Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 5.7.2008 u 22:02 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:e9be461a4b="Benedikt"]Da, točno, ali ljubav nije grijeh, to nam govori i naša savjest. Dakako da se suzdržavam od bludnih radnji s ikim osim s voljenom osobom. Baš kao i ti. Doduše i ti ne bi smjela sexati se osim u reproduktivne svrhe, ali kao šti si i ti sigurna da ti sex s mužem Bog neće pretjerano zamjeriti tako i ja znam i osjećam da neće ni meni. U svemu ostalom živim kao vjernik , pomažem drugim ljudima, nikome ne želim nanijeti išta žao i znam da me Bog voli! Nije svima dano to razumjeti![/quote:e9be461a4b]
Čuj a ako postavimo stvari ovako da je npr. meni moj ljubavnik voljena osoba isto kao i tebi tvoj partner, misliš li ti da ta silna ljubav opravdava tvoj i moj čin u Božjim očima ili smo mi dragi moj zgriješili bludno ( evo čak i ti pišeš...bludne radnje) a tvoja blud je još uz to i protuprirodna !?
Osim toga ove statistike sa životinjama...to mi je stvarno ponižavajuće za nas koji smo kao biće vrhunac Božje kreacije i imamo razum za razliku od neke papige koja skače po papigi istog spola iz Bog zna kakvih nagona...i onda kažeš da je to prirodna pojava...ma nek je ali papiga nema razum da se pita...Bože moj što ja to činim? Je li to ispravno?Imaš razum čovječe...jesi se pitao za koji si cilj stvoren i koja je svrha tvog života? Đipanje po nečijem dupetu?Žalosno ako jedan odnos zasnivaš samo na tome. Pa tebi je Bog dao da imaš reproduktivne organe, vjerojatno zdrave, jesi se zapitao čemu ti služe i kako ih upotrebljavaš?Ah...zaboravila sam...nije samo đipanje...tu je i velika ljubav. Jesi kad u ljubavnom činu ( tu ne podrazumijevam sexanje radi pražnjenja, bez emocija ) osjetio želju da s voljenom osobom stvoriš dijete , djete ljubavi? To ti je vrhunac ljubavi dragi moj. Jesi ga kad doživio? Imaš li ti taj "program" kako bi Met volio reći ? Hm...a ako ga imaš, malo si u gabuli jer ga nemreš upotrijebiti, ne? Nemaš ga? Anomalija? Ajde mi objasni....
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 5.7.2008 u 22:23 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:adb785b72c="Templar"][quote:adb785b72c="alina"]
Onda sam negdje načula ili davno pročitala da su na otocima (i ja sam s otoka) postojale žene koje su se udruživale i živjele osamljene u kućama, a nisu bile redovnice. S obzirom da mi je dosta ovog svakodnevnog stvarnog i ludog života baš bih voljela znati postoji li to još negdje pa da se i ja malo osamim u takvu nekukućicu, a kandidatkinja imam dovoljno (počevši od familije nadalje! :)
Mislim da su se takve žene zvale nešto na slovo p (zaboravila sam kako točno)? e.[/quote:adb785b72c]
Sestrice alina. Divno razmišljanje. Picokare, picokare se zovu to s p..
Mozda konačno bude ostvaren moj zivotni san. Obnova picokarstva u Hrvatskoj.
Mozda postenem utemlejitelj novih zajednica picokara zajedno s tobom (Naravno ja ne mislim to biti, jer je to samo za neduate cure i žene).
Ajde nađi jos takvih žena i idemo osnovat ili obnovit neki napušteni picokarski manastir negdi na moru. Bavit cemo se uzgojem ljekovitog bilja, maslina, smokava, šipaka, imat cemo ovaca, koza, hodočastit, primat hodocasnike i slicno.
Predlazem da izaberemo otok Brac, ili na Čiovu preuzmemo bivisi jedan preslatki manastirčić Gospe prizidnice.
A imam jos ideja, jer kad god odam po nasim otociam biljezim mjesta koja bi mogal biti pogopdna za picokarske manastirčiće.
Uvjet. Nikakav kontak s postojećim hrvatskim katoličkim redovnistvom, pogotovo ne s zenskim. Ne daj Boze, jer su te vještice uništile naše picokare.
Ah. Da li to počinje novo doba picokarstva. :D[/quote:adb785b72c]
Dragi Sneni, Tro Iva, Templar,
dakle, postojalo je tako nešto...zanimljiva ideja, meni se to baš sviđa.
