Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Autor teme: ararat  •  Broj odgovora: 396  •  Broj pregleda: 12934
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 16:32
Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

[quote:801aeedde6="ines"]....ja bih još dodala...

[b:801aeedde6]371 Budući da su stvoreni zajedno, Bog hoće da muž i žena budu jedno za drugo. Božja nam Riječ o tome govori na raznim mjestima svetih knjiga: "Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on" (Post 2,18). Nijedna životinja ne može biti "naspram" čovjeku.[229] Žena koju Bog "oblikuje" od rebra izvađena iz muškarca i koju dovodi k muškarcu izaziva u njemu krik divljenja, usklik ljubavi i zajedništva: "Gle, evo kosti od mojih kostiju, i mesa od mojega mesa" (Post 2,23). Muškarac otkriva ženu kao drugo "ja" iste ljudskosti.

372 Muž i žena načinjeni su "jedno za drugo": ne tako kao da bi ih Bog načinio "napola" ili "nepotpune"; stvorio ih je za osobno zajedništvo u kojem jedno može biti "pomoć" drugome, jer su u isti mah kao osobe jednaki ("kost od mojih kostij"), a kao muško i žensko dopunjuju se. U ženidbi ih Bog ujedinjuje tako da, tvoreći "jedno tijelo" (Post 2,24), mogu predavati ljudski život: "Plodite se i množite i napunite zemlju" (Post 1,28). Prenoseći na svoje potomke ljudski život, muž i žena kao supruzi i roditelji na jedincat način surađuju u Stvoriteljevu djelu.[230] [/b:801aeedde6]

Čovjek "muškarac i žena, pozvani su da kao slika Božja zajednički dovršavaju djelo stvaranja; na Božju sliku, čovjek će biti otac i majka; otac i majka svoga života i svoje povijesti, otac i majka svijeta u nastajanju." Bračna suradnja ne zaustavlja se samo na "prokreaciji upotpunjenoj dugim i strpljivim odgojem", nego na svome radu: da kao muž i žena zagospodare zemljom. Da bi djelovanje na području civilizacije bilo humanije i što više pridonosilo usavršenju čovjeka, ono uvijek zahtijeva udruženo djelovanje muškarca i žene. Ako jedan spol prisvoji stanovito područje djelovanja u tolikoj mjeri da isključi sudjelovanje drugog spola, razvoj se ne ostvaruje u pravcu autentičnog ljudskog napretka.[/quote:801aeedde6]
sve 5 samo su svi citati iz popstanka malo je to ipak...hm...
inace sara ne bih o primanju tijela jer si ocito strucnjak za anatmiju...pa...
ne izvrcem nikakvo sveto pismo.ja tebe isto tako mogu optuziti za izvratnje svetog pisema.a ti mozes optuziti i sve one koji nisu rimokotolici dakle npr prostestante.ali ako imas iakkve argumente za clanak koji sam naso samo naprijed...
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 18:52

Ja nisam liječnica, ali osnovna znanja o anatomiji imam, imam i prijatelje liječnike koji su me nečemu poučili, a prije nekog vremena je bila američka emisija na TV-u upravo o strahotama koje nastaju kao posljedica analnih spolnih odnosa - bilo je grozno i slušati i vidjeti. zaključak je bio: taj dio nije za to.

Što se Svetog pisma tiče - ja sam katolkinja, prihvaćam tumačenje Crkve, ostale prepuštam njima samima.
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 21:34

[quote:cceb954327="sara"]Ja nisam liječnica, ali osnovna znanja o anatomiji imam, imam i prijatelje liječnike koji su me nečemu poučili, a prije nekog vremena je bila američka emisija na TV-u upravo o strahotama koje nastaju kao posljedica analnih spolnih odnosa - bilo je grozno i slušati i vidjeti. zaključak je bio: taj dio nije za to.

