ponašanjem. I sama činjenica da je to samo jedan mali sićušni dio stanovništva pokazuje da je to anomalija.

Molit ću Boga za sve homoseksualce sa im Bog prosvjetli pamet, da uvide da su [b:68b7033027]svojim ponašanjem [/b:68b7033027]odbacuju Boga i tako sebi utiru siguran put u vječnu propast.

Mislim da sam ovdje sve razjasnio. Hoću li se javljati dalje ovisi o mojoj procjeni da li su u raspravu uneseni novi elementi, koji do sada nisu raspravljani.[/quote:68b7033027]
homoseksualnost nije nikakav cin vec skolonost tj privlacnost osobi istog spola.
mislim da ta knjiga novi svjetski poredak i nije neka znanstvena literatura.savjetujem ti malo vise filozofije a manje katastroficnih predvidjanaj o bududcnosti i teorija zavjere.
naravno da muslimani nisu zatucani i bolesni oni su banalni.podredjeni vjeri u tolikoj mjeri da su uspjesno izmanipulirani u ime vjere ciniti zvjerstva.takvih primjera je bilo i u povijesti katolicke crkve...to koliko su zdraviji psihicki je tvoj banalni stav: oni nisu slobodni ni zdravi.
ovaj tvoj post cu shvatiti kao ispriku za tvoje pljuvanje prije iako ta isprika nije bas jasna.pozabaviti cu se prijevodom biblije tj te vazne pavlove poslanice o homoseksualnosti ovih dana jako je zanimljivo vidjet cete.
o tome ciji integritet napada hpomoseksualna osoba je izlisno govoriti.nicji.
ja cu moliti za tvoju mrznju.i za tvoje neznanje i odgovornost da ga promijenis i da se educiras......novi svjetski poredak hahahah ajme meni
Idi na vrh

TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 20:39

[quote:8dcab5dc7c="Templar"]Treba ce nam pravovjerni svecenik i duhovnik. Onaj koji se nam se nudi, niti to jeste, niti to moze biti, niti zasluzuje, jer ne trebamo oholnika, divljaka i primitivaca koji bi provodili teoror i jednoumlje nad onima koji ne misle kao on.

Zato takve duse kao ti troiva bit ce potrbene za ovu bogoljubnu ideju.

Obnovimo nase picokare sa sestrom alinom kao majkom obnoviteljicom. :D

Šteta da nam je jasminka udana, jer bi je postavio za majku poglavaricu 8)[/quote:8dcab5dc7c]

Dakle, problem duhovnik rijesen. Ako me netko treba, tu sam.Utemeljiteljicu imamo. Sad nam treba mjesto i dozvola lokalnog biskupa. Uz to habit- ako su ga picokare nekad nosile, ako ne onda nam ne treba. Mjesto treba da ima kucu, oltar i kapelicu po mogucnosti katolicki opremljenu. Pa ako bi bilo ozbiljne namjere mozda bi i moglo uspjeti
A izuzetno mi se svidja ako bi imali i istocni odjel. Ma covjece bili bi atrakcija!
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 21:21

Ako bi preuzeli ovu pustinju Prizidnicu, ona je pod jurisdikcijom splitskog nadbiskupa pa bi njega tribalo pitat dozvolu.

Sestrice su imale habit ovisno o pravilu koje su toboze uzdrzavale.

Franjevacko, dominikansko ili augustinsko.

Sumnjam da su sestrice picokare nekada uopće znale sto to zanci i kojem pravilu formalno pripadaju, ali formalno su ipak imale nekakvu pripadnost i nekakvo pravilo, pa time vjerojatno i tip habita.

Predlazem da nase nove picokare u Prizdinici budu augustinske picokare 8)
Idi na vrh

TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.7.2008 u 21:35

Joj njihov je habit kompliciran, ajme Boze.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31

Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09

"Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06

Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01

Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38

Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36

Dar razlikovanja duhova
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 0:33

Hristos se rodi!
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 0:17

Unutarnji put
angolac, srijeda 7.1.2009 u 23:33
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

IZ WEB SHOPA

Hillsong: For All You've Done
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009