Maknut se od svega, uzgajati masline, mirisati ljekovito bilje...piti kozje mlijeko...
Živjeti na otoku - prekrasno.
Ali, detalji, koliko mora žena biti da bi se tako nešto osnovalo? Razlika između redovnica i picokara, kad kažeš da ipak moraju biti nekog reda.
Vidiš, ja sam prilično neupućena u sve to da biih mogla biti poglavarica, a i nisam neka od vlasti. Ja bih voljela s biljčicama raditi i razgovarati.
Idem sutra na godišnji, porazgovarati na miru sa sobom i vratim se sa odlukama i idemo.
A za duhovnike, pa sve bih ja ;Snenog zbog poznavanja života na otoku, valjda se tamo i ne može preživit ako u sebi nemaš nečeg divljeg, tro Ivu da unese dašak mladosti i Europe, a Templara kao dobrog poznavatelja prirode, biologije, koza, ovaca, ,maslina, ali i duša...
p.s. ja se uopće ne zezam, samo mi to sve detaljnije pojasnite, da se ne zaletim, Sneni piše o nekim špiljama, ajoj!
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: subota, 5.7.2008 u 22:44 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:95bdcde71c="alina"]
p.s. ja se uopće ne zezam, samo mi to sve detaljnije pojasnite, da se ne zaletim, Sneni piše o nekim špiljama, ajoj![/quote:95bdcde71c]
Ma kakve spilje. Nek sneni zivi u njima. U slucaju da sam ja u toj prici ima da imamo samostancic po evropskim standardima, nesto tipa komune koja stanuje zajedno. Kakve spilje, ne oadaju mi na pamet. Usput receno ima i kod Dubrovnika stari samostana napustenih koje bi Crkva rado dala, bar ja tako mislim.
M 31 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 6.7.2008 u 15:53 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:67c1bf514e="TroIva"][quote:67c1bf514e="alina"]
p.s. ja se uopće ne zezam, samo mi to sve detaljnije pojasnite, da se ne zaletim, Sneni piše o nekim špiljama, ajoj![/quote:67c1bf514e]
Ma kakve spilje. Nek sneni zivi u njima. U slucaju da sam ja u toj prici ima da imamo samostancic po evropskim standardima, nesto tipa komune koja stanuje zajedno. Kakve spilje, ne oadaju mi na pamet. Usput receno ima i kod Dubrovnika stari samostana napustenih koje bi Crkva rado dala, bar ja tako mislim.[/quote:67c1bf514e]
Ja navijam za pustinju Prizdinicu, na otoku Čiovu kod Trogira. Tamo ima gotovo sve (ckrvica s divnom ikonom, nekoliko kucica za samstan, bunar s vodom i dr.). S amo malo dotjerat i sredit i za pola godine je spremno za picokarski zivot.
M 37 god., Bjelovar Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 21 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 9:11 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:53c041d0ad="sneni"]
Ovo razmišljanje bi bilo nepotpuno ako se ne bih uzeo u obzir i navode iz knjige "Novi svjetski poredak" gdje je zacrtano uništenje heteregamnih brakova sa uvađanje homoseksualnih brakova.
Ovo razmišljanje bi bilo nepotpuno ako ne bih rekao da se u muslimanskom svijetu homoseksualni čini kažnjavaju čak i smrću. I ne može se reći da su oni zato zatucani i bolesni. Mislim da su mnogo zdraviji u psihi nego bolesni zapadnjaci.
I sama činjenica da je to samo jedan mali sićušni dio stanovništva pokazuje da je to anomalija.
[/quote:53c041d0ad]
1. ti si očito jako nesiguran u svoju sexualnost i misliš da bi došao u iskušenje sklopiti istospolni brak ako bi to bilo zakonski omogućeno!? Vjeruješ li doista da bi ta mogućnost mogla uništiti hetero brakove, odnosno da bi svi hetrići sveudilj pojurili sklapati brakove s istim spolom?! :roll: I kako to misliš da bi se priječenjem takvih brakova išta promijenilo u društvu? Misliš da će homoseksualci onda ipak prigrliti žene??