Što se Svetog pisma tiče - ja sam katolkinja, prihvaćam tumačenje Crkve, ostale prepuštam njima samima.[/quote:cceb954327]
dobro ne moramo sad o analnom seksu mislim...pa nisu ni usta za seks pa ih opet ljudi koriste npr oralni seks pa nisu ni prsti pa ih se koristi itd...dakle ne mozemo tek tako banalizirati stvari kao neki argument sarafa i matice
tumacenja crkve da...pa ok.mislio sam da imas neke konkretne odgovore na ovaj clanak o prijevodu pavlove poslanice...ako recimo hipotetski sto po tebi nije moguce crkva moze pogrijesiti kao sto je grijesila u proslosti?
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 22:25

Crkva nije griješila u stvarima vjere i morala, a sve ostalo je sasvim normalno. Duh Sveti čuva i vodi Crkvu, ali je ne zaštićuje od promašaja pojedinih članova. I pape najproblematičnijeg života nikada nisu ništa stavili pod vjeru što tamo nije spadalo. A da je propusta bilo - jest i bit će ih. Crkva je i ljudska, ne samo Božja.
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 17:08

[quote:ff4241544c="sara"]Crkva nije griješila u stvarima vjere i morala, a sve ostalo je sasvim normalno. Duh Sveti čuva i vodi Crkvu, ali je ne zaštićuje od promašaja pojedinih članova. I pape najproblematičnijeg života nikada nisu ništa stavili pod vjeru što tamo nije spadalo. A da je propusta bilo - jest i bit će ih. Crkva je i ljudska, ne samo Božja.[/quote:ff4241544c]
jasno da nije hahaha grijesili su samo drugi..protestanti muslimani itd...
ubijanje ljudi nije pitanje morala jelda ( inkvizicija)?vazno da su crkvene dogme poput celibata ostale ocuvane a sto su padale mrtve glave i ratovi u ime vjere to nije pitanje morala :!: hm da.
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2506 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 17:40

[quote:0dd8b1115f="ararat"][quote:0dd8b1115f="sara"]Crkva nije griješila u stvarima vjere i morala, a sve ostalo je sasvim normalno. Duh Sveti čuva i vodi Crkvu, ali je ne zaštićuje od promašaja pojedinih članova. I pape najproblematičnijeg života nikada nisu ništa stavili pod vjeru što tamo nije spadalo. A da je propusta bilo - jest i bit će ih. Crkva je i ljudska, ne samo Božja.[/quote:0dd8b1115f]
ubijanje ljudi nije pitanje morala jelda ( inkvizicija)?vazno da su crkvene dogme poput celibata ostale ocuvane a sto su padale mrtve glave i ratovi u ime vjere to nije pitanje morala :!: hm da.[/quote:0dd8b1115f]

E stvarno vidim da si teška budala i neznalica. Celibat nije nikakva crkvena dogma. S čovjekom koji ovako nešto tvrdi ne isplati se razgovarati.

Isus je jasno rekao da ima onih koji ne žele ni vidjeti ni čuti ni poslušati pa se tako i neće spasiti. Mt 13,16 Što ti ja mogu kad sam sebe isključuješ!
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 18:56

[quote:6fc7b616f1="ararat"]
ubijanje ljudi nije pitanje morala jelda ( inkvizicija)?vazno da su crkvene dogme poput celibata ostale ocuvane a sto su padale mrtve glave i ratovi u ime vjere to nije pitanje morala :!: hm da.[/quote:6fc7b616f1]

Sinko, tebi tumačiti stvari Crkve kao gluhome pjevati Aidu.
Tko je rekao da su ljudi ikada bili bezgrješni? Makar bili oni i pape i biskupi! I od kuda ti ideja celibat ima ikakve veze s dogmama? Očito je da razgovor nije moguć.
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 20:25

[quote:3f31868eb4="sneni"][quote:3f31868eb4="ararat"][quote:3f31868eb4="sara"]Crkva nije griješila u stvarima vjere i morala, a sve ostalo je sasvim normalno. Duh Sveti čuva i vodi Crkvu, ali je ne zaštićuje od promašaja pojedinih članova. I pape najproblematičnijeg života nikada nisu ništa stavili pod vjeru što tamo nije spadalo. A da je propusta bilo - jest i bit će ih. Crkva je i ljudska, ne samo Božja.[/quote:3f31868eb4]
ubijanje ljudi nije pitanje morala jelda ( inkvizicija)?vazno da su crkvene dogme poput celibata ostale ocuvane a sto su padale mrtve glave i ratovi u ime vjere to nije pitanje morala :!: hm da.[/quote:3f31868eb4]

E stvarno vidim da si teška budala i neznalica. Celibat nije nikakva crkvena dogma. S čovjekom koji ovako nešto tvrdi ne isplati se razgovarati.