E pa dragi vidi se da si neobrazovan i pun predrasudnih floskula. Niti će sprečavanje takvog zakona ikoga odvratiti od homosexualnosti, a niti će donošenje istog nagnati nekog ko nije gay na takav čin. Zar je tako teško to shvatiti? :roll:
2. Ovo s muslimanima ponovo pokazuješ svoju agresivnu narav i govor mržnje jer smaknuća homosexualaca smatraš zdravim i naprednim! I ti si kao nekakv vjernik nedajbože svećenik! Svašta!
3. Ukoliko smatraš da je udio u populaciji kriterij "anomalije! smatraš li da su ljevoruki ljudi ili oni s plavim očima također anomalni i bolesni?! :roll:
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 9:15 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Budući da je u Škripu (jedna od mojih župa) bio samostan picokara, a da se župna kuća (dva kata i konoba sa guistirnom izvanredno hladna voda!) nalazi pred urušavanjem. Župa ima i dva velika maslinjaka eto idealnog mjesta za picokare. Samostanka kapela bi bila starohrvatska bazilika Duha Svetoga na groblju (djeluje umirujuće protiv zemaljskih požuda!) :twisted: :oops: maslinjaci za rad ljudskih ruku a milozvučna zvona bi podsjećala na anđeosko pjevanje :roll:
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 9:47 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
[quote:07fffe8f12="ines"]
Čuj a ako postavimo stvari ovako da je npr. meni moj ljubavnik voljena osoba isto kao i tebi tvoj partner, misliš li ti da ta silna ljubav opravdava tvoj i moj čin u Božjim očima ili smo mi dragi moj zgriješili bludno ( evo čak i ti pišeš...bludne radnje) a tvoja blud je još uz to i protuprirodna !?![/quote:07fffe8f12]
Ne brkaj kruške i jabuke! Što bi ti, pored muža još i ljubavnika?! Naravno da stvar nije ista. Ti bi trebala voljeti svog muža i biti mu odana kao i ja svom partneru. Tada nema grijeha. Ova floskula o protuprirodnosti je već deplasirana. Nije li "neprirodno" i odjevati se, jesti vilicom i nožem i plesati uštogljene plesove i raditi kojekakve rituale pa ih ipak činimo?!
[quote:07fffe8f12="ines"]
Osim toga ove statistike sa životinjama...to mi je stvarno ponižavajuće za nas koji smo kao biće vrhunac Božje kreacije i imamo razum za razliku od neke papige koja skače po papigi istog spola iz Bog zna kakvih nagona...i onda kažeš da je to prirodna pojava...ma nek je ali papiga nema razum da se pita...Bože moj što ja to činim? Je li to ispravno?Imaš razum [/quote:07fffe8f12]
I ja sam protiv ovog argumenta jer znam da vi koji mrzite sve različito će te se odmah uhvatiti za taj životinjski diskurs, ali ga se opet navodi tek kao odgovor na vašu tvrdnju da to nije prirodno već puki ljudski hir. Dokazom da to postoji i nehirovitih životinja pokazuje se da je to ponovo prirodna stvar, u svih živih bića i u svim civilizacijama.
[quote="ines"]
čovječe...jesi se pitao za koji si cilj stvoren i koja je svrha tvog života? Đipanje po nečijem dupetu?Žalosno ako jedan odnos zasnivaš samo na tome.[quote="ines"]
Bolje šuti, jer pokazuješ sav svoj primitivizam i nagonsko poimanje svijeta. Samo ti možeš vidjeti u ljubavi dvije osobe "đipanje po nečijem dupetu". To je isto kao da netko tebi kaže kako si sa svojim mužem radi đipanja u krevetu i ničeg više. Bljak :roll:
[quote="ines"]
Pa tebi je Bog dao da imaš reproduktivne organe, vjerojatno zdrave, jesi se zapitao čemu ti služe i kako ih upotrebljavaš?.[quote="ines"]
To koju je smisao pojedincu podario Bog, znano je samo njemu, ili nama na kraju života odnosno s druge strane sna. A zašto je onda dao reprouktivne organe svećenicima koji ih isto ne koriste?! Pa onda masu bračnih parova koji ne mogu imati djecu, jesu li svi oni manje vrijedni i nedostojni življenja? Ne mogu li oni svi zajedno i svećenici, i homosexualci i parovi bez djece svojim djelovanjem obogaćivati zajednicu i svojem životu dati veći smisao? Kada su homoseksualci u pitanju u jednom od prethodnim postovima sam naveo za koje bi sve civilizacijske i umjetničke dosege bili uskraćeni e da ih nije bilo.