Isus je jasno rekao da ima onih koji ne žele ni vidjeti ni čuti ni poslušati pa se tako i neće spasiti. Mt 13,16 Što ti ja mogu kad sam sebe isključuješ![/quote:3f31868eb4]
ah banalni se ipak javlja...vazno da sam ja budala a i neznalica...ti si doista pokazao sta si ovdje vec dovoljno puta.jedno obicno banalno zlo.
ispricavam se sara ako nisam teolog pa brkam pojmove kao sto je dogma i celibat ali dobro razumijes sta sam htio reci...pokusat cu sad laicki kad sam vec amater za dogme :D
bas si slikovita...aida , gluh hahhaah.ja sam mozda gluh ali tvoje srce izgleda da je slijepo ili da zatvara oci za ocite istine.dakle, ti si rekla da je crkva nepogresiva u moralnim pitanjima?da ili ne?ja te sad pitam kako je moguce onda da se u crkvi pojavila inkvizicija krizarski ratovi i je li ubijanje ljudi moralno pitanje ili nije?e tako nadam se da sad nisam vise gluh pa da ne petljam po dogmama.odgovor je jasan a ti ga nijeci koliko zelis.
ovo mi daje za pravo da to povezem s ovom temom dakle mozda crkva danas ipak grijesi kad ne dopusta zaredjenje homoseksualaca...ali to mozda ipak nije moralno pitanje?
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 21:39

Ararat, izmiješao si kruške i krumpire i pokušavaš odjednom napraviti i kompot i pire. Ne ide, mnogo mi je žao.
No, vadiš stvari iz konteksta vremena i prostora - križarski su ratovi bili politička stvar.
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 21:54

[quote:e16c9908ba="sara"]Ararat, izmiješao si kruške i krumpire i pokušavaš odjednom napraviti i kompot i pire. Ne ide, mnogo mi je žao.
No, vadiš stvari iz konteksta vremena i prostora - križarski su ratovi bili politička stvar.[/quote:e16c9908ba]
nisam ni mislio da ces kao jedan od banalnih pojedinaca naci izliku i racionalno objasnjenje za zlo i ubijanje.to je politicka stvar, inkvizicija je politicko pitanje iliti neko trece moja situacija nema veze s tim i crkvenim stavovima ili njenoj pogresivosti i nepogresivosti koja dakako nema nikakve veze s navedenim primjerima jer to su ipak kruske i jabuke i samo moj jadni pire
ne treba ti biti zao meni je zao tebe.nema nista ruznije od covjeka koji izoblicuje i zatvara se pred istinom.temeljno je pitanje moze li crkva pogrijesiti ili ne i odgovor je jos jasniji.
ali banali pojedinci koje grade cijeli svoj svijet na nepogresivoj pogresivosti imaju strah da ce sve urusiti u tom trulezu pogresivosti.stoga poduprimo taj trulez jos neko vrijeme radi mira u nasim uspavanim tj vasim uspavanim glavama
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10206 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 22:28

ararat, vidiš li da su ljudi koji su imali imalo, imalo kažem, pameti jednostavno nestali?
Pa nismo na dopustima...čitamo ova čuda i jednostavno nema smisla sudjelovati u ovakvim glupostima, učenihz teologa ovdje.

Ovdje se zaboravilo što je kršćanstvo i što je bit kršćanstva.Svakako nije licemjerstvo, poruga i laž.

ali................ :idea:

neka samo nastave ovi teolozi sami sa sobom pričati.
ubili su jedan vjerski forum ubit će i ovaj...ostat će nam ono što već imamo na hr netu....da ne nabrajam... :roll:
Idi na vrh

đole
M 23 god.,
Zagreb
Član od 11.01.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 264 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 22:36

Koji virtualni falacio si sad napravila, e ono...
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10206 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 22:54

znala sam da nema smisla...,,forum ima groznicu, boginje, vodene kozice :)
Idi na vrh

đole
M 23 god.,
Zagreb
Član od 11.01.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 264 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 22:59

Najbolji su oni koji pljuju na stanje na forumu, kao nije duhovan i bljuv bljuv a ne trepnu kad tip poziva na sakaćenje homoseksualaca i stalno vise na forumu, pa zar to nije virtualni falacio???
Idi na vrh

ques
M 2 god.,
Zagreb
Član od 10.06.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 188 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 10.7.2008 u 23:01

[quote:0e764cdae7="ararat"][quote:0e764cdae7="ques"]ararat

moral

naravno, s koje polazne tocke ga gledamo, je tj. nikako nije podlozan promjenama

mjenja se, po definiciji koju si dao, ali taj moral je svjetovan
i kao osnovu uzima covjekovo misljenje/osjecanje

i to je ok
ali je upravo zato promjenjiv
jer sta god uzima samo covjeka za podlugu na kojoj ce sagraditi teoriju, jednostavno (uz sve dobre namjere) nemoze ne fulati (jer da je covjek dovoljno cvrst da se na njemu izgradi moral, onda tog morala nebi trebalo ni biti, jer bi sve samo po sebi bilo jasno)

onaj moral o kom ja govorim je dosta drugaciji od, od ljudi iskonstruiranog "moralnog" tj. "ispravnog" gledanja na stvari
ako je Bog osnova, onda je to Dobro po kojem krojimo moral, puno sire od ljudskog dobra (koje cesto nevidi dalje od svog nosa)

pitas kome stete gej veze? (Crkva osudjuje prakticiranje homoseksualnosti, a ne samu pojavu)

na prvi pogled nikome

ali nikome ne smeta ni mehanofilija (da, to su oni koje privlace automobili), niti izravnu stetu cine prakticari SM/leather/domino seksa...pa je veliko pitanje da li je to normalno

ne normalno zato sto bi nekoga drugog smetalo to sto lik opci s auspuhom svoje "ljubimice" vec ono osnovno pitanje, da li je to kao pojava ok?

jer ako to samo po sebi nije ok, onda prvenstveno to steti osobi koja to prakticira

kada se nesto slaze, ne dirne direktno to nekoga, mozda dobije krivu informaciju, ali prvenstveno nije zdravo, psihicki, za osobu koja laze

tako prvenstveno nije zdravo za lika koji na prvi pogled stvarno nikome ne steti sto spava sa svojim autom (bilo je u svim novinama prije par tjedana)

nikoga izravno ne pogadja, ali da li je psihofizicki zdravo za njega?
da li je to nacin na koji osoba moze normalno ljudski funkcionirati?

to je pitanje[/quote:0e764cdae7]
da...samo mislim da postoji jos jedan mali problem u ovoj tvojoj argumentaciji.naime cini se da je na kraju krajeva i bog sam mjera covjeka tj covjek tumaci bozju rijec i volju i to na vrlo razlicite nacine ( dokaz je postojanje raznih denominacija) dakle i ta slika boga i njegova morala je na kraju pripala da se tumaci kroz covjeka i tu onda kako kazes uvijek moze biti greska i slazem se apsolutno s tobom...
kad netko laze onda to uvijek dotice drugu osobu i na neki nacin ju vrijedja ili ugrozava ali kad netko sevi svoj auspuh sta sad?mislim na kraju krajeva (iako si uzela fakat ekstreman primjer) hahahahahha....
mislim da je to njemu normalno i da on moze tako funkcionirati osim ako se ne ozlijedi usput :D
al to je sad ipak mjesanje kruski i jabuka...[/quote:0e764cdae7]

nisam uzeo ekstreman primjer

[b:0e764cdae7]osoba samo zivi svoje seksualne nagove[/b:0e764cdae7] (kao sto to cine hetero parovi, gej, sm, leather, bi, swing i ostali)

ali u tome i je problem--nismo tu da upražnjavamo svoje nagone!

to je ponizavajuce
ocajnicki
pokazuje nasu potrebu za ljubavlju i prihvacanjem
ali put zadovoljavanja vlastitih pozuda (ma kako god bili upakirani u ljubavni, osjecajni ili romanticni celofan) nije put s velikim "p"
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31

Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09

"Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06

Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01

Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38

Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36

Dar razlikovanja duhova
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 0:33

Hristos se rodi!
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 0:17

Unutarnji put
angolac, srijeda 7.1.2009 u 23:33
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

IZ WEB SHOPA

Michael W. Smith: Worship
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009