[quote:07fffe8f12="ines"]Ah...zaboravila sam...nije samo đipanje...tu je i velika ljubav. Jesi kad u ljubavnom činu ( tu ne podrazumijevam sexanje radi pražnjenja, bez emocija ) osjetio želju da s voljenom osobom stvoriš dijete , djete ljubavi? To ti je vrhunac ljubavi dragi moj. Jesi ga kad doživio? Imaš li ti taj "program" kako bi Met volio reći ? Hm...a ako ga imaš, malo si u gabuli jer ga nemreš upotrijebiti, ne? Nemaš ga? Anomalija? Ajde mi objasni....[/quote:07fffe8f12] Na ovo sam ti već odgovorio. Dakle, jednako i homoseksualci osjećaju potrbu za djecom kao i bračni parovi bez njih, pa što, nije svima dano, pisano je i u Bibliji kojom tako inače voliš mahati. Uostalom, svaka čast i roditeljstvu i djeci, podupirem da ih ima svatko to može i želi, no ne može biti osnovni smisao života samo prosta reprodukcija, čine to i životinje i retardirani ljudi.
Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 11:41 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Benedikt...
Da , naravno da bih trebala biti odana svome mužu i voljeti ga, ali postoji nešto prije toga...odanost i ljubav prema Bogu i držanje njegovih zakona, to bi trebala biti polazišna točka svakoga koji sebe smatra i naziva vjernikom, prije bilo koje odluke i čina. Ako nju preskočim odoh bez pol frke ja u zagrljaj drugome a ti svome partneru....
Nadalje, lijepo te molim da ne me ovom izjavom...VI KOJI MRZITE...ne hićeš u isti koš sa onima koji to stvarno tako i osjećaju. Sigurna sam da možeš zaključiti da moj post ne odiše mržnjom ali postoji jedna gadljivost i odbojnost, ne prema tebi nego prema onome što radiš.
Kultura življenja , vilica i sve ostalo kaj si nabrojao meni nije neprirodno ali ako tebi je kaj ne odeš u džunglu pa hodaj gol, onak prirodno...
A veliš da činiš i neprirodne stvari, pa tebi je vjerojatno neprirodno živjeti sa ženom ali zakaj nebi i to probao kad radiš i druge neprirodne stvari hmmm..
A što također prirodnog tiče, prirodno je i da hrčak pojede mlade koji su kržljavi, sa anomalijama i nesposobni za život pa bi sad trebali mi počet daviti djecu koja su rođena sa malformacijama? Daj se skockaj s tom živinom! :roll:
Sad više nemam vremena a da ti pravo kažem ni volje da se osvrnem na ostatak tvog posta jer očito da ovim ionako nećemo ništa postići, ja kažem svoje a ti svoje,,,neke stvari čak potpuno krivo protumačiš...
i na kraju... i ti i ja dobro znamo da smisao života naravno nije puko razmnožavanje ali preko toga sam te htjela dovest do nečeg drugog, no ti si to ograničio, na žalost... Posljednja i glavna svrha našega života jest slava Božja. To je i jedini razlog zašto je stvoren čitavi svijet.
Pa sad ako ti misliš da ovo što činiš, činiš na slavu Božju, neka ti je sa srećom, to je tvoje tjelo i tvoja duša, samo brate ne očekuj da to odobravam. Žao mi je.
Pa ako griješim evo mogu se , recimo, kao i ti tješiti da meni " Bog neće pretjerano zamjeriti " ( tvoj citat) moje neznanje i odbojnost kao što ti misliš da neće ni tebi zamjeriti za ovo kaj ti delaš.
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 12:30 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Naravno, samo je zanimljivo kako ti sebi preuzimaš prerogative tumačiti što je Božja volja! Ono svakog dana si s njim na telefonskoj liniiji ili ti faxom šalje tvoja tumačenja.
Okani se toga i popovanja drugima, gledaj svoje brvno ,a za naš trun ćemo lako!
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 7.7.2008 u 12:41 Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Nemojmo se zavaravati - volja je Božja objavljena u Svetom pismu koje se iščitava onako kako ga iščitava Crkva po svom Učiteljstvu - tu su onda i moralni zakoni.
Drugo - postoji i građa ljudskog tijela koja jasno pokazuje što kamo paše.
Treće - u svijetu ima mnogo izokrenutosti (izopačenja), sva su ona posljedica istočnog grijeha, jer od kada je čovjek uveo zlo u svijet i sva priroda trpi posljedice.